Sådan beskytter du mod influenza af en fremtidig mor?

hvordan man beskytter dig mod influenza

Bag vinduet begyndte forårsstrålerne at varme jorden og i sidste ende lugten af ​​foråret. Foråret er imidlertid i stand til at præsentere ikke kun behagelige overraskelser. Og en af ​​disse overraskelser er influenza, som aktiveres om foråret. Meget ofte behandler folk influenza temmelig frivoløst og svarer til en forkølelse. Men influenza er en meget mere alvorlig sygdom, som kan medføre mange problemer for en person.

Og især farligt for børn og forventede mødre – fordi deres immunsystem er mest ufuldkomne, og kroppen – er underlagt forskellige negative virkninger. Og de må undgås med alle midler. Dette vil blive diskuteret nedenfor – hvordan man beskytter mod svinepestgrise kvinder? Når alt kommer til alt, at have visse oplysninger, hvis du ikke helt udelukker muligheden for influenza, så reducerer det i høj grad.

Hvad er farligt for den fremtidige mor?

Før vi begynder historien om, hvordan en fremtidig mor kan beskytte sig mod influenza, skal vi kort forklare, hvad der er så farligt for en gravid kvinde. Måske er det disse oplysninger, som vil hjælpe nogen til at forstå og værdsætte den fulde skala af den mulige fare og ikke desto mindre at tage de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger.

Læger mener, at vira gennem moderens blod kommer ind i barnets legeme og inficerer det. I tilfælde af at dette sker i de første uger af graviditeten, er risikoen for spontan ophør af graviditeten høj. Og hvis barnet er inficeret i anden og tredje måned af graviditeten, kan lægning af hans organer eller deres udvikling gå galt. Og som følge heraf kan barnet udvikle disse eller andre patologier.

Selvom det selvfølgelig kun er en generel ordning, så tag det ikke for bogstaveligt. Hver kvindes organisme er unik, så det er næsten umuligt at forudsige præcis, hvilken virkning influenzaviruset vil have i en bestemt sag. Men læger fortæller os om nogle træk ved sygdommen hos gravide kvinder, som ikke kan ignoreres.

Sygdommen hos en fremtidig moder med virussygdomme – herunder influenza – øger sandsynligheden for, at barnet, når det bliver født, ofte bliver syg. Og ikke kun virussygdomme, men generelt nogen. Og det skyldes det faktum, at barnets immunsystem lider som følge af intrauterin infektion ganske dårligt. Derfor er forebyggelsen af ​​influenza under graviditeten garantien for barnets helbred i fremtiden.

Influenza vaccination under graviditet

Nå, nu er det tid til at tale om, hvordan man beskytter en gravid kvinde mod influenza. Den første ting lægerne foreslår, er vaccination mod influenza. Denne metode til beskyttelse mod influenza er imidlertid meget kontroversiel. Som det er kendt, er det i princippet ekstremt uønsket at foretage vaccinationer, især i de tidlige stadier under graviditeten. Derfor, hvis du også får en podning mod en gravid kvinde, så kun i anden og tredje trimester af graviditeten.

Desuden kan du heller ikke tale om, hvad læger normalt foretrækker at holde sig tavse om. Ved du, hvordan du får en vaccine mod en bestemt sygdom, herunder influenza? Det er rigtigt, på grundlag af allerede tilgængelige virus. Men sikkert for ingen vil nyheden være det faktum, at influenzavirus muterer hver sæson? Desuden er det ofte meget anderledes. Derfor, desværre har et influenzeskud i de fleste tilfælde ingen virkning, undtagen i tillæg til moralsk selvtilfredshed.

Men hvis samtalen handler om en gravid kvinde, kan en podning mod en influenza resultere i en sygdom, og netop den form for influenza, hvorfra den blev vaccineret. Og vær ikke overrasket – det er ret naturligt og let at forklare – fordi immunsystemet af enhver gravid kvinde er stærkt svækket. Ellers ville barnet ikke være i stand til at udholde barnet simpelt.

Derfor, i tilfælde af at du stadig foretrækker at blive genforsikret og få et influenzeskud, skal du sørge for dette på forhånd – selv før du har fået det. Selv om det af hensyn til retfærdighed er værd at bemærke, at denne foranstaltning er praktisk talt meningsløs – vaccineens virkning forbliver kun tre til seks måneder. Men under alle omstændigheder skal du konsultere din læge, inden du gør noget.

hvordan man beskytter sig mod influenza af gravide kvinder

Begrænsning af kontakter med andre

Sandsynligvis den bedste måde at beskytte mod influenza hos gravide kvinder er at begrænse al kontakt med mennesker omkring dig. Men det er selvfølgelig den sværeste måde. Tross alt bliver den fremtidige mor tvunget til at forlade huset hver dag – at arbejde, til butikken, og bare for at få lidt frisk luft. Og ethvert medlem af familien kan bringe infektionen ind i huset – du kan ikke forsikre dig imod dette.

Men at overholde sikkerhedsforanstaltninger er stadig nødvendigt. Altså:

  1. Undgå steder af store folkemængder. Jo flere mennesker omgiver den fremtidige mor – jo større er chancen for at fange viruset. Besøg supermarkeder, biografer, koncerter skal udskydes til en anden, mere gunstig tid. Lad andre familiemedlemmer shoppe, og hvis dette ikke er muligt, foretrækker små butikker med færre mennesker.
  2. Undgå offentlig transport. Meget høj procentdel af infektion med influenza er i offentlig transport. Derfor bør den fremtidige mor forsøge at bruge det så sjældent som muligt. Måske kan nogen fra dit hjem tage dig til arbejde eller til en kvindehøring? Eller har du råd til en taxa? Eller hvis afstanden ikke er stor, og gaden ikke er for kold, giver det mening at gå – det vil ikke kun reducere risikoen for at fange influenzaen, men det er også nyttigt for helbredet.
  3. Brug beskyttelsesmasker. For nylig overrasker engangs masker ikke nogen. Derfor, hvis du ikke kan undgå steder med store folkemængder, er det fornuftigt at bruge en beskyttende maske. Læger siger, at denne metode er meget effektiv – det giver dig mulighed for at reducere risikoen for sygdommen med omkring 80%, hvilket er meget, meget imponerende. Prøv dog ikke at gemme og bruge den samme maske flere gange. Husk den “gyldne” regel – en maske ad gangen.
  4. Kjole i vejret. Husk altid, at den svækkede organisme er særligt sårbar overfor influenzaviruset. Og i en gravid kvinde virker immunsystemet værre som standard, end alle andre. Derfor er det nødvendigt at omhyggeligt undgå andre provokerende faktorer, og først og fremmest – hypotermi. Altid klædt strengt i vejret, selvom du kun skal gå 100 meter. Husk – du skal ikke føle sig kold. Og vær særlig opmærksom på dine sko – dine fødder skal være varme og følgelig tørre. Ellers kan en enkelt vej ud af huset blive til influenza.
  5. Undgå kontakt med en syg person. Hvis en af ​​dine venner er syg, skal du opgive enhver kontakt med ham. Hvis denne syge er din kollega, så prøv at tage en sygeorlov. Næsten i alle tilfælde vil lægen – gynækologen nødvendigvis gå til dig til et møde. Og det er ikke så svært at finde årsagen til at give en sygeliste til en gravid kvinde. Hvis dit familiemedlem bliver syg, skal du så hurtigt som muligt isolere ham i et andet rum. Ideelt set er den fremtidige mor bedre på det tidspunkt at forlade lejligheden – for eksempel at gå til slægtninge. Hvis dette ikke er muligt, skal du forsøge at overdrage et medlem til en anden. Hvis dette ikke kan gøres, skal du sørge for at bruge engangsbeskyttelsesmasker.
  6. Vask dine hænder ofte. En simpel regel om “Rensning er sundhedsgarantien” passer bedst muligt til situationen. Under epidemier skal du vaske dine hænder så ofte som muligt og altid med sæbe. Vask dem af med jævne mellemrum, selvom du er hjemme hele tiden. Og når du kommer tilbage fra gaden, skal du bare vaske dine hænder.

Farmakologiske præparater

Du kan også tage nogle farmakologiske lægemidler. Så for eksempel anbefaler gynækologer for profylakse at skylle din næse med en opløsning af havsalt. En lignende opløsning af salt sælges i et apotek uden en læge recept. Skyl din næse hver fjerde time, og straks inden du går hjem og vender hjem.

Et andet meget effektivt middel til at beskytte dig selv mod influenza er den almindelige oxolin salve, som vores bedstemødre brugte. Før hver udgang fra huset smøres næseborene forsigtigt med oxolin salve. Hvis du planlægger at blive hjemme i mere end to timer, tag salven med dig. Og glem ikke at vaske dine hænder grundigt før smøring.

Ikke mindre nyttigt under epidemier af influenza og forskellige multivitamin komplekser. Selvfølgelig bør fremtidige mødre regelmæssigt tage multivitaminkomplekser. Men for at beskytte dig mod influenzavirus bør du desuden tage vitamin C. Spørg din læge – en gynækolog, der hjælper dig med at vælge det rigtige stof.

Alle ovennævnte foranstaltninger vil hjælpe dig med at reducere risikoen for influenza infektion til et muligt minimum. Og foråret vil kun tilfredsstille dig med solens solstråler, fuglesang. Og det er ikke til at forkæle dette billede med termometre og tabletter, ikke?

Men hvis du stadig ikke lykkedes at beskytte dig selv, og du blev smittet, skal du ikke panikere. På trods af alle lægernes “rædselshistorier” er komplikationer ekstremt sjældne. Så ikke panik, men begynd straks behandlingen. Men selvfølgelig, især behandling af influenza i graviditet eksisterer, så straks konsultere en læge.

Vi anbefaler at læse: Afbrydelse af graviditet i de tidlige stadier af piller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 5