Orale præventionsmidler

orale præventionsmidler

Det ser ud til, at spørgsmålet om at forhindre uønskede graviditeter er bekymret og altid bekymrer kvinder. Det er derfor, folk har været på udkig efter og søger stadig forskellige metoder, metoder og stoffer, der anvendes til prævention. Tidligere metoder, der forhindrer graviditet, var ganske skadelige for kvinders sundhed, og selv om det virkelig er sandt, er det med dem, og begyndte at udvikle branchen som et lægemiddel, der har specialiseret sig i jagten på prævention.

Hidtil er valget af antikonceptionsmidler virkelig fantastisk. Hver kvinde har mulighed for at vælge mellem forskellige præventionsmidler: tabletter, intrauterine enheder, kondomer og perorale præventionsmidler.

Åbning af orale præventionsmidler

De første ægte antikonceptionsmidler blev opfundet i 1923. Dette blev gjort på grund af det faktum, at kvindelige hormoner blev undersøgt, som er ansvarlige for seksuel aktivitet. Undersøgelsen af ​​hormoner og lov til at skabe orale præventionsmidler. Kun i 1923 indeholdt en tablet hormoner en dosis, der nu kan ligestilles med en hel pakke af lignende præparater.

Hvad nu er orale præventionsmidler, hvilke der skal vælges, og hvilken skade eller fordel kan de medbringe til en kvinde? De siger, at en pille i en pille er en absolut beskyttelse mod en uønsket graviditet, hvilket også er praktisk for en moderne kvinde.

Funktioner ved at tage orale præventionsmidler

Næsten alle apotek kan finde en hel del typer af p-piller, så du ikke kan bruge dem selv, det er bedst at konsultere en læge om dette. Sammen med en kvalificeret specialist kan du diskutere alle fordele og ulemper ved et givet lægemiddel, vælg den mest optimale løsning for dig.

Kun den behandlende læge-gynækolog kan ordinere en passende præventionsmetode under hensyntagen til egenskaberne hos hans patienters organisme. Orale præventionspræparater kan hjælpe med at normalisere menstruationscyklussen, forbedre hudens farve og struktur og bringe en række andre behagelige øjeblikke. Hertil kommer, at kvinder, der tager svangerskabsforebyggende midler, reducerer risikoen for sygdomme som kræft, inflammatoriske processer hos kvindelige kønsorganer, fremkomsten af ​​en ektopisk graviditet i fremtiden.

Den særlige egenskab ved denne præventionsmetode er regelmæssigheden af ​​at tage tabletter, det vil sige at det er umuligt at springe over eller glemme at tage perorale præventionsmidler, da deres effektivitet er reduceret betydeligt. Men bekymre dig ikke om det. Hvis du sætter emballagen på et fremtrædende sted, vil du altid vide, at det er på tide at tage pillerne.

Hvis du følger alle de instruktioner, der er angivet på pakken, er det næsten umuligt at blive gravid. Forskere, der er involveret i sådanne studier, har bevist, at de 10.000 kvinder, der tog orale præventionsmidler, blev kun en gravid. Og selv om der er en hændelse – en kvinde af en eller anden grund ikke tog pillen, er chancen for at blive gravid 1 ud af 100. Men du kan glemme at drikke en pille ikke mere end 3 gange i træk, ellers forløber hele kurset sin nøjagtighed!

Præceptive midler til oral administration virker som følger: Kunstigt skabte hormoner virker på den kvindelige krop på en sådan måde, at undertrykke ovulationsprocessen. Efter dette kan ægget ikke modnes fuldt ud, hvilket betyder at graviditet er umuligt.

Typer af orale præventionsmidler

Moderne orale præventionsmidler kan opdeles i tre grupper:

 1. Den første gruppe er postcoital præparater.

  De tages direkte efter samleje, så de beskytter mod uønsket graviditet. For at sådanne tabletter skal virke, indeholder de en enorm mængde hormoner, så efter vedtagelsen kan der være bivirkninger. Ofte manifesteres de i opkastning, kvalme, svimmelhed og andre lignende symptomer. Det er bedst at bruge disse præventionsmidler, eller at kombinere dem afhængigt af hvor meget tid der er gået efter køn. Husk at du kan tage dem senest 72 timer efter sex!

 2. Gestageniske præparater.

  Sådanne piller anses ikke for meget effektive på grund af deres kombination. Men hvis du sammenligner alle mulige orale præventionsmidler, er det værd at bemærke, at de har et ret stort antal fordele. Disse præventionsmidler kaldes mini-pili. De kan bruges, når en kvinde ammer, på nogen måde kan de ikke påvirke kvaliteten og mængden af ​​amning. De øger ikke trykket, hvilket ofte er nok, hvis en kvinde lige begynder at tage p-piller. Gestageniske præparater kan anvendes, både til unge piger og til kvinder i alderen. Her er bare disse tabletter, der er en, men ikke signifikant, men stadig en ulempe. Du skal tage dem ikke bare hver dag, men også på samme tid, ellers vil der ikke være nogen effekt.

 3. Kombinerede orale præventionsmidler.

  Disse tabletter indeholder flere hormoner på samme tid og anses for at være de mest effektive. Disse tabletter betragtes som flerfase, så de fleste kvinder tager denne type tabletter.

orale præventionsvurderinger

Kontraindikationer til orale præventionsmidler

Du kan ikke selv bestemme brugen af ​​orale præventionsmidler. Høringen med en gynækologs personlige læge er obligatorisk. Orale præventionsmidler har en række kontraindikationer, som i hvert fald ikke kan ignoreres. Disse omfatter:

 • graviditet;
 • Nederlaget for hjernens fartøjer;
 • Tromboemboliske sygdomme;
 • Ondartede tumorer (især i reproduktionssystemet og brystet);
 • Nedsat leverfunktion
 • Levercirrose;
 • Alvorlig depression
 • psykose;
 • epilepsi;
 • Bronchial astma
 • Alvorlig hypertension
 • Sikkelcelleanæmi;
 • Diabetes mellitus;
 • Reumatisk hjertesygdom
 • hyperlipidæmi;
 • Åreknuder;
 • Alvorlig nyresygdom
 • tromboflebitis;
 • Blødning fra kønsorganerne
 • hyperprolaktinemi;
 • Beregnet cholecystitis;
 • Fedme (grad 3-4).

Hvis en kvinde er syg med noget, skal hun fortælle lægen om det, hvorefter han beslutter, om det er muligt at anvende præventionsmidler eller ej. Og hvis du kan, hvilke.

Du bør ikke selv vælge p-piller. Læger siger, at selv ascorbisk ikke kan tages på vilje, for det er høring af terapeuten også nødvendig. Og hvis sammensætningen af ​​tabletter indbefatter hormonelle stoffer, så kan du ikke joke med det for ikke at skade kroppen.

Bivirkning

Som enhver medicin har orale præventionsmidler ikke kun kontraindikationer, men også mulige bivirkninger og mulige komplikationer, der kan opstå, efter at de er taget. Ubehagelige fænomener kan opstå på grund af krænkelsen af ​​den esrogene-gestagen balance, en overabundance eller mangel på hormoner i en kvindes krop. Afhængig af den funktionelle oprindelse er bivirkninger opdelt i to grupper:

 1. Østrogen afhængig;
 2. Gestagenzavisimye.

For østrogen komplikationer omfatter: kvalme, øget følsomhed af brystkirtler og deres mulige stigning, vægtøgning, som kan være på grund af væskeophobning i kroppen, øget vaginal slimhinder udledning, ectopia cylindrisk epitel i livmoderhalsen, hovedpine, svimmelhed, kramper i benene, irritabilitet, oppustethed, hypertension og tromboflebitis.

Ved gestagenzavisimym bivirkninger omfatter: brystsmerte, en lille stigning i brystet, vægtøgning på grund af øget appetit, depression, nedsat libido, træthed, acne, af hudens fedtethed, atopisk dermatitis, udslæt eller kløe, hovedpine, rødmen, reduktion af menstruationen fremkomsten af ​​vaginal candidiasis og kolestatisk gulsot.

Men hvis du er blevet bekendt med de ovennævnte bivirkninger ved at tage orale præventionsmidler, må du ikke antage, at de vil opstå nøjagtigt fra dig. Efter alt har alle mulige komplikationer en rent individuel karakter. Og det siger også, at de måske ikke vises overhovedet, hvis det valgte antikonceptionsmiddel er ideelt for din krop.

Beskyt dig mod uønsket graviditet kan være uden sundhedsskader. Moderne medicin og farmaceutik skaber alle betingelser for dette. Desuden er arbejdet med specialister rettet mod at sikre, at en kvinde oplever så lidt ubehag som muligt. Hvis du tager højde for alle ovenstående argumenter, kan du sikkert bruge denne metode. Især fordi oral præventioner, anmeldelser, som du kan høre mest forskelligartede, er forskellige og er beregnet til forskellige kategorier af kvinder. Det vigtigste er ikke at glemme den kompetente og rimelige tilgang, at overvåge dit helbred og behandle det med omhu og naturligvis tage hensyn til din gynækologs mening.

Vi anbefaler at læse: puberteten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 + = 87