Hvorfor er en granat nyttig?

nyttige egenskaber af granatæble

Indhold:

  • Lidt historie
  • Sammensætningen af ​​en meget velsmagende og nyttig frugt
  • Så hvad er de nyttige egenskaber ved granat?
  • Et par mere lækre og nyttige opskrifter

Garnet, hvis nyttige egenskaber blev bemærket selv i oldtiden, blev dyrket for flere tusinde år siden. Træets højde er 10 m, bladene er mørkegrønne, blomsterne er lyse rødt, frugterne er store til 0.40 kg. Frugten af ​​granatæble har en kugleformet gulrød farve, huden er tyk, læderagtig, smagende. Inde fra 6 til 12 rede, der er adskilt af en filmafsnit, og i reden er der mange frø. Frøene har et vinklet udseende og er omgivet af en saftig pulp, der er dannet af frøbeklædningen.
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Lidt historie

Homeland af en sådan vidunderlig frugt er Iran, Afghanistan, Aserbajdsjan og nabolandene. I mange århundreder blev mange forskellige sorter opdrættet. Historisk set har det vist sig, at granat har spredt sig på alle kontinenter i løbet af det 16. århundrede.

I Rusland kan denne frugt findes i Kaukasus og på Krim.

Grækerne betragtede frugt som et symbol på et godt ægteskab, og i Centralasien granat er et symbol på gode relationer og venskab.

Frugten fik navnet “Punica granatum” fra antikke romere og grækere. Først blev det kaldt den puniske æble (fordi det kom fra Karthago), grækerne kaldte det “granat”, som kan oversættes som kornet.

granatæble
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Sammensætningen af ​​en meget velsmagende og nyttig frugt

Den frugtkødet indeholder fruktose, æblesyre og citronsyre, rig på mikro-, makro- og ultramicroelements, C-vitamin, provitamin A, pigmenter, flavoner og anthocyaniner. Indsamlet fra frugternes grene kan ligge ned til foråret og bevare alle de nyttige egenskaber.

I granatæble juice indeholder 8 – 10% sukker, og nogle sorter prale organiske syrer (citronsyre, æblesyre), nitrogenholdige stoffer, flygtige, vitamin C, kalium, magnesium, calcium, natrium, fosfor, mangan.

Skræl og rødder indeholder alkaloider, hvis nyttige egenskaber er en stærk anthelminthic effekt.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Så hvad er de nyttige egenskaber ved granat?

Juice før vores æra blev brugt til at lindre mavesmerter. Det bruges også til forkølelse, ondt i halsen og manglende stemme.

En anden nyttig egenskab er evnen til at øge indholdet af hæmoglobin i blodet. Behandlingsforløbet 2 – 4 måneder. 100 – 200 ml granatæblejuice tages før måltider 3 gange om dagen. Herefter er pause 1 måned, og behandlingen kan fortsættes igen. Således er det nødvendigt at holde sig til en bestemt diæt. Regelmæssig brug af granatæble reducerer blodtrykket, men glem ikke at denne frugt har en sammenfaldende virkning og nogle gange forårsager forstoppelse.

Du kan også øge niveauet af hæmoglobin ved at drikke 3 gange om dagen, før du spiser 100 ml af en blanding af granatæble, grapefrugt, citron, gulerødder, æbler, honning og rødbeder.

Juice bruges også til kosmetiske formål: det blegner ansigtet, fjerner pigmentpletter, blackheads og freckles. Meget nærende og nyttig maske af granatæblejuice og creme fraiche. Det fremmer ikke kun hvidtning, men også nærer huden.

En af de positive egenskaber ved denne frugt er en genoprettende virkning, som påvirker fordøjelsessystemet og fordøjelsen af ​​den taget mad. Derudover kan det betragtes som et biogent stimulerende middel til behandling af pankreasygdomme.

Læger anbefaler at tage juice i forstyrrelser i mave-tarmkanalen, efter operation og overført smitsomme sygdomme som en generel genopretning.

Garnet nektar er lavet med sirupper, forfriskende drikkevarer og ekstrakter. Mennesket har i mange århundreder kendt sine nyttige egenskaber. Hippokrates, Avicenna, Galen, i sine skrifter, anbefaler brug af granatæble saft til medicinske formål: i sygdomme i mave-tarmkanalen, ondt i halsen, forkølelse, feber, hovedpine og som et anthelminthic.

Granatæbleskallen indeholder tanniske stoffer, der er effektive til behandling af tarmsygdomme og mod bændelorm. Og hendes bouillon hjælper med at slippe af med skæl og forbedrer hårvæksten. Med øget nervøsitet, rastløs søvn og depression anbefales det at tilsætte for-tørret hud til te.

Kvinder i overgangsalderen kan anvendes ikke kun kødet, men også frugt gruber, fordi de indeholder fede olier, som normaliserer hormonale processer i kroppen, giver en analgetisk virkning, lavere blodtryk og lindre irritabilitet.

Barken, der er fjernet fra rødderne, har ingen lugt, har en astringent smag, og når der er blegning af barkets overflade indefra med en opløsning af vand og kalk, er den farvet gul (tanniner). Indeholder sådanne alkaloider som:

  • pelleterin;
  • metilizopelleterin;
  • izopelleterin;
  • psevdopelleterin.

Medicinske præparater baseret på cortex bruges som et middel til at bekæmpe bånd orme. Dette skyldes virkningen af ​​pelletierin, isopelletierin og methylisopelletierin, og pseudo-pletelierin har ikke denne virkning.

I frugthuden indeholder op til 30% tanniner, der behandler dysenteri og tarmlidelser. Traditionelle opskrifter anbefale at spise et granatæble med huden i tilfælde af bronkitis, betændelse i tyktarmen, forkølelse, malaria og så videre. D. Mens den bedste løsning er at tage et afkog af barken af ​​planten, men det skal gøres meget omhyggeligt.Stram dosering er påkrævet: højst 3 til 4 gange om dagen i en teskefuld, ellers kan det føre til indre blødninger, og alkaloider kan forårsage fuldstændig blindhed.

Som forstærkningsmiddel kan du anvende et afkog på 5 g skræl og 100 ml vand. Tag 0,5 – 1 tsk. 3 gange om dagen. Du kan forbedre smagen ved at erstatte vand med sirup og tilsæt lidt tørvin.

Sirap til udskillelse fra kroppen af ​​en bændelorm. 50 g granatæblefrø dyppes i 6 timer i 400 ml vand, hvorefter blandingen lægges på en plade og koges, indtil opløsningen reduceres med halvdelen. Kødet bliver filtreret gennem osteklange eller fint sigte og efterhånden drukket i løbet af en time, helst om morgenen på tom mave. Efter 2 – 3 timer tages afføringsmidler (ricinusolie eller Glauber’s salt).

granatæblejuice
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Et par mere lækre og nyttige opskrifter

Af granatæblejuice er der lavet en lækker sauce af Nasharabi, som er en af ​​de bedste tilsætninger til kaukasiske retter. Friskpresset juice hældes i en beholder og koges 3 gange fra den oprindelige mængde. Derefter hældes i glas og afkøles. Denne sauce vil give fadet en unik piquancy.

Granatæble sauce med nødder. Til 200 ml granatæblejuice tages der 50 g valnødder, hvidløgskage, lidt frisk koriander og bitter chili (efter smag).

Saften er fortyndet ved at drikke koldt vand (ca. 0,5 kop). Nødder, peberfrugter, hvidløg og koriander blandes og passeres gennem en kødkværn. Den resulterende blanding tilsættes til saften og saltes til smag.

Usbekisk salat med granatæble og løg. 2 portioner vil kræve: 1 mellemstor granat, 4 løghoveder, lidt salt, frisk dill, persille og koriander.

Finhakket løg overføres til en lerskål og to gange fyldt med kogende vand. Herefter skifter løgene sig i en sigte og lidt saltet. Moden granatæble renses. Nogle af kornene omdannes til saft og anbringes i køleskab, og den anden blandes med løg i en keramisk skål, hvor saften tilsættes. For at dekorere salaten drys med hakkede urter. Denne salat er fantastisk til shish kebab eller pilau.

En usædvanlig snack. Det vil tage 8 ægplanter, en lille løg, 50 gram valnødder, et halvt glas granatæblefrø, salt og peber. Med aubergine stegt i ovnen skræl og slib, tilsæt peber, salt, hakket løg, valnødder (pounded) og granatæblefrø. Alt dette er grundigt blandet. Meget velsmagende og nyttig salat er klar.

Server det bedre i afkølet form.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2