Kissat ja raskaus: mitä tulevaa äitiä pitäisi muistaa

kissat ja raskaus

sisältö:

 • Onko kannattaako kissa raskauden aikana?
 • Syyt olla kissa
 • Mitä sinun pitäisi muistaa, jos aloitat kissan
 • Miten käyttäytyä, jos kissa elää kauan

Lemmikkien istuttamisen aikana ihmiset ajattelevat harvoin seurauksia. He unohtavat, että tamed lemmikit vaativat hoitoa ja huomiota, he myös sairastuvat, heillä on mielialan vaihtelut. Kaikki tämä voi aiheuttaa paljon ongelmia tulevaisuudessa. Ja joissakin tapauksissa tilanne on niin, että rakastettu eläin on annettava “hyvissä käsissä”. Usein tämä riippuu tytöistä raskauden aikana. Loppujen lopuksi on olemassa monia hirveitä tarinoita ja tapauksia, joissa kissan läsnäolo talossa oli huono rooli ja vaikutti sikiön kehitykseen.

Onko kannattaako kissa raskauden aikana?

Joskus naiset, jotka istuvat asetuksessa, ovat melko tylsiä kotona. Ja he päättävät saada uuden ylenevän ystävän. Loppujen lopuksi tämä pieni palanen tuo paljon uutta elämää. Ja kun vauva syntyy ja kasvaa, hän voi leikkiä lemmikin kanssa. Mutta onko se sen arvoista? Mikä on tuleva äiti? Kissa vaikuttaa raskauteen? Käsitellään kaiken järjestyksessä.

Kuinka vaarallisia kissoja on

Kissa on toksoplasmoosin kantaja. Ja valitettavasti ajoissa huomaa, että lemmikkisi on sairas, lähes mahdotonta. Ensimmäiset oireet omistajat huijaavat väsymystä lemmikki, huono ruokaa, vitamiinien puute. Tämän seurauksena kaikki perheenjäsenet ovat vakavassa vaarassa. Vielä pahempaa on raskaana olevien naisten kohdalla.

Jos nainen, joka on asemassa, saa tartunnan, niin tämä sairaus vaikeuttaa sikiötä. Keskushermoston, aivojen, sydän- ja verisuonijärjestelmän, näkökyvyn osallistumisen tapaukset eivät ole harvinaisia. Kuitenkin jo sairastunut toksoplasmoosi naisille tällaiset seuraukset eivät uhkaa. Hänen ruumiinsa on onnistunut kehittämään vasta-aineita, joten raskaus useimmissa tapauksissa on normaalia.

Huomautus: jos olet saanut tartunnan raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana, riski sikiön tartuntaa on enintään 20 prosenttia, kun taas toinen – hieman yli 30 lopussa termin eli kolmanneksen aikana, tämä luku nousee 60 Siksi on tärkeää Ennen konseptia, testaa testit ja tee testit. Tarkista myös eläimet. Valitse todella hyvä eläinlääkäri, jossa asiantuntijat suorittavat kaikki tarvittavat testit. Jos osoittautuu, että lemmikki on potilas, heitä on hoidettava koko perheellä.

Muuten, vaikka täysin terve kissa, sinun täytyy seurata kaikkia yhdeksän kuukautta. Tilanne on monimutkaisempi, jos se menee pihalle. Infektioriski kasvaa useita kertoja. Mutta älä pelkää! Viimeisen raskauskolmanneksen sairastuneen kohtuullisen sukupuolen edustaja ottaa vähemmän riskiä kuin toxoplasmoosin aikaisemmin.

Mikä on toksoplasmoosi?

Toxoplasmoosi on vakava sairaus, joka kuuluu loisten luokkaan. Se siirretään äidiltä lapseen ruoan kautta ja eläinten kanssa kosketuksiin. Jos mahdollinen äiti tarttuu raskauden alkuvaiheessa, se voi johtaa keskenmenon (spontaanin abortin). Keho näyttää yrittävän puhdistaa itsensä epäterveelliseltä jälkeläiseltä. Jos lapsi selviytyy edelleen, hänellä on erilaisia ​​terveysongelmia. Sokeus, sisäelinten poikkeavuus voi kehittyä. Henkisen hidastumisen tapaukset ovat usein yleisiä.

Kuinka eläimiä voitaisiin tartuttaa?

Jotkut perheet uskovat, että talon kissa ei yksinkertaisesti voi vahingoittaa, koska hän ei kulje kadulla. On sitä mieltä, että pihoilla elävät eläimet ovat alttiimpia toksoplasmoille. Kuitenkin ne, jotka kuluttavat paljon raakaa lihaa, voivat saada tartunnan. Se voi sisältää bakteereja, jotka eivät kuole ilman lämpökäsittelyä. Ja jopa se, että jäädytät suosikki herkkuasi, ei auta.

Voit myös tuoda “lahjan” kenkien mukana. On epätodennäköistä, että amputat kaiken ennen saapumista huoneistolle, välittömästi laittaa tossut ja ajaa pesemään pohjan sandaaleista tai lenkkareista. Upea lemmikki alkaa narkata kaiken ympärille ja oppia uusia hajuja. Joten hän tarttuu infektioon.

Toxoplasmoosin oireet eläimessä

Kuinka ymmärtää, että suosikkikissasi on sairas? Katso sitä huolellisesti. Hän on saanut tartunnan, jos hän löysi turvonneet imusolmukkeet, nenästä ja silmät virtauksen erottelua, proteiinit olivat punaiset, ja kaikki tämä liittyy ripulia. Myös ruokahaluttomuus voi tapahtua tilapäisesti. Jonkun näistä oireista – kärryt ottaa lemmikin eläinlääkäriin, vaikka et aio hankkia lapsia.

Menemme testien suorittamiseen

Ennen kuin päätät, mitä tehdä kissa, sinun on läpäistävä testit. Ensimmäinen on veren PCR. Kiitos hänelle, voit selvittää, onko raskaana oleva nainen tartunnan toksoplasmoosi vai ei. Jos infektio havaitaan, annetaan ELISA-verikoe. Tämä auttaa määrittämään, milloin nainen on saanut tartunnan.

On syytä alkaa huolestua, jos testit osoittivat suuren LgM-konsentraation ja LgG: n täydellisen puutteen. Tällaiset tulokset osoittavat, että tyttö äskettäin nosti sairauden. Tässä tapauksessa lääkärit voivat tarjota tutkimaan amnioottista nestettä. Olla rehellinen, tämä menettely ei ole miellyttävintä ja turvallista. Erityinen neula työnnetään vatsaontelon läpi ja lävistää sitten sikiön virtsarakon itse. Kuitenkin vain tällä tavoin voidaan määrittää, onko alkio itsessään infektoitunut vai ei.

Jos testit osoittivat vain LgG: n läsnäolon, niin olet jo sairastanut toksoplasmoosin. Tällä hetkellä ei ole vaaraa. Siksi kissan antaminen ei ole välttämätöntä. Voit turvallisesti jopa antaa eläimen kadulle. Älä unohda antaa pillereitä matoista ja tee kaikki rokotukset ajoissa.

Kun kumpikaan tai toista immunoglobuliinia ei havaita, pitäisi olla varovaisempaa. Voit saada tartunnan milloin tahansa. Siksi on suositeltavaa pitää kissa steriileissä olosuhteissa tai antaa se toiselle perheelle jonkin aikaa. Kun synnyit, voit noutaa kanavan takaisin.

Miten toksoplasmoosi hoidetaan

Tartunnan pillu ja raskaus ovat kaksi täysin yhteensopimatonta. Siksi, jos löydät tämän taudin ennen konstruointia, sinun on ensin parannettava purr ja aloitettava vauva. On huono, jos tartunta tapahtuu raskauden aikana. Älä viivytä lääkärisi käyntiä! Kotona eroon tästä sairaudesta on mahdotonta. Tällöin tuleva äiti sijoitetaan sairaalaan, jossa hänelle määrätään erityinen hoitokurssi.

Lääkärit voivat suositella eroon kissa, vaikka olet täysin terveellistä. Mutta älkää olko riittävän huomaamattomia päättää tällaisista toimista. Aluksi antaa jonkun perheessäsi vie lemmikin eläinlääkärin klinikalle, jossa eläin vie näytteen tartunnan esiintyminen. Olet ehkä kyytiin toksoplasmoosi kun silitti jonkun kissa söi ole täysin kypsennettyä jne Tässä tapauksessa yritä ottaa yhteyttä eläimeen niin, ettei tartuttaisi sitä.

Siinä tapauksessa, että lemmikki on edelleen diagnosoitu ja olet täysin terve, sinun on poistettava eläin talosta. Seuraavien yhdeksän kuukauden aikana uusilla omistajilla on aikaa parantaa lemmikin hoitoa. Pääasia ei ole antaa asioita menemään itsestään, toivoen, että se kulkee itsestään.

Huomaa: vaikka eläimet olisivat täysin terveitä, yritä pitää mahdollisimman vähän yhteyttä heidän kanssaan. Raskauden aikana molemmat kissoja, koiria ja papukaijoja on pidettävä poissa sinulta. Pese kädet joka kerta, kun ruokit tai petat lemmikkisi. Ja älä anna heidän tulla huoneeseesi. Tämä paikka on puhdas!

Toxoplasmoosin ennaltaehkäisy: miten tartunta voidaan välttää

Kuten ymmärrät, jokin sairaus on helpompi estää kuin pitkään aikaan, tylsä ​​ja kovettunut. Valitettavasti kaikki naiset eivät osaa tehdä sitä oikein. Tämän seurauksena – toksoplasmoosi. Siksi suosittelemme, että tutustut useisiin vinkkeihin siitä, miten vältät tämän epämiellyttävän sairauden raskauden aikana.

 • Anna lihalämpökäsittely

Ruohoa, paista, kypsennä, paista liharuokia. Ei ole väliä, kypsätkö sinä itse, vieraille, lemmikeiksi. Muutoin raskauden ja kissan aikana sekä te ja perheesi jäsenet tarttuvat toksoplasmoosiin. Ja jos eläimelle tämä ei ole niin vaarallinen, silloin teidän tapauksessanne se on täynnä surkeita seurauksia.

 • Feed lemmikkisi hansikkaat

Jos pese kissa-tarjotin, kaada ruokaa lautaselle, tee se kaikki käsineillä. Tai pyydä joku kotitaloudesta tekemään tämän liiketoiminnan. Tosiasia on, että infektio voi tunkeutua kehoon mikrokreinäsi käsissäsi. Kun toksoplasma on enemmän ulosteet, eikä eläinten sylki. Lisäksi, kuten edellä mainittiin, yritä lemmikkisi lemmikkisi mahdollisimman vähän, pelata sen kanssa.

Raskaus ja kissat

Syyt olla kissa

Vaikka, kuten yllä mainittiin, raskaus ja kissa talossa – yhdistelmä ei ole paras, joissakin tapauksissa on silti suositeltavaa olla lemmikki kotiin. Ensinnäkin tällainen päätös on otettava täysin huomioon. Plus, lemmikin valitseminen, tulevien vanhempien on ryhdyttävä kaikkiin varotoimiin, jotta he eivät saata kiinni eikä tartu kissaan.

 • Kissa rauhoittaa

Raskauden aikana tytöt ovat jatkuvasti hermostuneita, huolehtivat vihjeistä. Kissat ovat hyvin herkkiä omistajien tunnelmalle. Tarvittaessa hän on hiljaa lähellä jakaa lämpöään. Se rauhoittaa ja rentoutuu. Hiljainen höyrytys on yksinkertaisesti poissa käytöstä.

 • Kissa paranee

Kuten jo kauan sitten todettiin, kissat ovat erinomaisia ​​parantajia. Jos sinulla on jotain loukkaavaa, lemmikkisi menee tähän paikkaan. Ja muutaman minuutin kuluttua on päänsärky, migreeni, osteokondroosi jne. Lisäksi ihmiset, joilla on lemmikit elävät 10-15 vuotta kauemmin.

 • Kissat rauhoittuvat

Parit, jotka päättävät olla kissa, helposti voittaa kaikki kohtalon vaikeudet ja häiriöt. Voit aina puhua lemmikille, jos on ongelmia. Ja hän kuuntelee sinua kuin ymmärtäisi puheen. Puhuessasi se helpottaa sinua.

Mitä sinun pitäisi muistaa, jos aloitat kissan

Ennen kuin saat purria taloon, punnitse kaikki hyvät ja huonot puolet. Ajattele, mitä syitä voi pakottaa sinut luopumaan tästä yrityksestä? Se oli vain keskustella kaikesta hänen puoli ja lääkäri (yleislääkäri tai gynekologi), voit turvallisesti tuoda eläimen taloon. Joten, mikä voi vaikuttaa päätökseesi:

 • allergia

Ensimmäinen asia on huomata, että allergiat ovat puutteellisia kaikissa perheenjäsenissä, mukaan lukien odottava äiti. Raskauden aikana molemmat kissat, linnut ja koirat voivat aiheuttaa ihottumaa, tukehtumista, yskimistä, vuotamista ja repiminen. Voit keskustella naapurin kissan kanssa jonkin aikaa varmistaaksesi, että kaikki on kunnossa. Älä unohda kysyä, onko lemmikki sairastunut toksoplasmoosiin.

 • Aika eläinlääkärille

Seuraavaksi sinun on tehtävä eläinlääkäri. He tekevät kaikki rokotukset, avustavat pillereitä matoista ja kerro, miten hoidetaan lemmikki kunnolla. Ja kaiken tämän pitäisi olla hänen miehensä, ei raskaana oleva nainen. Voit ottaa kissan kätesi vain sen jälkeen, kun olet varmistanut, että kaikki on kunnossa. Ajattele, onko toinen puolisko tällä kertaa?

 • Kysymyksen taloudellinen puoli

Tärkeässä roolissa tässä tapauksessa on, kuinka paljon aiot käyttää kissaa. Uskokaa minua, pitäen lemmikin kotona ei ole halpa ilo. Sinun on käytettävä rahaa ruokaan, tarjottimen täyttö, lelut, eläinlääkäri jne. Ja eteenpäin – lapsen syntymä. Ja se vie myös leijonanosan perhebudjetista.

 • Mitä sitten

Jos synnyit vauvan, käytät sitä koko ajan. Ajattele kuka hoitaa kissan? Lisäksi joskus eläimet käyttäytyvät aggressiivisesti kohti pikkulapsia. Vapaa rakastava python ei todennäköisesti suvaitse häntä vetäytyvän häntä, lyöty tai loukkaantunut. Hän voi myös makaa vauvalle ja kuristaa hänet. Kaikki tämä sinun on harkittava. Loppujen lopuksi kissan käyttäytyminen, joka tähän asti oli ainoa perheen suosikki, on vaikea ennustaa.

kissa ja raskaus

Miten käyttäytyä, jos kissa elää kauan

Jos lemmikki on monta vuotta vanha, ja sinun on pian synnyttävä, ryhdyttävä kaikkiin varotoimiin. Jos teet sen oikein, kissa ei vain tavallisesti näe uuden perheenjäsenen ulkonäköä, vaan auttaa myös nostamaan vauvan, varmistaen, että hän ei pääse sinne, missä hän ei saa mennä.

Ensinnäkin (vaikka raskauden aikana) tottua kissa siihen, että on mahdotonta päästä lastentarhaan. Älä odota, että synnyit ja kiellät sen, kun vauva on jo kotona. Muutoin lemmikki tuntuu hylätyksi. Huono kissa, kuten muistat, on erittäin vaarallinen.

Sellaiset asiat kuin rattaat, pinnasänky, lelut aiheuttavat eläimen kiinnostusta. Anna hänen täyttää uteliaisuutensa. Tulevaisuudessa kissa ei yksinkertaisesti huomaa näitä kohteita. Jos aloitat välittömästi ajamisen, lemmikki yrittää myöhemmin pudota tai jopa pahempaa merkitä ne.

Vähennä viestintää eläimen kanssa vähitellen eikä samanaikaisesti. Pelaa kissalla samaan aikaan. Voit jättää huomiotta sumean koko päivän, mutta kuusi iltaa, muista kiinnittää huomiota siihen. Ja sitten hän tottuu siihen tosiasiaan, että et voi häiritä koko päivän.

Syötä eläimiä 2-3 kertaa päivässä, kun kaadat tällaisia ​​annoksia niin, että kissa syö niitä kerrallaan. Kaikki, jota ei käytetty 20 minuuttiin, olisi puhdistettava. Tosiasia on, että ruoan jäännökset voivat houkutella erilaisia ​​eläimiä, jotka vaihtelevat kärpäsiä ja muurahaisia, ja päättyy torakoihin ja rotteihin. Ja tällaiset tartuntareitit voivat vahingoittaa sekä kohtuullisen sukupuolen raskaana olevaa naista että synnyttävää vauvaa, jonka keholla ei ole aikaa vahvistaa.

Mutta tämä ei koske vettä, joten juomisen pitäisi olla käytettävissä 24 päivässä. Osta erityinen juomalaatikko ja laita se paikkaan, jossa vain eläin saisi. Ja, kuten muistat, odottava äiti ei saisi koskettaa kissan levyä, jotta se ei tartuisi.

Joten nyt tiedät, mikä voi olla vaarallinen kissa talossa, sekä mitä varotoimenpiteitä on toteutettava raskauden aikana ja ennen syntymää. Mutta jos sinulla on vielä epäilyksiä, muista kuulla lääkäri ja eläinlääkäri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 − = 36