Pastila: recept gyermekkortól

pastille recept

Tartalom:

 • Belevian pastille
 • Apple pastille
 • A körte tőle
 • Pastilla a kukorica lisztből
 • Pastilla a málnaból

Marmóda – nem lekvárt, rágógumit – nem rágógumit, édességet – nem édességet. A! Ez egy ismerős csemegés a gyermekkorból – pastila. Több hasznos édesség, valószínűleg egyszerűen lehetetlen gondolkodni. Különösen, ha a pasztát cukor hozzáadása nélkül főzzük. Tehát, amit íz, szinte mindenki tudja, de hogy készítsünk ilyen finomságot, nem mindenki ismeri. Eközben otthoni pasztell készítése nagyon egyszerű. A folyamat meglehetősen egyszerű, és a pasztillák receptjének összetételét csak a szezon vagy saját ízlése szabja meg. Próbáld felkészíteni a pasztárt – és biztosan fogsz.

Beleu pastila

A történelmi recept, amely a gyümölcs pasztillák összes híres receptjét eredményezte. Ennek a receptnek a szerzője a Prokhorov kereskedő volt, aki népi receptek alapján az alma feldolgozásának és tárolásának módja volt. Ez a jelentős esemény már 1888-ban történt. Azóta a Beleu pastila (Beleva városa után) a világ számos országában ismertté vált.

összetevők:

 • Antonov alma (vödör)
 • Cukor (12 szemüveg)
 • Tojásfehérje (8 db)
 • Cukorpor

előállítás:

Az almaimat, tiszta és apróra vágjuk. Hajtsa be egy alumínium serpenyőben, és párolja a sütőben töltött állapotban. Az előkészített burgonyapürét hűtjük, egy szitán vagy egy szűrőn keresztül dörzsöljük. Megverjük a fehérjéket, hozzáadunk cukrot és keverjük össze a burgonyapürével. Ismét habozzon addig, amíg a súly nem világít. Tegyünk egy pohár burgonyapürét (a varratok kenésére). A tömeg többi részét két sütőlapra helyezzük, amelyet pergamentpapírral borítunk, majd néhány órán keresztül szárítjuk a sütőben a legalacsonyabb hőfokon. Távolítsa el a szárított rétegeket, fordítsa meg a papírt és nedvesítse meg vízzel. A rétegeket rétegezzük a fennmaradó tömeggel és tekercsbe tekerjük. Tegye vissza a sütő tálcára (lefelé a varratra), majd ismét szárítsa meg a sütőben. A kész paszta tekercseket porcukorral dörzsöljük, pergamenbe csomagolva, száraz és hűvös helyen tároljuk.

recept a tészta számára

Apple pastille

A legáltalánosabb recept. Függetlenül attól a ténytől, hogy mindig voltunk alma, vagy attól a ténytől, hogy hasonlóan almát szinte mindenki számára. Az otthoni pasztillák előkészítéséhez azonban ez az a módszer, amely alapvetőnek tekinthető.

összetevők:

 • Friss almák
 • víz

előállítás:

Jó almát választunk. Az enyém, vágja fel a felét, és távolítsa el a magot. Vegyünk egy vastag fenekű serpenyőt és vizet öntsünk egy centiméter magasságba. Öntsük az almait a serpenyőbe, és tegyük a serpenyőt a tűzbe. Forralunk és főzzük (nem keverjük össze!) Egy lassú tűz alatt, fél órától két óráig – az idő az alma fajta és méretétől függ. A főtt almát egy serpenyőben hagyjuk teljesen lehűlni. Ezután szűrje le, ürítse ki a folyadékot, és törölje át az almát egy szitán. Az így kapott burgonyapürét egy élelmiszerfóliával borított sütőlapra helyezzük (sütőpapír), az almait vékony réteggel (négy-öt milliméter) szintre hozzuk és hagyjuk megszáradni. Az elkészített pasztát eltávolítjuk a filmből, és átengedjük, hagyjuk megszáradni a másik oldalt. Ezután vágjuk a megfelelő méretű darabokra, és tároljuk egy edényben, vagy becsomagoljuk az élelmiszeripari papírt.

A körte tőle (szlovák)

Egy másik recept a gyümölcs pasztille számára. Ezúttal a körteiket, sőt szlovákul is! Megpróbálnánk főzni?

összetevők:

 • Kilogramm körte
 • Egy pohár cukrot
 • víz

előállítás:

Körte körültekintően, szeletekre vágva. Öntsünk egy kis vizet a serpenyőbe, és öntsük bele a körtét. Megemésztjük, amíg puha, töröljük át egy szitán és forraljuk újra, hogy elpárologjon a felesleges folyadék. Ezután adjunk hozzá cukrot, és ismét főzzük, amíg teljesen vastag. A forró pörkölt burgonyát sütőpapíron borított sütőlapra helyezzük. A papírt még mindig forró tömegre vágja, és szárítsa meg a sütőben. A kész tésztát feltekercseljük és zárt üvegedényekben tároljuk.

Pastilla a kukorica lisztből

Szokatlan és eredeti recept a pasztillák főzéséhez.

összetevők:

 • Fél kiló kukoricadara
 • Cukor üveg
 • 3 csésze tej
 • Egy csipetnyi sót

előállítás:

Tejet öntött egy serpenyőbe, adjunk hozzá minden cukrot és sót, forraljuk fel. A főtt tejben óvatosan öntsük (keverjük) a kukorica lisztet. Főzzük alacsony hőségben, amíg a tömeg meg nem megvastagszik. Egy másik forró tömeg elterül a tálcán, szintet vékony réteggel, és hagyja kihűlni és megkeményedni. Vágja a kész tésztát a megfelelő méretű darabokra.

Pastilla a málnaból

A változás érdekében a bogyós tészta receptjét is ajánljuk. Próbálj ki egy illatos málna pasztát.

összetevők:

 • málna
 • Raspberry juice

előállítás:

Préselj egy pohár gyümölcslevet egy málnaból. A többi bogyót hideg vízben, és tegyen egy serpenyőt. Fedjük le a serpenyőt, és tegyük fel a sütőbe a bogyókat. A párolt forró málnát egy szitán áttörjük. A kapott málna pürét gyümölcslével hígítjuk és egy lemezre helyezzük. Forralunk mindaddig, amíg a püré mennyisége kétszer nem csökken. Ezután a burgonyapürét egy sütőpapírral borított sütőlapra terjesztettük. Szárítsa meg a pasztát a napsütésben vagy a sütőben. A kész pasztillákat porcukorral helyezzük és hűvös, száraz helyen tároljuk.

Mint látható, minden recept esetében a főzés majdnem ugyanaz: gyümölcsöt vagy bogyót viszünk, szárazon főzünk. Próbálja ki! Használja ezt az almát és körtét, a málnát és a ribizlit, a tengeri tyúktól és a lonc, a vibrumtól és szilvától, sőt a kukoricalisztből is.

Javasoljuk, hogy olvassa el: Hogyan főzni “Anthill”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 88 = 91