Dufaston и бременност

djufaston по време на бременност

“Колко пъти светът е бил разказан …” За какво само не повтаряха този свят, включително и недопустимостта да се предприемат всякакви фармакологични препарати независимо, без да се предписва лекар. Това важи особено за жените, които очакват раждането на дете. И това не е случайно – в края на краищата, бъдещата майка е отговорна не само за нейното здраве, но и за здравето и живота на бебето си. Много често се случва, че диуфтастон по време на бременност се приема почти случайно.

За щастие бременните жени рядко се занимават със самолечение. Въпреки това, те имат свои собствени особености – бъдещите майки предпочитат да прегледат изцяло почти всички назначения на лекаря без изключение. Включително да се събере максимална информация за всеки определен от него фармакологичен препарат. За такива загрижени бременни жени този материал е написан.

Причини за аборт

Едно от най-често използваните фармакологични лекарства при бременни жени в продължение на много години е и все още е djufaston. Dyufaston и бременността са станали почти синоними. Dyufaston е вид изкуствено синтезиран аналог на прогестерон – женски полов хормон. Това лекарство е предназначено да помогне на една жена да издържи дете, поради факта, че спира контрактилната дейност на матката.

За да се разбере защо лекарите предписват на бременни жени djufaston, и как точно това лекарство помага за предотвратяване на загубата на дете, което трябва да знаете за това, което е обичайно спонтанен аборт и заради това, но това може да се случи. Точно това ще бъде обсъдено по-долу.

Лекарите дават следното определение за “аборт”: спонтанно, без външна намеса, прекъсване на бременността в този период, когато детето все още не е достигнал необходимата зрялост, за да оцелее. Просто казано, това е аборт, при който бременността се прекъсва дори преди детето да бъде спасено.

Причини, които могат да засегнат нормалния ход на бременността и да предизвикат спонтанно прекратяване на бременността, има доста голям брой. Уви, лекарите не винаги успяват да установят тази причина. Има няколко основни:

  • Влиянието на различни стресови фактори – хронични и остри

Разбира се, почти всеки знае, че бъдещата майка трябва да избягва всякакви стресови ситуации по всякакъв възможен начин. Въпреки това, за голяма съжаление, на практика да се избегне стрес е почти невъзможно. Но въпреки това стресът е най-опасен през първия триместър на бременността, тъй като рискът от спонтанно прекратяване на бременността през този период е много по-висок.

  • Различни инфекции на урогениталната система на бременна по време на бременност

Всички видове инфекциозни болести, полово предавани болести, също могат да станат виновни за преждевременно спонтанен аборт. И причината може да бъде както хронични инфекции, така и остри, придобити от жената още по време на бременност.

  • Различни хронични заболявания на някои вътрешни органи на жената

Има доста голям брой различни патологии на вътрешните органи и системни заболявания, които могат да предизвикат спонтанен аборт. Ето защо лекарите силно препоръчват на всички жени, без изключение, преди бременността, да бъдат подложени на щателно разследване. В крайни случаи, ако това не беше направено преди бременността, проучването трябва да се направи възможно най-рано. Много често, след като са забелязали проблема своевременно, лекарите могат да помогнат на една жена да предотврати загубата на дете.

  • Нарушение на хормоналния фон на бременна жена, включително и поради щитовидната жлеза

Един от най-честите проблеми, които водят до преждевременно прекратяване на бременността, е нарушение на нормалния хормонален фон. Най-често тези нарушения са пряко следствие от заболяванията на щитовидната жлеза. Не, обаче, не се отчайвайте – ако това нарушение бъде забелязано от лекарите своевременно, ситуацията може да бъде коригирана с много висока вероятност.

Въпреки това, в случай, че една жена има повече от два последователни спонтанни аборта, които настъпват през първата половина на бременността, лекарите казват, че има обичаен аборт на бременност. Почти винаги причината за обичайните спонтанни аборти са различни хормонални нарушения в тялото на жената.

По една или друга причина жените нямат женски полов хормон като прогестерон. Но той е този, който е отговорен да гарантира, че мускулите на матката не се свиват, като по този начин се предотвратява спонтанното прекратяване на бременността. Този факт обаче, уви, не е единственият, предизвикващ спонтанно прекратяване на бременността.

В допълнение, прогестеронът също допринася за правилното функциониране на имунната система. В края на краищата, в противен случай имунната система на дадена жена ще се разбунтува и ще започне да отхвърля плода като чуждо тяло. Да – не, не се изненадвайте! В края на краищата, детето е твоята кръв и плът само половината, втората половина принадлежи на папата.

djufaston и бременност

Дали Dufaston е необходимост или …?

Дуфтастън е почти пълен аналог на естествения хормон прогестерон, който трябва да се произвежда в тялото на една жена. Това фармакологични средства най-положително въздействие не само върху маточната активност, но също така и за много други физиологични процеси протичащи в организма на бъдещата майка по време на деветте месеца.

В случай, че тялото на жената самостоятелно произвежда твърде малко количество хормон на прогестерон, отклоненията от нормалния ход на бременността започват от практиката от първите седмици. Преди всичко, една жена развива хипертония на матката – мускулите й са в напрегнато състояние. Разбира се, една жена не може да се чувства сама за толкова кратко време, но един гинеколог ще забележи този проблем почти веднага.

И в случай, че проблемът се намери във времето, можете да помогнете на майка и бебето си. За тази цел лекарите – гинеколози и назначават бъдещи майки Dyufaston. Добре се абсорбира от организма, поради тяхната структура и свойства възможно най-близо до естествения хормон – прогестерон, който се произвежда в тялото на жената по естествен път.

Някои жени погрешно вярват, че Dufaston има стимулиращ ефект върху тялото на една жена, като го насърчава да развива свой собствен прогестерон. Това обаче не е така – Dufaston не води до увеличаване на производството на прогестерон. Въпреки това, той помага да се запази количеството на хормона, което тялото на бъдещата майка може да произведе. Нещо повече – понякога Дуфтастън засилва положителното си въздействие върху репродуктивната система на бременната жена, всъщност и на целия организъм.

Едно от основните предимства на Dufaston е, че лекарството има уникална способност да въздейства избирателно върху мускулатурата на матката, където наистина е необходима. Максимално изключва възможността за ненужно висок растеж на мускулните влакна, намаляването им и съответно намалява вероятността от евентуален спонтанен аборт.

Dyufaston е изключително ефективен, тъй като само с възникващата заплаха от спонтанно преждевременно прекъсване на бременността и в случай, че жената е обичайният спонтанен аборт на бременността. Dyufaston много ефективно нормализира състоянието на репродуктивната система на жената, подготвяйки я за началото на бременността и нейния успешен курс, ако е приет преди зачеването.

Е, в случай, че вече съществува опасност от бременност, наркотикът, както вече беше споменато по-горе, не е по-малко ефективен. Въпреки това, при една резервация – само в случай, че приемането на Dufaston се извършва единствено под строго наблюдение на лекар. Преди да определи това лекарство, лекарят внимателно прегледа жената, ще й възложи необходимото проучване, включително и изследване на кръвта за поддържане на хормоните в нея.

Това изследване е изключително важно, тъй като въз основа на резултатите от изследването на кръвта лекарят ще изчисли препоръчителната доза на лекарството. През целия период на лечение – и продължава по правило през първото и второто тримесечие – жената е под строго наблюдение на лекаря. Освен това, бъдещата майка в хода на лечението с Dufaston изисква редовно наблюдение на нивото на хормоните в кръвта.

Когато това лекарство бъде отменено, лекарят – гинекологът трябва да реши. След като индикаторите се стабилизират, най-вероятно лекарят ще отмени лекарството. Необходимо е обаче да се направи това много внимателно – дозата на лекарството намалява много гладко. В противен случай вероятността за развитие на спонтанен аборт е много висока.

Ето защо лекарите – гинеколози строго предупреждават бъдещите майки, които в никакъв случай неприемливо самостоятелно спират приема Duphaston – е в пъти увеличава риска от загуба на дете. Това е абсолютно ненужен, глупав и неоправдан риск. Въпреки това, за съжаление, много често бъдещите майки не приемат достатъчно сериозно това лекарство, считайки го за нещо напълно безобидно.

Плюсове и минуси на лекарството

Много бременни жени, след като са научили, че им е показано приемането на Dufaston, се страхуват, че това фармакологично лекарство ще има много отрицателно въздействие върху развитието на детето. Това обаче не е така – многобройни различни проучвания и наблюдения на голям брой бебета надеждно свидетелстват за пълната безопасност на това лекарство, както за здравето на майката, така и за здравето на бебето. Ревютата на Duphaston по време на бременност причиняват най-позитивните!

В допълнение към всички други предимства, Dufaston също е много удобно за употреба – достатъчно е една жена да пие само определен брой таблетки от лекарството. Това не дава на бъдещата майка почти никакви неудобства и дискомфорт. И всички лекарства, съдържащи естествен хормон прогестерон, се въвеждат в тялото на жена само чрез интрамускулно инжектиране.

Всички такива препарати се правят на маслена основа, така че инжекциите са изключително болезнени. Освен това – тези инжекции много, много често водят до факта, че на мястото на инжектиране има такива усложнения като гнойни абсцеси. Съгласете, че това не е най-добрата перспектива за бъдеща майка, която вече изпитва доста неприятни усещания. Дуфтастон е напълно лишен от тези недостатъци.

Ето защо, в случай, че лекарят ви е предложил да преминете курс на лечение с Dufaston, помислете внимателно, преди да се откажете от него. Много е вероятно това лечение да спаси живота на вашето бебе. Можете да опитате за това, нали? Особено, понеже изобщо не рискуваш нищо!

Препоръчваме четенето: спонтанен аборт в ранна бременност

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − 61 =