Кожа на лицето – огледало на всички болести

лицето огледало на всички болести

Съдържание:

  • чело
  • вежди
  • очи
  • бузите
  • нос
  • Nasolabial гънки
  • Горна устна
  • Долна устна
  • Зона около устата
  • брада

Чувствате ли се, че сте запознати с вас, когато изглеждате здрави, но изглежда ли обратното? Уморен вид, жълтеникава кожа – всичко изчезва под грим умело наслагва отново и ви свършат работа, без да мисля за това, че кожата на лицето ви е буквално крещи с теб за някои предстоящи (или съществуващи) заболяване. За съжаление, това прави 85% от съвременните жени. Те просто нямат достатъчно време, за да слушат тялото си в ежедневна треска. “Награда” са седмици в болнично легло и планини на лекарства в допълнение.

И между другото, торбички под очите и акне може да даде много информация за състоянието на нашето здраве. Разбира се, кожата на лицето няма да бъде в състояние да уведоми абсолютно всички болести, но е в състояние да разкаже за много заболявания. Всеки знае, че болестта е по-лесно да се предотврати, отколкото да се лекува по-късно, така че не игнорирайте внезапни (дори минимални) промени в кожата. В края на краищата, за да определите дали имате склонност към определена болест, не е нужно да сте лекар с опит. Понякога е достатъчно просто да погледнете себе си в огледалото.

Важно: тази информация в никакъв случай не може да замени посещението на лекаря. Това е само повод да отразявате собственото си здраве и здравето на хората, които са близо до вас, да балансирате диетата си и да преминете към здравословен начин на живот.

чело

Дебела кожа с доста плътни бръчки, които изглеждат “издути” в горната част на челото, показват отслабена бъбречна функция.
Кафяви петна по кожата близо до корените на косата – това е проблем с черния дроб.
Две вертикални бръчки, които се образуват над основата на носа, обикновено са знак, че човешката диета е пренаситена с протеини и животински мазнини, които претоварват черния дроб.

вежди

Редки вежди с крехки, къси, често отпадащи косми са сигнал за необходимостта от проверка на щитовидната жлеза, в този случай е вероятно хипофункция. Ако имате много тясни вежди по природа, това може да се дължи на липсата на естроген – женски хормон.
Когато обратната ситуация, когато жената на веждите може да се сравни с Брежнев вежди, т.е. те са еднакви гъсти и широк, може да се посочи излишък на тестостерон – мъжки хормон.

не добре оформено огледало за лице на кожата на всички болести

очи

Горният клепач

“Потопените” очи или рязкото прегъване между фиксираната и подвижната част на горния клепач са свидетелства за намаляване на общия тонус и липсата на енергия. “Крехки” клепачи показват, че сърцето не е в състояние да се справи с товара, но не бие достатъчно силно, в резултат на това необходимото количество кръв не се доставя на бъбреците. Слабото, тънко гънка, което се движи диагонално от средата до ъгъла на окото, показва отслабване на сърцето.
Уен и кафяви петна в тази област на лицето могат да бъдат признак на чернодробно заболяване.

Долен клепач

Областта под очите “говори” за състоянието на бъбреците и пикочния мехур. Ако има кървене под клепачите, е много вероятно да имате проблем с пикочния мехур. Ако това подуване е повече от един и половин сантиметър, това означава, че бъбречната функция е значително отслабена.
Зачервяването в близост до вътрешните ъгли на очите и до основата на носа дава основание да се предположи възпаление на вътрешните органи или стагнация в кръвообращението. Долното клепало открито говори за възможното наличие на гинекологични заболявания.

бузите

Горната част на бузите ще ви помогне да разпознаете развитието на заболявания, свързани с въглехидратния метаболизъм. Често срещани спътници на всички такива проблеми са бръчките и сивата, безжизнена, безцветна кожа на лицето.
Ако подобни проблеми се комбинират с разширени пори под скулите, това показва проблеми с протеиновия метаболизъм или дори с протеинова непоносимост.

нос

Сега погледнете в огледалото на носа си. Бръчките, които преминават диагонално през основата на носа, могат да сигнализират за намалена функция на щитовидната жлеза. Ако има повишение на щитовидната жлеза, тогава трябва да се свържете с ендокринолога.
Поглеждайки в задната част на носа, можете да определите вида на човешката нервна система. Хората с тесен гръб на носа лесно губят своето нрав и “експлодират”. Хората с широк гръб на носа са много по-балансирани и спокойни.
Ако се наблюдават малки кръвоносни съдове на гърба на носа, това може да означава тенденция към повишено налягане.
Върхът на носа е “нишка” към стомаха. Ако след като ядете кожата на върха на носа става бяла, тогава тялото няма стомашен сок. Ако върхът на носа стане червен, това може да означава наличието на гастрит.
Крилата на носа са “индикатори” за състоянието на дихателните органи. Зачервяване на крилата на носа на доста бледо лице може да говори за възпаление на бронхите. Заглъхването на крилата може да бъде признак за астма.

грозната кожа на лицевото огледало на всички болести

Nasolabial гънки

Изявената дясна назолабиална гънка, която се спуска към устните и огъва върха на устата, ви насърчава да мислите за наличието на чернодробно заболяване.
Назолабиална гънка с подобна форма, но от лявата страна, е повод за размишление на панкреаса. Той може да говори за проблеми с метаболизма на въглехидратите, който засяга нивото на захар в кръвта.
Правите назолабиални гънки, спускащи се от носа към устата, без да се образува класически трапец, говорят за отслабена сърдечна дейност. Това може да бъде както атеросклероза, така и сърдечно-съдова недостатъчност.
Ако назолабиалните гънки имат заоблена форма, тогава трябва да обърнете внимание на работата на червата – може да има отслабена перисталтика.
Сгъванията завършват на нивото на брадичката, говорят за проблеми с храносмилането и твърде често стрес. Разбира се, почти всички хора поне веднъж са изпитали нервен шок, но само при някои хора този начин на живот не е само отражение върху кожата на лицето, но и в медицинската карта. Така че ви съветваме да бъдете по-внимателни, често да гледате в огледалото на назолабиалните гънки и, ако е възможно, да водите по-спокоен начин на живот.

Горна устна

Тънка бяла лента над горната устна (сякаш имате “мустаци” от мляко) може да покаже лошо асимилиране на храната. И вертикалните бръчки могат да говорят за проблеми с водния баланс.

Долна устна

Ако сте запознати с усещането за тежест в стомаха след хранене, обърнете внимание на долната устна. Малки бръчки могат да се видят, че червата “мързел” да смила храна. Бледните области говорят за разногласия с храносмилане, тъмночервени петна – за полипи. Добре изразените дълбоки бръчки показват нарушение на водния баланс.
Бръчките от дясната страна под долната устна, които ви показаха огледало, говорят за нарушение на кръвоснабдяването на черния дроб. Уплътняването или зачервяването в центъра под долната устна дава знак, за да се обърне внимание на нивото на захарта в кръвта.

Зона около устата

Жълтеникаво кожата на лицето на тези места е типично за проблеми с обмяната на мазнините, кожата лилаво показва липса на кислород, кафеникаво, показва, че храната е дълъг, и започва да “скитат” в червата, сивкав цвят – че хранителните вещества се абсорбират слабо.

брада

Районът на брадичката е свързан с гениталиите. Разширените пори, акне и акне са признак на нередовността на менструалния цикъл и възможното наличие на проблеми в хормоналната и гинекологичната област.
Бръчките, които се издигат вертикално до бузите от брадичката, показват, че трябва да обърнете внимание на дебелото черво 12.
Ако има добре видима бръчка, отивайки до центъра на брадичката наклонена от долната устна, тогава може да имате генетично предразположение към проблеми с вените.
Дълбокият, подчертан гърч върху брадичката показва необходимостта от мониторинг на гръбначния стълб.

Има и друга болест, която е типична за 90% от общото население на страната ни. Нашите хора са много любители на самолечението. Получихте ли главоболие? Приех аспирин. Не помогна ли? В кабинета на лекарствата винаги ще има по-силни средства. И сега нашите хора поглъщат хапчета, отвари и прахове, без да мислят за факта, че доста безобидно главоболие може да свидетелства не за мигрена, а за друга, по-сериозна болест. И в момент, когато се опитвате да удавите болката (симптом), заболяването прогресира. Не, не, не казваме, че трябва да бягате при лекаря при най-малкото главоболие.

Ако обаче главата боли в продължение на една седмица, кожата се е превърнала в нездравословен жълтеникав цвят и обичайните средства не помагат, има възможност да размишляваме. Особено след втория шанс да живееш по различен начин, без грешки, няма да успееш. И тялото не прощава грешките. И съвсем безвредно заболяване може да стане хронично и да причини много проблеми. Така че не забравяйте за годишното проучване.

И накрая, искаме да Ви посъветваме да погледнете в огледалото, за да не забележите признаци на предстоящо заболяване, а да поправите грима или просто да се усмихнете на любимия си. Бъдете оптимисти, вярвайте в чудеса и всички болести са на минути. Обаче понякога отивате при лекар. Но само за да се уверите, че тялото ви работи като часовник.

Препоръчваме Ви да прочетете: Козе мляко с гастрит

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 61 = 66