Колко можете да пиете бременна

Колко можете да пиете бременна

Пиене на течности по време на бременност

Бременността е един от най-важните етапи от живота на жената, защото тя незабавно носи отговорност за два живота: за живота на бебето и за нея. Обърнете внимание на това как една жена буквално се променя пред очите й, само че трябва да знае, че тя не е сама. Нейните движения стават по-предпазливи и дори тембърът на гласа става по-мек. Самата природа постоянно напомня на една жена от тази почетна мисия, която пада на нейната партия: да даде на света нов живот.

През всичките девет месеца на бременността една жена, в името на бъдещото здраве на бебето, се ограничава в много неща. Едно такова ограничение е използването на течност.

Въпросът колко пиете течности по време на бременност е любима тема за горещи дебати и дискусии, както за гинеколозите, така и за бъдещите майки, в продължение на няколко десетилетия. Според една от страните употребата на течности по време на бременност трябва да бъде строго ограничена, противното твърди, че фактът колко да се пие вода по време на бременност не оказва никакво влияние върху нормалното й развитие.

За да решите коя страна приемате и определяте за себе си, колко да пиете вода по време на бременността е за вас, трябва да разберете добре каква роля в човешкото тяло и по-специално на бременната играе вода.

Значението на водата в човешкия живот

Без съмнение, всеки от училищния биологичен курс си спомня, че човешкото тяло е около 70% вода. Много малко хора обаче помнят подробно какво точно е функцията на водата в човешкото тяло.

 • Химическият състав на кръвта съдържа повече от 95% от водата. Съответно, водата е отговорна за разтварянето на необходимите вещества в човешкото тяло и тяхното прехвърляне.
 • Водата активно участва в такъв жизненоважен процес като хидролизата. В процеса на хидролизата, сложно химическо вещество, което не може да бъде асимилирано в тази форма от човешкото тяло, е разделено на по-опростени, чието асимилиране не създава никакви трудности.
 • Водата е част от различни биологични смазващи вещества, като например, артикуларно смазване.
 • Сълзи, стомашен сок, жлъчка, лимфа и други биологични течности също са повече от 90%, съставени от вода.
 • Клетките и молекулите на тялото, включително ДНК, също съдържат 95% вода в техния състав.

Вода и бременност

Колко можете да пиете бременна

По време на бременността, особено през първата половина, нуждата от вода се увеличава значително. Водата е необходима за пълното развитие на ембриона, за образуването на амниотична течност.
В допълнение, продуктите от живота на фетуса влизат в кръвообращението на майката и едва след това се филтрират чрез бъбреците и се екскретират от тялото заедно с урината.

С развитието на бременността се увеличава обемът на продуктите на плода, които трябва да се отстранят от тялото на майката, количеството на амниотичната течност се увеличава, както и обемът на циркулиращата кръв.

Благодарение на така наречената “генетична” памет, организмът на една ранна жена започва да съхранява вода за няколко месеца преди раждането, знаейки колко голяма е загубата на вода в самия процес на доставка и непосредствено след нея.

Въпреки това на този етап съществува риск от оток, ако тялото не изчислява и превишава необходимото количество вода. Тогава жената първо издава въпроса: колко може да пиете на бременни жени?

Коя вода трябва да предпочитам?

Ако бременността ви върви гладко, не страдате от оток, не се чувствате виновни и постоянно мислите: “Не пия ли много вода?”. В случай, че наистина започнете да консумирате излишната течност, тялото ви веднага ще ви уведоми за това.

Много е важно да обърнете внимание не само на това колко можете да пиете течности по време на бременност, но и на това, коя вода е най-полезна за бременни жени.
Използването на течности като чай, кафе и лимонада е силно нежелателно поради редица добре известни причини. Ето защо разговорът ще бъде за водата.

 • Газирана вода е една от любимите напитки на повечето хора. Въпреки това, е газирана вода безопасна по време на бременност?
  Ако тя е сладка газирана вода, тя е ясно, не донесе на жената тялото и нероденото бебе нищо друго освен вреда. Причината е, че съставът на тези води включва голям брой химически синтезирани вещества от всякакъв вид на оцветители и консерванти. Освен това, сладък минерална вода предотвратява пълното разграждане и насърчава активното излугване от тялото на жизнените вещества като калций. В резултат на липсата на калций може да бъде унищожен зъби, нокти, и пакет от една бременна жена, това, което е най-лошото, това може да доведе до раждането на дете с ниско тегло при раждане и липса на достатъчно калций резерв, които обикновено трябва да получите на бебето по време на бременността от майката.
 • Газирана минерална вода по време на бременност е много по-безопасни лимонади, но прекалено го злоупотребява също не е необходимо. Ако в първия триместър на бременността минерална вода може да ви помогне да се справят с токсикоза и премахване на гадене, през втората половина на въглена киселина, която се съдържа в сода може да причини епизоди на тежка киселини в стомаха. В допълнение, сода е много често при бременни жени причинява подуване на корема атаки. Натриева сол, съдържаща се в големи количества в някоя от минерална вода, упражняват допълнително натоварване на бъбреците, което в крайна сметка може да доведе до оток.

Сега копър водата става по-популярна по време на бременност. Ако по-ранна копър вода се е произвела и се дава само на кърмачета, сега все повече бъдещи майки я пият. Според прегледа на тези жени, копър водата не позволява да се мисли за тях, че: “Пия много вода по време на бременност”. В края на краищата, копър вода не само напълно погасява жажда, но също така напълно премахва отока. В допълнение, копър вода бързо и ефективно премахва атаките на газовете, които толкова често мъчат повечето бременни жени.

Необходимо количество течност

Ако въпросът за това какво да пиеш е повече или по-малко ясно, тогава въпросът колко пиете за бременни жени е по-сложен. Според най-осреднените данни бременната жена не трябва да консумира повече от три литра течност на ден. И в тези три литра течност е водата, която се съдържа във вашата храна, например, в супа или сочни зеленчуци.

Тези данни обаче са много, много приблизителни. Необходимостта от течност зависи от много фактори: от времето на улицата, от температурата в помещението, от моторната дейност на жената и дори от това, което бременната жена яде.

И само да кажа, колко трябва да пиете за вас, може ли само Вашия лекар на базата на лабораторни изследвания, визуална проверка и други обективни данни.

Това е абсолютно правилно. Една препоръка за това колко течност може да се пие на бременни жени не може да съществува. Някои жени нямат никакъв намек за склонност да образуват оток. Някои отоци се появяват много бързо, ако пренебрегнат съветите на своя гинеколог за това колко течност може да им изпиете, но също така просто изчезват, е необходимо само да възстановите препоръчителния режим на пиене.

Въпреки това, появата на отоци не винаги е резултат от прекомерна злоупотреба с течността. В някои случаи, дори ако една жена не нарушава инструкциите на лекаря за това колко може да пие, подуването става по-силно и не изчезва. В този случай жената трябва да издава тревога и незабавно да отиде при своя лекар – гинеколог или медицинска институция, за да изключи жлези.

прееклампсия

Колко можете да пиете бременна

Гестозата се нарича “токсикоза на втората половина от бременността”. При настъпване на жлези нормалното функциониране на много жизненоважни органи се нарушава и сърдечно-съдовата система страда най-много.

Първият признак на гестоза е появата на оток, който е популярно наречен “dropsy на бременни жени”

При липса на навременно квалифицирано лечение, гестозата може да доведе до най-трагичните последици. И ако отидете на лекар своевременно, той е напълно лечим и не оказва неблагоприятно влияние върху развитието на плода. Ето защо е неприемливо да се пренебрегва появата на оток при бременна жена.

Вкусно и полезно

По-долу са събрани няколко рецепти за приготвяне на напитки, особено подходящи за горещ летен ден, отлична жажда жажда и привеждане на тялото към бъдещата майка,

 • За да се подготви освежаваща лимонада дом за 6 порции ще ви трябва: 1 литър вода за пиене столова, 400 грама ледени кубчета 50 грама прясна мента и 4 лимон или лайм, за да си vkus.Predvaritelno нарязани лимон или лайм на тънки филийки, нарежете листа от мента и се поставя в чаши , След това използвайте миксер, за да го разбиете в кубчета лед. Попълнете охладените чаши на върха, след това излейте вода. Ръката на стъклото по желание може да бъде украсена с парче лимон. Пиенето на лимонада със сламка, е желателно, за да се избегне студени болести, свързани най-вече angin.Myata ще ви даде изключително усещане за свежест и прохлада, и лимон пази много необходими по време на бременност витамин С.
 • Ако не обичате цитрусовите плодове, можете да подготвите лимонада по подобен начин, като използвате плодовете, които ви харесват.
 • Ако сте фен на млечни продукти, ще ви хареса следната рецепта. Предварително купувайте един литър мляко и 10 чаши от най-често срещания сладолед върху растителни мазнини. Смесете млякото и сладоледа със смесител или смесител. Можете също да добавите плодове за сезона. Разбира се, понякога ограниченията, наложени върху живота на бременна жена, могат да ви разстроят. Но срещата с дългоочакваното ви съкровище ще ви накара бързо да забравите за всички неудобства. Пожелаваме ви приятна бременност и най-лесно раждане!

Препоръчваме ви да прочетете: бъбречен чай по време на бременност

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − 34 =