Arcmasszázs kanállal: előadás technikája

arcmasszázs kanállal

Tartalom:

 • Felkészülés a masszázsra
 • A hatékony masszázs alapvető technikái kanalakkal

Annak érdekében, hogy az arc bőre szép és fiatalos legyen, a nők hatalmas számú különböző eszközt használnak. A kurzus mind a világ gyártói késztermék kozmetikai termékei, mind pedig a hagyományos orvoslás receptjei. Fontos szerepet tölt be az arcápolásban a krémek, maszkok és egyéb ápolószerek mellett egy masszázs, amely minden korosztály számára hasznos minden bőrtípusra. Tónusos és feszesítő hatással van a bőrre, segít a ráncok elleni küzdelemben, és összehangolja az ovális arcot. Ezenkívül pihentető és nyugtató hatású, normalizálja és simítja az arcszínt.

Ez a cikk a kanálok masszázsára szolgál, melynek hatékonysága miatt évtizedek óta ismert. Célja, hogy ösztönözze a nyirokrendszer mozgását és nyirokelvezető hatást érjen el. Ma sok elit szépségszalon kínál ilyen szolgáltatást, mint az arcmasszázs kanállal.

Beszélünk egy ilyen masszázs technikájáról otthon, amelyre különböző méretű kanalakat használunk. Alkalmas hagyományos, rozsdamentes acélból és nikkel ezüstből készült készülékekből, amelyek minden házban és ezüstből készültek. Az arcmasszázs esetében túlnyomórészt tea- és kávécserépeket használnak. Az evőeszközön kívül 2 tartályt kell a vízből: az egyik forró víz, a másik pedig hideg vagy jég.

A teljes masszázst a kanalak hátoldalán végezzük, melyeket egyenletesen és finoman préselik a bőrön és a sima ráncokat. Ami az eljárás idejét illeti, a legjobb az ébredés után reggel. De ha nincs ilyen lehetőséged, tedd az eljárást este, miután lefekvés előtt néhány órát megtisztítottál az arcodtól.

arcmasszázs ezüst kanalakkal

Felkészülés a masszázsra

A masszázsra kb. 20 perc időtartamra, 2-4 teáskanálra, és arra a vágyra, hogy az arc bőrét még szebbé tegye. Az eljárás megkezdése előtt alaposan tisztítsa meg a smink arcát, mossa le és alkalmazzon ráncos krémet, amely az eljárás során közvetlenül a kanalakra alkalmazható. Hozd magadhoz két edényt forró és hideg vízzel. Kívánt esetben a víz helyettesíthető gyógynövényekkel: kamilla vagy menta. A masszázs mindig forró kanállal kezdődik. Dörzsölje egy tartályba vízzel, törölje le egy szövetből és ellenőrizze, hogy túl forró-e.

arc masszázs kanál tippekkel

A hatékony masszázs alapvető technikái kanalakkal

Most nézzük meg az arcmasszázs alapvető technikáit kanalak használatával.

 1. Ráncok simítása a szemöldökök között

  Szüksége lesz 2 teáskanál azonos méretű: meleg és hideg. Kezdje a forrósággal, helyezze a szemöldök között, és nyomja meg 6-szor egyszerűen, majd csúsztassa fel a haj növekedési vonalát. Ismételje meg ugyanazt a hatást egy hideg kanállal, és ekkor az elsőt csökkentse meleg vízben.

 2. A homlok rongyainak simítása

  Már 2 meleg kanálra van szükségünk. Csatlakoztasson egy kanállal a jobb templomot, és húzzon rajta spirálból a homlok közepére. Most vegye a második forró kanálot, csatlakoztassa a bal oldali templomhoz, és ismét spirálként rajzoljon a homlok közepére.

 3. Továbbá, a homlok homlokfelületének simításakor “zigzagot”

  Számára 4 kanálra van szüksége: 2 forró és 2 hideg. Kezdjük a forróakkal, helyezzük őket a homlok közepére, majd húzzuk a cikcakkokat a templomokba. Miután elérte a templomokat, készítsen 6 könnyű löketet. Ezután ismételje meg a gyakorlatot hideg kanalakkal.

 4. A nasolabialis hajtások simításához a “dob” gyakorlat jól alkalmazható

  Vegyünk 2 forró kanálot és tegyünk fényt a nasolabiális hajtás területén (10-en mindkét oldalon elég lesz). Végezze el ezt a gyakorlatot ajánlott felfújt arcú.

 5. A gyakorlat második változata

  Végezzünk kör alakú mozdulatokat forró kanállal, az orr szárnyaitól kezdve, fokozatosan leereszkedve a száj sarkaira. Rajzoljon köröket, mintha festette volna a bajuszát. A nagyobb hatékonyság érdekében, a masszázs elkezdése előtt, vigyen fel krémet a ráncok ellen a kanalakra.

 6. Az ajkak enyhítése ráncok körül

  Vegyünk két forró kávéskanálot és helyezzük vízszintesen a felső ajak fölé. A száj enyhén nyitott, nyugodt ajkak. Az ajkak középpontjától a szélekig szimmetrikus mozgást végez, mintha rajzolná a bajuszt. Ezután álljon meg a száj sarkainál, és nyomja meg a kanalakat a bőr ellen, függőlegesen fordítva. Most lépjen a fülre, kissé felemelve az ajkak sarkait. Miután elérte a lebenyeket, álljon meg és 3 könnyű löketet hajtson végre.

 7. Masszázs táskák és sötét karikák szeme alatt

  Vegyünk 2 hideg kanálot, helyezzük őket a szem belső sarkaihoz, és hullámszerű mozdulatokkal vezessük őket a templomokba. Készítsen 3 könnyű nyomást a whiskyre, majd helyezze az evőeszközöket ismét a szemhéjára, és tartsa 2 másodpercig.

 8. Masszázs a “varjú lábai” ellen

  Vegyünk 4 kanálot, amelyre krémeket alkalmazunk az ilyen típusú ráncoktól. Fűtött eszközök a masszázs helyén az arccsontok felett a szem külső sarkában. 3 körkörös mozdulatot hajtson végre a templom felé, álljon meg néhány másodpercig, és ismételje meg az eljárást. Ezután hajtsa végre a mozgásokat hideg kanalakkal. Alternatív 3 ismétlés fűtött kanalakkal 1 hideg.

 9. Masszázs a szemhéj ödéma ellen

  A szemhéjak és a szemhéjak duzzadásának eltávolításához erősen hűtött kanalakat kell a szemhéjakra helyezni, néhány másodpercig tartani, majd eltávolítani. Ismételje meg 3-4 alkalommal. A felső és az alsó szemhéjakat külön-külön ismételheti meg. Ez a technika segít megköszörülni a bőrt a szeme körül, és friss megjelenést ad. Azonban nem ajánlott, ha bőrén bőrpír vagy bőrkiütés van.

 10. Tonizáló masszázs az egész arcra

  Ez azt jelenti, hogy felváltva meleg és hideg kanalakat alkalmaznak az arc különböző területeire. Ez a technika tökéletes a bőr gyors frissítésére és a fáradtság enyhítésére.

 11. Masszázs a nyakra

  Vegyünk egy meleg kanállal krémmel vagy kozmetikai olajjal zsírozva, és forgassuk mozgásukat a nyak aljától az álláig.

Mindegyik leírt gyakorlatot legfeljebb 3 alkalommal ismételheti meg. A ráncok simaabbá tételéhez kizárólag jól felmelegített kanalakat használjon, tápláló krémmel zsírozva (mézet vagy hígított illóolajat is lehet használni). Mozgás az óramutató járásával megegyező irányban kell, hogy legyen nyomás, és ellen – könnyen és erőfeszítés nélkül. Természetesen az ezüst használata az arcmasszázsban. Segít a vér mikrocirkulációjának normalizálásában és a faggyú szekréció szabályozásában.

A látható eredmények elérése érdekében masszírozza az arcot naponta ajánlott kanalakkal. Adja meg ezt az eljárást naponta 10-20 percet, és a bőre változik. 2-3 hét elteltével, a tükör és a kilátást mások azt állítják, hogy ez a fajta masszázs jelentősen lapított és kisimult arcbőr apró bosszantó ráncok. Az arca megköszönni fogja az ilyen gondoskodást.

Javasoljuk, hogy olvassa el: Hogyan kell megfelelően masszírozni a nyakat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2