Hvorfor kan labia forekomme revner: årsagerne og behandlingen

revner i labia

Indhold:

 • Typer af microcracks af labia
 • Årsager til revner i labia
 • Diagnose af sygdommen: Hvad forårsagede revnerne
 • Narkotikabehandling af sygdommen
 • Behandling af en revne på kønsorganerne med folkemæssige midler

Cracked genital slimhinde kaldes krænkelse af integriteten af ​​huden forårsaget af forskellige eksterne eller interne faktorer og er ledsaget af diverse ubehag ved berøring og vandladning. Placeringen af ​​revnerne er normalt radial. De vigtigste karakteristiske symptomer: smerte, brændende fornemmelse, kløe og rødme (overløb blodkar). Andre manifestationer er også mulige.

Sprækker i den store og lille labia er ikke en særskilt sygdom, men en smertefuld tilstand, der angiver tilstedeværelsen af ​​eventuelle eksterne aggressorer eller forstyrrelser i kroppen. Med den rettidige adgang til en læge og den hurtige start af behandlingen bliver den gunstige virkning af terapi som regel hurtigt mærkbar. Med en langvarig eksistens, hvis patienten ikke vil gå til lægen, kan revets kanter være udsat for kalligrafi, og så vil det være sværere at behandle dem.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Typer af microcracks af labia

Mikrorack af slimhinderne i labia er traditionelt opdelt i akut og kronisk. Akutte mikroskader er relativt nylige læsioner, der forårsager intens smerte af ensartet karakter i et lille område (hovedsageligt under et tryk).

Kroniske mikrorevner – en kronisk, omozolevshie mikrorevner, forseglet eller fortykkede kanter, fremprovokerer langvarig smerte uden selv rørende, opstår hovedsageligt i en siddende stilling. Plus sådanne neoplasmer ser meget uinteressant ud.

knæk på labia

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Årsager til revner i labia

Sprækker i slimhinden i labia kan opstå på grund af indflydelsen af ​​forskellige eksterne eller interne faktorer. Eksterne faktorer omfatter: mekanisk skade, krænkelse af personlige hygiejneregler og brugen af ​​substandard undertøj. Interne faktorer, der påvirker dannelsen af ​​mikroskader på slimhinderne, er indtaget af medicin og forskellige sygdomme.

Eksterne faktorer

Som nævnt ovenfor er sommetider årsagen til smertefulde revner på labia aggressive ydre påvirkninger. I tilfælde af eliminering løses problemet hurtigt uden lægehjælp. For eksempel:

 • Mikroskader på grund af krænkelse af grundlæggende hygiejnestandarder

Forskellige forurenende stoffer: kraftig svedtendens, tung udslip fra vagina og dråber urin – kan forårsage mikroskader på labia. I dette tilfælde kan det retfærdige køn klare dem gennem omhyggelig pasning af kroppen.

Overdreven entusiasme for “badning” -procedurer kan føre til det samme resultat som utilstrækkelig selvpleje. I dette tilfælde betød det primært frådseri kosmetiske produkter: sæbe, brusegelé, skum eller badesalt, aromatiske klude, pulver, deodorant, etc. Følgelig at eliminere revner i slimhinderne kan simpelthen at opgive brugen af ​​kosmetik og husholdningsprodukter.

 • Microcracks på grund af brugen af ​​syntetiske undertøj

I nogle tilfælde kan revner i labia majora fremkaldes med en tå af understandsdygtige undertøj (nylon, kemisk behandlet osv.). Betændelse opstår på grund af brud på hudens vejrtrækning. Mikrorack er en konsekvens af denne betændelse. Således vil afvisningen af ​​syntetiske materialer til fordel for naturkvalitet af ubeskadigede stoffer hjælpe hurtigt med at slippe af med problemet.

I dag i specialforretninger kan du finde en masse kvalitets og smukke undertøj, som i sin form ikke vil være ringere end syntetiske underbukser. Men i fremtiden vil det ikke være nogen problemer med sundhed i fan af naturlige ting.

 • Mekanisk skade

Sommetider forekommer mikrokaster på de eksterne genitalier efter køn. Årsagen til dette kan være en allergisk reaktion på latex, kan enhver smøring osv. Skiften anal og vaginal sex i et enkelt samleje også føre til dannelse af revner. Årsagen til dette – mikroorganismer, penetreret fra tarmene.

Et andet eksempel på mekanisk skade er brud under arbejdet. For at forhindre dannelse af revner i de eksterne genitalier efter fødslen, så tidligt som den niende måned af graviditeten, anbefales kvinder at begynde at lave perineal massage. Det giver dig mulighed for lidt at strække og styrke huden og musklerne og dermed forhindre mekanisk skade. Men husk at dette er foreløbigt aftalt med lægen.

Interne faktorer

Sprækker i kønsorganer forårsaget af interne faktorer kræver medicinsk indblanding og længere behandling. For at slippe af med sådanne mikrotraumer er det nødvendigt at diagnosticere og eliminere hovedårsagen til deres udseende: Stop med at tage “skadelige” medicin, stop den inflammatoriske proces eller helbrede sygdommen.

 • Sprækker som følge af brugen af ​​medicin

Sprækker i slimhinderne i labia forekommer undertiden som følge af oral indgivelse af lægemidler, anvendelse af lægemidler med lokal virkning. Salver og geler til ekstern brug kan forårsage en akut allergisk reaktion og forårsage dannelsen af ​​mikroskader.

Indtagelse af visse hormonale og antibakterielle lægemidler, lægemidler til behandling af human papillomavirus, samt andre lægemidler eller urteekstrakter (fx aktiv brug af tea tree olie) – som alle kan forårsage fremkomsten af ​​revner på labia. At standse brugen af ​​medicin eller ændre dem kan hjælpe med at slippe af med smertefulde revner i kvindens kønsorganer.

 • Sprækker i kønsorganerne forårsaget af sygdomme

Hormonale lidelser betragtes som den mest almindelige årsag til dannelse af revner i slimhinde i kønsorganerne. For eksempel fremkalder mangel på østrogen (ofte observeret i overgangsalderen) overdreven tørhed i huden, som følge af hvilke mikrotraumer dannes.

Årsagen til dannelsen af ​​mikroskader på labia kan være lav. Den er lokaliseret på forskellige dele af kroppen, men påvirker oftest hænder, fødder og lyske. Dannelsen af ​​mikroskader på huden og slimhinderne er et af de karakteristiske symptomer på denne sygdom.

Årsagen til dannelsen af ​​mikroskader på labia kan være en sygdom i det endokrine system. For eksempel er et af symptomerne på diabetes en uacceptabel kløe i kønsområdet, hvilket igen bidrager til forekomsten af ​​mikrokaster.

En anden årsag til microcracks på labia kan være thrush. Candidiasis er en sygdom, der udvikler sig på baggrund af svampens aktive vitale aktivitet, der primært påvirker slimhinderne i de eksterne genitalier.

Andre almindelige årsager til dette fænomen omfatter: andre svampe og smitsomme sygdomme, vitaminmangel, helminthic invasion, eksem, allergier osv.

 • fysiologi

Separat er det værd at nævne de naturlige fysiologiske processer, der fremkalder revner i kvindens kønsorganer. For eksempel aktiveres stigningen i antallet af candida svampe, der bidrager til forstyrrelsen af ​​slimhindehinnens integritet, under hormonel justering: under graviditet eller lige under menstruation. Og derfor er det i denne periode, at revner i labia kan forekomme.

fissure crack

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Diagnose af sygdommen: Hvad forårsagede revnerne

Diagnose af mikrorevner slimhinderne omfatte en ekstern undersøgelse af patienten, lytte til klager at producere ideer om sygdommen og de forskellige laboratorietests: såning af skeden, screening for reproduktiv tract infections, blodprøver (komplet blodtælling, samt for HIV, hepatitis, blodsukker blod), undersøgelse af afføring for æg, orm osv.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Narkotikabehandling af sygdommen

Medicinsk behandling af mikrokasser er rettet mod at arrestere symptomerne og eliminere den underliggende patologi. Behandling med konservative metoder er som regel tilstrækkelig. I komplicerede tilfælde kan en operation foreskrives (dette kan være en operation med minimalt invasive metoder, uden anæstesi og hospitalsophold eller en klassisk operation under generel anæstesi).

knæk mellem labia

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Behandling af en revne på kønsorganerne med folkemæssige midler

Uden forudgående lægehjælp kan det være ekstremt svært at slippe af med revner i hjemmet. Uden at eliminere den underliggende årsag til sygdommen er det klart, at behandling af dets manifestationer er ineffektivt, og risikoen for tilbagefald er ekstremt høj. Men selv før du går til en specialist, kan du tage nogle foranstaltninger for at lindre smerten. For at reducere smerten forbundet med dannelsen af ​​revner i labia, vil det for eksempel hjælpe med at blødgøre salven, antiseptisk og analgetisk (sådanne lægemidler kan købes i ethvert byapotek). En god terapeutisk effekt er også tilvejebragt af stillesiddende varme bade (herunder terapeutiske bade med kamille, streng, etc.).

Konservativ behandling af friske revner omfatter:

 • Generel styrkelse af immunitet for at forbedre kroppens beskyttende kræfter
 • Overholdelse af hygiejnestandarder
 • Eliminering af ubehagelig, skarp lugt
 • Smøring af berørte områder med Bormenthol Salve
 • Medicinsk komprimerer, lapping og lotion på basis af novokain, samt bouillon af kamille og calendula.

Tinktur af calendula er den mest populære “folkemåling” mod mikrokaster af slimhinder.

Opskriften på guldfisk

For at forberede en calendula tinktur, vil der blive brug for en teskefuld blomsterknopper eller calendula ekstrakt og 70 ml kogt vand. Urteblandingen hældes med kogende vand og inddampes over lav varme, indtil mængden reduceres med halvdelen. Derefter filtreres opløsningen og afkøles. Lotioner og lapping af de berørte områder af huden udføres en gang om dagen.

En god terapeutisk effekt giver også en infusion af mælkebøtte og yarrow rod.

Opskriften på en mælkebøtte

Det tørrede og findelte mælkebøtte rod (en teskefuld) blev blandet med bouillonen røllike (andel: en teskefuld røllike pr kop kogende vand). Den resulterende blanding tages to gange dagligt i en halv time før måltider. Forudglem ikke at kontrollere, om der er en allergi over for lægemidlet.

For at forhindre smitte i mikrokasser anbefaler eksperter at behandle de berørte områder med en opløsning på 2% chlorhexidin. Nogen tid efter forarbejdning er det muligt at smøre revner med en fed hypoallergen creme.

Den terapeutiske kost kan være passende for enhver sygdom i huden og slimhinderne. Det består først og fremmest i kroppens mætning med vitaminer og mikroelementer, der er nødvendige for at øge kroppens forsvar. Fødevarer skal være rationelle og afbalancerede.

Det er vigtigt at huske at i et forsømt stadium af sygdommen vil ingen hjælp fra traditionel medicin hjælpe. Hvis smerten ikke går væk i flere dage eller øges dagligt, er det nødvendigt at straks søge hjælp fra en specialist. Lægen vil lindre smerten med en bedøvende Novocaine blokade og foreskrive en passende, effektiv behandling.

I alvorlige tilfælde, når behandling med konservative metoder er umulig, kan kirurgi ordineres: Under anæstesi vil lægen skære revner og sy dem. Og husk at du ikke bør bringe processen til det yderste! Efter alt, mellem en lille betændelse og ar er forskellen stor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 2