Hoito lakatusta kengistä tai Bring gloss

patenttikengän hoito

sisältö:

  • Patentoidun nahkakenkien ominaisuudet
  • Lakatun kengän hoito

Koska he keksivät lakatut kengät, se ei koskaan poistunut muodista. Tietysti sen asenne eri aikoina oli erilainen, mutta niin, että loistavat kiiltonahkakengät, kengät, kengät ja muut nahkakengät yhtäkkiä joutuivat häpeään – tämä ei ollut. Siksi jokaisen naisen vaatekaapissa on varmasti pari lakatut sandaalit, kengät tai nilkkurit. Me voimme rautaa heihin, tietenkin, hämmästyttävä. Patenttikenkien hoito kuitenkin edellyttää erityistä lähestymistapaa. Mutta kuinka pitää kunnon lattarivaatteissamme jalat, miten pidentää hänen elämänsä, me selvitämme.

Patentoidun nahkakenkien ominaisuudet

Laadukkaat lakkakengät on valmistettu luonnollisesta kromi-nahasta, johon on lisätty erityinen pinnoite, joka johtaa kenkiin ja saa kiiltävän kiillon ja miellyttävän sileän. Ylempi lakka kerros tekee kengät erittäin houkuttelevaksi ulkoisesti, mutta haavoittuva. Toisin kuin tavalliset nahkaiset kengät, kengät ja kengät ovat vaikeasti kestämään liian alhaisten tai korkeiden lämpötilojen vaikutuksia. Ne ovat helposti naarmuuntuvia, ne nopeasti näkyvät halkeamia ja halkeamia, ja lakka kerros voi joskus kuorta, kasvaa tylsää ja hankkia vaalea tai kellertävä värisävy.

Lakkakenkiä ei voi puhdistaa kermalla, sitä on vaikeampi kuivata ja suojata kadun likaa ja pölyltä. Siksi lakattu saappaat ja kengät tarvitsevat herkkää asentoa, erityisesti huolellista hoitoa ja lisääntynyttä huomiota. Muuten on kiinnitettävä erityistä huomiota jo tällaisten kenkien ostamiseen. Ensinnäkin, on tarkkailtava huolellisesti sitä erilaisten läpipainopakkausten ja epäsäännöllisyyksien sekä tasaisen värin esiintymisen vuoksi. Tarkista kengät taivutettaviksi: eikö se heti alkaa ryppyjä tai halkeamia tässä vaiheessa – korkealaatuinen patentti nahka tulee venytellä hyvin.

Mutta jopa hyvä patenttivaahto ilman tehtaan hylkäämistä on huonompi kuin tavalliset nahkakengät, esimerkiksi voima, nimittäin:

  • lakatut kengät alkavat särkyä ja puhjeta kymmenen asteen pakkasella ja lämpöä (yli 25 astetta);
  • se menettää kimmoisuuden ja paistaa kosteudelta, altistumisesta kadun likaa ja auringonvalolle.

Siksi on varsin vaikeaa huolehtia patentti nahkakenkien.

miten huolehditaan patenttikengistä

Lakatun kengän hoito

Kaikki tietävät, että kengän hoito on sen oikea-aikainen pesu, puhdistus ja asianmukainen varastointi. Lakka-kenkien hoito ei kuitenkaan rajoitu pelkästään näihin toimenpiteisiin. Sen lisäksi, että lakatut kengät on pestävä ajoissa, ne on puhdistettava ja säilytettävä asianmukaisesti, on tarpeen tietää, miten ja milloin tällaiset kengät ovat tarpeellisia ja niitä voidaan käyttää.

Olet jo huomannut, että ei ole syytä ostaa lakattu talvikengät, jos talosi talvet ovat hyvin kylmiä. Ja jos ostat, älä saastuttaa niitä lumikelloissa kaksikymmentä asteen pakkasta. Älä osta lakatut sandaalit päivittäiseen kulutukseen liian kuumilla alueilla. Mutta nahka-alushousut ja kengät voi ostaa ilman paljon pelkoa ja riskejä. Kesälakkakengät viileälle säälle ovat myös erittäin käteviä. Yleensä lakkauskengän päätavoitteena on olla vaatekaappi-asusteiden rooli. Hyväksy, että näyttää siltä, ​​että tällaiset kengät ovat todella tyylikkäitä ja jopa seremoniallisia.

Lakattuja kenkiä ei suositella käytettäväksi märkänä. Joka tapauksessa on välttämätöntä suorittaa tämä menettely nopeasti ja huolellisesti. On parasta pyyhkiä kengät ensin märällä liinalla ja pestä sitten puhdistusliuos (yleensä saippua!). Pese se pois ja pyyhi kuivaksi lakattu ihon pinta. Yksi kansanmusiikin tavoista pestä lakka kengät on tavallisen maidon käyttö, jossa ne vain kostuttaa liinalla ja pyyhi kengät. Muuten maaleilla tai vedellä pestävät lakatut jalkineet eivät pääse kuivumaan, mutta on välttämätöntä pyyhkiä kuivalla kankaalla. Muussa tapauksessa kiiltävillä kengilläsi on tahroja ja jälkiä pisaroita, ja lopulta se peittää pisteitä.

Patjan nahan puhdistamiseen ei saa käyttää tavanomaista kenkää. Puhdista se tai erikoistyökalu huuhtelemalla lakkakenkiä tai hakkaamalla öljyhyytelöllä, glyseriinillä tai risiiniöljyllä. Tämä suojaa lakatut jalkineet halkeamien ja rypytusten ulkoasulta ja pidentää sen käyttöikää. Kuivapesuun, jossa likaa ja pölyä poistetaan kengistä, käytetään pehmeitä samettisia tai puuvillaisia ​​pyöriä. Älä käytä kovia kankaita, sieniä tai harjoja puhdistukseen. Niistä lakka pinta on naarmuja, jonka paikassa sitten halkeamia ilmestyvät.

Kengän kiiltävän kiilteen lakatun pinnan antaminen on kiillotettava. Tämä tehdään samettisen kudoksen läpällä (esimerkiksi flanelli) sen jälkeen, kun kengät on voideltu öljyllä tai petroleumilla. Kiillotetut lakatut kengät viisitoista tai kahdenkymmenen minuutin kuluttua rasvaisen voiteluaineen levittämisestä, jolloin öljyjen tahrat ovat täysin kadonneet. Jos kiillotus hieroi lakatut kengät puolirasvalla polttimella ennen kiillotusta, niin itse prosessi nopeutuu ja vaikutus on huomattavasti näkyvämpi. Ja palaa loisto vanhoille lakattu pinnoite auttaa munanvalkuaista.

Mutta kausittaista varastointia varten sinun ei tarvitse puhdistaa pelkästään puhtaita ja perusteellisesti pyyhkiä kenkiä vaan välttämättä myös kiillotettua. Ja näitä kenkiä ei ole pelkästään säilytetty laatikoihin, vaan ne on valmiiksi kääritty puhtaaseen pehmeään paperiin (mutta ei sanomalehtiin!). Voit kääriä kenkiä pehmeällä kankaalla tai jopa laittaa ne vanhojen sukkahousujen koteloihin. Tärkeintä on, että pitkäkestoisen säilytyksen aikana kenkäparin lakkapinnat eivät kosketa. Kuitenkin saada uutta nahkakenkiä uudelle kaudelle, sinun on silti puhdistettava se – joten se on oikukas.

Tietäen, kuinka huolehdit patenttikengistä, et voi vain pidentää hänen elämäänsä, mutta myös ylläpitää kunnollista ulkonäköä. Ja näin ollen tällaiset kengät näyttävät virheettömästi siistiltä ja upealta upealta!

Suosittelemme lukemaan: Kuinka hoitaa nupukkakenkiä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − = 16