Скрити сексуални инфекции: Методи и методи на лечение

причини за скрити инфекции

Съдържание:

  • Какви са опасните скрити инфекции?
  • Хламидиите като вид скрити инфекции
  • Уреаплазмоза и микоплазмоза
  • Какво да кажа в заключение

Влошаващата се екология, неправилната диета, начинът на живот – всичко това само отслабва имунитета ни, прави го уязвим за много болести. Много често дори не знаем за съществуващите заболявания.

И това се случва, защото много заболявания, по-специално сексуални инфекции, са от скрита природа. Скритите инфекции са опасни, защото са безсимптомни.

Ние сме свикнали да лекуваме болестта само когато знаем за нея. Много често обаче забравяме, че понякога е необходимо да се проверява при гинеколога, да се правят анализи, които изключват тези или други заболявания.

Скритите сексуални инфекции могат да бъдат много различни. И така, какви са видовете скрити инфекции, които съществуват?

В групата на тези заболявания включват: ureaplasmosis, микоплазмоза, хламидия, херпес симплекс вирус, човешки папилома вирус, бактериална вагиноза, цитомегаловирус и други. Все по-често започват да се появяват случаи на инфекция с папиломавирус.

По правило, всички изброени болести се предават по полов път (ППБ). Лечението трябва да се направи незабавно за двама партньори, в противен случай просто ще се окаже неефективно. Възниква въпросът: защо тези заболявания се считат за невидими? И всичко това, защото всички тези инфекции не могат да се проявят дълго време и едва когато имунитетът на пациента значително намалее, се появяват първите симптоми на заболяването. Най-ужасното нещо е, че тези латентни сексуални инфекции могат да навредят на човешкото тяло, дори и да не се показват. И тези щети могат да бъдат непоправими. Тези инфекции се считат за един от острите проблеми в акушерството и гинекологията, перинататологията и урологията.

Анализ на
Връщане към съдържанието

Какви са опасните скрити инфекции?

След като една от тези инфекции навлезе в човешкото тяло, тя започва да се разпространява възходящо. Така че има няколко вида инфекции. Първият тип включва тези, които водят до увреждане на шийката на матката и влагалището при жената, както и гениталната и уретрата при мъжа. На този етап жената често развива ерозия на лигавиците на шийката на матката. Известно е, че ерозията е отлично място за размножаване на различни бактерии и вируси.

Вторият тип трябва да се припише на инфекции, при които матката и матката са засегнати при жената, понякога е възможно инфекция на пикочните пътища. Такива прояви са характерни за уреаплазмични инфекции. При мъжете, като правило, простатната жлеза е открита и в редки случаи бъбреците.

Третият тип означава инфекция с целия организъм. Оплаквания, свързани с проблемите на лигавицата, са възможни. Стоматит, конюнктивит може да са обезпокоителни и дори да се развие язва на стомаха. Това се дължи на отслабване на имунната система.

Скритите инфекции често са една от най-важните причини за безплодие както при мъжете, така и при жените. Всички тези заболявания могат да увредят функциите на прокрецията, да направят сперматозоидите неподвижни и яйчниците не могат да отглеждат яйце.

Има случаи, когато по време на тези заболявания се наблюдава бременност. Но, като правило, той завършва с всички спонтанни аборти.

Възможно е да се открият скрити инфекциозни заболявания само чрез посещение на гинеколог и преминаване на всички необходими тестове.
Връщане към съдържанието

Хламидиите като вид скрити инфекции

Това заболяване причинява т.нар. Бактерия Chlamydia trachomatis. Хламидията е инфекциозно заболяване, което засяга урино-гениталните органи. Инфекцията се развива благодарение на действието на вътреклетъчния паразит, който се нарича хламидия. Chlamydia засяга лигавиците, че линията на пикочния канал, шийката на матката, вагината, устната кухина, понякога тестисите тъкани и придатъци, маточните тръби и яйчниците и простатата.

Инкубационният период след заразяването с тази инфекция е приблизително 12-14 дни. Този път е достатъчно, за да се открие инфекцията в лабораторията.

Много рядко се наблюдава поява на клемидиоза, като правило липсата на симптоми съпътства целия процес на заболяването, който може да продължи дори до няколко години.

В редки случаи човек може да почувства неприятни усещания при уриниране, сърбеж и зачервяване на тъканите на лигавицата. При жените симптомите са дори по-редки, отколкото при мъжете. Симптомът на хламидията може да бъде дискомфорт във влагалището, сърбеж и неприятни усещания по време на уриниране. И мъжете и жените понякога имат сливици и зачервяване на гърлото, което може да сигнализира за заболяване, което е дошло.

Хламидията е много трудна за разпознаване, не се допуска самостоятелно лечение, необходимо е да се разглежда само от компетентен и квалифициран специалист. Много е важно да не се допуска хронична форма на инфекция, която може да доведе до безплодие.

като направи смазка за тестове
Връщане към съдържанието

Уреаплазмоза и микоплазмоза

Към най-малките свободни живи микроорганизми могат да се припишат микоплазми, които са причина за такава сексуална инфекция като микоплазмозата. В случай, че в човешкото тяло се създадат благоприятни условия, микоплазмата ще се размножава и предизвиква възпаление. Резултатът от такива възпалителни процеси може да бъде нарушение на репродуктивната функция, а именно безплодието и при двата пола.

Микоплазмата при мъжете може да бъде основната причина за простатит. И при жените тази инфекция може да причини възпаление в тазовите органи.

Микоплазмозата е много опасна за бременни жени. Това може да доведе до спонтанен аборт или да развие вътрематочна инфекция, която може да доведе до преждевременно отделяне на плацентата.

Като такива, симптомите нямат микоплазмоза. Може да има незначителни екскрети от уретрата и вагината, цистит при жени и неприятни усещания при уриниране при мъжете. Ако тези симптоми се усещат, това е сериозна причина да посетите лекар.

Друга скрита инфекция е уреаплазмозата. Бактерията, която причинява това заболяване, принадлежи към семейството на Mycoplasma. Тази бактерия няма клетъчна стена. По правило по време на тази болест няма симптоми. Инфекцията може да възникне само в 5-10% от случаите.

Изследването за уреаплазмоза се препоръчва за всички, които планират бременност или ако жената вече е бременна, в противен случай инфекцията на плода може да се появи в утробата. Много е важно да се изключат всички скрити инфекции.

Връщане към съдържанието

Какво да кажа в заключение

В допълнение към всичко това, има и други скрити инфекции. Лечението на тези инфекции може да включва както употребата на антивирусни лекарства, така и антибиотиците. Понякога се изисква повторен курс на лечение, комбиниран с различни процедури. По време на лечението се препоръчва употребата на презервативи като задължителна контрацепция, за да се избегне повторна инфекция. Струва си да се отбележи, че лечението, подобно на методите, може да бъде различно, всичко зависи от формата на инфекция, пренебрегване на болестта. Препоръчва се след преминаване на курса да се преминават многократно всички необходими тестове, които ще позволят да се изключи това заболяване. Не пренебрегвайте здравето си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 + = 39