Mikä voi aiheuttaa kuukautiskierron viivästymistä?

Ei luonnollisia syitä viivästymiseen kuukausittain

sisältö:

  • Viivästyminen kuukautisissa: syyt
  • Viivästyneiden kuukautisten diagnosointi ja hoito
  • Päätelmät ja yhteenveto

Kaikki tietävät, että vähäinen poikkeama kuukautisten alussa on melko normaalia. Mutta se on normaalia vain, jos viive ei kestä yli 5 päivää. Tavallisesti harkitaan kuukausittaista 28 kalenteripäivää. On tarpeen laskea sykli alkaen kuukautisten ensimmäisestä päivästä ja ennen seuraavan kuukausijakson alkua. Joissakin naisissa sykli on 30 päivää. Jos syklin kesto on yli muutaman päivän, voimme puhua kuukausittaisen viivytyksestä.

Kuukautisten viivästymisen syyt voivat olla hyvin erilaiset: sekä patologiset että luonnolliset ja fysiologiset.
Takaisin sisällysluetteloon

Viivästyminen kuukautisissa: syyt

Kuukautiskierron viivästyminen 7 päivään pidetään normaalina eikä se koske patologiaa. Jos kuitenkin tämän kuukauden jälkeen kuukausi ei tullut, sinun on jo pyydettävä apua lääkäri, joka auttaa sinua tunnistamaan tällaisen toimintahäiriön syy.

Kuukautisten viivästyminen voidaan havaita ehdottomasti milloin tahansa. Useammin hormonaaliset epäonnistumiset ilmenevät puberteettisesti, lisääntymisikäisenä, perimenopause-aikana.

Tavallisin ja tavallisin ilmiö on murrosiän aikaisten kuukautisten puuttuminen. Täällä on epäsäännöllisiä epäsäännöllisiä aikoja. Lopuksi sykli palautuu 1,5-2 vuoden kuluttua. Myös lisääntymisjakson (raskauden aikana) ja imetyksen aikana kuukautiskierto voi viivästyä. Mutta perimenopaussin aikana kuukautiskierrokset menettävät ensin syklisyyden ja sitten lopettavat kokonaan.

Kuukautisten luonnolliset syyt

Ehkä yksi yleisin ja tärkein syy viivyttää kuukautisia on raskaus. Raskauden alkamisen liittyy paitsi kuukautisten poisjäänti, mutta myös paheneminen hajuaistin ja makuelämykset, lisääntynyt ruokahalu, uneliaisuus, pahoinvointi, rintakipu, jne Ei ole välttämätöntä sulkea tällaista syytä kuukautisten viivästymiseen, vaikka mitään ehkäisyvälineitä olisi käytetty. Loppujen lopuksi kaikki tietävät, ettei mikään niistä anna 100 prosentin takausta. Ja vaikka seksuaalinen teko tapahtui niin sanotuissa turvallisissa päivinä, jolloin raskauden todennäköisyys on hyvin alhainen, tämä ei kuitenkaan estä raskauden alkamista.

Jos haluat jättää tämän syyn pois kuukausittain tai vastakkaisesti, vahvista se, voit käyttää raskaustestiä, jota myydään missään apteekissa. Ehdottomasti kaikki raskaustestit on tarkoitettu hCG: n tunnistamiseen. Tämä hormoni alkaa kehittyä viikon kuluttua munan lannoituksesta. HGH-hormoni nousee kehossa vähitellen, joten viikkoa myöhemmin testi ei välttämättä osoita, että raskaus on tapahtunut. Mutta kahden viikon kuluttua todennäköisemmin testien nauhat näyttävät positiiviselta. Toista testit uudelleen, jotta voit määrittää tai vahvistaa raskauden tarkasti useiden päivien jälkeen.

Joillekin tämä kuukausien viivästymisen syy on erittäin miellyttävä, mutta joku ei ole ollenkaan iloinen. Välttämättömän raskauden välttämiseksi on suositeltavaa tarkkailla kuukautiskiertoa, seurata sitä ja tietysti käyttää ehkäisyä.

viivästymisen luonnolliset syyt

Muut viivästymisen syyt

Yksi luonnollisista syistä viivästyttää kuukautiskiertoa voi imettää tai imettää. Imettäessä naisen ruumiissa tuotetaan aktiivinen hormoni-prolaktiini, joka estää ovulaation. Imetyksen lopettamisen jälkeen kuukautiset yleensä palautuvat 2 kuukauden kuluessa.

Kuten jo mainittiin, normaali ilmiö, joka ei vaadi puuttumista ja hoitoa, pidetään viivästymisenä kuukautiskierron aikana puberttikaudella. Pääsääntöisesti kuukautiskierto palautuu lopulta 1,5-2 vuoden kuluttua kuukautisten alkamisesta. Jos kuitenkin kahden vuoden kuluttua mitään ei muutu, kuukausittain ja jatkaa epäsäännöllisesti, kannattaa kääntyä gynekologin puoleen.

Toinen luonnollinen syy viivästyttää kuukautisia voi olla perimenopause. Tämä ilmiö on havaittavissa yli 45-vuotiailla naisilla. Ensin kuukausittainen viivästys, joka kasvaa joka kerta, ja sitten ne pysähtyvät kokonaan. Tätä ilmiötä kutsutaan vaihdevuosiksi. Perimenopausaikana voi olla mielialahäiriöitä, kuumia aaltoja ja joskus seksuaalisen halun puute.

Viivästyneiden kuukautisten patologiset syyt

Jos aiemmin kuvatut syyt eivät sovi sinulle, sinun on pyydettävä apua erikoislääkäriltä, ​​joka voi auttaa määrittämään tarkan syyn syklin viivästymiseen, suorittamaan diagnoosi ja määrittämään hoidon.

Usein viivästymisen syy voi olla erilaiset gynekologiset ja endokriiniset sairaudet. Niinpä yksi yleisimmistä sairauksista pidetään polykystisten munasarjojen oireyhtymänä. Tätä tautia leimaavat naisten hormonin kehittymisen rikkominen ja miesten sukupuolihormonin synteesi lisääntyy päinvastoin. Se johtuu suuresta testosteronin tuotannosta syklin keskellä, että ovulaatio ei tapahdu ja sen seurauksena munasolu jättää follikkelia. Jos tautia ei hoideta ajoissa, se voi johtaa lapsettomuuteen. Naisilla, jotka kärsivät tästä taudista, kasvohoito, painonnousu, akne, liian rasvaiset hiukset kasvavat aktiivisesti.

Tämä sairaus voi johtua useista syistä. Yksi näistä syistä on hypotalamuksen ja aivolisäkkeen toiminnon loukkaus, jotka ovat vastuussa kuukausittaisesta syklistä. Taudin syihin liittyy kilpirauhasen, munasarjojen ja lisämunuaisten sairauksia.

Syklit viivästyvät sairaudet ovat muita. Niinpä esimerkiksi viivästyminen voi johtua kohdun limakalvojen tulehduksesta. Tätä tautia kutsutaan andexitisksi. Tämän sairauden aikana hormonien tuotanto, joka on vastuussa kuukautisten säätelystä, häiriintyy.

Ei harvemmin yhteinen sairaus on kohdun myoma, muuten hyvänlaatuinen kasvain tai endometrioosi. Taudin aikana voidaan havaita sekä viivästyksiä että päinvastoin kohdun verenvuotoa.

Muut myöhästymisten syyt

On myös muita syitä viivästyttää kuukautisia. Näitä ovat sairaudet, kuten nuha (flunssa, SARS), kohdun limakalvon, diabetes, krooninen gastriitti, kilpirauhasen ongelmia, munuaissairaus, vikoja sisällä munasarja, sammas, ja muut infektiot Virtsa-.

Edellä olevan lisäksi syy voi olla auringonpolttama, sekä kohdunsisäisen laitteen väärä sijoitus.

Hormonaalisen vajaatoiminnan syy on usein abortti. Abortin lisäksi, joka johtaa kehon epätasapainoon, voidaan poistaa liikaa kohdun kudoksia, jotka erittyvät veren muodossa kuukautisten aikana. Pääsääntöisesti sykli palautuu 2-3 viikon kuluttua abortin jälkeen, mutta jos näin ei tapahdu eikä ole vielä kuukausittaisia, keskustele lääkärisi kanssa selvittääksesi syyt.

Joskus viivästyminen havaitaan huumeiden käytön jälkeen, jonka tarkoituksena on keskeyttää raskaus lääkkeillä.

Hyvin usein hormonaalinen vika ilmenee välittömästi ehkäisyvälineiden poistamisen jälkeen. Kuukausi voi olla poissa enintään 4 kuukautta. Jos hormonaalista taustaa ei palauteta, yleensä säännellään lääkkeitä, jotka stimuloivat munan tai aivolisäkkeen kypsymistä. Jos tietyt suun kautta otettavat ehkäisyvälineet aiheuttivat samanlaisen ilmiön, sen käyttö lopetetaan tulevaisuudessa.

taudin diagnosointi

Mitä muuta voi johtaa hormonaaliseen epäonnistumiseen?

Ei ole harvinaista, jos kuukausittainen lääkitys aiheutuu viivästyksestä. Näihin lääkkeisiin kuuluvat kortikosteroidi- ja anaboliset hormonit, erilaiset masennuslääkkeet, lääkeaineet, diureetit, oraaliset ehkäisyvälineet, endometrioosin hoitoon tarkoitetut lääkkeet. Jos jotain näistä lääkkeistä on käytetty ja seurauksena on hormonaalinen vajaatoiminta, kannattaa tietää, että se on palautettava viimeistään 2 kuukautta. Jos näin ei tapahdu, muista käydä gynekologissa.

Lihavuus voi myös olla syynä epäonnistumiseen. Lihavuuden hormoni-estrageni muuttuu androgeeniksi ja ilman estrogeenikuolemia on lähes mahdotonta. Rasvaisilla on usein ongelmia ovulaatiossa ja viivästyksiä.

Naisorganismi kykenee myös vahingoittamaan tarpeetonta fyysistä rasitusta, joka rasittaa kehoa. Kuukautisten viive on tässä tapauksessa kehon suojaava reaktio. Jos tällainen ongelma syntyy, kannattaa miettiä ja vähentää liikuntaa. Organisaatio ilmoittaa sen vuoksi, että sen joukot ovat sen rajoissa.

Erittäin samanlainen kuin fyysinen stressi on kuukautisten viivästyminen dystrofissa. Keho kehittää suojaavan reaktion ilman verenvuotoa ilman, että se voi heikentää vielä enemmän. Kriittinen pieni paino (44-46 kg) voi aiheuttaa hormonaalisia vikoja.

Nainen-organismi voi helposti vaikuttaa tilanteen muutoksiin. Sillä ei ole väliä, mikä se on: uusi työpaikka, muutto toiseen kaupunkiin, matka merelle tai jotain muuta. Usein miellyttävät tapahtumat ovat meille kehon stressi. Keho alkaa torjua tätä stressiä, mikä herättää hormonaalisia vaurioita.

Negatiivisesti naisten terveydelle aiheutuu liiallinen alkoholin käyttö, huumeet, jotka heikentävät koskemattomuutta ja aiheuttavat hormonaalisia häiriöitä.

Syy voi olla perinnöllisiä sairauksia. On tarpeen neuvotella asiantuntijan kanssa ja tunnistaa mahdolliset sairaudet.

uzi viiveellä
Takaisin sisällysluetteloon

Viivästyneiden kuukautisten diagnosointi ja hoito

Ennen kuin aloitat hormonitiedon hoidon ja palauttamisen, sinun on välttämättä määritettävä syy epäonnistumiseen. On syytä sanoa, ettei ole olemassa sellaisia ​​lääkkeitä, jotka voivat parantaa kuukautisten viivästymistä. On lääkkeitä, jotka voivat aiheuttaa kuukautisia. Mutta tällaiset lääkkeet johtavat tulevaisuudessa uusiin hormonaalisiin vaurioihin. Niitä käytetään vain abortin aikaansaamiseksi.

On erittäin tärkeää tietää, että kohdunsisäinen laite on vasta-aiheinen naisille, jotka kärsivät usein kuukautisten viivästymisestä.

Syklin viivästyksen diagnoosi sisältää pääsääntöisesti seuraavat toimenpiteet:

  • Lantion, lisämunuaisten ja kilpirauhasen ultraäänitutkimus (ultraääni). Ultrasound tehdään raskauden, endokriinisten ja gynekologisten sairauksien, kasvainten, poissulkemiseksi.
  • STD: iden (sukupuoliteitse tarttuvat taudit) tutkiminen. Tällaisia ​​sairauksia voivat olla tippuri, trichomoniasis, klamydia, ureplazmoz, mykoplasmoosin ym. Näiden sairauksien poissulkemiseksi on välttämätöntä läpäistä testit ja tahra.
  • On tarpeen suorittaa hormonaalisia tutkimuksia. He määrittelevät progesteronin, estrogeenin, kilpirauhasen hormonit, lisämunuaiset ja muut.
  • Joskus aivolisäkkeitä tarvitaan. Tämä tutkimus sisältää tomografian, radiografian, elektrokefalogian tai magneettikuvauksen.
  • Äärimmäisissä tapauksissa kohdun ontelon kaavinta ja sen jälkeen histologista tutkimusta tarvitaan.

Takaisin sisällysluetteloon

Päätelmät ja yhteenveto

Joten, kuten kävi ilmi, kuukausittaisen viivästyksen syyt voivat olla hyvin erilaisia. Ja jos jotkut heistä ovat normi eivätkä aiheuta vaaraa, kun taas toiset, päinvastoin, ei ainoastaan ​​tuo vahinkoa ruumiille, mutta voi myös aiheuttaa erittäin vakavia seurauksia, kuten hedelmättömyyttä.

Lääkärin hoito ajoissa vähentää vakavien sairauksien, mukaan lukien STD-taudit tai syöpäkasvain, liittyvän riskin. Naarasorganismi on hyvin alttiina ulkopuolisille tekijöille. Jokainen stressi voi johtaa tuhoisiin tuloksiin. Katso terveyttäsi, älä laiminlyö sitä, muuten saattaa olla liian myöhäistä. Toivotamme hyvää terveyttä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 9 =