Защо има папиломи и как да се справят с тях

  симптоми на попиломи на шията

Съдържание:

  • Какво представлява HPV и как да се справим с него
  • Как да развиете папиломи
  • Където има папиломи и защо
  • Какво представляват папиломи
  • Диагностика и лечение на папиломи
  • Лазерно отстраняване на папиломи
  • Народни методи за лечение с папиломи

Съвременният човек обръща много внимание на външния му вид. Разбира се, това е вярно, преди всичко във връзка с красивия секс. Изобилието на всички видове козметика и специалисти по красота вършат своята работа, самообслужването е станало по-достъпно и удобно. Въпреки това, влошаващата се екологична ситуация, масата на стресовите фактори влияе отрицателно върху цялостното здраве на дадено лице. Повишеното развитие на всички видове неоплазми върху кожата е най-доброто потвърждение за това. Често човек има папиломи на врата си.

Често хората не мислят, че появата на някои чужди тела върху кожата е един вид сигнал на тялото, свидетелство за неправилната работа на вътрешните органи като цяло.
Връщане към съдържанието

Какво представлява HPV и как да се справим с него

HPV – човешки папиломен вирус – днес е един от най-разпространените видове тумори. Този тумор принадлежи към групата на доброкачествените, които се развиват от плоския епител. Защо се появяват подобни неоплазми? Причините за появата на папиломи са вируси от рода Papillomavirus. Досега науката знае повече от 60 разновидности на тези вируси, сред които повече от половината се считат за опасни за хората.

За да се улови такъв вирус може да бъде сравнително лесно, той се предава по начин на контакт с домакинството, поради микрокамежи на кожата. Предаването на това заболяване може да бъде постигнато чрез сексуален контакт между заразен и незаразен човек, по време на манипулации на раждане. Има голяма вероятност за появата на папиломи при хора, които имат нерегулиран сексуален живот, които злоупотребяват с алкохол и тютюн.

През последните години младите хора стават все по-заразени с този вирус. Появата на папиломи може да предизвика определени вътрешни удари на тялото, продължителна употреба на лекарства, заболявания на органите на стомашно-чревния тракт, остри вирусни инфекции.

Папиломи могат да се появят и когато посетите басейн или плаж, когато кожата е почти незащитена.

при назначаване на лекар за лечение и отстраняване на папиломи
Връщане към съдържанието

Как да развиете папиломи

Когато влезе в човешкото тяло, вирусът не може да се прояви по никакъв начин за определен брой месеци. След това, попадайки в благоприятна среда за тях, те изведнъж се появяват, причинявайки сериозен дискомфорт на ползвателя. Независимо от пола, хората са заразени с този вирус еднакво, но папиломи за жената са особено опасни. В допълнение към чисто естетически дискомфорт, те могат да предизвикат кървене, да причинят сърбеж и дразнене.

Папиломите са малки издутини като брадавици уникални стъбла, големи от 1-2 сантиметра. Цветът им може да варира от бяло до тъмно кафяво. Тези растения имат много форми – те могат да приличат на карфиол или на гребен на петел.
Връщане към съдържанието

Където има папиломи и защо

Папиломи могат да се появят на лигавицата на ларинкса, което може да доведе до нарушение на гласа или дишане. Във всеки случай, ако те са били, това е шанс, оставяйки всичките си дела, изглежда веднага на лекар, защото само за своевременно и точно лечение ще помогне да се избегнат тежки последици, свързани с този вид вирус.

По-специално, папиломите растат в много благоприятна среда за тях: в лигавиците на гениталните органи, в ануса, под мишниците или под млечните жлези. Папиломите в областта на шията са особено обезпокоителни за жените. Въпреки че няма пряка връзка, много лекари свързват появата на папиломи с риск от развитие на рак при жените. Зоните на врата на жените традиционно отделят голямо внимание.

И това не е изненадващо, защото е възможност да носите дълбоко деколте, всички видове бижута и други външни дрехи. Не само областта на шията или лицето може да бъде насочена към такива вируси. Жените трябва да знаят, че много папиломи могат да се появят там, където кожата е подложена на най-голямо триене, например под такъв детайл на тоалетната като сутиен.

диагностика на папиломавирус
Връщане към съдържанието

Какво представляват папиломи

Има различни видове папиломи, някои от тях могат да бъдат напълно асимптомни, други могат да провокират появата на кондолом, сравнително малка част от тях може да причини рак на шийката на матката. В някои случаи тялото може ефективно да се бори с този вирус, а в други е възможно ефективно лечение. Необходимо е ясно да се разбере, че през нощта, за да се премахнат папиломи, особено ако те са многократни, е малко вероятно да успеят.

Най-честите са простите (вулгарни) папиломи. Това са малки твърди пъпки, които най-често се намират на ръцете, особено на пръстите. При децата такива форми могат да се наблюдават и на колене. Плантарни папиломи обичат да се образуват на стъпалата на краката. Те могат да причинят голям дискомфорт на човек при ходене. От време на време подобни папиломи изчезват (на първо място това се отнася за децата), но по-често се изисква специалист по хирургическа интервенция. Характерно за този тип е, че около първата голяма папилома се образуват множество малки папиломи.

Плоските папиломи могат да се образуват почти навсякъде в човешкото тяло и да причинят неприятни усещания за сърбеж, зачервяване и възпаление на заразената област на кожата. Филообразните папиломи са по-чести при хора на средна възраст и по-възрастни хора. Те могат да достигнат дължина от 5-6 милиметра и да причинят всякакъв вид комфорт и възпаление. Характерно за тези видове формации е, че те не изчезват спонтанно. Гениталните брадавици са особено опасни.

Този тип вирус, като правило, се предава по полов път и местоположението на тяхното разместване – лигавиците на гениталиите и шийката на матката. Такива вируси не могат да се проявяват за много дълго време, но те са статистиките, които най-често водят до появата на злокачествени тумори. Често тези вируси, предавани по време на раждане от майка на дете, провокират появата на новородени аногенитални брадавици и ларингеална папиломатоза.
Връщане към съдържанието

Диагностика и лечение на папиломи

Диагностицирането на такава болест не е трудно. Наличието на папиломи може да бъде открито по време на рутинни рутинни изследвания на гинеколог или дерматоневролог. За да се тества тяхната вирусна природа използва специална техника, която дава възможност за идентифициране на вирусни частици в намазки от лигавицата на гениталиите, ожулвания, и така нататък. D. След това е необходимо да се проведе специално биопсия. И ако откриете поне един папилом, трябва да го премахнете незабавно.

В никакъв случай не трябва да се опитвате да отстранявате такива формации сами, такива процедури трябва да се поверяват само на квалифициран специалист и само в съответната медицинска институция. Лечението и предотвратяването на такива заболявания трябва да бъдат строго интегрирани. Необходимо е да балансирате вашата диета като я наситете с витамини, за да укрепите имунитета. Опитайте се да избегнете продължителен престой на влажни места, бъдете внимателни с намаляването на кожата и избягвайте сериозен стрес.

отстраняване на папилома на шията чрез лазер
Връщане към съдържанието

Лазерно отстраняване на папиломи

Премахването на папиломи често се извършва с лазер, като това отстраняване е най-оптимално. С този метод отстраняването се извършва на всяка дълбочина и не предизвиква кървене. В допълнение, това премахване не оставя следи по кожата след извършването на тази манипулация. Много популярен метод за криотерапия – отстраняване на папиломи с течен азот. Лечението може да се извърши чрез радиохирургия.

Такова лечение се извършва с помощта на специален нож за радиоактивност, чрез който се отстранява повредената тъканна площадка. Впоследствие тези тъкани преминават задълбочен хистологичен анализ. С използването на тази техника лечението и отстраняването на папилома е безболезнено и в най-кратки срокове.

Отстраняването на папиломи се извършва с помощта на метода на диатермокоагулация, когато такива образувания се каутрират с високочестотен ток. Няма универсални методи за борба с това заболяване. Това или това отстраняване трябва да се извърши само след извършване на всички необходими изследвания и анализи. Само след внимателното им провеждане лекуващият лекар може да реши да отстрани папилома по един или друг начин. Трябва да се помни, че премахването на брадавици – това е поне малко, но все пак операцията, така че изборът на конкретен метод може да се свързва с най-различни фактори, като общото състояние на пациента, естеството на заболяването, възрастта на лицето и т.н.

След директно отстраняване от папиломи, лечението не свършва там. Необходимо е да се лекува цялото човешко тяло. Много често лекарите предписват лечение с помощта на различни имуномодулатори, които са предназначени да укрепят имунната система и да предотвратят повтарянето на вируса на папилома.

мехлеми за лечение на папиломи
Връщане към съдържанието

Народни методи за лечение с папиломи

Малките папиломи могат да се опитат да се излекуват и премахнат, като прибягват до народна медицина. За да ги изведете ще помогне на сода келандин, изцеден от кисело ябълки или обикновена глухарче. Добър ефект се осигурява от рициново масло, което съдържа киселина, която разрушава структурата на папилома, която от своя страна може да го извади напълно. За да лекувате някои видове папиломи и брадавици, можете да прилагате три пъти дневно, замразени в леда, събира билкови растения от цветове, въртене и хага. Лечението на папиломи може да се извърши с помощта на фармацевтични продукти, които се продават в аптеките. Това лекарство е терапевтично и може да се прилага от пациенти вкъщи.

Такъв клас включва препарати “Super Cleaner”, “Feresol”, “Verrukacid” и “Cryopharma”, както и “Viferon” маз. Методите за тяхното използване и продължителността на курса на лечение могат да бъдат намерени в инструкциите за тези лекарства. Необходимо е да се вземе решение за вземането на лекарство след подходяща консултация със специалист. Ако обаче папиломите все повече завладят пространството на човешкото тяло и техният растеж и развитие е системно, лечението трябва да се извършва само от лекар.

По категоричен начин е невъзможно да се лекуват папиломи, като се обвържат с нишка, самоизрязване или изрязване. Ако този начин да се премахнат тези формации, тогава опасността от тяхната трансформация от доброкачествено до злокачествено увеличение. В допълнение, подобни радикални действия са често срещани причини за възпаление и инфекция на други човешки органи. Тя трябва да бъде изключително предпазлива и при избора на дрехи, тя не трябва да надраска и да дразни лезията. Категорично е необходимо да се изключат ожулвания и изгаряния на тези места. За да се постигне определен козметичен ефект за периода на лечение, папиломът може да бъде леко на прах или да направи маска, но нищо повече.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 49 = 53