Skrivene seksualne infekcije: Metode i metode liječenja

uzroci skrivenih infekcija

sadržaj:

  • Koje su opasne skrivene infekcije?
  • Klamidija kao vrsta skrivenih infekcija
  • Ureaplazmoza i mikoplazmoza
  • Što reći u zaključku

Pogoršanje okoliša, loša prehrana, stil života – sve je to samo slabi naš imunološki sustav, čineći ga ranjivim na mnoge bolesti. Vrlo često ne znamo ni o postojećim bolestima.

I to se događa jer su mnoge bolesti, posebice seksualne infekcije, skrivene prirode. Skrivene infekcije su opasne jer su asimptomatske.

Navikli smo se liječiti samo kad znamo o tome. No, prečesto zaboravljamo da ponekad treba provjeriti kod ginekologa za test, kojim bi se isključile određene bolesti.

Skrivene seksualne infekcije mogu biti vrlo različite. Pa kakve su vrste skrivenih infekcija koje postoje?

Grupa ovih bolesti uključuje sljedeće: ureaplasmoza, mikoplazmoza, klamidija, herpes virus, humani papiloma virus, gardnerellez, citomegalovirus i drugi. Sve se više počelo pojavljivati ​​slučajevi infekcije papilomavirusom.

U pravilu, sve navedene bolesti se prenose seksualno (STD). Liječenje treba učiniti odmah za dva partnera, inače će se jednostavno pokazati neučinkovitima. Postavlja se pitanje: zašto se te bolesti smatraju nevidljivima? I sve zato što se sve ove infekcije ne mogu manifestirati dugo, a samo kad imunitet pacijenta značajno smanji, pojavljuju se prvi simptomi bolesti. Najstrašnije je što ove latentne seksualne infekcije mogu naškoditi ljudskom tijelu čak i ako se ne pokazuju. A ta šteta može biti nepopravljiva. Ove infekcije smatraju se jednim od akutnih problema u porodici i ginekologiji, perinatologiji i urologiji.

analiza od
Natrag na sadržaj

Koje su opasne skrivene infekcije?

Nakon što se jedna od tih infekcija ulazi u ljudsko tijelo, počinje se širiti uzlazno. Dakle, postoje infekcije nekoliko vrsta. Prvi tip uključuje one koji rezultiraju oštećenjem cerviksa i vagine u žena, kao i genitalija i uretre kod muškarca. U ovoj je fazi žena često razvija eroziju sluznice cerviksa. Poznato je da je erozija izvrstan uzgojni teren za razne bakterije i viruse.

Drugi tip treba pripisati infekcijama u kojima uterusa i maternice dodiruju žene, a ponekad je moguća infekcija mokraćnog trakta. Takve manifestacije karakteristične su za ureaplazmatske infekcije. U muškaraca, u pravilu, prostata je izložena, au rijetkim slučajevima i bubrezi.

Treći tip podrazumijeva infekciju cijelim organizmom. Moguće je pritužbe vezane uz probleme sluznice. Stomatitis, konjuktivitis može biti uznemirujući, pa čak i ulkus želuca može se razviti. To je zbog slabljenja imunološkog sustava.

Skrivene infekcije vrlo su često jedan od najvažnijih uzroka neplodnosti kod muškaraca i žena. Sve ove bolesti mogu oštetiti funkcije rađanja, učiniti nepokretnim spermatozoid i jajnici ne mogu uzgajati jaje.

Postoje slučajevi kada se tijekom tih bolesti pojavi trudnoća. Ali, u pravilu, završava sa svim pobačajima.

Moguće je otkriti skrivene zarazne bolesti samo posjetom ginekologa i položenim svim potrebnim testovima.
Natrag na sadržaj

Klamidija kao vrsta skrivenih infekcija

Ova bolest uzrokuje tzv. Bakteriju Chlamydia trachomatis. Klamidija je zarazna bolest koja utječe na urino-genitalne organe. Infekcija se razvija zbog djelovanja unutarstaničnog parazita, koji se naziva klamidija. Klamidija utječe na sluznice koje vode kanalu mokrenja, cerviksa, vagine, usne šupljine, ponekad tkiva testisa i dodataka, jajovoda i jajnika, te prostate.

Razdoblje inkubacije nakon infekcije s ovom infekcijom je oko 12-14 dana. Ovaj put je sasvim dovoljno za otkrivanje infekcije u laboratoriju.

Klamidija se događa vrlo rijetko vidljiv, u pravilu, bez simptoma pratiti cijeli proces bolesti, koja može trajati i do nekoliko godina.

U rijetkim slučajevima, muškarac može doživjeti neugodne osjete kada mokri, svrbež i crvenilo mukoznih tkiva. U žena, simptomi su čak i manje uobičajeni nego kod muškaraca. Simptom klamidije može biti nelagoda u vagini, svrbež i neugodne senzacije tijekom uriniranja. I muškarci i žene ponekad imaju tonziju i crvenilo u grlu, što može signalizirati bolest koja je došla.

Klamidija je vrlo teško čitati, samo-liječenje nije dozvoljeno, morate biti ispitan samo u kompetentan i kvalificirana osoba. Vrlo je važno ne dopustiti kronični oblik infekcije, što može dovesti do neplodnosti.

uzimajući test za testove
Natrag na sadržaj

Ureaplazmoza i mikoplazmoza

Najmanji od slobodnih živčanih mikroorganizama može se pripisati mikoplazmi, koji su uzrok takve seksualne infekcije kao mikoplazmoza. U slučaju stvaranja povoljnih uvjeta u ljudskom tijelu, mikoplazma će se umnožiti i uzrokovati upalu. Rezultat takvih upalnih procesa može biti kršenje reproduktivne funkcije, odnosno neplodnost, i oba spola.

Mycoplasma kod muškaraca može biti glavni uzrok prostatisa. I kod žena, ova infekcija može uzrokovati upalu u zdjeličnim organima.

Mycoplasmosis je vrlo opasno za trudnice. On je u stanju dovesti do spontanog pobačaja ili razviti infekciju maternice koje mogu dovesti do prijevremenog odvajanja placente.

Kao takvi, simptomi nemaju mikoplazmoza. Može biti nedostatka izlučivanja iz uretre i vagine, cistitisa kod žena i neugodnih osjeta kod uriniranja kod muškaraca. Ako se ovi simptomi osjećaju, to je ozbiljan razlog da posjetite liječnika.

Još jedna skrivena infekcija je ureaplazmoza. Bakterija koja uzrokuje ovu bolest pripada obitelji Mycoplasma. Ova bakterija nema staničnu stijenku. U pravilu, tijekom ove bolesti nema simptoma. Infekcija se može pojaviti samo u 5-10% slučajeva.

Ispitivanje za ureaplasmozu preporučuje se za sve koji planiraju trudnoću ili ako je žena već trudna, inače se infekcija fetusa može pojaviti u maternici. Vrlo je važno izuzeti sve skrivene infekcije.

Natrag na sadržaj

Što reći u zaključku

Uz sve navedeno, postoje i druge skrivene infekcije. Liječenje ovih infekcija može uključivati ​​i korištenje antivirusnih lijekova i antibiotika. Ponekad je potreban ponovljeni tijek liječenja, kombiniran s različitim postupcima. Za vrijeme trajanja liječenja preporučuje se korištenje kondoma kao obveznog kontracepcije kako bi se izbjegla ponovna infekcija. Važno je napomenuti da tretman, poput metoda, može biti različit, sve ovisi o obliku infekcije, zanemarivanja bolesti. Preporuča se nakon što je prošao tečaj da se više puta prođe sve potrebne testove koji će omogućiti isključivanje ove bolesti. Nemojte zanemarivati ​​svoje zdravlje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − = 13