Roomalaiset verhot eri sisätiloissa

romaaniset kaihtimet

sisältö:

 • Roomalaiset kaihtimet ilman reunuksia
 • Kuinka ommella roomalaiset verhot omilla käsilläsi?
 • Kuinka korjata mahdolliset virheet
 • Romanien verhojen käyttö
 • Roomalaiset verhot ja hi-tech-tyyli
 • Roomalaiset kaihtimet ja maalaistyyli
 • Roomalaiset verhot ja klassinen tyyli
 • Roomalaiset verhot ja etninen tyyli
 • Roomalaiset verhot ja eklektinen

Roomalaiset verhot, joita Euroopassa käytettiin useiden vuosisatojen ajan, ilmestyivät melko äskettäin Venäjällä ja saivat välittömästi suuren suosion yksinkertaisuuden ja toimivuuden ansiosta. Näytämme sinulle, kuinka ommella roomalainen verho.

Tällaiset verhot, jotka on ommeltu kangasta ja samanlaisia ​​kuin aallot, voidaan tehdä itse kotona.

Jotta ommeltaisiin ommellesi käärmeitä, voit päättää, miten haluat sijoittaa ne ikkunoihin: aukon sisällä tai ulkona? Jos aukon sisällä – verho on lähellä lasia. Ulkopuolella – sitten kangaspalan pitäisi olla suurempi kuin ikkunan aukko 7-10 cm vasemmalla ja oikealla. Tässä tapauksessa leikkausperiaate on sama.

Poista kokot ja ajattele nyt, onko sinulla ei ole sinulle kaunista leikkausta kangasta, joka kestää pitkään? Erinomainen paksu kangas, esimerkiksi peittää, mutta ei ole helppoa materiaalia tarttuvalla kuvioinnilla. Älä unohda, roomalaisen verhon on oltava kauniilla aallolla, helppokäyttöinen kangas ei pidä, eikä kirkas kuva näytä ikkunassa. Jos et löytänyt taloa, katsokaa kaupassa. Yritä valita materiaali, jossa on monimutkainen kuto. Tämä ei maksa paljon, koska kudosta vaaditaan vähintään.

Jos päätät tehdä kaiken itsellesi, niin sinun on tehtävä myös roomalaisten verhojen suunnittelu. Jos jostain syystä et halua tehdä sitä, myymälä myy valmiita malleja.

Luettelo tarvittavista materiaaleista:

 1. 2 sileää puupalkkia. Yksi palkki on yhtä suuri kuin tulevien verhojen pituus, toinen – verhojen leveys;
 2. Ohut laudat, joiden pituus on useita cm pienempi kuin kankaan leveys;
 3. Koristepäällys;
 4. Velcro-nauha;
 5. Koristeellinen huonekalupöytä tai huonekalu nitoja;
 6. Muovi- tai metallirenkaat, joiden halkaisija on 10-12 mm;
 7. Nylonjohto, 3 kpl, kummankin pituusleveyden + kahden pituuden verhot;
 8. Kiinnitys pitsiin.

Vaiheittainen ohje romaanisten verhojen tekemiseen

 1. Irrota ikkunan aukon mitat, lisää kalkinpoistoon 10 cm ja saumat 5 cm.
 2. Rauta valmistettu kangas.
 3.  Vedä tulevien verhojen sivuja.
 4. Laske vaaditut kerrosten lukumäärät laskelmasta, että verhojen pituus on puolitoista metriä, rypyt tehdään 20 cm: n verran, verhon pituus on 2 metriä, leveys on 25-27 cm. Piirrä viivat väärältä puolelta. Älä unohda huomata ylä- ja alareunan viivoja.
 5. Pienin taitoksen on oltava puolet taitoksen leveydestä.
 6. Ylempiin palkkeihin, joissa on koristepylväitä tai nitoja kiinnitä nauha-tarranauhalla. Ompele tämän tarranauhan toinen osa verhojen yläreunaan.
 7. Alareuna on ommeltu siten, että puupalikka voidaan työntää sisään.
 8. Kiinnitä leikkaus punos alapuolelta merkittyjä viivoja pitkin. Laita säleet sisään ja ompele renkaat.
 9. Kiinnitä ylemmät renkaat suoraan yläpalkkiin. Kiinnitä verho palkkiin tarranauhalla.
 10. Kiinnitys pitsiä varten kiinnitettäväksi ikkunan runkoon ja kiinnittämällä se johtoon. Aloita alempi rengas lanka johdosta renkaiden läpi ylhäältä. Tee tämä kaikki johdot ja vedä ne toiselle puolelle. Suorista jokainen rypistys, kiinnitä vahvat köydet. Erittäin hieno leikkaus.

Romanien verhojen kiinnittäminen

Takaisin sisällysluetteloon

Roomalaiset kaihtimet ilman reunuksia

Roomalaiset verhot ilman telineitä – tämä on näiden verhojen ensimmäinen versio. Tässä tapauksessa tarvitset kaksi palkkia, ylempi ja alempi, johdot ja, mikä tärkeintä, kaksinkertainen verho.

Tee kaikki edellä kuvatulla tavalla, mutta osioiden sijaan ompele renkaat. Kaikkein äärimmäisimmät – 4 cm sivuseinän reunasta. Sitten voit kokeilla. Voit ommella yhden renkaan keskellä. Ompele langat tunnetulla tavalla. Jos tarvitset enemmän renkaita, laske kehyksen ja köysien välinen etäisyys. Sinun tarvitsee vain ommella nauha, tarranauhalla, ja verho on valmis.

Kuinka ommella verho koristeellinen reunus

Voit koristella verhot, jotka on tehty omilla käsiisi reunuksella. Tee se kihara tai suora, mutta vahvista dublerin tai ei-kudotulla kankaalla.

Ompele verho vuorin päälle. Katkaise karkea kangas leikattuun reunaan pitkin ja liitä se etupintaan alhaalla olevasta väärältä puolelta. Älä unohda jättää tilaa korvauksille.

Sitten kangas yläosa ja vuori pussin, raudan, leikattujen kulmien, fileet ovat viillotettu. Käänny jälleen, rauta. Koristepinnan yläreunaan kiinnitä 3 cm leveä kangas (kulmikappale palkin alla). Älä laita sivua puolelle.

Tee merkinnät tavalliseen tapaan, mutta vie etäisyyttä kuliskasta huipulle. Tee reunasta yli puolet kappaleesta, muuten se ei yksinkertaisesti ole näkyvissä.
Takaisin sisällysluetteloon

Kuinka ommella roomalaiset verhot omilla käsilläsi?

Voit tehdä ilman punotusta ja tehdä koristeellisia suojuksia etu- tai alapuolelta ja aseta telineitä niihin. Tällöin kasvosuojat tulevat koristeeksi verhoille, ja rypytulpat tekevät taitteista ihanteellisen.

Ennen leikkaamista, laske leikkeiden lukumäärä, kerro tulos 1,5: llä ja lisää enintään 15 cm korkeudelle.

Tässä tapauksessa ota yksi kudos. Sokea lähes valmiissa muodossa (taivutettu ylä- ja alareunasta) on merkitty, se otetaan pois 3 cm: n kulmista ja leveys osuuksilta lasketaan.

Merkitse se on tarpeen alhaalta, kulmasta, piirrä leikkausviiva, sitten 1,5 cm suojasta, jälleen osa, 1,5 cm – vartija ja niin edelleen. Kangaslinjat on tehty puolelta, jolla on puolustus. Taita ne puoliksi, tappi tapilla ja ompele. Käsittele viimeisteltyä verhoa raudalla ja ompele velcro-nauha.

kauniita romaanisia kaihtimia
Takaisin sisällysluetteloon

Kuinka korjata mahdolliset virheet

Jos verhojen sivut ovat vääristyneitä, et ole tarkistanut kangasta vinoon. Mutta vaikka kudoksessa ei olisikaan vinossa, on äärimmäisen tärkeää käyttää viivainta leikkaamalla ja tarkkaillen oikeita kulmia.

Jos sivusaumat ovat kutistuneet, ompelu on huono, tarkista langan kireys ompelukoneessa. Toinen syy voi olla liian varovainen saumojen silitys. Kangas näissä paikoissa voi istua korkean lämpötilan vaikutuksen alaisena.

Poikittaisnauha vedettiin yhteen, koska et kiinnittänyt sitä nastat tai käsitellyt sitä raudalla ennen ompelua. Tee tämä aina etukäteen, koska punos on valmistettu synteettisistä kuiduista ja, kun sitä käsitellään edelleen, rauta väistämättä istuu.

Ribbed sivut syntyvät, jos materiaali venytetään nauhan alla. Tällöin sinun pitäisi rasporot ja tehdä kaikki työ uudelleen.

Kaksinkertaisten verhojen vuoraus on venytetty ja etupuoli on peitetty kuplilla. Huomaa, että vuori on valmistettu synteettisestä materiaalista, ja ennen sen ompelua on välttämättä käsiteltävä kuumalla raudalla. Etupää on päinvastoin usein tehty luonnonmateriaalista. Ennen leikkaamista, älä ole laiska, liitä kangas kuumaan veteen. Tarvitaan tarpeellista kutistumista, eikä tällaisia ​​ongelmia ilmene.

Romanien verhot
Takaisin sisällysluetteloon

Romanien verhojen käyttö

Rooman verhot voivat sisustaa mitä tahansa sisustusta.

Nämä verhot näyttävät hyvältä kaikissa sisustustyyleissä. Klassisessa tyylissä he korostavat vain linjojen kauneutta. Bohemian sisustuksessa autetaan muhkea ylimielisyyttä. Korkean teknologian tyyliin niiden soveltaminen voi tulla hyvin alkuperäinen ratkaisu. Katso kauniita verhoita keittiössä, kun tavalliset verhot ovat tylsiä, ja haluat jotain uutta.

Tämä on ihanteellinen vaihtoehto pienikokoisille ikkunoille, mutta myös suurille ikkunoille, jotka näyttävät sopivilta, ne tarvitsevat vain rivejä.

Voit ripustaa tällaiset verhot paitsi ikkunat, myös sisäovet. Ja jos olet kotona lasten kanssa, järjestä lasten teatteri, niin roomalaiset verhot toimivat näytön roolilla.

Jos haluat käyttää roomalaisia ​​verhoita makuuhuoneessa, voit säätää valaistuksen tasoa. Niissä tapauksissa, joissa makuuhuone on pieni, tee verhot sävyttämällä seinien väriin. Tämä menetelmä lisää tilaa. Ja verhojen ei pitäisi olla kovin tiheitä. Rikkoutunut valaistus antaa tilavuus pienelle huoneelle.

Olohuoneessa valitse paksut kankaat. Erittäin mukava katsoa Roman-verhoja yhdessä pitkillä verhoilla, mutta jos huone on pieni, jätä vain roomalaiset verhot. Jos otat roomalaisia ​​verhoja vastakohtana ympäristöön, tämä lisää olohuoneesi juhlallisuutta.

Romanin verhot keittiössä tulisi yhdistää sisustuselementteihin. Mutta jos olet onnellinen omistaja suuri keittiö, niin voit kokeilla. Pohjoisten ikkunoiden edessä verhojen tulee olla vaaleita sävyjä ja keskitiheyttä. Käytännölliset materiaalit keittiön verhoille: puuvilla, liinavaatteet ja sekoitekangas.

Lastenhuoneessa voi usein nähdä hyvin kirkkaita verhoita piirustuksissa. On suuri virhe käyttää tällaisia ​​verhoita lastentarhaan. Sillä lapsen psyyke on valitettava vaihtoehto. Jos haluat kirkkautta, valitse yksiväriset verhot. Ja paras tapa on ommella roomalaiset verhot. Muista: keltainen väri – lisää hyvän mielialan. Oranssi – aktivoi. Sininen ja sininen – rauhoittavat. Vihreä – lievittää väsymystä.

Rooman verhot ovat löytäneet sovelluksensa missä tahansa tyylissä, missä tahansa ilmapiirissä ne näyttävät harmonisilta ja tyylikkäiltä.

Roomalaiset kaihtimet eri tyyleissä
Takaisin sisällysluetteloon

Roomalaiset verhot ja hi-tech-tyyli

Tyyli hi-tech on erilainen sen turvajärjestelyistä, toimivuudesta ja käytännöllisyydestä. Jokaiselle näyttää olevan uskallusta ja epämiellyttävä.

Värisävyjen on täytettävä samat vaatimukset. Tyyliin liittyy seuraavat värit: kaikki harmaat, mustat, valkoiset, ruskeat sävyt. Oliivi- ja suomenvärejä voidaan käyttää.

Säilyttämällä tätä tyyliä sisätiloissa sinun ei tule sekoittaa kahta väriä. Metalliset koristeelementit ovat tervetulleita.

Kankaiden tulee olla raskaita, tiheitä ja metallisia. Voit myös käyttää luonnonmateriaaleja: luonnollinen ja keinotekoinen silkki, satiini, satiini ja liinavaatteet.
Takaisin sisällysluetteloon

Roomalaiset kaihtimet ja maalaistyyli

Maan tyyliä erottuvat mukavuus, erityinen mukavuus. Sisäasut maan tyyliin kuin ne, jotka ovat kyllästyneet kaupungin vilskeeseen ja haluavat luoda kotonaan lapsuutensa tilannetta. Tässä tyylissä on hyvä käyttää kaikenlaisia ​​applikaatioita ja kirjontapintoja. Verhoiden käyttö tässä tyylissä on noudatettava tiettyjä sääntöjä:

Ranskan maa – kankaalla pitäisi olla pieniä kukkia;

Amerikkalainen maa – kankaalla on kukkia, mutta suurempi ja kirkas;

Afrikkalainen maa on materiaalia, jossa on suuria värejä ja erittäin kirkkaita sävyjä.

Tässä tyylissä käytetään luonnollisia kankaita: puuvillaa, pellavaa, kynttilää. Voit käyttää keinotekoisia materiaaleja.

Se näyttää hyvältä tämän tyyliin patchwork-tekniikan sisustuksesta. Ompele kangaspalat ja tee alkuperäinen piirros, voit koristella tällaisen verhon minkä tahansa ikkunan.

Voit tehdä neulottu verho ja koristella ne puusta tai keramiikasta.
Takaisin sisällysluetteloon

Roomalaiset verhot ja klassinen tyyli

Klassista tyyliä käytetään paitsi kodeissa, myös toimistoissa. Se on erittäin suosittu suurissa yrityksissä ja rahoituslaitoksissa. Tämän tyylin avulla he yleensä haluavat korostaa niiden merkitystä, vakautta ja perinnettä.

Tämän tyyliin sisustettujen verhojen tulee olla tyylikkäitä, yhdistää perinteitä ja modernia.

Verhojen materiaali: puuvilla, viskoosi, liinavaatteet. Raskas kankaita käytetään: sametti, jacquard, velour. Väri on parempi käyttää lähemmäksi luonnollista. Se voi olla sävyjä sininen, vihreä, keltainen, beige. Klassisessa tyylissä käytetään usein jaloa ruskeaa.

Käyttämällä Roman-verhoita klassiseen sisätilaan yritä tehdä verhot korostavat huoneen yleistä kattavuutta sen sijaan, että erottuisivat erikseen.

Takaisin sisällysluetteloon

Roomalaiset verhot ja etninen tyyli

Etninen tyyli sisustuksessa ilmaisee aina yhden kansan kulttuuria ja väriä, jossa on runsaasti perinteitä. Sisustuksessa on yleensä useita piirustuksia, kankaita ja asioita, jotka kuvaavat tämän kansan elämäntapaa.

Japanilaisia ​​ja kiinalaisia ​​värejä sisustuksessa voidaan ilmaista silkki- ja satiinikankailla, joissa on sinisiä, punaisia ​​ja jopa mustia värejä, hieroglyfymeja.

Skandinaaviseen tyyliin kuuluu askeettisuus, kylmyys ja sakeus. Verhojen kankaat valitaan sopiviksi: värit terrakottasta valkoiseksi. Ensi silmäyksellä nämä ovat karkeita ja yksinkertaisia ​​kankaita, mutta ensimmäinen vaikutelma on petollinen. Tämä tyyli käyttää korkealaatuisia luonnonmateriaaleja.

Afrikkalainen väri verhoissa ilmaistaan ​​ruskeana ja vihreänä. Yleensä etusija annetaan pellavan kankaille, jotka ovat syvällä kyllästetyillä sävyillä.
Takaisin sisällysluetteloon

Roomalaiset verhot ja eklektinen

Tämä tyyli voi yhdistää yhteensopimattomia asioita. Hajallaan oleva tila yhtäkkiä, ansiosta yksityiskohdat, kuten verhot, muuttuu harmoniseksi kokonaisuudeksi. Tässä tyyliin ihmiset, kuten viestintä, mobiilit, modernit ihmiset haluavat elää.

Tämän tyylien muotoilu voi yhdistää täysin yhteensopimattomia toisiinsa huonekaluihin, kodinkoneisiin, mutta käytettyjen väriratkaisujen ansiosta sileät viivat ja käytetyt tekstiilit antavat tämän koko tilan yhdeksi.

Tämäntyyppiset verhot ovat tärkeä yhdistävä rooli. Yleensä käytetään tiheiden materiaalien roomalaisia ​​verhoja, ja niitä täydentävät koko tulle-, organza- tai veilipilvet. Rooman verhoja tässä sisustuksessa täydentää usein harjat, kauniit reunat tai nauhat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 7