Overgangsalderen hos kvinder: de vigtigste tegn og symptomer

årsager til overgangsalderen

Indhold:

 • De første symptomer på overgangsalder hos kvinder
 • Overtrædelse af menstruation i overgangsalderen
 • Tids som et symptom på overgangsalderen
 • Søvnløshed som tegn på overgangsalderen
 • Hovedpine med climacteric syndrom
 • Smerter i hjertet område som tegn på overgangsalder hos kvinder
 • Øget tryk som et symptom på climacteric syndrom
 • Andre tegn på climacteric syndrom
 • Hvilke symptomer på overgangsalderen findes der stadig
 • På typer af respons på overgangsalderen
 • Hvilke konklusioner bør der drages

Overgangsalder hos kvinder er et helt normalt og naturligt fænomen, der forventer hver kvinde over 45 år. Oplever dette ville være meget dumt. Men for at forberede nogle ændringer i kroppen skal være.

Denne periode kræver særlig opmærksomhed på kroppens reproduktive system. Du skal være forberedt på, at du måske skal gennemgå en særlig omfattende undersøgelse mindst en gang om året. Moderne medicin gør det muligt at bestemme, hvornår overgangsalderen kommer, og også for at afsløre udsættelsen for enhver sygdom. Hvad er overgangsalderen og hvad er dens symptomer? Hvad er et climacteric syndrom, og hvordan er det manifesteret?
Tilbage til indholdsfortegnelsen

De første symptomer på overgangsalder hos kvinder

Hvad kommer de første klokker fra den overgangende overgangsalderen? At sige dette er svært nok, fordi symptomerne på overgangsalderen i alt er forskellige, det hele afhænger af kroppens egenskaber. Men der er også sådanne symptomer, som ofte ledsager climacteric syndrom. Sådanne symptomer omfatter krænkelser af menstruationscyklussen, når den månedlige kommer, når de kan lide det; hot flashes, en stigning i kropsvægt, hyppig søvnløshed. Hvis du er over 45 år gammel, og disse symptomer er blevet observeret mere end én gang, skal du ikke panikere.

Når du ser nogle af disse symptomer er ikke nødvendigt at selvstændigt fastsætte en diagnose, men hvis alle syndrom, der er karakteristisk for overgangsalderen, ledsager dig i temmelig lang tid, betyder det blot, at du har indtastet den indledende fase af overgangsalderen. Dette syndrom bør ikke forårsage stress og forårsage panik. Men der er nogle punkter, som hver kvinde bør vide. Så blandt de vigtigste tegn på et climacteric syndrom kan identificeres noget.

hyppige hovedpine under varmeflasker
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Overtrædelse af menstruation i overgangsalderen

Som du ved, er overgangsalderen den periode, hvor kønkirtelernes aktivitet dør væk. Menstruationscyklussen er først brudt, og derefter helt stoppet. Endelig sker overgangsalderen hos mennesker ældre end 50 år.

Tab af reproduktiv funktion af kroppen og omstrukturering i kroppen opstår med opstart af perimenopause. Ved perimenopause menes perioden fra begyndelsen af ​​dæmpningen af ​​æggestokkernes arbejde og aktivitet til fuldstændig ophør af menstruationscyklussen. Denne periode kan vare som 2 år og 8 år.

Den anden fase af overgangsalderen anses for at være overgangsalderen. Ved overgangsalderen menes den periode, hvor den sidste livmoderblødning blev observeret, hvilket skyldes hormonfunktionen hos æggestokkene. Efter overgangsalderen følger postmenopausen. Postmenopausale refererer til perioden fra den sidste månedlige og til fuldstændig ophør af ovarieaktivitet. Denne fase går forud for begyndelsen af ​​alderdom. Varigheden af ​​denne periode kan vare fra 6 til 8 år.

Et af hovedtegnene ved overgangsalderen er menstruationscyklens uregelmæssighed, som hver gang erhverver en karakter, der vokser. En uregelmæssig menstruationscyklus kan karakteriseres af antallet af månedlige udledninger såvel som forskellige intervaller mellem dem. Intervallerne mellem menstruationscyklusser kan reduceres til 21 dage og kan omvendt stige til 35 dage. Hvis du observerer sådanne overtrædelser, så er det grunden til at ringe til en læge, der vil lægge en nøjagtig diagnose og udelukke forekomsten af ​​enhver sygdom.

Ufordelige miljøforhold, dårlig ernæring, rygning og alkoholisme kan tjene som en undskyldning for tidlig overgangsalder.

Hvis en kvinde brugt hormonelle lægemidler, kan overgangsalderen og climacteric syndrom forekomme senere. Dette påvirker hormonsammensætningen af ​​de anvendte lægemidler.

Begyndelsen af ​​overgangsalderen ledsages af menopausal syndrom, som er karakteriseret ved udseendet af nogle problemer med sundhed og velvære. Alt dette er direkte relateret til hormonelle forandringer i kroppen.

trykstigning
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Tids som et symptom på overgangsalderen

Et af de mest typiske symptomer på nærmer sig eller nærmer overgangsalderen er hot flushes. De udtrykker sig i den pludselige forekomst af en følelse af intens varme i kroppens overdel. Nogle gange under varme blinker er der rødme i brystet, ansigt og nakke. Tides karakteriseres af svedende angreb. Bogstaveligt i et minut kan huden fra den tørre blive skarpt våd, kroppens ydre temperatur ændres ikke samtidig.

Generelt er tilstanden under tidevandet meget ubehagelig og kan forårsage stress. Derefter er der svaghed, hurtig hjerterytme, nedsat evne til at arbejde, panik og andre ubehagelige konsekvenser. Typisk er varigheden af ​​en tidevand ikke mere end 1 minut. Men denne gang er meget mere end nok til at få alvorlig stress.

I nogle kvinder forekommer tidevandet meget sjældent, og for nogle forekommer op til 50-60 tidevand på en enkelt dag. Der er ofte tilfælde, hvor tøjet bliver meget vådt som følge af tidevandet, og der er behov for skift af sengetøj og tøj. Det er ønskeligt at klæde sig i lag, så du kan når som helst fjerne et af lagene. Tides har ingen system, de opstår kaotisk og er meget trættende og udmattende for den kvindelige krop.

Dette syndrom kan endda forårsage et tab af bevidsthed, som fortsætter, normalt inden for få sekunder. Tides er også præget af en forstyrrelse af søvn, hvilket fremkalder træthed og manglende søvn. Det skete, da dette symptom fungerede som hovedårsagen til udviklingen af ​​hjerte-kar-sygdomme.

Hvad er årsagen til et sådant ubehageligt syndrom? Og hovedårsagen ligger i, at hypofysen reagerer på faldet i østrogeniveauet, som følge heraf er der en hormonel ubalance i kroppen. Hypofysereaktionen er en signifikant stigning i produktionen af ​​LH (luteiniserende hormon). Dette hormon forårsager som følge af en pludselig frigivelse en kraftig stigning i kropstemperaturen, som kaldes tidevandet.

Ifølge statistikker lider mere end 50% af alle kvinder af hot flashes. Forresten har mager tendens til at have flere skylninger end de fulde.
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Søvnløshed som tegn på overgangsalderen

Ikke at forveksle med hinanden konstant sveden, som er forårsaget af øget thyreoideafunktion, intermitterende sveden i overgangsalderen. Et af symptomerne på overgangsalderen, der ledsager hot flashes, sveder. Angreb af sveden kan være meget stærk, til det punkt, at hans pande er dækket med sved falder brat, som begynder at løbe ned ad hans tindinger. Kropet bliver hurtigt vådt, der kan forekomme bløde pletter på tøjet. Om natten kan sveden være meget stærk, hvilket endda ændrer sengelinned og pude.

På trods af alle de ubehagelige øjeblikke betragtes sved stadig som en naturlig fysiologisk proces, som er så nødvendig for at regulere den indre temperatur og for at fjerne toksiner fra kroppen. Sveden i overgangsalderen udfører samme funktion som i normal tilstand.

Meget ofte i overgangsalderen oplever kvinder søvnløshed. Det kan skyldes både tidevand og simpelthen en stressende tilstand. I tilfælde af at du i flere dage ikke kan sove godt om natten, kan du søge hjælp fra en læge, der ordinerer medicin, der hjælper dig med at sove.

konstant søvnløshed
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Hovedpine med climacteric syndrom

Et af de første symptomer forbundet med overgangsalderen er vedvarende hovedpine. Sådanne smerter kan simpelthen være en reaktion fra kroppen til depression, som kan skyldes forskellige manifestationer i overgangsalderen. Denne smerte kaldes også smerte af spænding. Hovedpine opstår som følge af negative følelser, som kan forårsage spænding af ansigtsmuskler. Derudover kan hovedpine skyldes manglende evne til at slappe af. Sådanne smerter er som regel kedelige og ensformige.

Hovedpine kan være anderledes. Et pludseligt angreb kan forekomme, som et resultat, som panden gør ondt og whisky er meget hårdt. Somme tider ledsages smerter i øjnene, skælvende og kolde i hænderne. Sådanne manifestationer er typiske for migræne, som opstår som følge af ekspansion og sammentrækning af hjernens kar.

Smerter i hovedet kan være tegn på hypertension. I dette tilfælde er der en tyngde i den occipitale del af hovedet, poser dannes under øjnene, og ansigtet svulmer.

Det er værd at huske at smerter i hovedet kan være forårsaget af nogle produkter, der indeholder nitrit eller organiske forbindelser.

Årsagen til hovedpine kan være og stoffer. Blandt sådanne lægemidler kan være præparater indeholdende hormoner (hydrocortison, prednisolon), flere kardiale midler (verapamil, nitroglycerin eller andre), midler til at sænke blodtrykket (reserpin, raunatin etc.), lægemidler til mavesår (cimetidin, ranitidin ).
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Smerter i hjertet område som tegn på overgangsalder hos kvinder

En af de farligste og temmelig hyppige hjertesygdomme er iskæmisk sygdom. Det opstår som et resultat af skader på blodkarrene, der fodrer myokardiet (hjertemuskel). Aterosklerose kan føre til, at karvæggene vil stivne, nedsætter hjertefunktionen arterier diameter, men effekten af ​​alt dette er at reducere strømmen af ​​blod til myokardiet. Hjertet vil begynde at lide af mangel på ilt, hvilket forårsager alvorlig hjertesmerte. Statistikker siger, at hver niende kvinde over 45 år lider af en af ​​sygdommene i det kardiovaskulære system. Halvdelen af ​​dem lider af iskæmisk hjertesygdom.

Climax hos kvinder forårsager ofte svimmelhed, åndenød og manglende luft. Nogle gange manifesterer sig sig i form af anfald, der ledsages af støj i ørerne, ubalance, nogle gange kvalme og selv opkastning.

smerte i hjertet af hjertet
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Øget tryk som et symptom på climacteric syndrom

Meget ofte overgangsalder hos kvinder ledsages af spring i blodtryk, oftest ved stigning. De vigtigste tegn på højt blodtryk kan være kvalme, hovedpine og svimmelhed. Forøgelsen i trykket kan skyldes, at kroppen simpelthen skal tilpasse sig alle former for ekstern indflydelse, for eksempel fysisk anstrengelse. Under fysisk anstrengelse er der behov for øget tilførsel af legemet med blod, hvilket resulterer i forhøjet arterielt blodtryk.

Det sker ofte, at trykket stiger meget kraftigt, hvilket resulterer i en situation, der kræver vedtagelse af nødvendige og uopsættelige foranstaltninger. Der kan være skarpe hovedpine, svaghed, smerter i brystområdet, svimmelhed og andre symptomer. Sommetider stiger blodtrykket så meget, at du har brug for akut medicinsk hjælp.
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Andre tegn på climacteric syndrom

Under overgangsalderen observeres sådanne manifestationer som følelsesløshed i ekstremiteterne (oftest af fingrene) eller prikken i lemmerne ofte. Meget ofte om natten bliver midt, ringfinger og pegefinger nummen. Om morgenen er der en smerte, når man forsøger at bøje børsten, efter et stykke tid passerer denne smerte.

Mange kvinder i overgangsalderen præget af en skarp forandring af humør. For uforklarlige grunde kan irritation, angst, spænding, træthed forekomme. Mange kvinder rapporterer, at de har en ubehagelig fornemmelse i halsen, som en bold, som er meget svær at sluge. Et sådant syndrom er meget almindeligt i overgangsalderen, men for at udelukke skjoldbruskkirtlen er det nødvendigt at løse dette problem til lægen.

Overgangsalder hos kvinder kan forårsage depression. Denne tilstand ledsages meget ofte af pessimisme, deprimeret humør, irritabilitet, depression. Kvinder er meget mere tilbøjelige til at lide af depression end mænd. Climacteric syndrom kan kun provokere fremkomsten af ​​en sådan tilstand. Depression kan føre til stressfulde situationer, hot flashes i overgangsalderen, angst og andre.

Et af symptomerne på overgangsalderen er tørhed og brændende i vagina. Dette er fordi i menopausale kvindens krop danner et meget mindre kønshormoner, forårsager vaginale slimhinder bliver meget tyndere, mister sin normale smøring og bliver tør. Resultatet af sådanne processer kan kløe og brænde. Samleje i denne tilstand bliver meget smertefuldt.

vedvarende ondt i halsen er et af symptomerne på overgangsalderen
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Hvilke symptomer på overgangsalderen findes der stadig

I overgangsalderen er et fald i seksuel lyst (libido) karakteristisk. Dette skyldes det faktum, at den biologiske levetid æggestokkene slutter ved 50 år, kan de ikke fungere stabilt, producerer meget mindre hormoner og æg modning forekommer mindre hyppigt. Således er menstruationscyklussen brudt.

Meget ofte hos kvinder over 45 år er der tydelige problemer med vægten. Ekstra pund vises helt ubemærket. Det antages, at udseendet af flere ekstra pund betragtes som en normal beskyttelsesreaktion i kroppen, som kan beskytte den mod de negative konsekvenser af et fald i niveauet af østrogener. Dette skyldes, at fedtvævet producerer ikke-klassiske østrogener. Ikke desto mindre er udseendet af et par ekstra pund normalt. Hvis der er flere af dem, er dette en alvorlig grund til at konsultere en læge og ændre din livsstil.

I perioden med hormonelle ændringer i kroppen forud for overgangsalderen observeres livmoderblødning meget ofte. Under postmenopausen kan årsagen til livmoderblødning være samleje. Dette skyldes det faktum, at vagina i vagina bliver meget tyndt, forekommer tørhed. I denne periode er det bedre at bruge østrogene cremer til smøring.

Årsagen til blødning i postmenopausal perioden kan være forskellige inflammatoriske sygdomme, endometritis, fibromyom, hormonale tumorer, sarkom, forskellige skader og meget mere.
Tilbage til indholdsfortegnelsen

På typer af respons på overgangsalderen

Der er fire typer svar på overgangsalderen. En type er en passiv reaktion. Denne reaktion er typisk for 15-20% af alle kvinder. En sådan reaktion er som regel karakteristisk for kvinder, som bor i landdistrikter. Det er præget af vedtagelsen af ​​klimaks som et uundgåeligt fænomen.

En neurotisk reaktion indebærer en vis modstand mod begyndelsen af ​​aldringsprocesserne. Denne reaktion er typisk for 8-15% af kvinderne, det kan føre til fremkomsten af ​​såkaldte neuropsykiatriske symptomer.

For 5-10% af kvinderne er præget af en hyperaktiv reaktion. Det er kendetegnet ved fuldstændig afvisning af de ændringer, der finder sted. Kvinder, der har en sådan reaktion, forsøger at blokere alle de symptomer, der allerede er opstået på alle mulige måder, fortsætte med at leve hele livet, mens de forlader alle deres følelser til sig selv.

Som praksis viser, er 60% af kvinderne stille tilpasning til de igangværende hormonelle og sociale ændringer. Denne reaktion kaldes tilstrækkelig.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Hvilke konklusioner bør der drages

Så fra alle ovenstående er det muligt at drage nogle konklusioner. Hvis din alder er mere end 45 år har menstruationscyklus blevet så uregelmæssig, at du simpelthen ikke er i stand til at forudsige, hvornår de kommer månedligt, du ledsage de permanente tidevand, ofte forekommer koldsved, og nogle gange har blødning fra skeden, som ikke er ledsaget af smertefulde fornemmelser, Så sandsynligvis kom du i slutningen af ​​menstruationscyklussen. Det anbefales ikke at foretage en diagnose alene, men at besøge din gynækolog, hvem der nøjagtigt bestemmer årsagen til sådanne ubehagelige første symptomer. Climax og dets symptomer kan være forskellige.

Det er vigtigt at huske at overgangsalderen er et normalt fænomen. Det er bare en slags overgang fra et liv til et andet. For at tilfredsstille sådanne ændringer i kroppen, skal du forberede dig godt. Vi ønsker et godt helbred!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =