Puhuvat papukaijat: rodut ja niiden kyvyt

papukaijat rotu

Lintupuhelimen hankkiminen on idea, joka ei ole uusi eikä edes alkuperäinen. Mutta halu olla tällainen “keskustelukumppani” on ymmärrettävää. Ja se on muodikasta (ja se on muodikasta aina) ja mielenkiintoinen ja jännittävä. Tämä on vain sellaisten papukaijojen lajike, jotka ovat niin erilaisia, että on vaikea tehdä valinnan jotain tiettyä. Jotkut niistä ovat edullisempia, toiset houkuttelevat eksoottista ulkonäköä, ja toiset ovat aseistautumista ainutlaatuisilla kyvyillä jäljitellä. Ja valita niistä “sinun” mockingbird ei todellakaan ole helppoa. Mutta yritetään tehdä se. Joten, puhuvat papukaijat: rotuja ja kykyjä.

Kaikkein pystyy

Listalla puhuvien papukaijojen rotujen oikeutta johtaa harmaa Jaco. Hän ei tietenkään ole yhtä kirkas kuin muut, mutta hänen kykynsä ovat vertaansa vailla. Tämän rodun papukaijat voivat oppia yli sata sanaa ja jopa lauseita. Rikkaan sanaston lisäksi heillä on edelleen kyky jäljitellä äänen ääni, puhujan intonaatiot ja myös äänitiedot. Kyllä, älä ole yllättynyt: he voivat muistaa ja viheltää yksinkertaisia ​​melodioita. Talking jako on helppo sekoittaa (korvalla, luonnollisesti) puhujan kanssa!

Erityisten ongelmien ylläpitämisessä se ei ole kuuma, mutta sillä on monimutkainen luonne. Hän kestää kauan aikaa tottua uuteen tilanteeseen, ei anna anteeksi mitään rikkomusta, on taipuvainen voittamaan johtajuutta, on kova ja levoton. Hän mieluummin kävelee talon ympäri jalka, tykkää näyttää huonon mielialan ja sataman epäkohtia. Mutta jos omistaja löytää “yhteisen kielen” tämän linnun kanssa, on hellä ja kärsivällinen, niin Jaakob menee aina edestakaisin.

Seuraavaksi luettelossa ovat Amazonit. Tämän rodun lajit ovat yli kaksikymmentä mutta yleisin – sinisilmäinen, kuubalainen, venezuelalainen. Nämä ovat kirkkaita lintuja, jotka huutavat vihreää väriä valkoisilla, sinisillä, keltaisilla tai punaisilla merkillä. Uskotaan, että ne ovat helpoimmin koulutettuja kaikkien suurten papukaijojen joukossa. Lisäksi amatsonit kykenevät rikkoa tietueen lukuisten sanojen lukumäärän ja he ilmaisevat ne selvästi. Mutta tässä on äänen intonation ja timbrea … Se on heidän voimansa ulkopuolella.

Ja yleensä amatsonit ovat tamed helposti, sopeutumaan nopeasti, käyttäytyvät rauhallisesti, eivät aiheuta meluita tai skandaalia. Jos perheellä on lapsia, niin kaikki suuret papukaijat kannattaa valita Amazonin. Ainoa haittapuoli – mukavuusvaatimukset lisääntyvät (Amazons huonompi kuljettaa luonnoksia). Mutta he ovat erittäin rakastavia ihmiselle.

Cockatoo on pienempi kuin edelliset rotut. Ylivoimaisen höyhenpeitteen, iloisen hajonnan, voiman ja vaatimattomuuden ansiosta nämä papukaijat ovat tullut suosituimmiksi roduksi. Lisäksi he alkavat puhua nopeasti, sanat lausutaan selkeästi, he kykenevät jäljittelemään erilaisten ihmisten puheen tyyliä ja kuuntelemaan laulujen melodioita. He ovat hyviä ja lempeitä omistajien kanssa, jotka ovat vaatimattomia ja hyväpalkkaisia.

Kuitenkin heidän rakkautensa rajoittuu joskus tyranniaan. Joten esimerkiksi tamed cockatoos vaatii väsymättä sinulta huomiota, houkuttelemalla häntä voimakkailla ja jatkuvilla itkuilla. Omistajan puuttuessa nämä papukaijat alkavat kyllästyä ja mopota, ja ilman sitä (suurelta osin) saattaa kadota lainkaan. Joten sinun täytyy unohtaa täysi lepo hiljaisuudessa ja hiljaisuudessa, kun talossasi elää energinen ja eksentrinen (paitsi rakkautta lentäen asunnon ympärillä) cockatoo.

Ara (arar) on älykkäämpi puhuja kaikkien puhuvien papukaijojen keskuudessa. Tämän rodun edustajista koostuva sanasto on pieni (enintään kaksikymmentä sanaa), mutta he sanovat puhtaasti, ja mikä tärkeintä, “aiheesta”. Toisin sanoen, ares kykenee parhaiten yhdistämään “puhumalla”. Ne ovat parempia kuin muut papukaijat tietäen liittävät tapahtumat tiettyihin sanoihin sanastostaan. Henkilön ulkopuolella tämä kyky yksinkertaisesti järkyttää, koska näyttää siltä, ​​että papukaija todella ymmärtää kaiken, joka puhuu ja lausuu sanoja ja lauseita tietoisesti.

Ulkopuolella kaikki ares ovat erittäin vaikutukseltaan: niillä on möykky ja kirkkaan puro, erittäin suuri ja voimakkaasti kaareva nokka – todellinen “papukaija” ulkonäkö. Kaiken tämän vuoksi nämä linnut käyttäytyvät itsensä arvoisiksi. He ovat meluisia, eivät koskaan riinaa ilman syytä, he ovat suloisia heidän liikkumisessaan ja vaatimattomia hoidossaan. Nämä ovat todella älykkäitä lintuja, joilla ei ole lainkaan puutteita. Ainoa este hankintaan voi olla sen arvo. Mutta tämä on ymmärrettävää: sitä parempi laatu, sitä kalliimpi tuote.

puhuvat rodun papukaijat

Vain kykenevä

  • Lory-papukaijat pystyvät jäljittelemään ihmisen puhetta ja muita ääniä ilman erityistä koulutusta, mutta pidetään myös apt-oppilaille. Ne ovat pieniä ja erittäin kirkkaita papukaijoja, joilla on ystävällinen luonne, jotka ovat myös helposti tamed. Kuitenkin kotona pitäminen on melko ongelmallista, koska tällaiset papukaijat ovat valikoivia ruokaa. Loriets ovat samaan ryhmään kuuluvia papukaijoja, myös poikkeuksellisen kirkkaanvärisiä ja myös kykeneviä harjoitteluun. He muistavat jopa viisikymmentä sanan, mutta he eivät voi lausua niitä selvästi.
  • Eklektus. Suuri, helposti tamed papukaija kirkas eksoottinen ulkonäkö. Eklectus pystyy myös oppimaan, mutta puhuu pahempaa kuin muut rodut. Huolehtimassa suhteellisen hupaisa, mutta on tasainen luonne ja sopii täydellisesti kuin lemmikki, kaunis, mutta ei kovin puhelias.
  • Nerazluchniki, rozelli ja korelli tekevät listan puhuttavien papukaijojen lajista. Muutamia sanoja he voivat oppia, mutta koulutus ei ole erityisen vahvaa. Siksi ne pidetään talossa vain esteettisistä syistä. Kuitenkin jopa näiden rotujen edustajien joukossa voi olla melko kykeneviä ja jopa lahjakkaita yksilöitä.

Aaltoilevat papukaijat

Tietoja tästä puhuvien papukaijojen valikoimasta tulisi sanoa erikseen. Ja sinun täytyy tehdä tämä yksinkertaisesta syystä. Koska varoja ei ole riittävästi ostamaan suurta papukaijaa eksoottisesta rodusta, voit kiinnittää huomiota näihin lapsiin. Aaltoileva papukaija selviytyy hyvin kotimainen höyhenpeitteisen “puhujan” roolista. Huolimatta siitä, että sanat sanovat eivät ole kovin selkeitä, nämä pienet linnut vain pystyvät vaikuttamaan sanastostaan.

He opettavat hevoselle papukaijoja mielellään, “chattailevat” ilolla. Lisäksi isänmaan laajuudessaan tämä on yleisimpiä puhuvien papukaijojen rotu. Pienellä koollaan he eivät vain asu vankeudessa pitkään (noin kaksikymmentä vuotta), vaan myös lisääntyvät hyvin, eivätkä vaadi erityisiä säilöönottoehtoja. Ne ovat helppo sulkea, sopii täydellisesti mihin tahansa ympäristöön, kuten lentää ja leikkiä. Ja omistajiensa ilo tuovat mukanaan kalliita ja harvinaisia ​​puhuvien papukaijojen roduja.

Siksi, kun olet oppinut, millaisia ​​papukaijoja puhutaan ja kuinka paljon pronssoituja kykyjä jäljitellä hallussaan, älä kiirehdi käyttämään rahaa kalleimpien yksilöiden kanssa. Huomaa, että kaikkien rotujen edustajilla voi olla sekä erityisen lahjakkaita yksilöitä että bezdareja. Joten monin tavoin valinnan onnistuminen riippuu itse linnusta, jotain sinusta ja jotain providenceista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 + = 56