A mellnagyobbítás utáni rehabilitáció jellemzői

Az “emlőnövelő műtét” fogalma mellett a mellnagyobbítás után is van további rehabilitáció.

Plasztikai sebészet mellnagyobbításhoz

Orvosi értelemben ez a művelet mammoplasztika. Ez a kifejezés a műtéti beavatkozást jelenti a mellszobor, méretének és alakjának javítása érdekében. Ha ezt a műveletet tervezed, fontos megfontolni, hogy sikere közvetlenül nemcsak az orvos professzionalizmusától, hanem a beteg felelősségétől is függ, aki a szakember ajánlásait követi, majd a helyreállítás sikeres lesz.

A mell plasztikai műtét utáni rehabilitáció nagy része legfeljebb 2 hónapig tart, de mindez a beteg egyéni jellemzőitől, az elvégzett művelet típusától és a lehetséges szövődményektől függ.

A mellnagyobbítás utáni rehabilitációs időszak

A mellnagyobbítás utáni rehabilitációs időszakot a műtét után azonnal meg kell kezdeni. Emellett az eljárásban részt vevő nők tudják maguknak, hogy közvetlenül az operációs asztal után nem láthatják az új mellszobor szépségét. A szükséges korrekció elvégzése után a beteget szorosan kötik össze, és egy idő után helyettesíthető a préselési vászonnal. A lényeg az, hogy az új mell támogatása lehetővé teszi, hogy megfelelő formát öltsön és új helyet rögzítsen.

A kompressziós fehérnemű viselése a műtét után

Alsónemű viselése alátámasztásához nem szükséges egy teljes hónap eltávolítása. Természetesen sok ember érdekel a műtét utáni zuhanyzás kérdésében. Sajnos az orvos csak két héttel a műtét után nedvesíti a varratokat és a fürdőszobába. A mellnagyobbítás után történő rehabilitáció magában foglalja a test rendkívül óvatos gondozását és a higiéniát. Ezért a művelet előtt tartsa be a kompressziós vászon számos készletét és sok türelmet. Ez a fehérnemű a legmegbízhatóbb védelem a folyadék felhalmozódásának megelőzésére az üzemeltetett helyeken. A legfontosabb dolog nem menteni, hogy megakadályozza a lehetséges szövődményeket a mell plasztikája után. Magában a rehabilitációs perióduson kívül az emlőmirigyek bõvítése elõtt meg kell vizsgálni és átvizsgálni. Végtére is, az elemzések eredményei szerint sokan ellenjavallnak a következő műveletnek.

Az első napok mammoplasztika után

Miután a mellnagyobbítás működése sikeres volt, a pácienst ki kell vonni az érzéstelenítésből. Sok friss öltés is van, így az orvosok a rendszer szerint fájdalomcsillapítókat fognak adni. Ennek köszönhetően néhány nappal az érzéseid csak egy kis kényelmetlenség érzésére korlátozódnak. Sok beteg számára a nehézségek a légzés összetettsége. A dolog az, hogy a műtét után szűk kötést kell a mellkason, amit korábban említettünk. Még az első napok is egy új mellszobor, akkor nehéz lesz, hogy kijutni az ágyból, és hazudjon. De mindezen nehézségek átmenetiek, és szó szerint a 3. napon a betegek jelentős javulást éreznek az állapotban.

Feltéve, hogy a testhőmérséklet normál határok között van, nincs komplikáció, és a nő jól érzi magát, a műtét után 3. napon az orvos előírhatja otthonát.

A fájdalomcsillapítók beavatkozása a műtét után

Ez a rehabilitációs időszakot az orvosok felügyelete alatt végzi, és otthon kezdődik. Ezenkívül a kórházból való távozáskor a kezelőorvosnak egyértelmű utasításokat kell adnia az életmód vezetéséhez, és meg kell adnia az összes szükséges gyógyszert a jó egészségi állapot fenntartásához.

Otthoni rehabilitáció

Tehát néhány nappal a műtét után jött haza. Itt vannak a következő érzések, amiket egy nő szembesülhet:

  1. Az alacsony hőmérséklet minden műtét utáni normál tünet (de ha a magas hőmérséklet és lázas, akkor azonnal konzultáljon orvosával, és panaszkodjon a szövődményekről).
  2. Ödéma – gyakran hozzák kellemetlen és szállít különböző kellemetlenségek után mammoplasty (2 hétig, akkor oldódott fel teljesen, és ez idő alatt tudod értékelni az eredményt a korrigált új mell).
  3. A fájdalmas érzések a műtét utáni első napokban (a fájdalom enyhítésére az orvos köteles gyógyszereket felírni vagy injekciózást előírni) tüneteket jelentenek.
  4. A zúzódás és a zúzódás nagyon ritkán fordul elő, leggyakrabban ez a reakció a finom érzékeny bőrre hat (a zúzódás jeleinek megjelenésével reszbálódó kenőcsöket lehet alkalmazni).

Mammoplasztika után tiltsák meg a sporttevékenységet

Mi tiltott a helyreállítási időszak alatt?

Nem titok, hogy minden a műtétet saját tilalmak és korlátozások különböző típusú terhelés. Például egy nő mammoplasty után az első 2 héttel a műtét után tilos emelni súlyossága több mint 3 kg, emelje nagy kezét, hogy bármilyen hirtelen mozdulatokat. Szintén a lejtőin a tiltások, házimunka. Az orvosok nem javasoljuk ebben az időben vezetni, különösen nem rendelkezik szervokormány. Ha egy nő szeret sportolni, vagy megy a képzés (fitness, aerobic), majd folytassa bármilyen típusú fizikai aktivitás lehet csak 2 hónap után mellműtét után az orvossal való konzultáció.

Természetesen a gyógyulás és a gyógyszerek szedése során nem szabad alkoholos italokat fogyasztania. Éppen ellenkezőleg, fontos az egészséges életmód és a táplálkozás betartása a fellendülés felgyorsítása érdekében.

Tilos napozni a napsütésben, szoláriumban, forró fürdőzésre, szaunák és fürdők látogatására. A gyógyulás idején még mindig lehetetlen szexelni, ezt magyarázza az a tény, hogy egy nő nyomást gyakorolhat, az impulzus növelhető és a tiltott fizikai terhelés nő.

Ajánlások a helyreállításhoz

Nagyon gyakran a gyógyulási folyamat felgyorsítására és a kívánt eredmény elérésére az orvosok az előírt gyógyszerek mellett speciális mellmasszázsra és gyakorlatokra is javaslatot tesznek.

A masszázs segít elkerülni az esetleges tömörítést a varratok területén, és megfelelő formát adhat a mellnek. Az orvosnak meg kell mutatnia a nő számára a masszázs technikáját és módszereit, és a betegnek pontosan meg kell emlékeznie és meg kell ismételnie az összes mozgást. Ellenkező esetben fennáll a duzzanat kialakulása. Minden esetben a masszázs időtartama különböző lehet. Néha két héttel a műtét után, és néha egy egész hónap.

A mellműtét után végzett gyakorlatok az operált terület fokozatos bevezetését jelentik a mindennapi életbe. Ez a könnyű mozgásokról szól a fürdés, a hajfésülés során az öltözködés folyamatában. Ezután feküdjön a padlón, és emelje fel a kezét váltakozva a szív szintje fölé. Ez az egyszerű mozgás mintegy 20 alkalommal megismétlődik. Ezt követően szükségessé válik egy könyök kialakítása, amelyhez az ízületek hajlítása megfelelő. Helyezze a kezét váltakozva a párnára úgy, hogy a kéz a vállízület felett helyezkedjen el. Ez segít elkerülni a műtét utáni duzzanatot. Ismételje meg a fenti gyakorlatokat napi 4-szer kell. Az ajánlások közül meg kell említeni az alvás és a sérült oldal eltiltását is.

A legfontosabb dolog, ne feledje: szigorúan kövesse az orvos összes ajánlását.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − 81 =