Svær svedtendens Er der en udgang?

svær svedtendens

Indhold:

 • Årsager til overdreven svedtendens
 • Behandling af overdreven svedtendens
 • Folkemetoder til behandling af overdreven svedtendens

Sterk svedning kan ødelægge livet for nogen. Selvfølgelig sveder alle mennesker uden undtagelse. Men nogen styrer helt med brusebad og deodorant, og til nogen disse foranstaltninger hjælper bogstaveligt i et par minutter. Hvad skal man gøre i dette tilfælde? Dette problem er trods alt meget alvorligt, og det er nødvendigt at gøre noget med det. Det er præcis det, vi skal forstå nu.

Den øgede sveden ses på de fleste forskellige steder i en krop – inden for aksler, palmer og stop, et bryst, en ryg og et hoved. Sveden kan forekomme i en tid med intens følelsesmæssig stress og kan forekomme uden nogen åbenbar årsag. Men under alle omstændigheder er disse sværhedsfejl altid ikke på det rigtige tidspunkt.

Årsager til overdreven svedtendens

Som regel sveder de fleste ved en høj omgivelsestemperatur. Dette er en helt normal proces med termoregulering, som forhindrer overophedning af kroppen. Men i tilfælde af at en stærk sved forekommer ikke under påvirkning af høje temperaturer, er det nødvendigt at søge årsagen til dette fænomen. Selvfølgelig kan der være mange mange årsager, men vi overvejer kun de hyppigst forekommende:

 • Øget kropstemperatur

Alle mennesker uden undtagelse sveder bliver meget mere rigelige, hvis kropstemperaturen er øget. Desuden betragtes sved under sygdom ledsaget af feber som et godt tegn. Denne voldsomme sved er dog kortvarig og forsvinder straks efter en persons genopretning.

 • Hormonal ubalance

Den første ting at udelukke med øget svedtendens er en hormonel ubalance. Den mindste ændring i den hormonelle baggrund kan føre til meget svær svedtendens. Årsager, der fører til en forandring i den hormonelle baggrund er også ret meget. For det første er det nogen sygdomme i det endokrine system og især skjoldbruskkirtlen, binyrens sygdom, nogle gynækologiske lidelser.

Derudover er typisk hormonel ubalance for unge og gravide kvinder – de er mere sandsynlige end andre for at få øget svedtendens. Af den måde er den hormonelle baggrundsændring i denne kategori af mennesker en normal fysiologisk proces og kræver ingen intervention. Efter et stykke tid vil niveauet af hormoner vende tilbage til det normale på egen hånd.

Separat bør nævnes kvinder i overgangsalderen. Climax fører uundgåeligt til en ændring i den hormonelle baggrund og meget stærk. Det er derfor, kvinder har særlig hårdt svedning, bogstaveligt talt “kædes” deres hjem. Som regel vil du ikke være i stand til at slippe af med sveden alene i dette tilfælde.

Hos mænd kan lignende hormonale hæmninger observeres i sygdomme i prostata, især med onkologiske sygdomme. Derfor er det uacceptabelt at forsinke med henvisning til lægen. Nogle gange kan et rettidig besøg redde ikke kun sundhed, men også menneskeliv.

 • Lægemiddeladministration

I nogle tilfælde er årsagen til øget svedtendens modtagelse af visse farmakologiske stoffer. Derfor, hvis du står over for et sådant “vådt” problem på baggrund af at tage medicin, skal du sørge for at informere din læge om det. Om nødvendigt vil han erstatte lægemidler.

 • Diabetes mellitus

Næsten alle mennesker, der lider af diabetes, blandt andre symptomer, noterer sig aktiv sved – der er en koldsweet. Sørg derfor for at donere blod, hvis du oplever øget svedtendens for første gang. Jo tidligere sygdommen er identificeret, jo lettere vil det være at behandle det.

 • Vegetative sygdomme

I de fleste tilfælde er årsagen til øget svedtendens vegetative lidelser. Især – vegetativ vaskulær dystoni. Som regel iagttages der i tilfældet ud over svær sved bleg hud og lavt blodtryk.

svær sveder hvad man skal gøre

Behandling af overdreven svedtendens

Selvfølgelig vil meget få mennesker acceptere at tolerere øget svedtendens. Og der er alle nye måder at behandle sveden på:

 • Medicinsk behandling

Ofte læger læger ordinerende beroligende (beroligende) stoffer, som normaliserer centralnervesystemet. Og i tilfælde af at årsagen til overdreven svedtendens er hormonel ubalance, kan et kursus af hormonbehandling ordineres. Under alle omstændigheder bør alle farmakologiske lægemidler ordineres udelukkende af en læge – selvmedicinering kan føre til udvikling af alvorlige komplikationer.

 • iontophorese

Behandling af overdreven sved ved hjælp af svage elektriske udladninger. Den mest populære metode er enheden Drionik. Denne behandling er typisk effektiv med mild svedtendens. Gentag behandlingskursen er nødvendig hver tredje måned.

 • Injektionsmetoder

Mere effektiv behandling – introduktionen under huden af ​​problemområder af særlige lægemidler, for eksempel Botox. Handlingsprincippet for sådanne injektioner er simpelt – den neuronale forbindelse af svedkirtlerne til hjernens celler er blokeret. Som regel kan du omkring halvanden år glemme sveden. Den største ulempe ved en sådan behandling er dens meget høje omkostninger.

Kirurgisk indgreb.
I sjældne tilfælde, når alle andre behandlingsmetoder er ubrugelige, kan lægerne beslutte sig for behovet for kirurgisk indgreb – svedkirtlerne kolliderer simpelthen.

I begge tilfælde skal du se en læge. Han vil foretage den nødvendige undersøgelse, som vil hjælpe med at identificere eller udelukke de eller de nødvendige sygdomme. I tilfælde af, at der er behov, vil lægen ordinere passende behandling.

hvad skal man gøre med en stærk svedtendens

Folkemetoder til behandling af overdreven svedtendens

Nå, hvis den øgede svedtendens kun er din fysiologiske egenart, og ikke en konsekvens af nogen sygdom, kan du prøve behandlingen med folkemidlet. Ofte er de ikke mindre effektive end for eksempel. De samme botoxinjektioner.

 • Kontrastbruser

Det første og enkleste middel er en almindelig kontrastbruser, der er tilgængelig for absolut alle. Det er bedst at gennemføre det to gange om dagen – om morgenen og om aftenen. Sørg for at temperaturer er acceptable – du kan ikke gå til ekstremer. Reducer temperaturen af ​​koldt vand gradvist, ellers kan du blive kold. Det tager omkring tre fire veksler, der varer ca. 30 sekunder hver. Efter badet gnides grundigt med et håndklæde. Forresten vil sådanne vandprocedurer blive en god vane, da de har den mest positive virkning på hele kroppen.

 • Eg bark

Fra hvad sveden du ikke støder – om hænder, fødder, armhuler eller andre dele af kroppen, skal du sørge for at prøve et afkog af egetræ bark. I egen indeholder bark et stort antal stoffer, der normaliserer svedkirtler, der har bakteriedræbende virkning.

Forbered bouillon som følger: i emaljeholdige fade placere 5 spiseskefulde finhakket egebark, fyld med en liter vand og kog. Reducer varmen og lad dem simre, indtil halvdelen af ​​vandvolumenet er kogt. Derefter dække panden med et låg, luk med et håndklæde og insistere i ca. en time.

Stamme med en gasbind og hæld i en glasbeholder. Opbevar det kun i køleskabet og ikke mere end tre dage, så afkogningen ikke mister sine medicinske egenskaber. Hver aften, efter et bad, skal du lave lotioner. Dampen gazeservietter i bouillon af en egsbark og læg dem til problemzoner i 20 minutter. Som tørretiden skal serviet ændres. Forbedring vil du se efter 3 dage, og hele behandlingsforløbet skal vare mindst 10 dage.

 • Æble cider eddike

Ikke mindre effektivt er den mest almindelige æblecidereddike. I løbet af dagen skal du så ofte som muligt tørre problemområderne med en bomuldsskive dyppet i eddike. En sengetid do komprimerer – fugte æbleeddike i en opløsning (1 spiseskefuld eddike i et halvt glas vand) gaze og binde i 10 minutter til problemområder. Skyl derefter huden med køligt vand. Varigheden af ​​behandlingen er 14 dage.

 • Pasta Teymurova

Selvfølgelig kan denne metode kaldes populær ret vilkårligt – for alt er Teimurov pasta solgt i et apotek. Men det er så populært blandt folket, at det er blevet virkelig et populært værktøj. At bruge det er ret simpelt. På omhyggeligt rengjorte problemområder af huden anbringes et tykt lag pasta, lad det tørre helt. Skyl med rigeligt rindende vand og tør tørret med et håndklæde.

Som regel er en mærkbar effekt synlig efter den første ansøgning. Men alt hvad du skal gøre er mindst 10 lignende procedurer. Ellers vender meget sveden meget hurtigt tilbage. Efter et helt behandlingsforløb, de fleste mennesker om at svede og ikke kan huske de næste seks måneder.

 • Tinktur af valnød blade

For at gøre denne tinktur skal du have tre spiseskefulde hakket valnødblade. Du kan bruge både tørre og friske blade. Placer det i en glasbeholder og hæld et glas vodka. Lad være at sætte i køleskabet i 10 dage under omrøring. Den resulterende tinktur bør være smurt steder med øget svedtendens ikke mindre end fem gange om dagen. Varigheden af ​​behandlingen er 14 dage.

 • Afkogning af felthestetail

Meget effektiv med overdreven svedtendens og felthestetail. Til behandling skal du forberede en afkogning. Placer i den emaljerede beholder tre spiseskefulde hestetail, hæld en halv liter vand og kog i 3 minutter. Derefter afkøles, spændes med gasbind og hældes i en glasbeholder.

Før du går i seng, efter et brusebad, er det nødvendigt at komprimere med felthestetail. Fastgør gazen klud fugtet i bouillon til problemområderne, lad i 20 minutter. Som tørretiden skal serviet ændres. Fortsæt behandlingsforløbet i en måned. Om nødvendigt kan den udføres 4 gange om året.

 • Nåletalve

Hvis sveden er meget stærk, kan du prøve en fyrsalve. Til forberedelsen skal du have 5 spiseskefulde af enhver naturlig honning og tre spiseskefulde nåle af gran eller fyr. Honning smeltet i et vandbad, tilsæt nåle og kog i ca. 10 minutter. Derefter hæld den resulterende masse i en glasbeholder og læg den på køleskabet i 10 dage.

Behandlingen er som følger. Dagligt, før sengetid, påfør et tykt lag af salve til steder med øget svedtendens. Efter 20 minutter skyl huden med rigeligt rindende vand, tør tørret med et håndklæde. I de fleste tilfælde forsvinder overdreven sved efter den første procedure, men du kan ikke stoppe behandlingen – den skal vare 14 dage. Ellers et par dage tilbage.

Vær opmærksom – hvis en person har en allergisk reaktion på honning, skal salve gøres lidt anderledes. 3 spiseskefulde af nåle skal hældes med 5 spiseskefulde vand, koges og blandes med en lige så mange baby creme, insistere i en uge.

Selvfølgelig er svedtendens et ubehageligt fænomen. Men hvad du gør med det, ved du nu. Vær sund og smuk!

Vi råder dig til at læse: Hyperhidrosis stop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 4 =