Kukkiva Kalanchoe – maatalousteknologian lajikkeet ja salaisuudet

kukkiva Kalanchoe

sisältö:

 • Tyypit ja lajikkeet kukinnan Kalanchoe
 • Huolehtiminen kukinnan Kalanchoe
 • Lepoaika ja kukkien valmistautuminen

Kalanchoa monissa yhteistyökumppaneissa on tylsää tavallinen näköinen kukka ikkunalasiin, jota kasvatetaan yksinomaan lääketieteellisiin tarkoituksiin. Tietenkin Kalanchoa on parantava ominaisuuksia. Kuitenkaan kaikki eivät tiedä, että lajikkeet ovat hyvin koristeellisia, runsaita ja usein kukkivia Kalanchoa. Kalanchoen kukinta on yllättävän värikäs ja silmiinpistävä ajanjakso. Lovers, jotka ostivat tai saivat kimpun lahjaksi, eivät useinkaan tiedä, mitä tehdä sen jälkeen kukinnan jälkeen ja mitä hoitoa tarvitsee. Kalanchoa-kukka ei ole niin helppoa!

Maatalouden tekniikka on kuitenkin salaperäinen, samoin kuin kasvien hoitoa koskevat säännöt, joiden ansiosta Kalanchoe voi kukoistaa yhä uudestaan ​​ja uudestaan, joka kausi suosii isännät uusilla kukkakimppuilla. Milloin ja millä edellytyksillä Kalanchoe kukkii, kuinka hoitaa sitä ja miten se kukkii toistuvasti, yritämme selvittää.

Tyypit ja lajikkeet kukinnan Kalanchoe

Kaikki Kalanchoa eivät ole kauniita. Kukinta-lajikkeilla on kuitenkin yksi houkutteleva piirre kukkakaupoissa – ne kukoavat kylmässä kaudella. Huomaa, että Kalanchoe -laji on luonnollisen “valinnan” tulos. Eli kaikenlaisia ​​Kalanchoja löytyy villistä. Mutta tämän kasvin erilaiset koristeelliset lajikkeet erittivät ihmisillä. Niinpä erilaisia ​​kukkaviljelytuotteita on lukuisia lajikkeita. Ja jos päätät olla kukkivan kopion tästä lääkkeestä mehukas, sinun kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin lajikkeisiin.

Blossfeldin Kalanchoe

Laji, joka kasvaa Madagaskarin saaren varjoisammissa metsissä. Keskikokoinen kasvi, jossa on voimakkaasti haarautuva kruunu, pitkät vihreät lehdet punaisella reunalla. Myynnissä on tällaisia ​​Kalanchoe Blossfeld -lajikkeita, jotka eroavat kukkien värityksestä:

 • Goldstrike, Alexandra, Ingrid, Karen, säätiö – lajikkeet keltaisilla kukilla;
 • Amora, Kavi, Fuego, Kerr, Marie, Cassandra – lajikkeet punaisia ​​kukkia;
 • Bardot, Arina, Nadia 2000, Carmen, Naomi – lajikkeet oranssi kukkia;
 • Miya, Elsa, Pluto, Simone 2000, Cora White – lajikkeet valkoisilla kukilla;
 • Avalon, Delia, Gwenn, Dion, Cora, Katerina, Melanie – lajikkeet vaaleanpunaisilla kukilla.

Kalanchoe Kalandiva

Erilaisia ​​Blosfeldin Kalanchoa, pienemmät kukat, joissa on kaksinkertaiset terälehdet. Lajike, joka on enimmäkseen sopeutunut kotiin kasvattamiseen. Yhteiset lajikkeet Kalanchoe Kalandiva:

 • Calandiva Cher, Calandiva La Douce, Calandiva Dion – lajikkeet vaaleanpunaisilla kukilla;
 • Calandiva Hayworth, Rosalina Don Juan, Calandiva Taylor, Calandiva Kerr – punaiset kukat;
 • Calandiva Bardot, Rosalina Don Domingo, Rosalina Don Frederico, Calandiva Fonda – oranssi ja keltainen kukka;
 • Calandiva Monroe, Rosalina Don Leon – valkoiset lajikkeet.

Kalanchoe Bechar

Suuri kasvi, joka ulottuu kahden metrin korkeuteen. Se erottaa sen koristeelliset ominaisuudet jopa ilman kukkia – sillä on suuret kiilamaiset lehdet, joissa on hammastettu marginaali ja vahamaista päällystettyä harmahtavaa väriä, karvaisia ​​ohutta ruskeaa karvaa. Blooms runsaasti ja jatkuvasti kerätään panicles keltaisia ​​kukkia pitkittäinen violetti raidat. Peduncles saavuttaa korkeuden jopa kolmekymmentä senttimetriä.

Kalanchoe Alo-Chest ja Kalanchoe Tessa

Laji, jolle on tunnusomaista roikkuvat kukat. Kalanchoe Tessa kukkien persikka tai vaaleanpunainen väri on kello ja ripustaa alas ohut varsi. Kalanchoe alochachechnoe miellyttää sinua roikkuvat kukat oranssi tai punainen väri ja pitkänomainen muoto. Molemmat lajit sopivat pitämään valoisissa tiloissa, ja Kalanchoe Tessa kasvatetaan ja hydroponisesti (ilman maaperän seosta).

kalanchoe kukkii

Huolehtiminen kukinnan Kalanchoe

Kukinta-aika on laitoksen tehon maksimaalinen aika. Siksi hän tarvitsee tällä hetkellä suurta huolta ja huomiota. Kuinka hoitaa Kalanchoa kukinnan aikana?

Kalanchoe viittaa valoa rakastaviin kasveihin ja täydellisesti sietää jopa paahtavan auringon. Kukinta-aika alkaa tästä kasvi syksy-talvella, joten on tarpeen yrittää tarjota kukkiva Kalanchoe on valaistu paikka. Paras paikka kukinnan Kalanchoa on eteläinen ikkunalauta. Valon puutteella kasvien lehdet muuttuvat vaaleiksi, varret venyvät ja kukat putoavat. Kuitenkin liian korkea lämpötila Kalanchoe kärsii vaikeuksista. Siksi päivän kuumin kellonaikana se olisi siirrettävä pois auringon lämmittämästä ikkunasta.

Kosteus huoneeseen Kalanchoe vaatimaton – tämä on mehevä. Siksi useissa ruiskutuksissa tämä kasvi ei tarvitse. Vain pyyhkiä lehdet aika ajoin kostealla liinalla, poistamalla pöly. Ja jos olet ruiskuttamalla kasvi kukinnan aikana, yritä kostuttaa kukka itse, mutta vain ilma lähellä sitä.

On parasta kasvattaa ja kukistaa nämä vihreät lemmikit kohtalaisella lämpötilalla. Ja sopivin lämpötila hänelle on kahdeksasta kahdeksaasta kahdeksaan astetta lämpöä. Jos huone on hyvin kuuma, kasvi alkaa laskea kukkia ja lehdet muuttuvat keltaiseksi, kuiviksi ja putoavat. Samasta syystä kukka on suojattava kuivan ja kuuman ilman virrasta ja älä laita Kalanchoe-potin lähellä lämmitysparistoja ja lämmityslaitteita.

Mutta tärkeintä on Kalanchoa kunnolla vettä. Tämä tulisi tehdä, kun maa koomaan kuivuu, eikä missään tapauksessa saa olla mitään vettä tai kuivausta maaperässä potissa. Vesi Kalanchoe on välttämätön vain pehmeällä hyvin sakeutetulla vedellä ja juottamisen jälkeen kuivaa potin ja pannun pohja.

Kukintakauden aikana Kalanchoa syötetään useammin kuin kerran kuussa käyttäen monimutkaisia ​​lannoitteita tai kukkaviljelytuotteisiin tarkoitettuja valmisteita. Kukinnan jälkeen kasvi on lepoaika. Se on oikea hoito hänelle tällä hetkellä, joka auttaa Kalanchoe kukinta toistuvasti.

Kalanchoe kukkii

Lepoaika ja kukkien valmistautuminen

Kuinka tehdä Kalanchoa kukoistaa uudessa kaudella? Kuten jo totesimme, pieniä salaisuuksia, jotka auttavat saavuttamaan toisen kukinnan. Mutta näiden salaisuuksien lisäksi sinun on tiedettävä, kuinka hoitaa kukka levossa.

Kukinnan jälkeen tulisi leikata kasvi heti kantoon. Eli poista kaikki varret ja peduncles jättäen korkeintaan kolme senttiä ampuja maanpinnan yläpuolella. Kukkakasvi viedään varjoisaan paikkaan ja jätetään lähes kastelematta kuukausi ja puoli. On tärkeää, että tällä hetkellä kukka on viileässä huoneessa, jossa lämpötila ei nouse yli viisitoista astetta lämpöä. Tällöin laitosta ei saa koskaan säilyttää jääkaapissa!

Yhden ja puolen kuukauden melkein täydellisen levon jälkeen Kalanchoe alkaa herättää ja valmistautua kukintaan. Tällä hetkellä se on siirrettävä hyvin valaistuun lämpimään huoneeseen ja jatkettava perinteistä hoitoa. Keväällä ja kesän puolivälissä Kalanchoa on hedelmöitynyt, syötetään pari kertaa kuukaudessa. Lannoitusta varten on mahdollista käyttää monimutkaisia ​​lannoitteita kukkaviljelmille tai lannoitteisiin, jotka on tarkoitettu mehukkaille ja kaktuksille.

Kun kukka alkaa jälleen kasvaa, kaikki uudet versot leikataan ja varret, joiden lehdet ovat kasvaneet leikkauksen paikan päällä, pudota myös kolmannen puuparan korkeuteen. Tämä muodostaa pensaan paksun kruunun ja ei anna varret venyttää. Viimeinen kerta, kun kalanchoa karsitaan noin marraskuussa ja sen jälkeen tulee aika, jolloin laitoksen kunnollinen hoito auttaisi kukistamaan sitä.

Tosiasia on, että Kalanchoe viittaa kasveihin, jotka kukkivat vain lyhyellä valopäivällä. Jos annat Kalanchoa kevyellä päivällä, joka kestää enintään kahdeksan tuntia, voit tehdä kasvien kukinnan ajoissa. Joten hoito kukka tänä ajanjaksona pysyy samana – juotto, ylläpitää mukavaa lämpötilaa, pyyhkiä lehdet pölyltä, säännöllisin kostutus ilman laitoksen ympärillä. Mutta tässä kevyt päivä on vähennettävä.

Tätä varten valossa sitä on pidettävä enintään kahdeksan tuntia päivässä. Sen jälkeen kukka on siirrettävä pimeään paikkaan tai päällystettävä läpinäkymättömällä korkilla (esim. Pahvi), jonka on katettava sekä kasvi itse että kukkaruukku. Aamulla huppu poistetaan ja pääsy kukkiin on kahdeksan tuntia.

Kuuden kuukauden kuluttua tällaisista manipuloinnista Kalanchoessa ilmestyy silmuja. Tämän jälkeen et enää voi peittää sitä huppu – katso, että voit tehdä kasvien kukinta!

Joten, oikea hoito ja asiantuntevasti kokenut lepojakso ovat tae siitä, että Kalanchoe-kukinta jatkaa uuden kauden alkamista. Mutta miten huolehdit hänestä, tiedät jo. Pysyykö se? Jäljellä on vain kääntää tietämystään käytäntöön, jolloin kukka on pätevää hoitoa. Tsemppiä! Ja onnistut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 + = 79