Hvis en kvinde ikke kan blive gravid

hvorfor jeg ikke kan blive gravid

Ønsket om at blive mor er det mest naturlige for enhver kvinde. Men en kvinde er som en smuk vase – også skrøbelig og kræver den mest omhyggelige holdning til sundhed. Der er et stort antal forskellige sygdomme, som kan forhindre en kvinde i at blive mor, da de reducerer sandsynligheden betydeligt, og til tider udelukker endda graviditet. Og kvinden i fortvivlelse gentager igen og igen det samme spørgsmål – hvorfor kan jeg ikke blive gravid?

Somme tider er årsagen til infertilitet kun småblade, hvorfra moderne medicin kan spare en kvinde på kortest tid. Så for eksempel som svar på en kvindes spørgsmål om, hvorvidt du kan blive gravid med erosion, vil lægen bare smile. Når alt kommer til alt ved han, hvordan man blot skal slippe af med dette problem. Det samme sker i en række andre tilfælde.

Men desværre er ikke altid problemet med infertilitet løst så enkelt. Nogle sygdomme er så alvorlige, at kvinder bliver tvunget til at gennemgå langvarig og smertefuld behandling, og nogle gange endda ty til de mest radikale metoder, såsom IVF. Men i de fleste tilfælde elimineres de sygdomme, der forhindrer graviditetens indtræden, uden meget besvær, forudsat rettidig behandling.

Vær særlig opmærksom på det faktum, at næsten enhver sygdom af den kvindelige reproduktive system, efterladt uden opmærksomhed fra både kvinden og lægerne, og derfor i mangel på ordentlig behandling, før eller senere kan blive en årsag til sekundær infertilitet. Og selv i tilfælde af at det ser ud til at du aldrig vil komme til at få børn, så husk at alt i vores liv strømmer hurtigt og ændrer sig. Og det er helt muligt, at du i nogle år bittert vil fortryde din hastige beslutning.

Denne artikel beskriver de vigtigste sygdomme, som gynækologerne taler om som svar på en kvindes spørgsmål om hvorfor hun ikke kan blive gravid. Husk dog, at alle oplysninger kun gives til generelle oplysninger og ikke kan tjene som vejledning til handling – uafhængig diagnose og behandling. Husk, at symptomerne på forskellige sygdomme ofte kan være meget ens, og som følge heraf kan forkert behandling kun forværre en kvindes tilstand.

trøske

Ofte kan læger høre spørgsmålet om, hvorvidt det er muligt at blive gravid med trøst. Før du svarer på det, er det nødvendigt at skitsere generelt overblik over kvinder, hvad der er en almindelig sygdom som for eksempel trøst eller videnskabeligt candidal vaginitis.

Denne sygdom rammer oftest pigens seksuelle organer, men i meget sjældne tilfælde lider slimhinderne i mundhulen også. Sygdommen er forårsaget af et patogen – en Candida svampe. Strengt taget lever denne svamp i kroppen af ​​en hvilken som helst kvinde. Men i tilfælde af at en kvindes immunsystem fungerer ordentligt, multiplicerer svampen ikke.

I samme tilfælde, hvis en kvindes krop svækkes, og immuniteten ikke er i stand til at udføre sine funktioner fuldt ud, begynder svampen at multiplicere patologisk hurtigt. Som et resultat af denne proces er det normale niveau af mikroflora i vagina i stor grad forstyrret. Kvinden har følgende symptomer:

 • Brænding og kløe i kønsområdet.

Det første og mest udtalte symptom på vaginal candidiasis er udseendet af en stærk følelse af kløe og brænding i kønsområdet. Sommetider kløe er så intolerant, at det fører til udviklingen af ​​en kvindes reelle neurose. Et karakteristisk træk ved kløe forårsaget af candidiasis er, at det næsten er umuligt at afskaffe ved nogen metoder, indtil sygdommen forværres.

 • Rødhed af de kvindelige kønsorganer.

De slimhindegenitaler med trussel bliver som regel rød og kan svulme lidt. I samme sag, hvis fanget ikke blot de ydre kønsorganer i den inflammatoriske proces, men også skeden, kan en kvinde føle smerten af ​​varierende sværhedsgrad – fra mild til meget alvorlig. Kvinden oplever det største ubehag og smerte lige i øjeblikket af samleje.

 • Udledning fra vagina.

Tildelinger fra vagina forekommer i stort set enhver kvinde. Men hvis en kvinde udvikler et angreb af drosler, er karakteren af ​​udflåd ændrer sig hurtigt og dramatisk – deres antal stiger mange gange, de er hvide og ostemasse konsistens og har en sur lugt.

 • Ømhed ved urinering

Når en thrush angriber, oplever en kvinde alvorlig brændende fornemmelse i kønsområdet under vandladning. Dette skyldes det faktum, at urinen falder på de ramte områder af vagina.

Husk, at alle symptomer på thrush oftest i 90% af tilfældene er manifesteret aktivt omkring en uge før menstruationsstart. Derudover øger varme, især et varmt bad, følelsen af ​​kløe og brænding.

Og selvfølgelig er hovedproblemet, der bekymrer sig næsten alle kvinder, der lider af trøst, om det er muligt at blive gravid med trussel. Læger – gynækologer besvarer dette spørgsmål unikt – ja, med trøst kan du blive gravid. Trusken påvirker ikke ægens modningsproces eller dens befrugtning eller embryoets implantering i livmoderen.

Endnu mere – ofte kommer første gang i en kvindes liv på tværs af en trussel under graviditeten. Dette skyldes, at kvindens niveau af immunsystemets præstationer under graviditeten er signifikant reduceret. Og stille – fredeligt sovende i den kvindelige kroppens svampe begynder at formere sig aktivt, hvilket fører til udviklingen af ​​spredning. Et andet meget indflydelsesmæssigt aspekt, der fremkalder udviklingen af ​​thrush i en gravid kvinde, er en naturlig forandring i den vaginale mikroflora, der opstår som følge af en ændret hormonel baggrund.

I tilfælde af at trusselen udviklede sig under graviditeten, udpeger læger en fremtidig mor en bestemt behandling, der tager sigte på at genoprette den normale vaginale mikroflora. Men hvis en kvinde, der lider af trøske, ikke er gravid, og stadig har planer om at blive mor, det bør erindres, at svampen Candida udgøre en reel og alvorlig trussel mod sundheden for det nyfødte barn.

I det øjeblik, hvor barnet gør sin første i livsstil – vejen gennem moderens fødselskanaler, får han et sæt bakterier. Heraf vil hans egen mikroflora blive dannet. De mest vitale bakterier til en nyfødt baby er lactobacilli, som er ansvarlige for fuld absorption af mælk og dannelse af intestinal mikroflora.

I samme tilfælde, hvis babyens moder har en normal mikroflora forstyrret og et stort antal Candida svampe er til stede, bliver babyens mikroflora også patogen. Barnet bliver også i de fleste tilfælde syg med trøst. Og både drenge og piger lider af mælkekvinderen – i nyfødte babyer strømmer spredningen på mundhulen i mundhulen og hos piger – også kønsorganerne. I særligt alvorlige tilfælde kan thrush også lokaliseres til slimhinde øjne. Husk, at nyfødte er meget, meget svag – hvis stress ikke behandles, er det muligt at udvikle kroniske sygdomme i mundhulen og endda blindhed.

Meget ofte gravide kvinder, som har lært, at de lider af trøst, anser det ikke for nødvendigt at blive behandlet, fejlagtigt at tro, at svampe under alle omstændigheder falder i livmoderen for barnet. Men denne opfattelse er grundlæggende forkert – svampe kan ikke komme ind i livmoderhulen på nogen måde, da livmoderhalsen lukkes ordentligt af et tæt slimplug. Derfor kommer en kvinde med tiden i stand til at komme af med trøst, og giver hendes baby en usædvanlig gavnlig og nyttig mikroflora. Behandling af trøst under graviditeten er helt sikkert for barnet og gør ham ikke skade på nogen måde. Ja, og en sund, glad mor til et barn er meget mere nødvendigt end en ond og rykkende.

Men svaret på spørgsmålet om, hvorvidt en trussel forhindrer en gravid kvinde i at blive gravid, er ikke så ligetil: Trusken giver kvinden et stærkt ubehag, også under samleje. Derfor er det virkelig en slags hindring for graviditeten.

Graviditet i cervikal erosion

Et andet meget almindeligt problem for gynækologer – er det muligt at blive gravid, hvis en kvinde har cervikal erosion. Erosion af livmoderhalsen opstår i hver tredjedel af kvinderne, så dette problem taber aldrig dets relevans. Hvad er cervikal erosion?

For at forstå svaret på dette spørgsmål, mener vi den normale struktur af livmoderhalsen og de patologiske processer, der foregår i det, og i sidste ende føre til udvikling af eroderende læsioner af livmoderhalskræft slimhinde.

Hvad er livmoderen ved, sandsynligvis er hver kvinde et hul organ, der hovedsagelig består af muskelvæv og foret med slimhindeepitel fra indersiden. Visuelt er livmoderen meget lig en pærefrugt, vendt på hovedet. Livmoderen og skeden er forbundet med en kanal, som kaldes livmoderhalsen. Livmoderhalsen, såvel som selve livmoderhulen, er foret med et slimhindevæv.

Men strukturen af ​​slimhinden i livmoderen og livmoderhalsen er forskellig. Slimhinden i livmoderhalsen på visse dage i menstruationscyklussen, under påvirkning af en ændret hormonal baggrund, produceres en speciel cervikal slim. Denne livmoderslimhinden, strengt taget, er til stede i kanalen kontinuerligt, men dens egenskaber er under konstant forandring – så for eksempel omkring midten af ​​menstruationscyklus, cervikal slim bliver mindre tyktflydende og tætte tekstur end på andre dage, for at lette penetration af sædcelle.

I tilfælde af at der er nogen provokerende faktor – om dem vil blive fortalt lidt lavere, er følgende patologiske proces lanceret. For det første begynder den inflammatoriske proces af slimhinden i livmoderhalsen. Inflammatorisk proces ledsages altid af øget sekretion og dermed øget frigivelse af leukoré. Den overdrevne mængde vaginal sekretion udøver den stærkeste irritation af et allerede betændt epithelium. Meget hurtigt bliver epithelet ødelagt – det forsvinder simpelthen, og der opstår erosion på plads.

Erosion af livmoderhalsen er meget følsom – både for patogener af forskellige sygdomme og for mekaniske virkninger. Ved den mindste berøring til erosion begynder den straks at bløde – en kvinde kan mærke spotting efter en seksuel handling eller gynækologisk undersøgelse. At sige, at erosion af livmoderhalsen næsten altid forårsager smertefulde fornemmelser hos en kvinde, især under samleje, er naturligvis ikke nødvendigt – det er klart og uden ord.

Det er denne skade på livmoderhalsens epitel og kaldes “ægte erosion” af livmoderhalsen. Det er meget vigtigt at skelne mellem ægte erosion fra pseudo erosion:

 • Ægte erosion har altid en uregelmæssig form.
 • Ægte erosion har altid en lys rød farve og ingen andre.
 • Ægte erosion bløder altid med den mindste berøring til den.

Vær opmærksom på, at den ægte erosion af livmoderhalsen varer meget kort tid – kun omkring to til tre uger. Derefter forsvinder erosionen enten spontant eller strømmer ind i en “pseudo erosion” form. Pseudo erosion er som regel diagnosticeret af læger i en kvinde.

Kan jeg blive gravid med thrush?

Årsager til erosion

Erosion af livmoderhalsen, som enhver anden sygdom, forekommer ikke uden grund. Forekomsten af ​​erosion af livmoderhalsen opstår ofte på grund af følgende grunde:

 • Forskellige smitsomme sygdomme.

Enhver inflammatorisk sygdom, der især har et kronisk forløb, uanset dets oprindelse, kan føre til erosion af livmoderhalsen. Sådanne provokerende sygdomme kan være: herpesvirus, chlamydia, andre seksuelt overførte sygdomme. For eksempel spørger kvinder ofte, om de kan blive gravid med ureaplasma. Men få mennesker er interesserede i konsekvenserne af en sådan graviditet, fordi de simpelthen ikke tager højde for de mulige komplikationer, der er forårsaget af denne sygdom.

 • Tidlig begyndelse af seksuel aktivitet.

Den endelige dannelse af slimhinden i livmoderhalsen slutter ved ca. 20 år. Og i tilfælde af at seksuelt liv begyndte for tidligt, forstyrres processen med normal dannelse, og erosion er næsten umulig at undgå.

 • Skader på livmoderhalsen.

Eventuelle traumer i livmoderhalsen, uanset hvad de er forårsaget. Selvom oftest er livmoderhalsen skadet som følge af fødselsprocessen eller abort.

 • Krænkelse af normal hormonel baggrund.

I tilfælde af at der i en kvindes krop af en eller anden grund er en krænkelse af den normale hormonelle baggrund, ændres mængden af ​​udskilt hemmelighed og dens sammensætning. Som allerede nævnt fører dette fænomen ofte til udviklingen af ​​den første sande, og efter og pseudo erosion.

Afslutte historien om arten af ​​erosion af livmoderhalsen, det må nævnes, at hun er en usædvanlig godartet enhed, der ikke har noget med kræftfremkaldende tumorer at gøre. cervikal erosion blandt læger har et andet navn – hvis du hører i lægens samtale ordet “ectopia”, ved, at vi taler om det.

Lokaliseringen af ​​livmoderen erosion kan være meget anderledes – den kan dække hele livmoderhalsen eller være placeret i det indre eller ydre hals i livmoderhalsen. Tilfælde af flere cervikal erosioner er også almindelige. Forresten kan dens dimensioner også variere meget – fra et lille punkt til et stort sted.

Behandling af cervikal erosion

Moderne medicin gør det muligt for kvinder at slippe af med erosion af livmoderhalsen på kortest mulig tid og uden stor indsats. Der er et stort antal meget forskellige metoder til at slippe af med erosion – du skal beskrive alt i en separat artikel. Hvis du beskriver princippet om behandling generelt, vil det se sådan ud.

Først og fremmest har læge – gynækologen opgaven så hurtigt som muligt at fjerne den inflammatoriske proces i livmoderhalsen. Dette gøres ved hjælp af forskellige farmakologiske præparater og passende fysioterapeutisk behandling. Derudover er det yderst vigtigt at fastslå, hvad der præcist udløste udviklingen af ​​cervikal erosion og slippe af med denne sygdom. Ellers er sygdommen tilbagefaldende.

Efter at den inflammatoriske proces i livmoderhalsen er elimineret, skal lægen slippe af med patologiske væv. Hvordan dette er gjort, beslutter lægen, baseret på en objektiv vurdering af alle kendetegnene i sygdomsforløbet i hvert tilfælde. Det kan være cauterization med en laserstråle, kreon, farmakologiske præparater eller en elektrisk strøm.

Og endelig er det vigtigste spørgsmål – er det muligt at blive gravid med en kvinde, der lider af cervikal erosion? Oftest forstyrrer erosionen ikke i sig selv graviditeten, da den ikke påvirker enten æggestokkens funktion eller livmoderhinden. Men med meget forsømt erosion er der stadig en række specifikke problemer i forbindelse med graviditet på en eller anden måde:

 • Svær indtrængning af spermatozoer i livmoderhulen.

Som nævnt ovenfor ændrer cervikal slim dets sammensætning afhængigt af menstruationscyklusperioden og bliver mere gennemtrængelig for spermatozoer i midten. Hvis en kvinde har et sted at have livmoderhalsk erosion i forsømt form, kan denne proces forstyrres, som følge af hvilken penetration af spermatozoer kan være vanskelig.

 • Smerter i samleje.

Som allerede nævnt er erosion ekstremt følsom. Og så kan penispenetrationen forårsage en kvinde yderst smertefulde fornemmelser, i nogle tilfælde at gøre samleje og følgelig opfattes umuligt. Men cervikal erosionsbehandling løser dette problem meget hurtigt.

Meget ofte kan du høre, at millipara eller kommer til at blive mor for anden gang en kvinde kan ikke ætse erosion. Dette forbud er motiveret af det faktum, at når cauterizing på livmoderhalsen er dannet et ar, der formentlig i efterfølgende fødsler vil forstyrre den normale proces for at åbne livmoderhalsen under arbejdet.

En del af sandheden i denne erklæring er selvfølgelig. Men det er meget mere rimeligt at lytte til din behandlende læge. For det første er lægen i stand til tilstrækkeligt og objektivt at vurdere sværhedsgraden af ​​din sygdom, veje alle de positive og negative aspekter ved cauterization af cervikal erosion under hensyntagen til mulige risici og de forventede fordele. Tro mig, vil ingen læge gør ingen skade skade på patienten og især ikke udpege kirurgi uden et akut behov for det.

Og for det andet giver moderne medicin dig mulighed for at vælge præcis metoden til at eliminere erosion af livmoderhalsen, som vil være mest sparsommelig i en bestemt sag. Uanset hvad det var, men udbruddet af graviditet i en sund kvinde er meget mere ønskeligt end en persons person, der lider af sygdomme.

Graviditet i blærebetændelse

Et andet meget ofte stillet spørgsmål er, om det er muligt at blive gravid med blærebetændelse. Selvfølgelig er kvindens angst absolut forståeligt og naturligt, men lægerens spørgsmål om graviditet med blærebetændelse forårsager kun et godt smil – fordi enhver læge ved, om muligheden for at blive gravid med blærebetændelse.

Blærebetændelse læger kaldes betændelse i blærevæggen, foregår ofte i tarmslimhinden. Cystitis kan tilskrives både urologiske og gynækologiske sygdomme. Det er fordi det i sig selv er en betændelse i blæren er en rent urologisk sygdom, mens årsagerne til blærebetændelse, i langt de fleste tilfælde specifikt vedrører gynækologiske sygdomme. Derfor er behandlingen af ​​blærebetændelse bør være omfattende, både ved urologer og gynækologer fra siden. Kun i dette tilfælde, en mulig komplet kur mod sygdommen.

Følgende sygdomme fører meget ofte til udviklingen af ​​en kvindesblære, der forekommer i både akutte og kroniske former:

 • Forskellige infektiøse midler, såsom stafylokokker, streptokokker, Escherichia coli og flere andre.
 • Virus og klamydier.
 • Svampe af slægten Candida.
 • Blærebetændelse på grund af kirurgi – i dette tilfælde er næsten altid sygdomsfremkaldende midler gram-negative mikroorganismer.

Kvinder er meget mere tilbøjelige til at have blærebetændelse end mænd. Denne funktion er forklaret meget simpelt – især den anatomiske struktur af urinrøret: Det er meget kortere end for mænd. Vagina og anus er placeret meget tæt på hinanden, så infektionsmidler uden særlige hindringer trænger ind i urinrøret og derfra direkte ind i selve blæren.

Så lad os vende tilbage til spørgsmålet om, om det er muligt at blive gravid, hvis en kvinde har blærebetændelse. Som allerede nævnt påvirker blærebetændelse på ingen måde muligheden for at opfatte barnet. Ikke desto mindre er der en række meget vigtige, MEN:

 • Tilstedeværelse af samtidig sygdom.

Som du allerede ved fra ovenstående, er cystitis oftest resultatet af forskellige gynækologiske sygdomme, herunder de der overføres gennem samleje. Men disse samme sygdomme kan igen hæmme både udbruddet af opfattelsen og det sikre resultat af graviditeten og fødslen af ​​en sund baby. I tilfælde af at du lider af blærebetændelse, og endnu mere så har en kronisk form, skal du under ingen omstændigheder lade det være uden tilsyn, men konsultere en læge. Lægen vil hjælpe med at etablere årsagen til den inflammatoriske proces i blæren, og vælger det optimale behandlingsregime.

 • Tilbagefald af sygdommen under graviditet.

Blærebetændelse i en gravid kvinde er meget almindelig. Og endnu mere forværringen af ​​en kvinde, der forventer en baby, kronisk blærebetændelse. Da behandling af blærebetændelse udføres ved hjælp af antibakterielle lægemidler, som, men ikke forårsager meget skade for den fremtidige baby, men stadig ikke ønskeligt, er det meget mere rimeligt at behandle sygdommen på forhånd. Graviditet efter antibiotika er meget bedre end at tage dem under graviditeten.

Graviditet med en cyste

Et andet problem, der interesserer kvinder – er det muligt at blive gravid med en æggestokkecyst. For at løse dette vanskelige problem bør en kvinde søge lægehjælp fra en gynækolog.
Dette spørgsmål kan opdeles i to underafsnit:

 • Er graviditet mulig, hvis en kvinde har en æggestokkecyst?

Det er umuligt at besvare dette spørgsmål utvetydigt – på fertiliseringsprocessen, forudsat at kvinden har cyster, påvirker flere forskellige faktorer. Som alle ved, i løbet af menstruationscyklussen opstår modning, og ægget efterlader folliklen. Hvis denne proces er ødelagt af en eller anden grund, og ægget ikke forlader follikelen, udvikles en cyste, som kaldes – follikulær. En sådan funktionel cyste vil naturligvis forhindre yderligere normal vækst af folliklerne, og som følge heraf bliver processen med ægløsning og befrugtning umulig.

Men i tilfælde af cyster i æggestokkene er tilgængelige ikke har karakter af follikulært oprindelse og ikke forstyrrer processen med ægløsning og befrugtning, graviditet er mulig. Dog bør kvinder der planlægger at blive gravide med tilstedeværelsen af ​​ikke-funktionelle æggestokkene cyste blive husket, at sådanne graviditeter har en øget risiko, som er altid risiko for torsion ben cyste, som kræver øjeblikkelig kirurgisk indgreb.

Derfor anbefaler læger – gynækologer at slippe af med æggestokkene, inden de planlægger en graviditet. I samme tilfælde, hvis graviditeten allerede er indtrådt, vil gynækologen ordinere en behandling for kvinden, som er designet til at reducere risikoen for at udvikle en torsion af benene til et muligt minimum.

Gravid med tilstedeværelsen af ​​smitsomme sygdomme og seksuelt overførte sygdomme.

Også meget ofte spørger kvinder om, hvorvidt det er muligt at blive gravid med betændelse. Svaret på dette spørgsmål vil afhænge af hvilken type betændelse kvinden har, og hvad der egentlig forårsager betændelsen. Så for eksempel på et spørgsmål om, hvorvidt det er muligt at blive gravid med trichomoniasis, vil gynækologer give et tvetydigt svar. I tilfælde af at sygdommen ikke forårsagede nogen patologiske forandringer i kvindens reproduktive system, er det i teorien muligt at starte graviditeten.

Men i praksis er beslutningen om at blive gravid i en sådan situation ekstremt uansvarlig og urimelig. Graviditet, der finder sted på baggrund af smitsomme sygdomme, er meget ofte kompliceret og slutter ofte meget desværre – spontan afbrydelse, for tidlig fødsel eller fødsel af et sygt barn. Så for eksempel er svaret på spørgsmålet om, om det er muligt at blive gravid med en endometritis, negativ. Men komplikationer kan ikke undgås. Ligeledes er kvinder bekymrede for spørgsmålet – kan jeg blive gravid med colpitis. Men få mennesker tænker på den skade, der vil blive forårsaget af den baby, hvis moder lider af denne sygdom.

Meget mere fornuftigt, inden du planlægger graviditet, til at gennemgå en fuldstændig undersøgelse af kroppen og om nødvendigt undergå et behandlingsforløb. Et illustrerende eksempel betragtes et tilfælde – klamydia under graviditeten kan påvirke udviklingen af ​​fosteret under graviditeten, hvilket forårsager en afbrydelse af den normale udvikling af fosteret og, som et resultat af medfødte defekter. Og hvis at blive gravid efter klamydia har en behandlet, vil nogen komplikationer i sundheden for både mor og foster ikke følge.

Opsummering logiske konklusion, vil vi gerne endnu en gang nævne, at før planlægger at blive gravid, bør en kvinde absolut konsultere en læge – en gynækolog og videregive alle nødvendige inspektioner. Imidlertid vil i det mindste generel viden om et sådant sarte problem som infertilitet være meget nyttig. Vi er glade for at kunne tilbyde dig komplette og interessante oplysninger om dette emne, som du kan finde her.

Husk at du med et stort ønske kan opnå noget, og endnu mere et rent og lyst mål, hvordan man kalder dig en mor!

Vi råder dig til at læse: hvordan man ved, at du er gravid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =