Hvordan behandles det med genital herpes?

årsager til udseendet af seksuel heresi

Indhold:

 • Måder at overføre genital herpes
 • Genital herpes: symptomer på infektion
 • Diagnose af genital herpes
 • Principper for behandling af kønsherpes
 • Behandlingsregime for herpes

Alle er bekendt med forkølelsen, der vises på læberne. Men få kender konsekvenserne af herpes simplex-viruset. I den medicinske klassifikation er 2 typer herpes simplex virus kendt. HSV-1 (den første type) påvirker i hovedparten af ​​hud og slimhinde i læber, næse, øjne og andre organer og HSV-2 (den anden type) – kønsorganer. Dette er genital herpes. På nuværende tidspunkt er der hyppige tilfælde, hvor denne type herpes er forårsaget af HSV-1-viruset på grund af den brede spredning af oral-genital kontakter.

Ifølge medicinske internationale centre er omkring 80% af verdens befolkning inficeret med herpes simplex virus, og de fleste er asymptomatiske bærere. Og kun 20% af de inficerede mennesker er bekendt med visse kliniske manifestationer af herpes.
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Måder at overføre genital herpes

Genital herpes tilhører kategorien af ​​seksuelt overførte sygdomme.

Infektion forekommer ikke kun fra en person, der lider genitale udslæt (tilbagefald), men i fravær af de karakteristiske manifestationer af sygdommen, der forekommer hos asymptomatiske virus bærere og atypisk.

Infektion er mulig og med oral-genital kontakt. Overførsel af infektion ved hjælp af husholdningsmidler er yderst sjælden. Den højeste incidensrate ses i aldersgruppen 20-29 år. Herpesviruset kan leve i kroppen gennem hele livet. I den inter-recessive periode ligger den i nervesystemet og manifesterer sig ikke, så patienter, der ofte er uvidende om sygdommens tilstedeværelse, kan blive en kilde til infektion for seksuelle partnere.

Ud over den seksuelle måde for overførsel af genital herpes-infektion muligt, når barnet passerer gennem fødselskanalen under fødslen eller føtal placenta syge mor. I nogle tilfælde kan smitte til mennesker forekomme i fravær af samleje: infektionen i dette tilfælde er resultatet af dårlig personlig hygiejne, snavsede hænder, når en person bærer herpes simplex virus fra hendes læber på deres kønsorganer.

herpes simplex-virus, som engang trængt ind i kroppen gennem huden microtrauma og genital mucosa, for livet forbliver i kroppen. En person med stærke immunforsvar, der fører den rigtige livsstil kan aldrig vide om tilstedeværelsen af ​​virus i kroppen og opfylder ikke de kliniske tegn på sygdommen. Men under gunstige faktorer for infektion (svær træthed, stress, hypotermi, forkølelse, overophedning i solen, den psykiske og fysiske traumer, langvarig alkoholforgiftning, hormonelle forandringer) aktiverer, virus og forværring af genital herpes.

Den mest alvorlige komplikation af genital herpes er herpes af nyfødte, når infektionen af ​​barnet passerer fra moderen under fødslen. Sandsynligheden for overførsel af herpesvirus til nyfødte øges, hvis moderen er inficeret i de sidste 3 måneder af graviditeten. Infektion af nyfødte fører til alvorlige forstyrrelser i barnets nervesystem, blindhed og endog død. Hvis det blev konstateret, at den vordende moder herpes infektion under graviditet flyttet ind i en aktiv fase, at den anbefalede metode til levering kejsersnit undgå passage af fosteret gennem fødselskanalen.

Hos voksne forårsager genital herpes ikke forstyrrelser i de indre organer og fremkalder ikke infertilitet. Denne sygdom er den mindst farlige blandt alle dem, der er seksuelt overførte. Spørgsmålet om hvordan man behandler kønsherpes er aktuelt, fordi det bringer patienten meget lidelse under eksacerbation, forværrer sin følelsesmæssige og psykologiske tilstand, reducerer en persons arbejdskapacitet. Desuden letter infektionen infektion med hiv og provokerer overgangen af ​​hiv til aids.

måder at overføre genital herpes
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Genital herpes: symptomer på infektion

I medicinsk praksis skelnes der forskellige stadier af sygdomsforløbet: primær genital herpes, hvor sygdommen manifesterer sig for første gang og sekundære efterfølgende tilfælde af sygdom og tilbagefald. I de fleste tilfælde er tilbagefald lettere sammenlignet med den primære manifestation af genital herpes.

De første tegn på genital herpes vises inden 2-14 dage efter infektion (i tilfælde af et svækket immunsystem). Det viser sin tilstedeværelse i kroppen kløe, svie, hævelse i kønsdelene. Derudover er sygdommen ledsaget af en stigning i temperatur, utilpashed, hovedpine, en tilstand, der svarer til en almindelig forkølelse eller influenza, periodisk følelsesløshed, smerte i overlåret, rygsmerter eller balder, trækker smerter i pungen eller mellemkødet.

Inden for et par dage på slimhinnerne i kønsorganerne og huden dannes lårets indre, balder i urinrøret, livmoderhalsen, små bobler, som er fyldt med en klar væske. Efter blæren af ​​blærerne i deres sted fremkommer smertefulde sår, der forårsager alvorlig lidelse for patienten. Helbredelsen af ​​sår forekommer i en uge, uden at der efterlades spor.

Tilbagefald ledsages af lignende symptomer, bortset fra feber, hovedpine og generel utilpashed. Udslætene er mindre, og de heler hurtigere. Tilbagefald fremkalder smitsomme sygdomme, hypotermi og følelsesmæssig stress. Tilbagefald kan forekomme med forskellig frekvens fra 2 gange om måneden til 1 gang om året. Efter den første episode kan genital herpes forekomme uden synlige kliniske manifestationer.

Derudover har genital herpes meget vage symptomer, der ligner andre sygdomme. Derfor behandles mange kvinder i lang tid fra revner i det vaginale område, således vedvarende tilbagevendende thrush, cystitis, smertefuld vandladning af ubestemt karakter. Den ovenfor beskrevne form for forløb af herpes findes hos kvinder, hvis udslæt er lokaliseret inde i vagina og på livmoderhalsen og ikke synlige for det blotte øje.

diagnose af sygdommen
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Diagnose af genital herpes

I nogle tilfælde er en visuel undersøgelse af patienten tilstrækkelig til at diagnosticere herpes med udtalt symptomer. Udseendet af et specifikt blærende udslæt i kønsområdet, ledsaget af kløe, brænding og smerte er en pålidelig indikator for herpes. Imidlertid opnå bekræftelse af diagnosen udføres in vitro prøveudtagningsmetode materiale direkte fra det sted, udfældning og påvisning af virus (skrabning udføres med livmoderhalsen, fra urinrøret eller endetarmen givet læsion). For at diagnosticere antistoffer i mangel af karakteristiske symptomer er testmaterialet patientens blod.

Herpes forekommer ofte i forbindelse med en række andre seksuelle infektioner, er derfor præcis diagnose udføres efter testning for trichomoniasis, klamydia, syfilis, AIDS og andre infektioner.
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Principper for behandling af kønsherpes

Hvorfor behandle kønsherpes? Alle tilfælde af kønsherpes kræver behandling. Ellers vil en række udviklingskomplikationer ikke holde dig venter:

 • akut urinretention på grund af neuropati eller dysuri
 • bevarelse af symptomer i lang tid
 • en stigning i sandsynligheden for at udvikle livmoderhalskræft;
 • infektion hos den seksuelle partner
 • Spredning af infektion gennem kroppen, penetration i hjernen og massiv skade på indre organer. Dette sker ekstremt sjældent med immundefekt. Oftere udseendet af ekstragenitale herpes af huden på forskellige dele af kroppen (skinker, børster, brystkirtler), slimhinder i øjnene.

Langvarig komplikation af herpes hos kvinder kan forårsage psykologiske og psykoseksuelle problemer: mere end 70% af kvinder noterede sig fremkomsten af ​​forskellige oplevelser og en tendens til depression efter de første episoder af genital herpes. Derfor er effektiv behandling ikke mulig uden patientens positive motivation.

herpesvirus forbliver i kroppen i livet og er gemt i nervecellerne. Moderne medicin har ingen kur, hvilket ville bringe magt herpes virus fra kroppen, så lægerne ofte mod herpes bruge udtrykket “uhelbredelig sygdom.” Men der er lægemidler, der kan undertrykke virusreplikation, at øge intervallerne mellem forværring af sygdom, glatte kliniske symptomer på sygdommen i tilbagefald (mindske smerter, brændende og kløe, fremskynde healing sår).

Disse stoffer omfatter stoffer, der forhindrer viruset i at multiplicere i celler: Acyclovir og Zovirax, der findes i form af tabletter, salver og cremer. Disse er forholdsvis billige, men effektive lægemidler, der er tilgængelige for de fleste patienter.

Antiviral terapi bør kombineres med handlinger, der forbedrer immuniteten, hvilket igen hjælper med at forhindre gentagelser af genital herpes. I tilfælde af alvorligt smertsyndrom anbefales det at anvende smertestillende midler, for eksempel den velkendte paracetamol eller analgin.

Med eksacerbationer, mere end 6 gange om året, udføres langvarig forebyggende behandling i flere måneder. Takket være det er det muligt at reducere sværhedsgraden af ​​gentagne exacerbationer og reducere tilbagefaldshastigheden med 75%.

Behandling indebærer streng overholdelse af strenge regler for personlig hygiejne. Det berørte område skal forblive tørt og rent. Når du har rørt det inficerede område, skal du vaske dine hænder for at undgå at sprede infektionen.

ordentlig behandling af genital herpes
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Behandlingsregime for herpes

At træffe en beslutning end at behandle herpes, valget er lavet til fordel for etiotropiske og immunokorrigerende lægemidler.

 • 1 trin. Acyclovir er et lægemiddel til behandling af akutte og tilbagevendende former for genital herpes.

Lægemidlet har en stærk etiotropisk virkning, der aktiverer indenfor inficerede celler og hæmmer viral DNA-polymerase. Acyclovir har meget lav toksicitet for normale celler. Behandlingsforløbet omfatter enterisk indtagelse af kapsler af acyclovir. Hos patienter med primær akut infektion og hos patienter med manifestationer af herpetic infektion med immundefekt tilstande af forskellige etiologier, kan dosis fordobles.

Da det er nødvendigt at behandle herpes obligatorisk anvendelse af salver og cremer, anbefales det at anvende 5% Acyclovir creme, der anvendes til de ramte områder af hud og slimhinder. Som lokal terapi anvendes Tebrofen også i form af 2% eller 3% salve, Interferon salve og andre. Særpræget ved udnævnelsen af ​​lokale antivirale salver er hyppigheden af ​​påføring på de berørte områder (mindst 5-6 gange om dagen).

Samtidig på grundlag af beviserne kan realiseres antibiotikabehandling, således at behandling af patienter med sekundært inficerede banale flora hårdere. Det er ubestrideligt udnævnelsen på dette stadium af inducere af interferon (neovir, rheoferon, dibazol), naturlige antioxidanter (vitaminer E og C). Med en udpræget exudativ komponent anvendes prostaglandinhæmmere (indomethacin).

 • 2 etape. Behandling af kønsherpes i remission.

Stimulering af de vigtigste kliniske manifestationer er hovedformålet med at forberede patienten til vaccinebehandling. Fuld ernæring, overholdelse af resten og arbejdsstyrelsen, sanering af kroniske infektionsinfektioner er vist. I betragtning af de forskellige dele af immunitet lidelser, forbliver i remission, er det hensigtsmæssigt at anvende adaptogener af vegetabilsk oprindelse (gylden rod, Schizandra) eller immunmodulatorer (fx neovir, Wobenzym, dibasol).

 • Trin 3. Specifik profylakse af tilbagefald ved anvendelse af herpetic vacciner (inaktiveret, levende, rekombinant).

Formålet med denne vaccination er aktivering af det cellulære immunrespons, hyposensibilisering af kroppen. Det skal bemærkes, at dette stadium er muligt efter 2 måneder efter afslutningen af ​​faser af forværring af herpetic infektion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =