Hvordan slippe af med halsbrand derhjemme? Enkle tips

hvordan man kan slippe af med halsbrand derhjemme

Indhold:

 • Kost af en syg person
 • Andre madregler
 • Behandling af halsbrand med traditionel medicin
 • Nødforanstaltninger for at eliminere halsbrand

Halsbrand er et meget ubehageligt fænomen. På den ene side repræsenterer det ikke en særlig trussel. Og på den anden side – halsbrand er i stand til at fratage søvn og hvile af absolut enhver person. Hvad skal jeg gøre? Det er selvfølgelig bedst at søge hjælp fra en gastroenterolog. Men nogle gange har en person af en eller anden grund ikke travlt med at søge lægehjælp. Og han er interesseret i spørgsmålet om, hvordan man kan slippe af med halsbrand hjemme.

Hvad er halsbrand? Disse er de fornemmelser, der opstår som et resultat af en inflammatorisk proces, der beslaglægger esophageal mucosa. Og denne inflammatoriske proces udvikler sig, fordi indholdet i maven bliver kastet i spiserøret. Herunder saltsyre, som er en del af mavesaften.

Der er flere meget effektive opskrifter, der hjælper med at helbrede halsbrand på kortest mulig tid. Før du begynder behandling, skal du læse de generelle regler for at slippe af med halsbrand. Hvis du ikke genovervejer din livsstil og kost, er det usandsynligt, at selv de bedste opskrifter hjælper dig.

Kost af en syg person

Hvis du har halsbrand, følg grundigt din menu. Meget ofte er det mad, der forårsager halsbrand. Som regel vises halsbrand efter brug af følgende produkter:

 • Krydderier, krydret krydderier, saucer.
 • Pølseprodukter, halvfabrikata.
 • Slik – især kakao og chokolade.
 • Mælk – underkastes systematisk brug.
 • Carbonated drinks.
 • Alkoholholdige drikkevarer.

Hvis du bemærker en sammenhæng mellem at tage ovenstående produkter og forekomsten af ​​halsbrand, skal du fjerne disse produkter fra din menu. Hvis halsbrand forsvinder, finder du årsagen. Så bare stop med at bruge disse produkter.

slippe af med halsbrand derhjemme

Andre madregler

Så vi sorterede ud af kosten. Men kost er ikke alt. For det første spiller fødeindtagssedlen en meget vigtig rolle. Det anbefales stærkt at ikke spise før 15 til 20 minutter efter at være vågnet og to timer før sengetid. Og om dagen, prøv at blive mindst 20 minutter efter et måltid.

Faktum er, at på et tidspunkt, hvor en person er i vandret stilling, øges risikoen for at smide indholdet af maven i spiserøret til tider. Så halsbrand vil opstå med høj grad af sandsynlighed. Derudover ville det være rart at tage sig af kroppens stilling under søvn – det er ønskeligt at hæve hovedet lidt. For at gøre dette kan du blot rulle tæppet og lægge det under puden.

Desuden glem ikke størrelsen af ​​portioner. Desværre er de fleste mennesker i løbet af dagen kun “snack”. Og hovedparten af ​​mad modtages til middag. Og det er en forudsætning for udviklingen af ​​alvorlig halsbrand. Prøv derfor at spise lidt, men ofte – en pause mellem måltider bør ikke være mere end 3 timer.

Og den sidste, men ikke mindst vigtige bemærkning. Se på dit tøj – det er ekstremt uønsket at det skal være trange. Stramme tøj lægger pres på de indre organer, herunder maven. Og som følge heraf får en person samme berygtede halsbrand. Forresten er halsbrand på ingen måde det eneste problem, der opstår i tæt tøj.

Mint fra halsbrand. Alle, der lider af halsbrand, ved, at det første middel til det – en svag sodavand. Men det er ikke den bedste løsning. Brew tør mynteblade og drik som te to eller tre gange om dagen i en måned. Eller i ekstreme tilfælde lægge et par mynteblade i tekanna med te. Pebermynte slukker syrer fremragende, så denne opskrift er særligt god for dem, der har halsbrand forårsaget af øget surhedsgrad.

Behandling af halsbrand med traditionel medicin

Vi tilbyder dig nogle meget effektive opskrifter, der hjælper med at slippe af med halsbrand på kortest mulig tid. Alle disse opskrifter er helt sikre for kroppen, så har ingen kontraindikationer. Det eneste der skal være opmærksom på er, at personen ikke har allergiske reaktioner på denne eller den pågældende komponent.

 • Afkogning af karpa og pebermynte

Meget god hjælper med at slippe af med halsbrand afkogning af urtegryn og pebermynte. Placer krydderurter i emaljerede retter og hæld en liter vand, kog, reducer varmen og lad dem simre i 10 minutter. Derefter pakker gryden med et tykt terryhåndklæde, lad det blandes i to timer, belastning med gasbind.

I tilfælde af at årsagen til udviklingen af ​​halsbrand var gastritis, føj til afkogningen en halv teskefuld naturlig honning. Honning fjerner ikke kun de inflammatoriske processer i maven og spiserøret hurtigt og effektivt, men normaliserer også surhedsgraden af ​​mavesaften. En sådan bouillon en syg person bør drikke før hvert måltid, halvdelen af ​​glasset, men ikke mindre end fem gange om dagen. Varigheden af ​​behandlingsforløbet er 21 dage.

 • Afkogning af kamille og dill

Hvis du ud over halsbrand lider af smerte i maven, skal du prøve følgende middel. Placer i en emalje gryde en spiseskefuld dillfrø og blomstrer af kamille, hæld en liter vand, koge. Efter 10 minutter slukke for varmen og lad den komme i 30 minutter.

Herefter spændes bouillon med gasbind, tilsæt 1 spiseskefuld naturlig honning, hæld i en glasbeholder. Opbevar kødet kun i køleskabet, højst tre dage – ellers vil det miste dets egenskaber. En person skal tage afkog på en tom mave, 20 minutter før morgenmad, et glas hver. Varigheden af ​​behandlingsforløbet er en måned. Selvom halsbrand, selvfølgelig, vil forsvinde meget tidligere.

 • Tranebær og Aloe

Denne opskrift er særlig god i de mest alvorlige tilfælde, når det ikke hjælper andre. Til forberedelsen har du brug for 100 gram frisk tranebærsaft, 2 spiseskefulde honning, 100 gram frisk aloesaft. Aloe er anbragt i en fryser for en dag, og klem derefter saften ud. Bland i en glasbeholder alle ingredienserne – du skal få en homogen masse.

Tag dette stof en person skal inden hvert måltid, en spiseskefuld. At lindre den syge vil føle sig efter den første ansøgning. Varigheden af ​​det fulde behandlingsforløb er 21 dage. Husk – dette produkt har en let afførende virkning.

 • juice

Hvis halsbrand ikke er stærk, kan du prøve behandling med friske æblesaft og gulerødder. Behandlingen er enkel – om morgenen, før morgenmaden, drik et glas juice. Du kan lave en blanding af to slags juice, og du kan skifte æble og gulerodssaft. Varigheden af ​​behandlingsforløbet er 10 dage.

slippe af med halsbrand hjemme korrekt

Nødforanstaltninger for at eliminere halsbrand

Alle de ovenfor beskrevne godt lindre halsbrand. Men alle disse midler er langvarig handling. Kort sagt, for at halsbrand kan forsvinde, har du brug for mindst et par dage. Og hvad nu hvis halsbrand er meget irriterende dette minut: Der er flere universelle måder, der vil lette en persons tilstand i løbet af få minutter. Men husk at disse midler kun kan bruges lejlighedsvis – du vil ikke være i stand til at slippe af med halsbrand på denne måde.

 • Aktiveret kulstof

Opløs i en halv kop varm mælk 10 tabletter aktivt kul. Drik den resulterende bouillon i en gulp – på bare 2 – 3 minutter vil halsbrandet falde ned. Brug ikke dette middel mere end en gang om dagen, da mælk selv kan provokere udviklingen af ​​halsbrand.

 • Soda opløsning

Mange mennesker taler om, hvordan de hurtigt blev kvitt et halsbrandanfald derhjemme med en opløsning af sodavand – en halv teskefuld sodavand til et halvt glas vand. Halsbrand vil passere om et par sekunder, men kan bryde ud.

Hvis alle disse midler viser sig at være ineffektive, skal din læge ordinere behandlingen. Ellers vil situationen kun forværres. Være sund!

Vi råder dig til at læse: Sådan helbrede halsbrand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − 35 =