Kvinde i de første uger af graviditeten

toksikose i de første måneder af graviditeten

Indhold:

 • Følelser af en kvinde i tidlig graviditet
 • Processen af ​​livets oprindelse
 • Mulige sygdomme i de første uger af graviditeten
 • Vitaminer og mikroelementer er nødvendige i den første måned af graviditeten
 • Bestemmelse af graviditet ved brug af test og analyse for hCG
 • Lægehjælp i begyndelsen af ​​graviditeten: Hvornår er det nødvendigt?
 • Ernæring, intimt liv og regimet for den fremtidige moders dag

I den første måned af graviditeten ved en kvinde oftest ikke, at hendes krop har et nyt liv. Der er ingen synlige ændringer i tilstanden for sundhed og udseende endnu, og derfor er det vigtigste tegn på, at den forventende mor skubber til ideen om hendes interessante situation, sædvanligvis menstruationsforsinkelsen.
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Følelser af en kvinde i tidlig graviditet

Men i modsætning til den almindeligt anerkendte mening er menstruationstiden på ingen måde det eneste symptom på en graviditet, der er sket. Efter undfangelsen begynder den kvindelige krop at forberede sig intensivt til det fremtidige moderskab og vigtige ændringer finder sted i den. Mange kvinder er simpelthen ikke opmærksomme på pludselige døsighed og konstant træthed, og afskriver disse tegn på graviditet for overarbejde på arbejdspladsen. I denne periode kommende mødre let forøget brystkirtel varierer konsistens og mængde af cervikal slim, metal smag vises i munden, der er hyppig vandladning, der ligner en manifestationer af blærebetændelse.

I de første uger efter barnets opfattelse oplever kvinder normalt ikke kvalme, oftest forekommer det fra den anden måned at bære fosteret. Men i lægepraksis er der tilfælde, hvor gravide begynder at klage over angreb af toksik efter et par dage efter befrugtning af ægget. En kvinde kan blive irriteret af lugt der kommer fra køkkenet under madlavning og parfume parfumer, som hun plejede at kunne lide.

Til de angivne tegn er det nødvendigt at tilføje hyppige humørsvingninger, lidenskab og endda en tendens til depression, hvis årsager er hormonelle forandringer i kroppen. Symptomer kan forekomme i forskellige kombinationer. Men hvis en kvinde er ung og helt sund, kan symptomerne på graviditet i denne periode ikke forstyrre hende.

processen med livets oprindelse
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Processen af ​​livets oprindelse

Hvad sker der i en kvindes krop i den første måned af graviditeten? Umiddelbart efter befrugtning med sæd begynder ægget at bevæge sig langs livmoderrøret i livmoderens retning. Fosterægets indtrængning i livmoderhulen forekommer ca. 7 dage efter befrugtningen. Derefter dannes placenta, hvorigennem babyen vil modtage ilt fra moderens krop og alle næringsstoffer til dens udvikling. Parallelt med moderkagen er navlestrengen dannet, og processen med aktiv udvikling af embryoet begynder. Fra dette øjeblik begynder udviklingen af ​​kroppen af ​​en kvinde chorionisk gonadotropin – hormonet af graviditet.

Ved udgangen af ​​anden uge er der dannet tre embryonale foldere, som er grundlaget for den efterfølgende udvikling af alle organer, systemer og væv. Fra mellembladet er der en akkord, blod, lymfe, kar, muskler, brusk og kønkirtler. Fra det begynder dannelsen af ​​indre organer. Det ydre embryonalblad giver anledning til dannelsen af ​​nervesystemet, huden, hårsækkene og neglepladerne. Åndedræts- og fordøjelsessystemerne er dannet ud fra det indre embryonale blad. Ca. 21 dage efter befrugtning udvikler barnet rygmarven og hjernen.

Ved udgangen af ​​den første måned af graviditeten har embryoet allerede blodkar og et lille hjerte, der gør sit første forsøg på at sammentrækning, lemmer begynder at udvikle sig og øjne vises. Med en så hurtig udviklingsproces forbliver den kommende lille mand meget lille, dens størrelse overstiger ikke et risfrø. På alle sider er det omgivet af fostervæske. Efter et stykke tid vil embryoen blive til et embryo, derefter til et foster, og i slutningen af ​​9 måneder af graviditeten vil de lykkelige forældre endelig kunne se deres efterlængte baby.

vitaminer under graviditet
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Mulige sygdomme i de første uger af graviditeten

I den indledende fase af graviditeten fosteret er meget sårbar, og enhver forsømmelse af moderen kan føre til spontan abort, eller til udvikling af alvorlige abnormiteter i barnet. Da en kvinde oftest ikke ved hendes situation, fortsætter hun med at arbejde hårdt, engagere sig i sport og fysisk arbejde, spise uregelmæssigt og uregelmæssigt, har lidt hvile og ikke tager sig af hendes helbred.

Og det kan ikke anbefales, fordi der i denne periode er der en dannelse af alle organer og systemer i embryonet, og faktorer såsom indtagelse af narkotika, rygning, indtagelse af alkoholiske drikke kan være dårligt vises på graviditet og det ufødte barns helbred.

I de første uger efter undfangelsen, kan en kvinde være sådan patologi, som graviditet uden for livmoderen, hvor det befrugtede æg ikke udvikler i livmoderen, og æggeleder, livmoderhals eller æggestok. Fosteræget er under betingelser, hvor det ikke kan udvikle sig yderligere, og efter 1-2 måneder fører det til spontan ruptur af æggelederet, som følge af, at en kvinde oplever alvorlig indre blødning.

Symptomer, der indikerer starten på ektopisk graviditet – forekomsten af ​​smerter i underlivet, manglende blodudslip, svimmelhed. Hvis der er et brud på æggelederen, har den gravide kvinde alvorlig smerte i ljummen, lidenskab, kvalme, en synkope er mulig. Enhver forsinkelse med henvisning til en læge kan være beklageligt for en kvinde, den eneste vej ud i dette tilfælde er en akut operation.

En anden patologi, der forekommer på det tidlige stadium af graviditeten kan være en cyste, der undertiden dannes på corpus luteum overflade og kan nå en værdi på 8 cm. I de fleste tilfælde passerer det uafhængigt i første halvdel af graviditeten, men det undertiden sker cyster hul, hvorved blødning . Som i det foregående tilfælde er den eneste behandling for denne patologi kirurgi. Fjernelse af cyste af det gule legeme påvirker normalt ikke graviditeten.

I begyndelsen af ​​graviditeten har kvinder ofte frygt på grund af sandsynligheden for abort. Særligt oplevet af de repræsentanter for det svagere køn, der allerede havde spontane aborter. Der er mange årsager til abort, hvoraf de mest almindelige er:

 • skader på livmoderrørets og livmodervæggene som følge af tidligere aborter;
 • medfødt patologisk udvikling af livmoderen;
 • alvorlig stress
 • løfte og flytte en gravid kvinde med vægt
 • intensiv sport og dans;
 • hoppe fra en højde, overdreven ryster i transport;
 • feber tilstand
 • tager visse lægemidler
 • tager varme bade
 • samleje, hvis den tidligere graviditet sluttede med abort.

Kvinder, der er på et tidligt stadium af graviditeten, bør du straks gå i seng og ringe til en læge, hvis hun bemærket et afslørende tegn på abort – fremkomsten af ​​smerte og kramper i underlivet, ledsaget af blodige udledning (kan være både tung og subtil ). Sengestøtte og rettidig lægehjælp kan redde en kvinde fra abort.

ernæring under graviditet
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Vitaminer og mikroelementer er nødvendige i den første måned af graviditeten

Det er meget godt, når en kvinde planlægger en graviditet på forhånd, fordi i dette tilfælde har hun en bedre chance for at sikre varig og føde en sund baby. Rationel ernæring, moderat fysisk aktivitet, frisk luft, afvisning af afhængighed og positive følelser kan bedst forberede sin organisme til befrugtning.

En kvinde er vigtig under graviditetsplanlægning og efter hendes indtræden af ​​at tage vitaminer, hvis hovedperson bør være vitamin B9 eller folsyre.

Det har en gavnlig effekt på fostrets udvikling i de første måneder af graviditeten. På grund af mangel på folsyre i moderens krop kan et barn fødes med en misdannelse af nervesystemet, en harelæbe eller en ulvs mund. For tidlig fødsel er også ofte en følge af mangel på vitamin B9 hos gravide kvinder.

Normen for folsyre til fremtidige mødre bør være mindst 800 mikrogram pr. Dag. Hvis en kvinde allerede har børn med medfødte misdannelser, så øges en daglig dosis af et vitamin til 4 mg. Det er bedst at tage folsyre i et multivitamin designet specielt til gravide kvinder eller i tabletter. Rig på vitamin B9 fødevareforsyninger – appelsiner, citroner, grapefrugter, bælgfrugter, asparges, alle grønne grøntsager. Men folsyre absorberes dårligt fra fødevarer, så det er bedre for en kvinde at tage det som en del af medicin.

Glem ikke kvinden om vitamin E. I de første uger af graviditeten er det uundværligt, fordi det hjælper kroppen med at producere et normalt niveau af kønshormoner, der er nødvendige for at bære fosteret. For en kvinde i graviditetens første trimester bør den daglige dosis af dette “vitamin af fertilitet” være mindst 1500 IE. I produkter er den indeholdt i små mængder, så den fremtidige mor skal nødvendigvis bruge den som en del af et særskilt lægemiddel eller multivitaminer.

Af alle mikronæringsstoffer er jod det vigtigste i begyndelsen af ​​graviditeten. Dens daglige norm bør ikke være mindre end 150 mcg. Hvis en kvinde i en stilling lever i et område med mangel på jod, skal den daglige dosis af dette sporelement øges til 200 mcg. Jod er til stede i havfisk, æg, mælk, iodiseret salt. Den nødvendige dosering af et mikroelement er i alle vitaminpræparater til gravide kvinder.

for forkølelse under graviditeten, skal du søge lægehjælp
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Bestemmelse af graviditet ved brug af test og analyse for hCG

Hvis den første måned af graviditeten er normal, så kan en kvinde ikke skynde sig at registrere sig hos en fødselslæge-gynækolog. Konfidensielt bestemme deres stilling, den fremtidige mor kan ved hjælp af en graviditetstest købt på apoteket. Han bestemmer tilstedeværelsen af ​​choriongonadotropin i en kvindes urin. For at testen skal vise det nøjagtige resultat, skal det gøres efter forsinkelsen af ​​menstruationscyklussen – så vil hormonets niveau være højt. Systemet sænkes ned i en beholder med morgen urin: 1 stribe, der optrådte på båndet efter kontakt med væsken, indikerer, at kvinden ikke er i position, og 2 søjler indikerer graviditeten, der er indtruffet.

For at bestemme tilstedeværelsen af ​​hormonet humant choriongonadotropin kan ikke kun i urinen af ​​en gravid kvinde, men i hendes blod. Denne undersøgelse kan dog kun udføres i laboratoriet efter at have bestået analysen for hCG. Undersøgelsen bestemmer ikke blot tilstedeværelsen af ​​et hormon i en kvindes blod, men også dets niveau, så du kan bedømme, hvor normal graviditeten er.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Lægehjælp i begyndelsen af ​​graviditeten: Hvornår er det nødvendigt?

I hvilke tilfælde skal en kvinde komme til lægen i de første uger af graviditeten? Der er mange grunde til dette:

 • forkølelse;
 • forhøjet temperatur;
 • tidlig toksikose;
 • blodig udledning fra vagina
 • smerter i maven
 • andre symptomer, der forårsager angst hos gravide kvinder.

Den fremtidige mor bør passe på forkølelse og virussygdomme, da enhver lidelse kan påvirke graviditeten negativt og endog provokere sin spontane afbrydelse. Mange lægemidler, som folk er vant til at behandle ondt i halsen, løbende næse og hoste, er kategorisk kontraindiceret i de tidlige stadier af graviditeten, da de kan forårsage anomalier i fostrets fosterudvikling. Før du begynder behandling med medicin eller urter, skal en kvinde konsultere en læge.

Det er meget værre, hvis en viral infektion eller forkølelse hos en gravid kvinde ledsages af en febertilstand, da en høj feber kan føre til abort eller graviditet falder. Den vanskelige situation forværres af, at det er forbudt at tage antipyretika i de første måneder af graviditeten. I dette tilfælde er den eneste måde at reducere temperaturen på en rigelig drink (letkogt sort te med honning og citron, afkog af hindbær og lime blomst, urteinfusioner). I hele sygdomsperioden skal en kvinde være under tilsyn af en specialist.

Temperatur syndromet kan ikke kun optræde mod en forkølelse og ARVI, men også på grund af alvorlige inflammatoriske processer i kroppen. En gravid kvinde skal under ingen omstændigheder trækkes med behandling eller vente på, at temperaturen normaliseres alene. Først efter at den fremtidige mor gennemgår alle de nødvendige tests, vil lægen være i stand til at diagnosticere hende korrekt og vælge den mest sparsomme og passende behandling, der ikke har en skadelig virkning på embryonets udvikling.

Som det allerede var skrevet ovenfor, forekommer toksi sjældent i de første uger efter befrugtningen. Men hvis alvorlig kvalme og opkastning forstyrrer kvinden fra begyndelsen af ​​graviditeten, så skal hun konsultere en læge. For at lette manifestationerne af toksi bør en gravid kvinde overholde nogle regler i ernæring:

 • at sikre, at diætet er til stede ved den nødvendige norm for kulhydrater, proteiner og fedtstoffer – rationel ernæring fremmer god fordøjelse under graviditeten;
 • For at undgå udtørring af kroppen for at drikke meget friskpresset juice, frugtdrikke, compotes, brug supper og bouillon. Når kvalme opstår på baggrund af rigeligt at drikke, erstattes det med fødevarer, der indeholder en stor mængde væske (vandmeloner, meloner, citrusfrugter, enhver frugt og grøntsager i frisk form);
 • tag ikke medicin under kvalme
 • der er kun de fødevarer, der ikke forårsager afsky;
 • Spis ofte og i små portioner, i tilfælde af kvalme, nægte at spise;
 • prøv at sove og hvile så længe som muligt;
 • før du står op om morgenen fra sengen, spis et æble, en håndfuld russiner eller en kop varm te;
 • beskytte sig mod uro og stress.

En kvinde, der er i den første måned af graviditeten, kan blive generet af ubehagelige fornemmelser i underlivet, der ligner menstruationssmerter. Hvis smerterne er svage, forekommer lejlighedsvis og ledsages ikke af blodig udledning fra vagina, så det bør ikke være bekymret. Men når smerten bliver stærk, kramper og i sekretionerne er der urenheder i blodet, så skal den gravide kvinde straks kontakte en gynækolog. Lignende tegn kan indikere en ektopisk graviditet eller en risiko for abort.
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Ernæring, intimt liv og regimet for den fremtidige moders dag

Forberedt på at blive moder skal en kvinde på en ansvarlig måde henvende sig til kvaliteten af ​​hendes kost. Fra det øjeblik, hvor man opdager et barn, bør der kun forekomme naturlig og sund mad i sin kost. Ved den første fase af graviditeten behøver en kvinde stadig ikke at spise for to, den anbefalede gennemsnitlige daglige kalorieindhold er 2500 kcal. I fremtidens kost skal moderen råde over friske frugter, grøntsager, jod og kaliumholdige fødevarer. Men fra en fed og syntetisk mad, halvfabrikata, fastfood, alkoholholdige drikkevarer, kaffe og stærk te, bør en kvinde opgive ikke kun for hele graviditeten, men også for tiden for amning.

De fleste af det retfærdige køn, når de finder ud af deres interessante situation, nægter sex, er bange for at skade dette til deres baby. Udtalelserne fra specialister om intime relationer i den tidlige fase af graviditeten afviger helt. Nogle gynækologer mener, at samleje på dette tidspunkt bør slettes, da de er i stand til at forårsage skade. Men de fleste læger er sikker på, at moderat sex for første gang efter undfangelsen har ret til at være, men at det skal gribes an med den største omhu og ansvarlighed. Kontraindikation til intimitet med en partner er en kvindes dårlige sundhedstilstand og truslen om abort.

Trods graviditetens indtræden fortsætter den smukke halvdel af menneskeheden med at gå på arbejde eller studere og udføre husholdning, for inden dekretet er langt væk og med indenlandske problemer er der ikke altid plads til, at nogen kan hjælpe. Men den fremtidige mor skal huske, at hun nu ikke alene er ansvarlig for sig selv, men også for hendes babys liv og sundhed, så hun bør ikke omarbejdes og træt. En kvinde skal hvile, når hun føler sig træt og hvordan man sover om natten. Efter at have justeret sin daglige rutine vil hun være i stand til at udføre sit sædvanlige arbejde uden stor indsats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 − 48 =