Zamiokulkas – uusi fangled room exot

Zamioculcas

sisältö:

  • Zamiokulkas sinänsä
  • Zamiokulkas kuin talisman
  • Ominaisuudet zamiokulkasa

Viime vuosina erittäin mielenkiintoinen sisäkukka zamiokulkas on tulossa suosio, joka tunnetaan myös nimellä dollarin puu ja naisen onnea. Huomaa, että on muita huonekasveja, joilla on samanlaiset kansanimet. Esimerkiksi rahan puuta kutsutaan talonpoikaksi, ja naisen onnen nimi on pitkään ollut tiukasti vakiintunut huoneen kukka spathiphyllumilla. Zamiokulkot eroavat kuitenkin tavallisista ja jopa eksoottisista lemmikkeistä. Hän kasvaa hyvin hitaasti, näyttää enemmän kuin jaloilta, mutta ei vaadi erityistä hoitoa.

Tämä tehdas liittyy läheisesti feng shuin itäiseen oppiin, jonka mukaan se pystyy lisäämään omistajan rahaa säästöjä. Monet uskovat, että tämä huone kukka on myrkyllistä, joku yrittää selvittää, kasvattavatko kukat yleisesti, ja joku yhdistää tämän kukkanen kaikenlaisia ​​merkkejä. Sana, ei kukka, vaan mysteeri. Yritetään siis ratkaista tämä arvoitus.

Zamiokulkas sinänsä

Ihmisillä hän on loistavasti kutsuttu lukko. Ja tämä eksoottinen kasvi kuuluu itse asiassa aroidien perheeseen, jossa on myös pensaita, lianoja ja ruohoja. Aroids voi elää vedessä (kuten levä) tai elävät suolla, tekee hyvin ilman maata, asettuu puihin tai kasvaa kuivilla paikoilla. Ja vaikka suurin osa tämän ihmeellisen perheen edustajista suosii trooppista ilmastoa, on myös sellaisia ​​lajeja, jotka sietävät subarktista talvea.

Kuitenkin kotimme zamiokulkas viittaa kuivuutta kestäviin aroideihin ja on kasvitieteellisesti nimeltään zamiokulkas zamielistny, joka latinaa kuulostaa Zamioculcas zamiifolia. Muuten tämän lajin nimi on Zanzibarin jalokivi. A must zamiokulkas zamielikas tämä nimi kotimaahansa – Zanzibarin kivinen tasangolla.

Siirretty Afrikasta kodeihimme zamiokulkas – mehukas. Se, mitä näemme maaperän pinnan yläpuolella kukkaruukussa, on vain lehtiä. Ja tämän hämmästyttävän kasvin tuberous runko on lähes täysin piilossa maahan. Niinpä eksoottisen ulkonäön ja leikatun, leikkautuneen lehtien peittäminen vahamiin pinnoitteella zamiokulkas tarvitsee vain sen luonnollisen elinympäristön.

Zamiokulkasassa, kuten myös kaikissa mehukasveissa, lehdet ja lehtien kivet ovat huomattavasti paksuneita. Luonnossa tämä on välttämätöntä kosteuden kertymiselle ja säästämiselle. Lehtien vahapäällyste vähentää sen haihtumista ja suojaa laitosta auringonpolttamalta. Kukat zmiokulkasa ovat hyvin alkuperäisiä ja eivät näytä kukoille tavanomaisessa mielessä meille. Kasvien kukinto koostuu suuresta vaaleasta ja kevyestä viheriöstä. Tällaista kukkien epäselvyyttä selittää jälleen luonnollisen elinympäristön ja vakiintuneen pölytymismenetelmän avulla – siitepöly siirtyy vain tuulesta ja muutamasta hiipivästä hyönteisestä.

Kasvitieteellisissä luetteloissa zamiokulkas tuli alkuvuodesta 1800-luvulla nimellä kaladium zamielistny. Hänen nykyaikainen kasvitieteellinen nimi, jota hän sai vain yhdeksänkymmentä vuotta myöhemmin ja kasvaa huoneissa, se alkoi vasta 1900-luvun lopulla. Ensimmäinen zamiokulkas täydentää ammattikulttuuristen kukkakauppojen kokoelmia, ja siitä tuli suosittu amatöörejä. Nykyään tämä eksoottinen kukka on suosion huippu. Se ei ole vielä menettänyt houkuttelevuuttaan harvinainen eksoottinen kasvi, mutta on jo tullut muodikas sisätiloinen kukka ja jokaisen muodikkaan sisustuksen koriste.

kukka zamiokulkas

Zamiokulkas kuin talisman

Sen ilmeisen koristekyvyn lisäksi tämä kukka on myös symbolinen arvo. Niinpä esimerkiksi ihmisillä tunnetaan naisen onnea. Voit tietysti väittää ja väittää, että naisen onne on täysin erilainen kukka, mutta ei. Huhujen mukaan zmiokulkat voivat todellakin vaikuttaa maagisesti naisen onnellisuuteen. Mutta!

Ensinnäkin tämä on välttämätöntä, että se esitetään, ei ostettu. Toiseksi, tämän kasvin ihmeelliset ominaisuudet heräävät vain kukinnan aikana. Mutta saavuttaa zamiokulkasa kukinta on erittäin, hyvin vaikeaa! Mutta jos uskot merkkeihin, niin heti, kun zamiokulkulat esittäytyvät kukkivat, onnellisuus välittömästi koputtaa ovelle. Kyllä, ei vain onnea, vaan naisellinen.

Muuten eräs naisen ihon nimen alkuperän versioista on hyvin epätavallinen kukka itse zamiokulkasa. Tosiasia on, että tämän huonekalun kukka muistuttaa etupäässä spathiphyllumin kukkia, ja toiseksi sillä on epäselvä yhtäläisyys tärkeimpään miesten arvokkuuteen. Yleensä riittävän mielikuvituksen kukassa zamiokulkasa voi nähdä fallon symboliikan: itse asiassa tämä vaikuttava koko korvat aiheuttavat tiettyjä yhdistyksiä. Joten päätät itsellesi, surullisesti tai vakavasti, erityisesti tai virheellisesti tämän kukan kohdalla, tämä epätavallinen nimi on kiinteä, mikä lupaa onnellisuutta kaikille omistajilleen.

Mutta kasvien toinen suosittu nimi on epäilyttävä. Mutta vain sillä ehdolla, että uskomme omens ja seuraa feng shuin itäisiä opetuksia. Ja tosiasia on, että feng shui-opetusten mukaan zamiokulkas pystyy houkuttelemaan taloutta, samoin kuin toinen maskotikukka-rasva-puu (rahapuu). Vain täällä herättää rasvaisen naisen taloudellinen magneettisuus feng shuin-sääntöjen mukaan on tarpeen kaivaa kolikoita kasvin kanssa ja dollarin puu riittää yksinkertaisesti asettua taloon.

Feng Shui-sääntöjen mukaan kaikkien talismaanien on sijaittava asianmukaisissa “temaattisissa” vyöhykkeissä. Joten potin zamiokulkasomilla tulisi sijoittaa Wealth-sektoriin, joka sijaitsee talon kaakkoisosassa tai erillisessä huoneessa. Muuten kaikki vaikutusalueet talossasi voidaan määrittää käyttämällä Baguan ruuduketta – erityistä feng shui -työkalua.

On mahdollista, että dollari puu sai nimensä paitsi talisman varallisuuden feng shui, mutta yksinkertaisesti koska ulkonäkö sen tumman vihreä pyöreä lehtiä. Ehkä, koska tämä alun perin erittäin kallis ja harvinaiset kasvit löytyivät vain rikkailta taloilta, joiden varakkaat omistajat olivat tietenkin ulkomaisia ​​rahaa. Hyväksy, että feng shuin ja dollarin käsite ovat lähes olemattomat toisistaan. Kuitenkin tämä feng shui-rahapusko oli nimeltään vain dollarin puu.

Jätämme tämän kysymyksen ratkaisun asiantuntijoille. Riittää meille, että Zamiokulkas tunnustaa feng shuin talisman houkuttelemiseksi vauraudesta, ja siitä tuli myös eräänlainen naisen onnen talisman. Sanaakaan tämä kukka ei ole vain muodikasta ja muodikasta, vaan tuo myös omistajansa uskoon onniin, vaurauteen ja onnellisuuteen naisille, jotka uskovat merkkeihin.

zmiokulkas kukka

Ominaisuudet zamiokulkasa

Kukka on, vaikkakin vaatimaton, mutta aiheuttaa paljon kysymyksiä. Esimerkiksi kysymys siitä, onko myrkyllinen zamiokulkas vai ei, on mielenkiintoista lähes kaikille amatööriviljelijöille, koska ammattilaiset tietävät, että kaikki aroideja edustavat aineet ovat myrkyllisiä yhdelle tai useammalle tasolle. Niin, zmiokulkas on myrkyllistä. Mutta älä pelkää ja älä paniikkia: se ei ole myrkyllistä, ja se on yksi tavanomaisesti vaarallisista kasveista. Tämä sisäkukka ei tuota sinulle havaittavia haittoja.

Koko kukka ei ole myrkyllinen, vaan vain sen lehdet, mutta suurin haitta, jonka voi aiheuttaa henkilö, on allerginen reaktio. Siksi, kun tiedät kehosi samanlaisen ominaisuuden, työskentele glaukolin kanssa käsineissä. Se on ehdottoman vaarallinen lemmikkieläimille. Jos linnun tai pennun maistuu sisäkukka, se ei sulje pois samaa allergista reaktiota tai suoliston turhautumista. Joten pidä se poissa lasten ja eläinten ulottuvilta.

Tämä huonekalu on erittäin vaatimaton, mutta sillä on omat ominaisuutensa. Joten se on esimerkiksi kuivuuden kestävä, mutta tykkää määräajoin ruiskuttamalla ja pesemällä lehtiä. Talvella zmiokulkas tuntuu täydellisesti huoneesta, ja kesällä se on paremmin ulkona. Tosiasia on, että zmioculcus kasvaa hyvin hitaasti, talvella se on levossa, ja kasvukaudella (lämpimänä kautena) sen kasvu voimistuu kosteuden, lämmön ja valon vaikutuksen alaisena.

Talvella zmiokulkas kastellaan harvoin, älä suihkuta eikä missään tapauksessa ole siirretty. Kaikki manipuloinnit kasvien kanssa toteutetaan vain kevät-kesällä, ja talvella sitä pitäisi vain kastella. Asunnoissa talvella oleva ilma kuitenkin kuivuu lämmityslaitteiden vuoksi hyvin kuivaksi. Siksi jopa tällaisessa kuivuuden kestävässä kasvissa kuin zmiokulkas, lehtien kärjet voivat alkaa kääntyä keltaiseksi. Tässä tapauksessa sinun on lisättävä huoneen kosteutta ja sumutettava kukka, yrittäen kostuttaa niin paljon lehtiä kuin ilman ympärillä olevaa ilmaa.

Uusia versoja tämän vuoden aikana zamiokulkas ei anna, mutta sen lehdet kasvavat, mutta niin hitaasti, että se on lähes huomaamaton. Ja mielenkiintoista, että vanhat lehdet kasvavat paremmin, jos potti on pieni, mutta se antaa uusia ituja siirron jälkeen tilavammalle potille, jossa maaperä uusitaan tai haaran jakamisen jälkeen. Laitoksen oikea-aikainen siirto yleensä tuottaa yleensä hyvän tuloksen: zmioculcas kasvaa paremmin ja on vähemmän sairas. Vain siirron jälkeen maa on peitettävä kokonaan tuberkki ja hevoset kasveista.

Vaikka zamiokulkasa-taudit ilmenevät harvoin, hän voi myös pahoinpidellä sopimattomalla hoidolla. Esimerkiksi musta lehdistä peräisin olevan kosteuden ylittävä kosteus on mahdotonta, ja pannun vesi on ehdottomasti tyhjennettävä. Lehdet muuttuvat mustiksi, kun kasvi on liian kylmä. Näissä tapauksissa on parasta siirtää kukka ja uudistaa maaperä kokonaan, koska vanha maa voi olla saastuneita putrefaktiivisten bakteerien kanssa. Vaikuttaa heikosti zamiokulkasa ja köyhdytetyn maaperän kasvuun, joten myös kukkien hedelmöitymisen on oltava monimutkaisia ​​lannoitteita.

Zamioculca-kasvien viljelyä varten ei tarvita erityistä maaperää, vaan tavanomaista maaperää tai jopa parempaa maaperäyhdistelmää, joka sisältää hiekkaa, lehtiä ja turpea maata tasaisesti. Kastellessaan kukkia on tarpeen ohjata maaperän tilanne, jossa se on. Seuraavan kastelun välissä potin maaperän pitäisi kuivua hyvin, koska zamiokulkasien kosteuden puute on paljon helpompaa siirtää kuin ylimääräinen.

Joten zamiokulkasan menestyksekkään viljelyn vuoksi sinun tarvitsee vain luoda lähellä luonnollisia olosuhteita – lämpöä, hyvää valaistusta ja kohtalaista kastelua. Hyväksyn, että se on hyvin, hyvin yksinkertainen. Ole tarkkana lemmikkisi kanssa, äläkä kysy, miksi zamiokulkas ei ole kasvamassa. Se kasvaa vain hyvin hitaasti. Mutta hän elää pitkään eikä vaivaa erityistä. Siksi monet ihmiset haluavat ostaa aikuisten kasvien. Todelliset rakastajat ja hitaan kasvun ystävät eivät kuitenkaan vaivaudu. Tämän eksoottisen kasvun prosessi ei tuo yhtä hauskaa kuin monien muiden sisäkukkien kasvatus.

Suosittelemme sinua lukemaan: Miten siirrä zamiokulkaa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

98 − = 97