Cékla saláta fokhagymával

finom cukorrépaszelet fokhagymával

Tartalom:

 • Hozzávalók salátához
 • Főzés

A különféle növényi saláták között helyet kap a könnyű és hasznos cékla-saláta fokhagymával.

A cukorrépa és a fokhagyma nagyon finom kombinációt ad, amely más adalékok felhasználásával számos menüben népszerű résztvevővé teszi ezt a salátát.

A cukorrépa, amely vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, hasznos, sőt gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. Felhasználása javítja az emésztést és az anyagcserét, megfiatalítja a sejteket, tisztítja a vért, megakadályozza a szívbetegséget. De a cukorrépák természetes formában való alkalmazása sokban nem okoz örömet, de e saláta formájában örömmel és rendszeresen fogyasztható.

cékla saláta adalékokkal
Vissza a tartalomjegyzékhez

Hozzávalók salátához

A cékla saláta elkészítéséhez a következő termékekre lesz szükség:

 • cékla 0,5 kg – ez a méretétől függően 2-3 darab;
 • 2-3 gerezd fokhagymát;
 • só ízlés szerint;
 • majonéz – 2-3 evőkanál. kanálok, mennyisége eltérő lehet, és attól függ, hogy a cukorrépa édeskésségét milyen zsírtartalmak szerint választja;
 • növényi olaj (olíva, napraforgó vagy más) majonéz helyett használhatók, ha ez a termék elfogadhatatlan a táplálkozás módjára.

A következő termékek nem kötelezőek, és tetszés szerint használatosak különböző kombinációban az Ön ízlésének megfelelően:

 • kemény sajt – 100 g;
 • szilva (7-8 db) vagy mazsola (50 g);
 • Dió (dió, cédrus, kesudió) – 50 g;
 • zöldek – tetszését;
 • A citromlevet és a kedvenc fűszereit is kipróbálhatjuk ezzel a salátával.

különböző receptek a cékla saláta számára

Vissza a tartalomjegyzékhez

Főzés

Miután felvette a szükséges termékeket, elkezdhetjük a saláta elkészítését:

 1. A fő idő, amikor cukorrépákat kell készítenie. A mosógépben mosni és sütni kell, fóliába kell csomagolni, vagy 40-60 percig forralni, és jó, ha előre elkészül. A tökéletesen megfelelő táplálék szurkolók nyers formában használhatják ezt a zöldséget, hogy maximálisan megőrizzék a hasznos tulajdonságokat, de nem mindenki szereti a nyers répa ízét. A főtt céklát hűteni és hámozni kell.
 2. Cékla dörzsölje közepes vagy nagy méretben. A finomságra nincs szükség dörzsölni, mert a saláta burgonyafélékké válhat, és ez egyáltalán nem történne. A cukorrépa apró csíkokra vagy kockákra is vágható, míg a saláta íze kicsit más lesz. A jövőben kipróbálhatja, hogy maradjon a tetszés szerint tetszés szerint.
 3. A fokhagymát speciális fokhagymás présszel vagy késsel lehet összetörni, finoman összeomolhat, majd hozzáadhatja a reszelt céklahoz.
 4. Sózzuk meg a salátát ízlésünknek és keverjük össze a fokhagymát egyenletesen elosztva.
 5. Add majonéz vagy növényi olaj és keverje újra. A majonéz egy kicsit hozzá kell adni, mert a feleslege enyhén elrontja az ízt.
 6. Kiegészítő termékeket adunk hozzá keveréssel vagy az elkészített salátán tálalva. Válassza ki ízlése szerint. A kemény sajtot közepes dörzsölésre kell dörzsölni, csíkokra vágott szilva, diófélék zúzva, zöldre vágva – ezek az összetevők tökéletesen illeszkednek a salátába. Hozzáadhat olyan fűszereket, amelyek tetszenek, és a salátát citromlével szórjuk.

Ha cukorrépaszeletet készít fokhagymával, biztonságosan kipróbálhatja a különböző vágási módokat, különböző kötszereket és fűszereket. Hozzon létre a legjobb recept az ízlésedért, és ez az étel rendszeresen vitaminokat és egyéb értékes tápanyagokat biztosít. Légy egészséges és kellemes étvágyat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =