Mitä jos minulla on keuhkopussin keisarillisen jälkeen?

keisarillisen vatsaontelon jälkeen

sisältö:

  • Käytä saumaa
  • Ongelmia suolistossa
  • Kohdun väheneminen
  • Liimausprosessit
  • Kuinka päästä eroon kipuista

Meidän aikanamme ihmisen ilmestyminen valoon ei ole luonteeltaan sakramentti, muttei muuta kuin lääketieteellistä manipulaatiota. Ja keisarileikkaus on kirurginen toimenpide. Valitettavasti lääkärit ovat äskettäin turvautuneet keisarillisiin osiin yhä useammin. Lisäksi – monet tulevat äidit itse kysyvät lääkäreiltä tämän toimenpiteen, pelkäävät kipua. Näyttäisi siltä, ​​että ihanteellinen vaihtoehto ei ole kipu eikä pelko.

Mutta jos naiset tietäisivät etukäteen, mitä ne odottavat jälkikäteen, niin janoisten keisarileikkausten joukot heikkenevät suuresti. Ja ei sattumalta – joitakin tuskallisia tunteita siitä, mitä ovat! Riippumatta siitä, mikä hyvä asiantuntija ei suorita operaatiota, kudosvaurio on väistämätön. Ja aika niiden parantumiseen kestää paljon – joskus nuoret moms valittavat, että heillä on vatsavaivoa keisarileikkauksen jälkeen ja kuuden kuukauden kuluttua.

Mutta joskus keisarillinen osa on ainoa tapa toimittaa, mikä mahdollistaa terveyden säilyttämisen äidille ja vauvalle. Ja ei ole minkäänlaista mennä – kuten he sanovat, kahdesta pahuudesta on välttämätöntä valita vähemmän. Mutta joka tapauksessa – onko tämä teidän päätöksesi tai pakko – valmistautuu epämiellyttävään toipumisjaksoon, tärkeimpään epämukavuuteen, jonka aikana kipua tulee.

Jotta voit päästä eroon tuskasta, sinun on ymmärrettävä sen syyt – muuten taistelu ei onnistu. Tietenkin ennen kaikkea sinun tulisi kuulla lääkärin – vain hän voi määrittää syy luotettavasti ja nopeasti. Mutta naiselle itsellään on vähän tietoa, tietenkään se ei vahingoita.

Käytä saumaa

Ensimmäisinä päivinä leikkauksen jälkeen kipu on yksinkertaisesti väistämätöntä. No, tietenkin – kehon kudokset ovat vakavasti loukkaantuneet ja vain voi auttaa, mutta olla sairas. Kuitenkin tällä ajanjaksolla on useita syitä, joiden vuoksi mahalaukku voi olla haavauma. Ensinnäkin tietenkin tämä on sauma itse. Ensimmäisten tuntien kuluttua operaation jälkeen anestesian vaikutus jatkuu ja et tunne kivuliaita.

Kuitenkin kipu on riittävän voimakas ja tämä intensiteetti kestää noin viisi päivää. Tällä hetkellä todennäköisesti kärsit kipulääkkeistä, jotka helpottavat tilanneasi. Hyvin usein äskettäin lyödyt äiti kieltäytyvät kipulääkettä, koska pelkää sen vahingoittaa vauvaa – lääkäri määrää vain niitä lääkkeitä, jotka eivät kuulu äidinmaitoon. Siksi ei ole mitään syytä kestää kestää!

Kiinnitä huomiota: voimakkaat liikkeet, yskä ja jopa naurua tehostavat kipua hetkenä – tämä on normaali ilmiö, eikä sitä saa pelätä. Muista vain, että olet juuri kärsinyt vakavaa leikkausta, joten varokaa liiallista fyysistä rasitusta. Elpymisajanjaksolle kehosi tarvitsee vähintään kaksi tai kolme kuukautta. Vaikka tuska on joka päivä vähempää ja heikompaa.

Noin viiden päivän kuluttua kipu heikkenee ja heikkenee, mutta epämukavuus voi kestää kuukausi, mikä voimistuu fyysisen rasituksen aikana. Ja sitten arpi ajoittain saa itsensä tunteeksi tylsää kipua ja pistelyä – jotkut naiset joskus useita vuosia.

Huolellisesti katsella valtio ensimmäisinä viikkoina keisarileikkauksen – jos kipu tulee hyvin akuutti, saumat alkavat jatkua tai jakaa sisältöä nousee ruumiinlämpö, ​​näyttää heikkous, päänsärky ja muut oireet huonovointisuutta, niin pian kuin mahdollista, mene lääkäriin !

On mahdollista, että patogeeninen mikrofluora on tullut postoperatiiviseen ompeleeseen ja infektioon on alkanut. Tämän tilanteen viivästyminen voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia.

vatsakipu jälkeen keisarillinen

Ongelmia suolistossa

Toinen ongelma, jota naiset kohtaavat usein keisarileikkauksen jälkeen, on lisääntynyt kaasutuotanto. Kirurgisen toimenpiteen takia ruuansulatuskanavan normaali toiminta häiriintyy, valtava määrä kaasuja alkaa kertyä suolistoon ja sen seurauksena syntyy kivuliaita aistimuksia.

Ja kipu tässä tilanteessa voi olla niin voimakas, että on mahdotonta sietää niitä, ja ainoa tapa päästä eroon tästä on vapauttaa kaasut. Jos kohtaat tällaisia ​​ongelmia, kerro siitä lääkärillesi heti. Hän valitsee erikoislääkkeitä, jotka vähentävät kaasun muodostumista ja parantavat suolen liikkuvuutta. Tällaiset ongelmat kestävät pääsääntöisesti pitkään – ei enempää kuin kaksi viikkoa.

Muista, että sen lisäksi, että huumeiden tarvitsee vain katsoa omaan ruokavalioon – koska on tarpeen täysin poistaa kaikkia elintarvikkeita, jotka lisäävät ilmavaivat: pavut, soija, virvoitusjuomia. Tämä olisi kuitenkin tehtävä kaikille imettäville äideille riippumatta siitä, onko heillä suolistossa ongelmia – et halua heidän olevan vauvan kanssa?

Kohdun väheneminen

Kyllä, keisarillisen osion kohteena oleva nainen ei ole kärsinyt. Mutta kohdussa on samat muutokset. Joten vauvan ilmestymisen jälkeen kohtu alkaa laskea kooltaan. Tämä prosessi on lähes aina mukana kivuliaita aistimuksia, koska kohtu on vähentynyt. Ja lisää tähän tuoreen arven kohtuun …

Useimmat kivut ovat ensimmäisinä päivinä, jolloin vähennys on aktiivisinta. Se kasvaa vauvan käytön aikana rintojen kohdalla – nännit stimuloivat kohdun aktiivista supistumista. Vähitellen tämä prosessi vähenee ja häviää noin kahden tai kolmen viikon aikana. Tämä prosessi on täysin luonnollinen ja väistämätön, mutta jos kipu on liian voimakasta, ilmoita asiasta lääkärillesi.

Erityisesti jos tämä kipu liittyy runsaasti emätinpurkautumista, erityisesti epämiellyttävän tuoksun, kehon lämpötilan nousun – kaikki tämä olisi syy varhainen puhelun lääkäriin. Suurta valitettavaa, toisinaan kohtuontelon keisarileikkauksen jälkeen saattaa esiintyä istukan tai verihyytymiä.

Joten on olemassa mahdollisuus kehittää akuutin tulehduksen prosessi kohdun limakalvolle. Tämän prosessin mukana seuraa erittäin akuutti kipu. Tämä on erittäin vakava sairaus, joten itsehoito voi tässä tapauksessa olla uhka paitsi terveydelle, myös elämästänne. Ainoa tapa auttaa naista on puhdistaa kohdun ontelo.

Älä pelkää – tämä menettely kaikissa tapauksissa poikkeuksetta toteutetaan yleisanestesiassa. Tulet nukahtamaan, mutta heräät huoneeseesi. Sitten seuraa antibakteeristen lääkkeiden kulkua ja noin 10 päivän jälkeen nuori äiti tulee olemaan täysin terve. Mutta vain, jos hoito aloitetaan ajoissa!

Liimausprosessit

Kaikki kirurgiset toimenpiteet – mukaan lukien keisarileikkaus – aiheuttavat vahinkoa monille kudoksille ja sisäelimille. Ja valitettavasti paranemisprosessin aikana voi esiintyä piikkejä. Useimmiten ne muodostuvat suoliston silmukoiden välillä, mutta joskus ne näkyvät lähellä muita sisäelimiä.

Pääsääntöisesti kipu tarttumisista johtuu noin kuukauden ja puolen kuluttua toimenpiteestä ja voi jatkua koko elämän ajan. Useimmiten kipu on heikko, kipu on häiritsevä luonne. Kuitenkin harvinaisissa tapauksissa tarttumiset voivat olla niin paljon, ja kipu on niin vakava, että lääkärit päättävät ryhtyä operatiivisiin toimenpiteisiin normaalin potilaan elämänlaadun palauttamiseksi.

kipu vatsaan keisarillisen jälkeen

Kuinka päästä eroon kipuista

Edellä puhumme lyhyesti tärkeimmistä syistä, jotka johtavat tosiasiaan, että naisen keisarileikan jälkeen on vatsakipu. Ja nyt saamme lisätietoja siitä, miten päästä eroon tästä kipuudesta. Mutta nyt kannattaa ottaa mukaan kaikki nämä neuvot vasta lääkäriin kuulumisen jälkeen, koska on erittäin tärkeää varmistaa, että terveyttäsi ei ole uhattuna! Haluat, että lapsellasi on terve äiti?

  • Postoperatiivinen kipu

Ensimmäisinä päivinä kipua on joka tapauksessa kestettävä. Ainoa tapa päästä eroon, kuten jo mainittiin, ovat kipulääkkeitä. Älä ota lääkkeitä itse! Ensinnäkin, et tiedä, mitä lääkeaineen vuorovaikutuksen tuloksia lääkäreistä on nimitetty. Toiseksi, lääke voi päästä äidinmaitoon ja sillä on paljon vähemmän suotuisa vaikutus vauvaan.

Sen lisäksi, että kipulääkkeiden nainen pakollisena osoitetaan sille huume, joka stimuloi normaalia kohdun supistumisen – ehkä muutaman ensimmäisen päivän kuluttua leikkauksesta, kun tällainen pistokohdan kipu voimistuu, mutta yleensä termiä elpymisen kohdun koko pienenee huomattavasti.

Pitkään tällaisia ​​lääkkeitä ei yleensä sovelleta – enintään useita päiviä. Lisäksi lääkäri usein päättää tarvittavasta antibakteeristen lääkkeiden kulusta – ne sulkevat pois mahdollisuuden kehittää tulehdusprosessia ja tämän seurauksena erilaisia ​​komplikaatioita.

Mitä voit tehdä tällä kaudella? Kuitenkin kummallista saattaa kuulostaa, mutta usein kipua vähentääkseen tulevaisuudessa on välttämätöntä tietoisesti mennä siihen. Hyvin usein naiset kohtelevat itseään leikkauksen jälkeisenä aikana kristallimaliana – he yrittävät hengittää uudelleen.

Joten se on niin – teräviä liikkeitä on rajoitettava. Mutta sen on vielä liikutettava ja tarpeeksi pian operaation jälkeen – toisena päivänä nainen pitäisi alkaa kääntyä sängyssä ja yrittää sitten nousta ylös.

Ole valmis siihen, että se on hyvin vaikeaa – akuutti kipu, huimaus ja joskus jopa pahoinvointi on lähes väistämätöntä. Mutta aina kun tuntuu paremmalta ja paremmalta. Tietenkin ensin keskustele lääkärisi kanssa – sallivat sinulle tällaisen liikunnan.

Jos kaikki on kunnossa ja lääkäri on antanut luvan, aloita toimia! Hyvin usein äskettäin mummoituneet muumit ovat ikävästi pahoillisia itselleen ja ne ovat liikkumattomia niin kauan kuin mahdollista. Muista kuitenkin, että kun aloitat liikuttamisen, sitä pidempi ja vaikeampi vatsasi tulee pahaksi.

Muuten vauva on paras lääkitys tällaiseen kipuun. Jos toiminta on kulunut turvallisesti, toisena päivänä arvokas lapsi vie sinut osastolle. Ja usko minua – tämä söpö pikku enkeli tekee sinusta unohdat kiput hyvin, hyvin nopeasti.

Ensinnäkin se on tietysti ilo äidin tunteista. Ja toiseksi, haluatko sitä vai ei, mutta lapsen huolehtiminen kuuluu hartiasi lähes kokonaan. Ja kun muru taas pyytää sinua syömään, et todennäköisesti kiinnitä mitään huomiota mihinkään tuskaan alemman vatsaan, eikö?

  • Ongelmia suolistossa

Näyttäisi siltä, ​​että suoliston ongelmat – nykyajan ihmisen ilmiö ovat tuttuja. Mutta nuorelle äidille, jolla on ollut keisarileikkaus, tämä ongelma voi merkittävästi heikentää elämää. Ei ainoastaan, että ommel sattuu, joten myös lisääntynyt kaasut aiheuttavat kauheaa epämukavuutta. Ilmavuoto kirurgisten toimenpiteiden jälkeen – yleinen ilmiö, koska suoliston työ heikkenee.

Jos kuitenkin toteutetaan useita toimenpiteitä, tämä ilmiö voi ainakin vähentää sitä mahdollisimman vähäiseksi, ellei se täysin estä. Ensinnäkin, jos keisarileikkaus on suunniteltu, on tarpeen luopua useista tuotteista: akuutit, rasvaiset, savustetut, soijapavut, palkokasvit, makeiset, jauhot ja hiilihappopitoiset juomat. Toiseksi, lääkäri todennäköisesti määrää välittömästi toimenpiteen jälkeen lääkkeitä, jotka vähentävät kaasun tuotantoa.

Kolmanneksi, itse-hieronta vatsa ei ole tarpeetonta. Se tehdään hyvin yksinkertaisesti – aivohalvaus vatsaan pohjalla loivilla pyöreillä liikkeillä. Lopuksi muista, että paras tapa aktivoida suolisto on liike. Siksi älä nukkumaan sängyssä liian kauan – käydä ainakin seurakunnassa.

Muuten, usein naisilla, toimenpideohjelman aikana, esiintyy tiettyjä ongelmia suoliston liikkeessä. Älä missään tapauksessa häpeytä tätä – heti ilmoita asiasta lääkärillesi. Lääkäri nimeää kynttilän helpottamaan pakenemista. Älä huoli – sinun ei tarvitse käyttää niitä pitkään aikaan. On vaikea käydä WC: ssä vasta ensimmäistä kertaa, eikä tällaisia ​​ongelmia ole. Jos viivytät, riskiat ansaita tällaisen epämiellyttävän menettelyn kuin peräruiske.

  • Autamme itseämme

Joten, päivät äitiyskotiin ovat takana, olet kotona ja elvytysprosessi etenee normaalisti. Mutta aivorungon kipu, sellainen roisto, ei anna sinun elää rauhallisesti? No, se on luonnollista ja olla järkyttynyt – hyvin pian kaikki normalisoidaan. Sillä välin, sen sijaan, että valittaisiin vaikeasta naisten osuudesta, voit tehdä useita yksinkertaisia ​​toimenpiteitä, jotka vähentävät kipua.

Jos ommel sattuu, muista side – muutaman ensimmäisen viikon aikana se tekee sinulle hyvää palvelua. Se on hyvin yksinkertainen – vatsasi ei ole vielä kokonaan pienentynyt, mikä tarkoittaa, että hän on tukenut sitä vähentäen kipua voimakkaasti useita kertoja. Ja ei ole välttämätöntä ostaa postnataalista sidettä: se, joka palveli sinua uskollisesti raskauden aikana – vain taita se puoliksi ja kiristä se tiukasti.

Jos kohtu itse sattuu, yritä valmistaa heikko infuusi kamomilla. Tee näin tee yksi teelusikallinen kuivattuja kamomillisia kukintoja teekanneriin ja täytä ne puolikkaalla kiehuvaa vettä, anna sen söilemään tunnin ajan. Ja käytä sitten normaalina keittämisenä. Kuppi kamomilla-teetä aamulla ja illalla ajoittain vähentää epämukavuutta. Vauvan päivänkakkara ei vahingoita!

Muuten, ei ole tarpeetonta kiinnittää huomiota nuoren äidin sänkyyn! Saatat olla yllättynyt, mutta suosikki pehmeä pinnasänky ei ole paras vaihtoehto parin kuukauden kuluttua toimenpiteestä. Elpymisjakson sängyn pitäisi olla varsin jäykkä – tässä tapauksessa kipu häiritsee sinua paljon vähemmän. Tietenkään tämä ei tarkoita sitä, että sinun tarvitsee välittömästi ostaa uuden sängyn – voit vain rajoittaa alustaa, joka on sijoitettu patjan alle. No, tai sohva olohuoneessa, pahimmillaan.

Hyvin monet nuoret äidit tekevät saman virheen – liian paljon riippuvaisia ​​anesteettisista huumeista. Mutta sinun ei tarvitse tehdä tätä, vaikka lääkäri olisi määrännyt lääkkeen sinulle – kyllä, hän ei vahingoita vauvaa, mutta se voi aiheuttaa sinulle riippuvuutta. Yksinkertaisesti sanottuna keho unohtaa, miten selviytyä itsestään, vaikka lievää kipua. Haluatko sen? Teille kaikki elämän edessä!

Tästä syystä tablettien käytön lopettamisen jälkeen on aloitettava toisen ja kolmannen viikon kuluttua toimenpiteestä. Kyllä, ensimmäistä kertaa, kun et ole helppoa – yritä saada häiritä kipua, vaihtamalla huomiosi johonkin muuhun. Vähän vaivaa nuoren äidin kanssa? Jos teet jotain, luultavasti hyvin nopeasti unohda kipu, joka juuri häiritsee sinua.

Jos kipu on niin vaikeaa, että et voi tehdä ilman tabletteja ja kuukauden kuluttua – se on huolestuttava. Synnytyksen jälkeisessä normaalissa vaiheessa tällä kertaa akuutti kipu ei saisi olla yksinkertaisesti. Jos se jatkuu, ota heti yhteys lääkäriin!

Valitettavasti todennäköisimmin sinulla on jokin postnataalinen komplikaatio. Ja siellä on melko paljon – tämä on akuutti tulehdus kohdun limakalvolle, ja ero sisäisten saumojen ja niiden suppuration. Joka tapauksessa lääkärin tulee etsiä syy ja määrätä asianmukainen hoito.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 1