Te svampe: Pleje og fordele

te svampe pleje

Indhold:

 • Vedligeholdelsesanvisninger
 • Reproduktion af en te-svampe
 • Fordele ved en te svampe

Te champignon har nydt folks kærlighed i mange år. Det er dog ikke overraskende – det er meget enkelt at passe på ham, og drikken viser sig ikke kun velsmagende, men også nyttig. Men hvis du først mødte en te-svampe, kan det være med mange spørgsmål at passe på det. Og det er helt normalt – en person kan simpelthen ikke vide alt. Heldigvis er disse huller i viden let elimineret.

Som allerede nævnt, den særlig pleje te kræver ikke, da det ikke er kræsen: intet problem kan modstå forskellige temperatursvingninger, spiser nogen former for sukker, hurtigt tilpasse sig ændringer i betingelserne. Te svampen har enorme interne ressourcer, det gengiver godt. Dog skal visse regler stadig overholdes. Og det handler om dem, at vi ikke vil tale nu.

Vedligeholdelsesanvisninger

Så hvad skal der gøres for at gøre din te-svampe komfortabel og vellykket?

 • oxygen

Te-svampens normale livsaktivitet er kun mulig, hvis der er fri adgang til ilt. Derfor er det under ingen omstændigheder uacceptabelt at dække tallerkenen med låget, hvor din te svampe lever.

 • Champignonbeholder

Men dække det, for ikke at få støv og snavs, er det nødvendigt – for dette kan du bruge en foldet i flere lag af gasbindestof. Ja, og retterne selv skal være gennemsigtige, det er godt at lade solens stråler ud – det er meget bekvemt at bruge en almindelig 3 liters krukke. Men vær opmærksom – på trods af det faktum, at te-svampen har brug for at lyse så meget som luften, bør undgåelse af direkte sollys undgås.

Du kan helt sikkert klare sig med en tre-liters krukke, men ideelt set bør der være to – en vil være hjem til te svamp, og den anden er nyttig til opbevaring af selve drik. Infusion skal drænes regelmæssigt – om sommeren en gang om tre dage og om vinteren – en gang om fem dage. Infusion kan opbevares meget, meget lang – cirka to til tre måneder. Det vigtigste er at opbevare den i en tæt lukket beholder og udelukkende i køleskabet.

 • Hygiejniske procedurer

En te champignon er en levende organisme. Så hygiejniske procedurer er også nødvendige for ham – sandheden om, at renhed er en sundhedsgaranti, i dette tilfælde er mere presserende end nogensinde. Husk at skylle kombuchaen i rent vand ved stuetemperatur ca. en gang om ugen om vinteren og to gange om sommeren.

 • Vandtemperatur

En meget vigtig faktor er vandtemperaturen – svampens sundhed afhænger af det. Ideelt set bør vandtemperaturen for kombucha være 25 grader, så prøv at holde krukken på et varmt sted. Og hvis temperaturen falder under 16 grader, vil svampen sandsynligvis dø meget snart. Først vil der være sindssygt smukke blågrønne alger, som til sidst vil dræbe svampen.

 • Fremstilling af opløsningen

For at svampen skal udvikle sig korrekt, bør den opbevares ikke i almindeligt vand, men i en særlig opløsning af sort te og sukker. Forberedelsen af ​​bouillon er meget enkel – spyt tebladene igen en gang hæld kogende vand (en liter til tre spiseskefulde), afkøles til stuetemperatur og omhyggeligt belastes med en tefilm. Opløs sukker i vand – to teskefulde pr. Liter vand.

Vær opmærksom på – sukkeret skal opløses helt, ellers er tesmampen ikke særlig behagelig. Men dette er desværre et meget udbredt problem – mange mennesker hælder sukker direkte ind i krukken. Som følge heraf forbrænder et sukkerkorn en svamp, og den dør gradvist. Og alt pleje af te svampen vil gå galt.

hvordan man plejer en te svampe

Reproduktion af en te-svampe

Hvis du beslutter at gøre opdræt af din te svampe, skal du læse følgende oplysninger. Du kan høre råd om simpelthen at afhente en champignon fra svampen, men du kan ikke gøre det under alle omstændigheder. En ny svamp vil næppe vokse, men den gamle vil alvorligt lide og kan dø.

Te champignon multipliceres med en lagdelt datterfilm, som er placeret på toppen – i enkle termer, det øverste lag af svampen. Den er adskilt ganske enkelt – men det er nødvendigt at være opmærksom på at observere for ikke at skade te champignon. Adskil filmen og sæt i almindeligt varmt kogt vand – der skal den unge svamp forblive et stykke tid.

I denne periode med tilpasning er det nødvendigt at tage vare på te-svampen med en justering for ungdommen. Hverken teopløsning eller sukker, men denne periode er unødvendig og endda skadelig. Det er nok bare at hælde lidt kogt vand og holde krukken på et varmt sted. Og endnu en ting – det er svært at sige hvorfor, men fakta er stadig – den unge te svampe pryder simpelthen fluer, der lægger deres larver i det. Derfor skal du altid dække krukken med en gasbind, ellers svampen vil simpelthen dø. Og alt på grund af et simpelt tilsyn.

Den periode, der er nødvendigt for, at datterfilmen bliver en fuldvokset te-svampe, er ca. en måned. Så du kan nemt give alle en te-svampe – du kan nemt vokse en ny til dig selv.

hvordan man laver en svampe

Fordele ved en te svampe

Så forberedelsen af ​​en te svamp er forståelig, samt hvordan man skal passe på det. Endelig vil jeg gerne huske på et par ord, hvad der er så nyttigt for te-svampen. Trods alt er hans værdighed ikke kun i en behagelig smag. Så lad os finde ud af, hvordan te svampen kan bruges med maksimal fordel for din krop:

 • hovedpine

Hovedpine er en reel svøbe af den moderne mand. Og meget få mennesker ved, at kun en halv kop te-svampinfusion erstatter en analgetisk pille. Og hvis du vil drikke hver dag om morgenen på en kop, er det sandsynligvis, at hovedpine vil stoppe dig fra forvirring. Og det bemærkes, at te champignon klare selv med sådan ulykke som migræne, som er i stand til at forgifte livet til nogen.

 • Catarralsygdomme

Varm, tøs næse, ondt i halsen – te svampen rushes til undsætning. Hvis du har ondt i halsen – skyl det let opvarmet infusion af te svamp, hvis tilstoppet næse – hver to timer begrave en dråbe infusion. Og du kan klare temperaturen ved at drikke et glas varm infusion. For at øge effekten kan du tilføje naturlig honning til infusionen – selvfølgelig kun hvis du ikke tidligere har haft en allergisk reaktion på bi-produkter.

 • Højt blodtryk

For hypertensive patienter er te svampen praktisk talt et universalmiddel. Talrige observationer tyder på, at det daglige forbrug af te-svampen kun stabiliserer trykket i en måned. Og infusionen kan endda afhjælpe angreb af hypertension – så snart trykket er steget, drik en lille sip af et glas te svampeinfusion og hvile i mindst 15 minutter.

 • Øget immunitet

Nyttige egenskaber af te svampen har meget positivt indflydelse på det menneskelige immunsystems tilstand. Ja, og i offseasonen skal te-svampen komme til nytte – sandsynligvis vil influenza og kulde omgå dig. I øvrigt, i løbet af de epidemier af SARS og influenza Kombucha er en stor forebyggende foranstaltning – to gange om dagen (morgen og aften), skyl næse og gurgle med infusion af te svamp. Det har en stærk antibakteriel egenskab og vil ikke tillade virus at trænge ind i kroppen.

I et ord, hvis du ikke allerede har en champagneproplukke i dit køkken, er det tid til at sætte det der. Den tid, du bruger på omhu for svampen, vil betale med interesse.

Vi råder dig til at læse: Men te-svampen er nyttig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 1 =