Hagyományos orosz recept – kacsa hajdina

recept kacsa a hajdina

Tartalom:

 • Kacsa hajdina és szilva
 • Kacsa hajdina és gomba

A hajdina zabkása egy nagyon régi és nagyon orosz recept. Általában a hagyományos konyhánkban a zabkert mindig nagyra becsülték, és a hajdina különlegessé vált. A pörkölőket ugyanúgy evették, mint egy önálló edényt, amelyet krumplival töltöttek, a pörkölőket levest és levest tették fel, így vastagok és táplálóak voltak. Természetesen a húsokat és a baromfit porokból főzték.

És a legősibb időkben a hajdina a zsíros hús egyik legalkalmasabb oldala. A finomított recept a hajdina kacsával általában a mindennapi életből egy üdülési receptbe fordult. És ma a hajdina töltött, sütőben sült kacsa csak a nagy ünnepekre készült. És mit tehetsz? És a mai kacsa nem annyira könnyű megvásárolni, és főzni – még mindig problémás.

Azonban nem félünk a kísérletektől, és mindig örömmel készítünk új ételeket. Tényleg? Aztán megtanuljuk a receptet, amelyet a hajdina sütő kacsa sült, és próbálja meg főzni ezt a finom ételeket.

recept hajdina kacsa számára

Kacsa hajdina és szilva

Ha a hajdina kacsa recept a leghíresebb az összes kacsafõzõ recept, akkor a sütõben fõtt hajdina és szilva kacsa a legnépszerûbb módja. Kezdjük vele.

összetevők:

 • Kacsa szövet – 2,5-3 kg;
 • Egy pohár hajdina dara;
 • Hagymafej;
 • sárgarépa;
 • Prunes – 100-200 g;
 • fokhagyma;
 • Só és bors.

előállítás:

A kacsahéjat előzőleg felengedték, ha fagyasztották. Tegye ezt a főzés előtt, a kacsa természetes módon történő leolvasztása, az éjszakai hűtőszekrény alsó polcára helyezésével. A befagyott madár égett, eltávolítjuk a tuskókról a késeket, és óvatosan kívülről és belülről. Most a kacsa kell marinálni. Ehhez egy evőkanál sót összekevernek egy hiányos teáskanál fekete őrölt paprikával, és három vagy négy fokhagymás kenyérrétegen átengedik a sajtón. A kapott keverékkel először belevágunk a madárba, majd kint. A hasított testet egy élelmiszer-filmben csomagoljuk, és legalább két órán keresztül tisztítjuk a hűtőszekrényben.

Ha fűszeres ételekre csábít, akkor hozzáadhat egy kis mustárt a marinád keverékhez. Ez egyébként segít biztonságosabbá és lágyabbá tenni a húst. A mustár helyett a marinadéban tehetünk egy evőkanál majonézet, vagy hozzáadhatunk minden fűszert (ízlésednek vagy madarak főzéséhez).

Míg a kacsa pácolt, elkészítjük a darált hús töltését. A hajdina forrni, amíg nem teljes felkészültség, és a szilva szilva. A sárgarépát meg kell mosni, csiszolni és apróra vágni. Hámozott hagyma apróra vágva. Frissen sárgarépát hagymával a növényi olajban, és keverjük össze a főtt hajdinával és a szilva. Sózzuk és borsozzuk ízlését.

Most kivesszük a kacsa-t, és elkészítjük. Annak érdekében, hogy a töltés ne essen ki a tetem felső nyílásából, a nyak bõrje felborul és beágyazódik a madárba, vagy csak varrja ezt a lyukat egy erős pamutszállal. A kacsa hasán lévő metszést is varrják, és a hasított testet egy zsíros sütőlapra helyezzük. Sütjük a kacsa a sütőben, melegítjük 180 fokkal körülbelül két órán keresztül.

A sütési folyamat során a madárnak nem szükséges átfordulnia, de rendszeresen zsírozni kell. A késztetést ellenőrizni kell, ha a kacsacsomók metszéspontját a csomagtartó csomópontja végzi. Ha a vértől szétszóródik egy tiszta gyümölcslé, akkor a kitömött kacsa készen áll és kivonható a sütőből. A kész madárból óvatosan vegye le a darált húst, helyezze a hajdina és az aszalt szilva egy edénybe, és tetejére helyezzük el a vágott kacsa darabokra vágva.

recept a hajdina kacsához való főzéshez

Kacsa hajdina és gomba

Egy másik recept a hajdina kacsához való főzéshez. Csak ez a lehetőség gombákkal, és nem a sütőben főzzük, hanem a tűzhelyen.

összetevők:

 • kacsa;
 • A hajdina üvegje vagy fele;
 • Csemegekukorica csomagolása;
 • Növényi olaj;
 • A hagymak feje.
 • Bors és só.

előállítás:

A kacsa hasított testét elöntötte, az enyém, felszabadulunk a felesleges kenderből és csaknem készen forrunk. Míg a kacsa sört, a gombaimat és lemezekkel vágom őket. Szeleteljük a hagymát növényi olajban, majd hozzáadjuk a gombát a hagymához, és folytassuk a sütést, amíg a gombák készen vannak. A főtt kacsa apró darabokra vágja, és helyezze a matracra. Adjuk hozzá hagyma-gomba sütjük, borsozzuk, adjunk sót ízlésre és keverjük össze. Öblítse le a hajdina darait a kacsa húsa fölé, és öntsön fel a levest, és hagyja a kacsa főzését. Enni annyira, hogy a hajdinát négy-öt centiméter magasra borította. Fedjük le az alomot, és lassú tűzön tartjuk. A kacsa a zárt fedél alatt (például pilaf) kell főzni.

Megjegyzés:

Ha a folyamat a főzésben hajdina vette az összes nedvesség önmagában, de még nem kész, akkor csak adjunk hozzá egy kicsit több húsleves.

Próbáljon receptet a hajdina kenyérsütéséhez. Egyébként a kitömött kacsa főzhető a sütőben, nyílt módon, és egy bajuszban, fóliában és a hüvelyben. A tölteléket ízlése szerint főzhetik, kiegészítve pirított kacsákkal, gombákkal és még mazsolával is. Itt csak a kulináris preferenciáira kell összpontosítania. Főzzön örömmel, és kellemes étvágyat az Ön számára!

Javasoljuk, hogy olvassa el: Duck recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − 76 =