Säännöllinen hygienia – hammaslääketieteen tae

asianmukaista suuhygieniaa

sisältö:

  • Mitkä ovat asianmukaiset hygieniatoimenpiteet?
  • Plakki aiheuttaa karieksen muodostumista

Terveet hampaat ovat muuttumaton kauneuden ominaisuus. Jotta ne pysyisivät aina niin, niitä on seurattava huolellisesti ja niitä on kunnioitettava noudattaen suun hygienian sääntöjä, jotka ovat pitkään osoittaneet ihmisen kulttuuria. Suuontelon hygienia, joka suoritetaan säännöllisesti ja oikein, on paras ehkäisevä korjaus erilaisille hampaiden sairauksille, mikä tarjoaa yli 90% hampaiden terveydentilasta.

Hammaslääketieteen alalla lääketieteellinen suuhygienia on tiede ja käytäntö, jonka tarkoituksena on luoda sellainen määrä hammaslääketieteitä, joissa ei ole vaaraa hampaille ja ikille. Se on jaettu ammatillisiin ja yksilöllisiin. Yksilöihin liittyy itsehoitoa, jota henkilö suorittaa kotona. Ammattikäyttöinen suuhygienia on tieteellisesti kehitetty erityistoimenpiteitä: sekä hoitava että ehkäisevä. Niillä pyritään käsittelemään suun kudoksia ja elimiä sekä ehkäisemään hampaiden sairauksia. Tällaisia ​​toimenpiteitä suoritetaan vain pätevän lääkintähenkilöstön hoitolaitoksissa.

hygieniatoimenpiteitä
Takaisin sisällysluetteloon

Mitkä ovat asianmukaiset hygieniatoimenpiteet?

Gums ja hampaat, jotka ovat jatkuvasti kosketuksissa ruoan kanssa, altistuvat sille. Ei säännöllisesti hygieenisiä vaatimuksia, heistä tulee erittäin haavoittuvia ja ei voi vastustaa tällaista vaikutusta omaansa. Oikein toteutetut menettelyt auttavat torjumaan tätä ongelmaa. Ne sisältävät seuraavat:

  • hampaiden harjaaminen hammasharjalla ja tahnalla, suoritettu huolellisesti;
  • suu huuhtelu jokaisen aterian jälkeen;
  • hoitaa hampaiden välisiä tiloja.

On suositeltavaa hioa hampaita joka kerta aterian jälkeen. Jos tämä ei ole mahdollista, voit huuhdella suun viileällä vedellä tai erityisen suunnitellulla huuhtelukirjoituksella, jota voi ostaa apteekista tai myymälästä. Jos tällaista mahdollisuutta ei ole, voit käyttää purukumia.

Nykyään kulutettu ruoka on huono luonnontuotteissa, vitamiineissa ja yleensä kypsennettynä. Lisäksi sen koostumus sisältää suuren määrän säilöntäaineita ja erilaisia ​​lisäaineita, jotka vaikuttavat haitallisesti koko kehoon ja erityisesti suun elinten ja kudosten tilaan. Tällainen ruoka ei voi edistää suuontelon itsepuhdistusta, koska hyvin pienet kuormat hampaisiin ja kudoksiin.

Tämän vuoksi ihmisen tehtävänä on tarjota sellaisia ​​toimintoja, jotka edistävät ruoan jäämien poistamista ja mikro-organismeja ja bakteereita, jotka vaikuttavat hajoamiseen ja plakkien ja kiven muodostumiseen.

plakin esiintymisen syyt

Takaisin sisällysluetteloon

Plakki aiheuttaa karieksen muodostumista

Plakkia muodostuu niille alueille, joilla ruoan kertyminen pysyy. Kertyy, hän lopulta alkaa johtaa mikrobi-hyökkäys kumia ja hammaskiiltä. Sen vuoksi sitä on jatkuvasti puhdistettava. Erityisen aktiivinen hammasplakki esiintyy hampaiden läheisissä kosketuspisteissä, syljen syvennyksen avautumisessa, hampaiden ja kumien välillä. Plakkien aktiivinen leviäminen tapahtuu hampaiden, koirien ja etuhampaiden puristuksissa ja patoissa sekä hampaan kaulan alueella.

Kun plakin esiintyminen on erityisen syvä ja hammaskiilille sopivalla tavalla muodostuu ns. Hammasplakkia, joka sulaa kudoksen kanssa ja johtaa sen alapuoliseen karieksen muodostumiseen. Bakteerit kehittyvät nopeasti ja lisääntyvät elintarvikejäämissä. Hapet, jotka vapautetaan tämän prosessin aikana, johtavat demineralisoitumisprosessiin tuhoamalla ja poistamalla hampaisiin hyödylliset aineet fosforista, kalsiumista ja muista mineraaleista kehosta.

Tämän seurauksena hampaan emali muuttuu ohuemmaksi, mikä johtaa onkaloiden muodostumiseen ja sitten kariumiin, mikä on erittäin vaarallista keholle. Hän voi kuljettaa infektiota verellä, mikä on erityisen vaarallista raskaana oleville naisille. Siksi raskauden aikana vierailu hammaslääkäriin on pakollinen.

Sen varmistamiseksi, että suuontelo on aina hyvässä kunnossa, antaen terveyttä hampaille ja ikille, tarvitaan säännöllistä suuhygieniaa.

Hygieniamenettelyjen aloittaminen

Suun terveyden kannalta erittäin tärkeä on lapsen kouluttaminen varhaisesta iästä huolehtimaan hänestä. Hammaslääkärit uskovat, että on välttämätöntä suorittaa hygieniatoimenpiteitä kahdesta ikävuodesta alkaen yksinkertaisimmista: huuhtele suu syömisen jälkeen erityisesti makeiden ruokien (makeiset, suklaat, kakut) jälkeen. Vähitellen vauva tulisi tottua hampaiden puhdistamiseen, opettaen häntä tekemään sen oikein. On välttämätöntä inspiroida lapsi, että tämä menettely on hyödyllinen ja elintärkeä. Vanhempien tulisi asettaa esimerkki lapsille. Loppujen lopuksi he ovat auktoriteettia vauvoilleen, ja hän yrittää jäljitellä niitä kaikessa.

Hampaiden harjaaminen on välttämätöntä. Ihanteellisesti – jokaisen aterian jälkeen tai ainakin, jos sellaista ei ole, 2 kertaa päivässä: aamulla ja illalla ennen nukkumaan menoa vähintään 3 minuuttia. Ylemmän hampaiden puhdistusprosessi tapahtuu ylhäältä alas ja alhaalta – alhaalta ylöspäin. On myös tarpeen puhdistaa hampaiden selkä.

Koska tässä prosessissa tärkein rooli on harja, sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota sen valintaan ja muututtava joka kolmas kuukausi. Ammattilaisille on suositeltavaa ostaa keinotekoisista harjaksista valmistettu hammasharja. Suolen manipuloinnin helpottamiseksi sen pitäisi olla kooltaan pieni. Sitä ei suositella sen jälkeen, kun se on tuotu liikkeestä, kaada se kiehuvaan veteen ennen käyttöä. Riittää pestä se tavallisella vedellä.

Sähköhammasharjoittelun tehokkuus on osoitettu. Se pyörii suurella nopeudella (3000 r / min), joten ei tarvitse noudattaa erityisiä menetelmiä hampaiden puhdistamiseksi käytettäessä sitä. Tietenkin kustannukset ylittävät perinteiset hammasharjat, mutta niillä on paljon pidempi käyttöikä.

Pasta, jolla on hygieenisiä menettelytapoja, ei ole tärkeä rooli, mutta sitä käytetään lisävälineenä, jolla on hajuaine, antimikrobinen ja virkistävä vaikutus. Älä käytä sitä suurissa määrissä. Lapsille on suositeltavaa valita erityinen vauvan tahna, jolla on alhainen hankauskyky. Yhden hammaspuhdistuksen osalta pieni määrä hammastahnaa riittää. Sen tilavuuden mukaan sen on vastattava herneen kokoa.

Suuontelon huuhtelulaitteet eivät missään tapauksessa korvaa hampaiden puhdistustapaa, ja lapset kouluun asti ovat kiellettyjä korkean fluoridipitoisuuden takia.

oikea hammasharja

Hammasharja: valintasäännöt

Hammasharja kuuluu johtavaan tehtävään ennaltaehkäisevien hygienismenetelmien toteuttamisessa. Nykyaikaiset markkinat tarjoavat suuren määrän eri tyyppejä, jotka suorittavat erilaisia ​​toimintoja. Usein hammasharjasta riippuen ihmisiä ohjataan mainonnalla, joka on kyllästynyt televisio-ohjelmiin. Oikea valinta voidaan tehdä terveysviranomaisten suositusten perusteella, jotka eivät suosittele harjojen käyttämistä luonnollisista harjastimista bakteerien kertymisen vuoksi. Paras ovat eri pituisten keinotekoisten harjaksien harjat, jotka on järjestetty 3 riviin. Tämä rationaalinen järjestely auttaa puhdistamaan hampaita kaikilla alueilla ja hieromaan kumit. Helpoimmalle sivulle, joskus harjakset tehdään hammastetulla reunalla.

Jotta taipuisat alueet sujuu kätevästi, käytetään joustavaa kärkiä. Joidenkin mallien suunnittelu tarjoaa peukalon tyynyn, jolla on liukastumisen estävä vaikutus. Hammasharjan kahvan tulee olla niin pitkä ja mukava, jotta hampaiden puhdistus on helppoa kaikilla alueilla, myös kaukana.

Hammasharjat ovat kolmesta eri kovuusasteesta: pehmeä, keskikova ja kova. Hammaslääkärit suosittelevat keskiarvojen käyttämistä, jolloin puhdistus luotettavalla liikkeellä paineen alaisena. Jos tämä aiheuttaa kipua kumeissa tai vuotaa heistä, sinun on vaihdettava keskimmäinen harja pehmeällä. Hammasharja on säilytettävä asianmukaisesti ja huolellisesti, eikä unohda sitä, että sitä tulisi muuttaa ajoissa. Kun harjaat hampaita, harja huuhdellaan hyvin saippualla ja anna sen kuivua kokonaan. Tavallisten hammasharjojen lisäksi voit käyttää hammaslankaa, balsamia tai huuhtele.

oikea hammastahna valinta

Hammaslasten valintaominaisuudet

Hygieeniset toimenpiteet ovat mahdottomia ilman hammastahnaa tai -jauhetta, jotka, vaikka niillä ei ole määräävää asemaa, lisäävät parhaillaan toteutettavien ennaltaehkäisevien toimenpiteiden tehokkuutta. Ne sisältävät erilaisia ​​käyttökelpoisia osia, jotka on mainittava pakkauksessa.

Moderni markkinat tarjoavat valtavan monenlaisia ​​hammastahnaa eri tarkoituksiin: desinfiointiaine, valkaisu, suojaavat plakin esiintymistä. Mutta kaikki ne ovat enemmän tai vähemmän hankaavia ja sisältävät silikaatteja, kalsiumkarbonaattia tai muita aineita, joilla on sama vaikutus. Jotta jäljellä oleva elintarvike poistettaisiin tehokkaammin vaikeasti tavoitettavissa olevilla paikoilla, vaahtoavat aineet auttavat. Lähes kaikki hammastahnat sisältävät fluoridia kalsiumfluoridin, natriumfluoridin ja vastaavien muodossa.

Tällaiset hammastahnat ovat suosituimpia ja siksi kysyntää kiihdyttäen kalsiumin siirtymistä syljenestä hammaskiiltoon. Hammaslääkärit vaativat huolellista tutkimusta tahnan koostumuksesta, erityisesti fluoridipitoisuudesta siinä. Jos se ylittää 1500 mcg, käytä tällaista tahnaa päivittäiseen käyttöön, on ehdottomasti vasta-aiheista. Lapsille tällaisen tahnan käyttö on erittäin vaarallista, joten sen pitäisi käyttää vain lasten tahnaa.

Varmistaaksesi, että hampaat ovat aina valkoisia ja kiiltäviä, on suositeltavaa valkaisuaineiden käyttöä. Erityisesti ne ovat suosittuja tupakoitsijoiden ja teetä ja kahvia ystäville. Tällaiset tahnat koostumuksessaan sisältävät polymeerejä, fosfaatteja ja piidioksidia ja, jos niitä käytetään säännöllisesti, ne voivat poistaa tahroja hampaisiin. Kuitenkin valkaisevaa hammastahnaa voidaan käyttää vain neuvoteltuaan lääkäriin ja huolella. Ihmiset, jotka haluavat olla lumi-valkoisia hampaita, voidaan suorittaa hampaiden valkaisuun hammashoidon klinikalla.

Hyvä ehkäisevä vaikutus voidaan saavuttaa käyttämällä terapeuttisia tahnoja, jotka sisältävät erilaisia ​​käyttökelpoisia komponentteja. Ne auttavat poistamaan plakin, mutta myös virkistävät hengitystä.

Suuontelon hygienia on huomioitava hammasproteesien käytössä. Vaikka sen perussäännöt ovat samoja sekä keinotekoisille että luonnollisille hampaille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =