Umjetna dostava kao krajnja mjera

do koje vrijeme umjetno rođenje

Umjetno rođenje … Na veliko žaljenje, ponekad se život razvija na takav način da je nemoguće uspješno prijaviti trudnoću. Najčešće, trudnoća se prekida abortusom u ranoj fazi trudnoće – do dvanaest godina. Međutim, ponekad se razvijaju okolnosti na način da postaje neophodno prekinuti trudnoću kasnije.

Upravo su takvi prekidi trudnoća nazvani umjetnim rođenjem. Oni se provode samo na strogo ograničenim društvenim i medicinskim pokazateljima, ali ne i prema volji same žene, kao što je slučaj s običnim pobačajima. Mnogo je žena zainteresirano: do kojeg razdoblja radi umjetno rođenje? U pravilu, oni se troše na razdoblje od 15 do 22 – 23 tjedna trudnoće.

Vrste umjetnih rodova

Jedna od vrsta umjetnog prestanka trudnoće je takozvani abortus soli. Radi pravde valja napomenuti da je posljednjih godina takav prekid trudnoće sve manje i manje, jer je rizik razvoja raznih komplikacija iz majčinog tijela vrlo visok.

Sol pobačaj se izvodi na slijedeći način: amnionska tekućina – oko 200 ml., Probušavanjem amnionskog mjehura, liječnik ispušta. Oslobođeni volumen napunjen je posebnom otopinom soli – natrij kloridu. Dijete je okruženo slanom otopinom i počinje umrijeti. Smrt djeteta s ovom vrstom pobačaja izuzetno je bolna i dugotrajna. Dijete polako, nekoliko sati, umre. fetalna smrt događa se u nekoliko faza – prvo pod utjecajem natrij klorida formira snažnu kemijsku opeklinu, onda -gidratatsiya, a tek nakon toga – krvarenja u mozgu, koji, strogo govoreći, postaje uzrok smrti djeteta.

Nakon nekog vremena žena započinje s kontrakcijom rada, koja je izrezala maternicu i gurnula plodove. U medicini, kao što je voće zove „bombona” – zbog svijetle – crvene boje kože, uzrokovane činjenicom da je pod utjecajem slane kože stanjuje i postaje vidljiv krvne žile.

Svaki liječnik – ginekolog jednostavno je dužan upozoriti ženu koja želi napraviti slanu umjetno rađanje, da će dijete doživjeti, koji je već potpuno razvijen živčani sustav i sve receptore boli. Pored toga, pobačaj soli ima vrlo značajan nedostatak – ponekad djeca i dalje preživljavaju i ostaju onesposobljeni.

Mnogo češće za umjetna rođenja, liječnici koriste tvar kao što je prostaglandin. Ova tvar je ženski hormon, što dovodi do omekšavanja cerviksa i pojave rada. Jednostavno rečeno, počinje prerano rođenje. Također se mogu koristiti intravenozni kapaljki s lijekom kao što je oksitocin. Oksitocin je također hormon koji izaziva kontrakciju glatkih mišića maternice i početak procesa rađanja.

U nekim slučajevima izvodi se mali carski rez, tijekom kojeg se fetus uklanja. Zbog činjenice da beba pluća još nisu zrela, budući da su izvan utrobe, on jednostavno umre od hipoksije.

Indikacije za umjetnu isporuku

Još jedno pitanje koje zabrinjava mnoge žene je gdje se mogu stvoriti umjetna rođenja? Da biste to učinili, žena se treba posavjetovati s liječnikom – ginekologom u ženskom savjetovanju u mjestu prebivališta.

Kao što je gore već spomenuto, umjetni rođeni se provode samo u prisutnosti strogih socijalnih ili medicinskih indikacija. Prisutnost medicinskih dokaza, u pravilu, uspostavlja posebnu komisiju koja se stvara u medicinskoj ustanovi gdje se provodi umjetno rođenje. Žena će se prethodno pažljivo pregledati, imenovat će se broj ispita i, ako je potrebno, konzultacije uskih stručnjaka. I samo u slučaju da ne postoji način da zadržite trudnoću.

Postoji strog popis bolesti koje su indikacije za obavljanje umjetnog rođenja:

  • Zarazne bolesti

Umjetna rođenja može se provesti u slučaju da ako trudnica zaražena zaraznih bolesti kao što su rubeole, što može dovesti do ozbiljnih bolesti unutarnjih organa fetusa, često nije u skladu sa životom, tuberkuloze i sifilisa. Usput, u posljednja dva slučaja svjedočenje je vrlo uvjetno.

  • Nedostaci u djetetu koji nisu u skladu s životom

Nažalost, priroda ponekad dopušta monstruozne pogreške, zbog čega postoje neke patologije u razvoju budućih mrvica. U ovom članku, nećemo saznati zašto se to dogodi, jednostavno ga uzmimo kao neizbježnu činjenicu. Ove patologije mogu biti vrlo različite – od blage do iznimno teške, oduzimajući djetetu životne šanse. Ali čak iu ovom slučaju odlučujuća riječ ostaje za majku – samo žena bi trebala odlučiti, spremna je sve suđenja završiti do kraja.

  • Teške sistemske bolesti majke

U tom slučaju, ako žena ima bilo – bilo sustavne bolesti, na primjer, kompleks bolesti srca, bolesti živčanog sustava, teška jetre i bubrega bolesti, krvožilni i krvožilnog sustava, trudnoća može predstavljati pravu opasnost ne samo za zdravlje, ali i za budući život mama. Stoga, u najstrašnijim slučajevima, kada nikakve druge mjere nisu relevantne, liječnici su prisiljeni primjenjivati ​​ekstremne mjere – nazvati umjetna rođenja. No, bez sumnje, u ovom slučaju zadnja presudna riječ ostaje za majku.

Pored medicinskih indikacija za obavljanje umjetnog rođenja, postoji niz društvenih pokazatelja. To uključuje:

  • Odluka suda o lišenju roditeljskih prava ili ograničenju protiv druge djece.
  • Trudnoća koja se dogodila kao posljedica silovanja jedne žene – naravno, pružila joj je želju.
  • Pronalaženje žene u pritvorskom centru ili drugim mjestima pritvora.
  • Smrt muža tijekom ženske trudnoće.
  • Dobivanje muža prve ili druge grupe invaliditeta tijekom trudnoće žene.

No, upotreba umjetnog rođenja kao sredstvo za prekid neželjenih trudnoća vjerojatno neće uspjeti – niti jedan liječnik neće pristati na to. Ali čak i ako uspijete pronaći beskrupulozne stručnjake koji su pristali provoditi umjetna rođenja, mislite deset puta – jeste li spremni ubiti živu osobu? Uostalom, za razliku od pobačaja, kao rezultat umjetnog rođenja, pojavljuju se potpuno formirane bebe, od kojih su mnoge sposobne plakati. I umiru samo od hipoksije. Vjeruj mi, vrlo malo žena može to preživjeti.

Savjetujemo vam da pročitate: Kako izgubiti težinu nakon rođenja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − = 56