Kalanchoe degresson: kodin parantaja ja vain kaunis kukka

Kalanchoe degresson

sisältö:

  • ulkomuoto
  • Hoidon ja viljelyn ominaisuudet
  • Kasvien edut

Siellä asuu talomme yksi hämmästyttävä vieras Etelä-Afrikasta, ja hänen nimensä on Kalanchoe. Yhteensä on noin 200 lajia tätä hämmästyttävää kasvia. Niistä on eläviä ja koristeellisia lehtipuita. Joitakin lajeja käytetään menestyksekkäästi kansan- ja perinteisessä lääketieteessä (erityisesti kosmetiikassa ja kylmän hoitoon) ja kaikki kukkien bakterisidisten ominaisuuksien ansiosta.

Tänään puhumme yhdestä tämän kasvin yleisimmistä lajeista – Kalanchoe degramonista. Häntä sekoitetaan usein hyvin läheisen sukulaisen kanssa – pinnate calanchoa, vaikka säilöönotossa tällainen sekavuus ei ole käytännössä heijastunut.

ulkomuoto

Hänen suosionsa on voittanut Kalanchoa paitsi vaatimattomien vangitsemisolosuhteiden lisäksi myös sen hämmästyttävän monipuolisen tavan takia. Tämä kukka kasvaa puolet metriä korkeuteen. Sen lehdet ovat meheviä ja pitkulaisia, ja niissä on luusetreunat. Hammaslääkkeiden välissä on lonkeroita, joista vauvat muodostuvat. Ne kasvavat suoraan emoyrityksessä ja niillä on omat juurensa. Jos tällainen vauva putoaa maahan, se juoksee heti ja nuori kukka alkaa kehittyä.

Tällä Kalanchoe-lajilla on vain yksi varsi, joka ei anna oksia. Lehtien olosuhteista riippuen Degremonan lehdet voivat olla pituudeltaan 24 senttimetriä. Ne ovat kiiltäviä, täynnä vihreää väriä vaaleansinisellä. Täysin terveessä kasvessa lehdet kasvavat tiukasti ylöspäin, ja luusevat reunat ovat hieman kääritään sisäänpäin. Kalanchoe-runko on melko herkkä ja tarvitsee tukea, sillä alemmat lehdet ovat ominaisia ​​putoamasta, joten rungon paljaat.

Kalanchoe Degremont neuvoja

Hoidon ja viljelyn ominaisuudet

Yleensä tämä vaatimaton kasvi ei tarvitse erityistä hoitoa. Koska Kalanchoe-kotikaupunki on edelleen tropiikki, hän rakastaa hyvin valaistuja ja ilmastoituja paikkoja. On kuitenkin toivottavaa välttää suoraa auringonvaloa. Tämä laji sopii paljon diffuusiin valoihin, muuten lehdet saavat tumman värin, jossa on punertava sävy, ja kasvi alkaa kuivua.

Optimaalinen päiväsaika on 20-23 astetta, yöllä lämpötilan lasku on kohtuullisessa ajassa rajoitettu. Talvella ympäristön lämpötila ei saa laskea alle 15 astetta. Kalanchoe rakastaa ilmasta, mutta ei siedä kylmää vedosta, joten pidä se sopivissa olosuhteissa. Kesällä potin kasvi voi olla turvallisesti istutettu puutarhaan tai avoimeen verantaan – hän varmasti pitää siitä siellä. Kuitenkin sateen tai sumun aikana kukka on parasta tuoda taloon.

Kastelu ja lannoitus

Aktiivisen kasvun aikana, joka tapahtuu lämpimän kauden aikana, kastelun on oltava kohtuullista. Älä anna maaperän liiallista kuivausta potissa, mutta sitä ei myöskään tarvitse vedellä. Varmista, että ennen kastelua maa on melko kuiva. Voit syöttää kasvien keväällä ja kesällä. Riittää, että käytät yhtä ylimääräistä lannoitetta kuukaudessa millä tahansa yleisillä lannoitteilla mehikasveille. Kylmäkaudella Kalanchoe Degremona ei tarvitse ylimääräistä ruokintaan.

siirto

Nuoret kasvit istutetaan vuosittain. Potti valitaan kasvien koon mukaan, se on yleensä 1-2 senttimetriä suurempi kuin edellinen. Primerina voit joko ostaa tavanomaisen sekoituksen mehikasveille tai tehdä itsellesi sopivan seoksen. Tätä varten tarvitset:

  • 1 osa maaperästä;
  • 1 osa lehtiä;
  • 1 osa turve;
  • 1 osa hiekkaa ja laajennettua savea.

Lisäksi maaperään voidaan lisätä vähän tiilihiutaleita ja koivuhiiltä. Tulevaisuudessa kasvi siirretään, kun se saavuttaa korkeuden 40-50 senttimetriä. Tällä hetkellä se menettää valituksensa, ylhäältä on yleensä leikattu ja juurtunut uuteen pottiin.

kopiointi

Lähes kaikki kukkien lisääntymiseen liittyvät työt toimivat yksinään. Nuoret versot ovat emoyrityksessä useiden viikkojen ajan, sitten ne putoavat maahan, missä he itse juurtuvat. Tällä hetkellä on toivottavaa kerätä ne, mutta voit lähteä. Sitten useat kasvavat Kalanchoe näyttävät enemmän viehättävältä. Älä pääse eroon kaikista nuorista versoista. Vanhat kasvit kasvavat nopeasti, kun ne kasvavat, niitä on päivitettävä säännöllisesti.

Kalanchoe kukkii degramonia?

Monet ihmiset tietävät, että tällainen Kalanchoe on myös kukkiva. Ja kuitenkin kasvatetut kasvit voivat miellyttää omistajiensa kukkia syksyn tai talven alussa. Kukintoja ovat oranssin tai vaaleanpunaisen väriset putkimainen kukat, jotka nousevat lehtien yläpuolelle kruunun muodossa.

Joskus peduncles voi kasvaa 30 senttimetriä korkealle. Kukinnan aikana varmista, että huolehdit tuesta. Kukintaan kasvi tarvitsee pitkän yön ja lyhyen päivän. Jos luot tällaiset olosuhteet, kasvi kukoistaa toistuvasti, huomaa vain, että kun valo on puutteellista, Kalanchoa on tapana venyttää.

Mahdolliset ongelmat

Ulkonäkö kuivien ruskeiden pilkkujen lehdissä ilmaisee sisällön kylmässä ja kosteassa tilassa ja harmaan muotin ulkonäön – kosteuden ja kuumuuden ylityksestä. Kalanchoa kärsi usein kirveistä, jotka voidaan poistaa myymälöissä myytävien erilaisten huumeiden avulla.

Voit turvautua kansantalouden menetelmiin, esimerkiksi käsitellä kasvi saippuavedellä. Päivän jälkeen liuos on pestävä pois, mikä välttämättä peittää maaperän polyetyleeniä. Jos olet juuri huomannut kirveiden ulkonäön, riittää, että pyyhit kasvien lehdet kostealla sienellä.

Kalanchoe Degremona Care

Kasvien edut

Kaupunkiympäristössä häiritsevät jatkuvasti avitaminoosia. Taistele sitä lukuisten vitamiini- ja mineraalikompleksien avulla. Mutta jos Kalanchoe Degremona asuu kotona, avitaminoosin ongelma ratkaistaan ​​automaattisesti. Kasvien lehdet ovat käyttökelpoisten aineiden todellinen varasto. Tähän sisältyvät flavonoidit ja polysakkaridit sekä mineraalien massa ja orgaaniset hapot.

Siksi osaavat ihmiset kuluttavat tietyn kukan lehdet ruokaan. Riittää, että pestään arkki huolellisesti ja leikataan pieniksi paloiksi – erinomainen lisäaine salassa on valmis. Erityisen suositeltavaa on käyttää tätä kasvia niille, jotka kärsivät hammaslääketieteestä ja ientulehduksesta. Sen sisältämät aineet, vähentävät verenkierneitä, poistavat limakalvon tulehdusprosessit ja vaikuttavat suun koko tilaan.

Aivosairauden ennaltaehkäisevänä mittauksena suu suihkuttaa Kalanchoe-mehun kanssa. Tätä varten kasvien alaosat irtoavat, pestään perusteellisesti ja leikataan pieniksi paloiksi. Mehu puristetaan useiden kerrosten läpi tai yksinkertaisesti tiheän kankaan läpi. Kastelu tapahtuu aamulla ja illalla – hampaiden harjaamisen jälkeen. Ihanteellisesti, ennen jokaista menetelmää, sinun on valmisteltava tuoremehua.

Mutta tämä ei ole kaikki Kalanchoe: n hyödyllisiä ominaisuuksia. Lisäksi hän on erinomainen “biostimulantti”. Muutamia tippoja mehua riittää, ja luultavasti seuraava flunssikausi kulkee ilman sinua. Ennalta ehkäisevän lääkkeen valmistelemiseksi sinun on katkaista Kalanchoe-lehdet ja pidettävä ne jääkaapissa kaksi viikkoa. Tällaisissa olosuhteissa kasvi tuottaa ainutlaatuisia aineita, jotka voivat aktivoida elintärkeitä elintoimintoja. Nyt on tarpeen puristaa mehua lehdistä, kuten yllä on kuvattu, ja käytä sitä tarpeen mukaan.

Nyt tiedät kuinka kasvattaa Kalanchoe Degremonaa. Jos noudatat tässä artikkelissa kuvattuja yksinkertaisia ​​suosituksia, terveellistä ja kaunista kasveja asettuu taloon, joka ei ainoastaan ​​koristele huoneen vaan myös monessa tilanteessa kodin parantaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 8 =