Metoder til behandling af cervikal erosion

behandling af cervikal erosion

Kvindernes sundhed er meget skrøbelig, og ofte lider en kvinde af forskellige sygdomme. En af de mest almindelige er erosion af livmoderhalsen. Desværre møder hver anden kvinde i reproduktiv alder denne sygdom mindst en gang i sit liv. Der er et stort antal behandlingsmetoder, herunder behandling af erosion med folkemæssige retsmidler. Trods det faktum, at sygdommens navn er næsten alles hørelse, er få af kvinderne til sidst, hvad er kernen i denne lidelse.

Erosion af livmoderhalsen er en godartet proces, der finder sted i livmoderhalsen. Med erosion af livmoderhalsen er epitelet, der beklæder det vaginale segment af livmoderhalsen, sårdannet, en defekt af epitelet visualiseres ved undersøgelse. Symptomatisk af cervikal erosion er ikke meget entydig. I tilfælde af at epitelskaderne er små, kan sygdommen være asymptomatisk. I dette tilfælde kan sygdommen kun identificeres ved en uheld med forebyggende gynækologisk undersøgelse.

Det er derfor, det er vigtigt at hurtigt besøge gynækologen – fordi jo før vil sygdommen diagnosticeres og behandlingen er startet, jo mere succesfuld vil det være, og jo mindre tid det vil tage. Ofte, der findes ved en utilsigtet forebyggende undersøgelse, forsvinder erosion med rettidig behandling uden spor, bogstaveligt talt om en til to uger uden at skade kvindens helbred.

I samme tilfælde, hvis skaden på epitelet er ret omfattende, har en kvinde ofte symptomer som:

 • Smertefulde fornemmelser af varierende grad af intensitet, der opstår under samleje. Dette kan være et lille ubehag, og der kan være så meget smerte at et normalt samleje bliver næsten umuligt.
 • I nogle tilfælde kan en kvinde bemærke mindre spotting af syfilis uanset stadium i menstruationscyklussen.
 • Ofte klager kvinder for rigelig afladning af hvid og jævn purulent udledning.

Årsager til erosion af livmoderhalsen

I langt de fleste af alle tilfælde af cervikal erosion skyldes tidligere betændelse i slimhinden i cervikalkanalen samt hvis en kvinde har nogen – eventuelle abnormiteter, og livmoderslimhinden og vagina stamme. Den inflammation, der går forud for sygdommen, opstår igen under påvirkning af følgende faktorer:

 • Regelmæssig irritation af slimhinden med leukæmi, udskilt fra livmoderhalskanalen. Som et resultat kan epithelial sloughing og maceration forekomme, hvilket fører til dannelsen af ​​tilstrækkeligt store ulcerøse erosioner. Når du rører ved dem, begynder erosion at bløde lidt. Sådanne erosionslæger kalder erosioner sandt. I tilfælde af at erosion spredes ud over livmoderhalskanalen, dannes der såkaldt falsk erosion, som er meget dårligt behandlig og konstant giver mange tilbagefald.
 • Ofte er årsagerne til erosion af livmoderhalsen forskellige seksuelt overførte infektioner, især som chlamydia, herpes simplex virus og ureaplasmose.
 • Også erosion af livmoderhalsen kan forårsage en forstyrret mikrobiocinose (mikroflora) i vagina.
 • Hvis en kvinde havde en operativ indgriben – fjernelse af tumorer, kunne abort – traumer på slimhinden forekomme og som følge heraf udviklingen af ​​livmoderhalsens erosion.
 • Også sker ofte cervikal erosion som et resultat af traumatisering af slimhinden med barriere og kemiske præventionsmidler. Når du vælger svangerskabsforebyggende midler, skal du kontakte en læge, der vil hjælpe dig med at vælge de mest blide metoder.
 • Overtrædelser af immunsystemets normale funktion fører også meget til udviklingen af ​​cervikal erosion. Hvis en kvinde lider af hyppige erosioner, som er vanskelige at behandle, sender en erfaren læge hendes patient til at konsultere en immunolog.
 • Hyppige ændringer i seksuelle partnere kan også medføre beskadigelse af slimhinden og udviklingen af ​​livmoderhalsens erosioner.

Komplikationer af cervikal erosion og diagnostiske metoder

erosionsbehandling med folkemæssige retsmidler

Trods det faktum, at som er nævnt ovenfor er erosion af livmoderhalsen en godartet proces, sygdommen er ikke harmløs. I nogle tilfælde kan den passere helt uafhængigt uden nogen medicinsk indgriben, men oftest tjener erosion af livmoderhalsen som en udløsningsmekanisme til udvikling af forskellige tumorsygdomme.

Derudover kan tilstedeværelsen af ​​en kvindes erosion af livmoderhalsen fremkalde forekomsten af ​​følgende sygdomme:

 • Erosion er ofte en reel indgangsport for de herpes simplex-virus og chlamydia forårsagende agenser.
 • Erosion af livmoderhalsen er det mest gunstige miljø for reproduktion af humant papillomavirus. Denne virus kan forårsage forskellige sygdomme, der spænder fra almindelige condylomer og slutter med alvorlige precancerøse tilstande.
 • Tilstedeværelsen af ​​erosion hos en kvinde, der ikke er dårlig til behandling og konstant blødning, betragter læger som en forstadierlig tilstand af livmoderhalskanalen.

Som regel detekteres erosion af livmoderhalsen for første gang ved en almindelig gynækologisk undersøgelse ved brug af spejle. Hvis lægen visualiserer forekomsten af ​​skade på slimhinden i livmoderhalsen, får kvinden en yderligere diagnostisk undersøgelse ved hjælp af en speciel optisk enhed kaldet colposcope.

Under undersøgelsen af ​​en kvinde med en colposcope tager lægen sædvanligvis et stykke epitel fra det skadede livmoderhalsområde. Denne procedure kaldes en biopsi. Imidlertid beslutter lægen i nogle tilfælde ikke at udføre biopsi, men at gøre et udtvær for cytologi. Men en type forskning, og den anden forfølger ét mål – identifikation af mulige kræftceller til rådighed.

Mange kvinder er bange for alle former for undersøgelser hos gynækologen og endnu mere af undersøgelser. Men faktisk er der absolut ingenting at være bange for – praktisk talt er alle procedurer absolut smertefri. Men afvisningen af ​​undersøgelse og inspektion kan føre til de mest uforudsigelige og til tider endda tragiske konsekvenser.

Metoder til behandling af cervikal erosion

Metoder til behandling af cervikal erosion er meget forskellige. I hvert tilfælde vælger lægen den mest optimale og blide behandlingsmetode under hensyntagen til alle de enkelte kendetegn hos en bestemt kvinde. Ved valg af behandlingsmetode tager lægen nødvendigvis hensyn til faktorer som årsagerne til sygdommen, kursets træk og graden af ​​skader på livmoderhalsen. Moderne behandling af cervikal erosion giver et ret bredt valg.

Nedenfor er anført de vigtigste måder at behandle cervikal erosion, som hver især vil blive beskrevet mere detaljeret senere:

 • Laser behandling af cervikal erosion.
 • Radiovågbehandling af cervikal erosion
 • Behandling af cervikal erosion med nitrogen
 • Konservativ behandling af cervikal erosion
 1. Behandling af erosion af livmoderhalsen med brug af en laser i de senere år bliver stadig mere almindelig. Dette forklares simpelthen – laserstråling er mest effektiv og sikker, lægen kan styre både dybden og kraften til at trænge ind i laseren i epithelet. Lægen retter laserstrålen strengt til det beskadigede område uden at overskride grænserne og under ingen omstændigheder påvirker livmoderhalsens friske væv. En anden vigtig fordel ved denne behandlingsmetode er, at livmoderhalscellerne simpelthen fordamper. På stedet for cauterization er der således ingen arvævsændring. Derfor er denne metode til behandling af cervikal erosion mest optimal for nulliparøse kvinder.
 2. Behandling af livmoderen erosion ved hjælp af radiobølger er en forholdsvis ny behandlingsmetode, så dets effektivitet og bivirkninger er ikke fuldt ud forstået. Princippet om denne behandlingsmetode er som følger: De beskadigede dele af det cervixale epitel er udsat for radiobølger. Oftest bruges Surguiton-apparatet til dette. Advokater af denne behandlingsmetode understreger kvinders opmærksomhed på, at en sådan behandling er helt smertefri, og efter at der ikke er nogen ardannelse på epitelet. Men de fleste læger er skeptiske over denne behandlingsmetode, og foretrækker standardindstillinger.
 3. Behandling af erosion af livmoderhalsen under anvendelse af kvælstof kaldes kryodeforstyrrelse. Denne behandlingsmetode er, at det berørte område af livmoderhalsepitelet påvirkes af flydende nitrogen. Flydende kvælstof har en ekstrem lav temperatur og forårsager frysning og efterfølgende at dø af beskadigede celler uden at påvirke det sunde epitel. Denne metode er absolut blodløs og smertefri, og desuden forårsager den heller ikke senere ardannelse.
 4. Konservative behandlingsmetoder er brugen af ​​visse farmakologiske lægemidler. Disse lægemidler anvendes til de beskadigede blusser i epitelet i livmoderhalskanalen. Narkotika forårsager død af beskadigede celler og stimulerer deres udskiftning af sunde. Til disse formål anvendes følgende stoffer oftest:
 • Solkovagina. Oftest bruges det af gynækologer til behandling af cervikal ektopi eller pseudo-erosion. Behandling udføres kun under en medicinsk institutions betingelser af en gynækolog, der behandler beskadigede områder af livmoderhalsen med en bomuldspinne gennemblødt i en opløsning af lægemidlet.
 • Vagotil virker på samme princip, og den har desuden en stærk antimikrobiell virkning mod et stort antal mikroorganismer. Lægemidlet påføres det beskadigede epithel også af lægen under betingelserne i den medicinske institution.

Under alle omstændigheder, uanset hvilken behandlingsmetode du vælger, skal du gennemgå en række specifikke tests inden du starter det:

 • Resultater af colposcopi.
 • Undersøg gynækologisk udsmykning på mikrofloraen.
 • Diagnose af PCR for tilstedeværelse af sygdomme som myco og ureaplasma, trichomonader, herpes, humant papillom og chlamydia.
 • Cytologisk undersøgelse af en prøve af epithel erosion.
 • Hvis der er bevis – resultaterne af en biopsi.
 • Hvis der er tegn på – ultralyd af æggestokkene og livmoderkroppen.
 • Resultater af blodprøver for HIV og syfilis samt hepatitis B og C.

Meget mange kvinder er bange for at behandle erosionen af ​​livmoderhalsen, bange for historier om alle mulige komplikationer. Faktisk er konsekvenserne af cervikal erosionsbehandling ubetydelig og har ingen negativ indvirkning på kvindens helbredstilstand.

Behandling af erosion af livmoderhalsen ved folkemæssige retsmidler

metoder til cervikal erosionsbehandling

Ovenfor er nævnt måder at behandle erosion af livmoderhalsen i en medicinsk indstilling. Men man bør ikke glide af behandlingen af ​​erosion af livmoderhalsen derhjemme ved hjælp af opskrifter af traditionel medicin. Der er en hel del af sådanne opskrifter, og du kan vælge en af ​​dem den mest optimale. Men i intet tilfælde kan man selvstændigt diagnosticere erosionen af ​​livmoderhalsen og nægte at besøge en gynækolog.

Behandling af cervikal erosion er kun mulig, hvis erosion er af ringe størrelse og ikke er i en forsømt tilstand. Ellers vil behandling i hjemmet ikke kun bringe absolut nogen fordel, men kan forværre sundheden for en syg kvinde betydeligt.
Der er flere almindelige folkemetoder til behandling af cervikal erosion. Nedenfor vil du finde ud af om hver enkelt af dem mere detaljeret:

 • behandling af cervikal erosion med urter
 • behandling af cervikal erosion med honning
 • celandine erosionsbehandling
 • behandling af cervikal erosion med løg
 • behandling af cervikal erosion med propolis
 • mumie behandling af cervikal erosion
 • behandling af cervikal erosion ved havtorn
 • behandling af cervikal erosion ved homøopati

1. Metoden til behandling af cervikal erosion med urter er kendt for kvinder i mere end et århundrede. For at forberede afkog og tinkturer anvendes følgende urter oftest:

 • Til fjernelse af betændelse hos de kvindelige kønsorganer og til hurtigere cicatrization af cervikal erosion, anbefaler folkemedicin at anvende en afkogning af St. John’s wort. For at gøre det skal du placere en spiseskefuld tørt råmateriale i emalje og fylde det med 200 ml. kogende vand, kog derefter i 10 minutter ved lav varme. Fjern derefter fra varme, belastning med gasbind, afkøles. Brug afkog til indtagelse, halvdelen af ​​glasset en gang om dagen, på en tom mave.
 • Blomstene af bedstraw er også i stand til at bringe relief til kvinder, der lider af erosion af livmoderhalsen på kortest mulig tid. Forbered bouillonen ved at hælde tre spiseskefulde af blomstertilstanden af ​​bedstraw i 300 ml kogende vand. Kog bouillon i 5 minutter, derefter afkøles og spændes gennem gasbind. Tag halvdelen glas bouillon to gange om dagen med mad. Behandlingsforløbet skal være mindst 10 dage.
 • Frisk nål cicatrizes erektion af livmoderhalsen næsten før vores øjne. Til behandling anvendes friske frugtsaft. Tag 5-6 store grene af nælde, skyll det grundigt under rindende vand. Efter dette skal du hugge blade og stilke omhyggeligt og derefter bruge gasbindet til at presse saften ud af det. Denne saft er nødvendig for at suge en almindelig hygiejnisk vatpind og indsætte den dybt ind i vaginaen, og presser tæt på livmoderhalsen. Tamponen bør efterlades i mindst to timer. Behandlingen bør fortsætte indtil fuldstændig ardannelse af ætsel erosion.
 • En badanas rhizom vil hjælpe kvinden med ikke kun at slippe af med erosion af livmoderhalsen, men også have en destruktiv indflydelse på en patogenes mikroflora i en vagina. For at forberede afkogningen skal du tage tre spiseskefulde tørrede rhizomer af balean, hæld dem 200 ml. stejlt kogende vand, koge over lav varme, kog i 30 minutter. Kødet bør straks filtreres og indpakkes i et håndklæde. Brug bouillon efter en dag til sprøjtning. Før sprøjtning skal bouillonen være lidt opvarmet – ca. til kropstemperatur. Douching er nødvendig en gang om dagen, før sengetid. Behandlingsforløbet skal vare ca. to uger.
 • Et meget godt redskab til behandling af cervikal erosion er alkoholtinkturen af ​​deres guldfisk. Denne urt har også et andet navn – en pion undviger. For at forberede tinkturen skal du hælde 500 ml. vodka fem spiseskefulde mariynoj en rod. Bland derefter grundigt alle ingredienserne og læg tinkturen i køleskabet. For at tinkturen skal være klar til brug, er det nødvendigt at holde det i køleskabet i mindst en måned. Efter dette skal du tage en tinktur af en spiseskefuld tre gange om dagen, direkte under et måltid. Drikke tinktur er nødvendig i 15 dage, hvorefter det er nødvendigt at lave en fem-dages pause og igen for at gentage kurset. Behandlingen skal udføres, indtil fuld genopretning er afsluttet.
 • Lige effektivt i tilfælde af erosion af livmoderhalsen er den almindelige celandine. For at behandle celandine skal du tage tre spiseskefulde tørre krydderier, sætte i emaljeholdige retter, kog en liter vand og hæld det rent. Insisterer på celandine i omkring en time. Herefter skal infusionen filtreres med gasbind, opdelt i 6 lige dele og hældes i beholdere. Inden sprøjtning skal infusionen fortyndes med varmt vand. Behandlingsforløbet skal være 21 dage.
 • Hvis ovenstående metoder ikke har hjulpet dig effektivt, bør du prøve en afkogning af malurt. For at forberede bouillonen, hæld to spiseskefulde tørt urte malurt med en liter vand, kog og kog i ca. 10 minutter. Derefter afløb bouillon med gasbind og hæld i glasvarer. Kødet bør kun opbevares i køleskabet. Før sprøjtning fortyndes malurt bouillon med vand i forholdet 1 til 10, opvarmes til kropstemperatur og drysses inden sengetid. Behandlingsforløbet bør vare indtil fuld genopretning.
 • For at forberede de følgende opskrifter vil du har brug for en spiseskefuld af grøn te og to spiseskefulde tørre blomsterstande Calendula. Hæld alle ingredienser i en kvart beholder og hæld en liter kogende vand. Luk låget tæt og pakk det i et håndklæde. Insistere i 24 timer, belastning med gasbind. Før syringing fortyndes med kogt vand i et forhold på 1 til 1. douche gang dagligt ved sengetid, og efter douching træde dybt ind i vagina en vatpind dyppet i ufortyndet bouillon og lad det sidde natten over. Behandlingen skal fortsætte indtil fuld inddrivelse.
 • Behandling af erosion af livmoderhalsen ved hjælp af treelike aloe hjælper selv i de mest forsømte tilfælde. Afskåret 10 store blade fra aletræets buske. Bemærk venligst at planten ikke skal være under tre år gammel. Sæt kvistene af aloe i køleskabet i 10 dage. Efter det skal du passere alølens blade gennem kødkværnen, forsigtigt vride den ud med gasklap. Bland aloejuice med naturlig honning i lige store mængder. Derefter smelter i et vandbad 100 gram svinekødsfedt. Efter det er lidt køligt, men før det tykes, skal du ind i det en blanding af honning og aloe juice. Når blandingen er afkølet, form et stearinlys fra det og læg det i køleskabet. Om dagen er det nødvendigt at bruge to stearinlys – en om morgenen, den anden inden sengetid. Husk at svinekød er i stand til at efterlade en fedtet plet på tøj, så sørg for at bruge en engangs daglig hygiejnepude.

2. Om behandling af erosion af livmoderhalsen med honning er kendt for næsten enhver kvinde. En sådan behandling giver som regel meget, meget gode resultater. Det skal dog også erindres, at brugen af ​​en sådan behandlingsmetode kun er tilladt, hvis det pålideligt er kendt, at kvinden ikke har allergiske reaktioner over for honning og andre biavlsprodukter.

Behandlingen bør være som følger. Opløs en spiseskefuld af enhver naturlig honning i et glas varmt kogt vand, brug denne løsning til to gange om dagen – om morgenen og ved sengetid. Efter aftenens sprøjtning skal du sætte et honninglys ind i vagina.

Til fremstilling af honninglys skal du have følgende ingredienser:

 • 5 spiseskefulde af naturlig honning.
 • 150 gram smør.
 • 5 gram propolis tinktur.

Smelt alle ingredienserne til en flydende tilstand i et vandbad, bland grundigt, afkøle og forme lysene. Sæt lysene i køleskabet. Om natten indsprøjt et lys dybt ind i vagina. Som regel er 7-10 dages behandling tilstrækkelig – og erosion forsvinder uden spor.

3. Renhed er også en stor folke healer og helbreder af mange kvindelige lidelser. Med erosion af nakken vil sprøjtning med en stærk bouillon af celandine hjælpe dig. For at gøre det skal du male fem spiseskefulde friske kryddercelandine, hæld det derefter i 0, 5 liter kogende vand og kog i en time.

Derefter bør kvældens bouillon infunderes i løbet af dagen. Derefter spændes gennem gasbind og anvendes til sprøjtning. Douching bør ikke være mere end en dag. Behandlingsforløbet skal være ca. 5 procedurer. Herefter skal du besøge lægen for at overvåge tilstanden for erosion.

4. Behandling af cervikal erosion ved hjælp af løg gøres som følger. Gnid på en stor rist 3 store løg, læg dem i emaljeholdige retter, hæld et glas vand. Kog over lav varme og kog i en halv time. Derefter afløb bouillon gennem gasbindet, tilsæt 5 spsk frisk aloe vera juice.

Rør godt og læg i en glasskål. Brug blandingen er nødvendig for gaze tamponer. Fra bandagen eller gazen klud, foldes vatpinden, fugter den i den resulterende blanding og indsætter den dybt ind i vagina og presser den til livmoderhalsen. Forlad tamponen natten over. De første få procedurer en kvinde kan opleve svagt ubehag og brændende fornemmelse er en normal reaktion af kroppen. Når disse bivirkninger opstår, bør behandlingen ikke afbrydes. Behandlingsforløbet skal vare mindst en måned, hvorefter det er nødvendigt at se en læge for at vurdere tilstanden af ​​erosion af livmoderhalsen.

5. For at behandle cervikal erosion med propolis er der flere opskrifter. Nedenfor er de vigtigste af dem:

 • Den første opskrift er en blanding af propolis og royal gelé. Til forberedelsen skal du grundigt blande 25 gram vaselin, 10 gram jordprotein og 1 gram modermælk. Blandingen skal påføres en bomuldspinne og indsættes dybt ind i vagina. Proceduren skal udføres en gang om dagen, før du går i seng og forlader ham der hele natten.
 • Den anden opskrift. Du skal købe en 3% alkoholopløsning af propolis i apoteket. Fra gasbindens klud foldes vatpinden, drenkes den rigeligt i propolisopløsningen og trænger dybt ind i vagina og presser den til livmoderhalsen. Tamponet skal efterlades i vagina i 10 timer, så det er meget klogere at gøre denne procedure, før du går i seng. Brug ikke en 10% propolisopløsning til tamponer – dette kan medføre alvorlige forbrændinger i vaginal slimhinden og livmoderhalsen. I tilfælde af at du ikke lykkedes at finde en 3% propolis løsning, kan du fortynde 10% tinktur med kogt vand i forholdet 1 til 3. Behandlingens varighed bør ikke vare mere end en uge.
 • Opskriften er den tredje. Til forberedelse blandes 3 spiseskefulde alkoholopløsning og 5 spiseskefulde propolisopløsning. Den resulterende blanding skal fortyndes i vand i en andel på 1 til 1 og anvendes til sprøjtning. Douching er nødvendig en gang om dagen, før sengetid. Behandlingsforløbet skal vare mindst en uge.

6. Behandling af cervikal erosion ved hjælp af mumier udføres i overensstemmelse med følgende princip: Forbered en svag sodavand i forhold til en spiseskefuld soda pr. Liter varmt kogt vand. Omhyggeligt prins, så fugt i en opløsning mummy sædvanlig bomuld hygiejnisk vatpind og trænge dybt ind i vagina. Lad tamponen stå i 12 timer.

Behandlingsforløbet skal vare i 14 dage, hvorefter det er nødvendigt at foretage en fem-dagers pause. Herefter gentages behandlingsforløbet. Som regel, selv i meget alvorlige tilfælde, er 3 behandlingsforløb tilstrækkelige til fuldstændig opsving. Men efter hver cyklus skal du altid besøge en gynækolog – måske vil forbedringen komme efter det første kursus.

7. Tamponer med havtornolie er også meget effektive. Køb i apoteket almindelig havtornolie og bomuldshygiejne tamponer. Før du går i seng, fugt tamponen i olie og indsæt den i vagina, og tryk fast til livmoderhalsen. Forlad tamponen hele natten. Behandlingsforløbet er ti procedurer. Om nødvendigt kan behandlingen efter en uge gentages.

8. I nogle kilder er der meget information om behandling af cervikal erosion ved hjælp af homøopati. Læger anbefaler dog ikke at bruge homøopati alene uden at ordinere en læge. Hvis du vil prøve homøopatiske midler – søg altid hjælp fra en homøopatisk læge.

Som du kan se, er typerne af cervikal erosionsbehandling meget forskellige. Kun læge gynækolog vil dog hjælpe dig med at vælge den mest optimale behandlingsmetode. I intet tilfælde kan du ignorere lægens besøg og hans anbefalinger. Toler ikke ubehag og håber at problemet løses af sig selv. Kvindernes sundhed er vores vigtigste værdi, og det bør under ingen omstændigheder behandles uansvarligt og uforsigtigt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 69 = 74