Halsbrand under graviditet. Metoder til kamp

halsbrand under graviditeten

Indhold:

 • Årsager til halsbrand
 • Hvordan man undgår halsbrand?
 • Hvordan slippe af med halsbrand?

Hvis du spørger gravide, hvad der mest irriterede dem under graviditeten, husker 90% af procent om halsbrand. Desuden tror nogle kvinder helt alvorligt på, at halsbrand er et tegn på graviditet. Det handler om halsbrand, der vil blive diskuteret inden for rammerne af denne artikel. Vi vil forstå, hvad dette fænomen er, hvorfor halsbrand opstår under graviditeten, og – vigtigst af alt – hvordan man bekæmper det. Faktisk at lide en halsbrand nogle måneder efter hinanden, og til tider og i hele graviditeten, ikke så simpelt.

Halsbrand komplicerer i høj grad det normale forløb af graviditeten, hvilket bringer en kvinde ubehag. Selv om det af hensyn til retfærdighed skal bemærkes, at halsbrand ikke udgør en særlig trussel mod moderens og babyens sundhed. Nå, bortset fra at det forværrer en toksisk forløbet, hvis der er en, forstærker dens symptomer.

Til at begynde med er det nødvendigt at tale om, hvad der er halsbrand. Læger kalder halsbrand en meget kompleks betegnelse – “reflux esophagitis”. Han står ganske simpelt – kaste maveindholdet i spiserøret, forårsager betændelse udvikler, som er involveret i slimhinden foring den nederste del af spiserøret, som er placeret på grænsen af ​​pylorus.

Som regel begynder de fleste halsbrand under graviditeten at plage en kvinde i slutningen af ​​anden-tredje trimester. I nogle tilfælde kan halsbrand begynde i første trimester og fortsætte indtil fødslen. Nogle gange kan halsbrand forekomme i et stykke tid – fra et par minutter til flere timer, og sommetider plager en kvinde dag efter dag, uge ​​efter uge.

halsbrand under graviditetsbehandling

Årsager til halsbrand

Så lad os se, hvorfor gravide kvinder så ofte bliver ofre for halsbrand? Hvorfor er hun så ofte i denne periode af en kvindes liv? Det er trods alt det direkte forhold mellem graviditet og halsbrand.

I århundreder troede folket, at oftest halsbrand forekommer på et tidspunkt, hvor krummer vokser hår. Men hverken læger eller kvinder selv bekræfter denne teori. Meget ofte blev de mødre, der var meget plaget af halsbrand, født babyer næsten uden hår. Og tværtimod – mødre af fluffy nyfødte babyer med halsbrand under graviditeten mødte slet ikke.

Og hvad siger lægerne herom? Hvordan forklarer de et sådant fænomen som halsbrand hos gravide? Mekanismen for halsbrandproblemer forårsager ikke – indholdet af maven bliver kastet i spiserøret, som under indflydelse af dette meget indhold er irriteret, og den inflammatoriske proces begynder. Men spørgsmålet om hvorfor denne patologiske proces aktiveres under graviditeten, lægerne har ikke noget klart svar. De fremsætter flere hypoteser, som hver er helt berettiget. Lad os se nærmere på hver af disse:

 • Halsbrand i tidlig graviditet

Som allerede nævnt ovenfor, forekommer nogle gange halsbrand i sig selv i de tidligste stadier af graviditeten. Og nogle gange endda inden menstruationsforsinkelsen – i nogle kvinder bliver det et af de første tegn på graviditet. Normalt kommer halsbrand ikke alene, men ledsages af trofaste “kammerater” – kvalme, opkastning, halsbrand. Eller simpelthen sagt, der er symptomer på toksicitet i den første halvdel af graviditeten.

Så hvad er årsagen til en sådan halsbrand? Selvfølgelig hormoner. Det er kendt, at hormonelle forandringer en gravid kvinde meget – i blodet hos kvinder stiger kraftigt, og flere niveauer af kønshormoner, progesteron, der kræves for at opretholde graviditet, og humant choriongonadotropin kræves for en vellykket udvikling. Disse hormoner har en meget forskellig virkning på alle organer og funktioner i kroppen. Herunder mave-tarmkanalen, hvis glatte muskler under påvirkning af hormoner er stort set afslappet.

Dette er grunden til at smide indholdet i maven i spiserøret. Og henholdsvis, og årsagen til halsbrand under graviditeten. Som regel overgår halsbrand forårsaget af tilsvarende årsager uafhængigt af slutningen af ​​første trimester. Men desværre er der absolut ingen garanti for, at det i anden-tredje trimester ikke vender tilbage. Men på dette tidspunkt af graviditet vil halsbrand blive forårsaget af helt forskellige årsager.

 • Halsbrand i lange perioder med graviditet

I tilfælde af at halsbrand har optrådt ved senere graviditetsforhold, da livmoderen stiger i volumen og mave vokser, er årsagen til forekomsten lidt anderledes. Oftest forstærker halsbrænden efter 36 ugers graviditet. For det første, på dette tidspunkt produceres hormoner igen og slapper af af alle de glatte muskler i kroppen. Inkluderet dørvagter – han udfører sin funktion er ikke så korrekt som normalt.

Desuden fortsætter livmoderen med at vokse i volumen. Da hun stiger højere og højere, krymper maven gradvist. Han trykker på membranen, medfører stakåndethed og kaste provokerer maveindhold i spiserøret, der, som vi har set, er udløsningsmekanismen for udvikling af halsbrand. En lignende tilstand vil blive lettet et par uger før levering, når livmoderen falder lidt.

Livmoderen går nedad, fordi barnets hoved falder så lavt som muligt til det lille bækken – barnet optager den mest optimale kropsholdning inden fødslen. Forresten, i denne periode forsvinder ikke kun halsbrand, men også åndenød. Og niveauet af progesteron i denne periode med graviditet er meget reduceret. Selvom andre ubehagelige fornemmelser erstattes af hyppig vandladning og forstoppelse. De opstår igen som følge af, at livmoderen begynder at presse på tarm og blære. Men fortvivl ikke – der er meget få. Og du vil mødes med din baby!

Hvordan man undgår halsbrand?

Så, halsbrand under graviditeten: hvad skal man gøre? Først og fremmest er det nødvendigt at prøve, så dette problem slet ikke opstår. Selvfølgelig kan du ikke helt undgå muligheden for udseende af halsbrand. Det er dog værd at prøve – ved at observere visse foranstaltninger, hvis du ikke fuldt ud forsikrer dig mod denne plage, vil det mindst flere gange reducere hyppigheden og intensiteten af ​​halsbrandangreb.

 • Kost af mad

Den rigtige måde at tjene halsbrand for enhver person er at spytte på din kost. Og en gravid kvinde er ikke en undtagelse til denne uforanderlige regel. Desuden skal fremtidige mødre nøje følge med på, hvad de spiser. For det første er det nødvendigt helt at udelukke fra kosten af ​​de fødevarer, der har tendens til at irritere maveslimhinden, eller bare at fremprovokere en forøget produktion af mavesaft.

Disse produkter omfatter alle stegte fødevarer, røget produkter, konserves, pickles, krydret og salt mad. Derudover anbefales det ikke for fremtidige mødre at spise sure frugter, bær, slik i store mængder, friske boller. Se og hvad du drikker – det er uacceptabelt at drikke kulsyreholdige drikkevarer, sød og sur juice, enhver form for kaffe og kogt te. Bedste til at drikke fremtidige mødre er egnede ikke-kulsyreholdige mineralvand, kompotter, frugtdrikke, fermenterede mejeriprodukter.

 • Måltid

Et stort antal mennesker har en “fantastisk” vane – hele dagen noget at aflytte og komme hjem – fra hjertet for at spise, og lige før sengetid. Så – for en gravid kvinde er en sådan ernæringsplan strengt kontraindiceret! Den eneste acceptable løsning er en fraktioneret strømforsyning. I intet tilfælde kan kroppen blive overbelastet med sådanne mad “angreb”. Prøv at spise ofte, men i små portioner – 8 – 10 gange om dagen.

Forresten vil sådan ernæring også bidrage til at undgå problemer som forstoppelse. De er også meget relevante for en gravid kvinde. Forresten, forstoppelse kan også forårsage halsbrand. Dette skyldes det faktum, at forstoppelse provokerer spændingen i hele fordøjelsessystemet og dermed kaster indholdet af maven i spiserøret.

halsbrand under graviditeten hvad man skal gøre

Hvordan slippe af med halsbrand?

Meget mange kvinder mener, at behandling af halsbrand under graviditeten er en ubrugelig besættelse. Ligesom, indtil en smul på lyset ikke vises, og du bør ikke prøve. Men det er slet ikke tilfældet – fra halsbrand under graviditeten kan det være sikkert, men meget effektive retsmidler. Og der er både medicin og folkemægler.

Af den måde, hvis du lider af halsbrand, skal du fortælle din læge – gynækolog. Måske vil han finde det nødvendigt og udpege et farmakologisk lægemiddel. Det er ikke værd at tage noget selvstændigt. Trods alt kan selv den mest uskadelige medicin i en gravid kvinde føre til de mest uforudsigelige konsekvenser.

Men du kan prøve at behandle halsbrand hjemme på en sikker måde. Og straks vil jeg gerne sige, at sodavand ikke er den bedste assistent. Soda kan kun midlertidigt lindre tegn på utilpashed. Meget mange kvinder er “købt” for denne tilsyneladende effektivitet – faktisk hjælper sodavand til en tid. Dette bør dog ikke gøres. Tro mig ikke? Se selv! Til dette skal du bruge sodavand, vand, eddike og et tomt glas.

Hæld i et glas vand, hæld en spiseskefuld eddike og tilsæt en knip af sodavand. Kan du se, hvordan sodavand (alkali) reagerer med mavesaft? (Acid)? Ønsker du virkelig, at denne kemiske reaktion skal finde sted i din mave? Når alt kommer til alt, er i hvert fald gastritis garanteret for dig. Så lad sodavand fortsætte med at stå på sin hylde. Og vi vil fortælle dig om andre, langt mere sikre måder at fjerne halsbrand på.

Midler til halsbrand

 • Ristede gulerødder

Så du har de første symptomer på halsbrand. Skynd dig ikke og tag fat i piller – mens halsbrand er endnu ikke stærk, kan du hjælpe de almindelige rå gulerødder. Rens det, vask det og rist det. Tilsæt ikke sukker til gulerødderne, ellers vil effekten være direkte modsat. Sådan behandling vil kun forværre situationen, da halsbrand bliver mere udtalt.

Bare en lille revet gulerod hjælper med at glemme halsbrand i mindst et par timer. Sådan behandling er helt sikker. Desuden har gulerødder den mest gavnlige effekt på moderens og babyens krop – fordi det indeholder et stort antal næringsstoffer.

 • Honningkammer

Også i kampen mod halsbrand kan være meget effektiv til at hjælpe et sådant biavlprodukt, som honningkage. Imidlertid er en sådan behandling kun effektiv til single og ikke meget alvorlige halsbrandangreb. Bare tygge honningkagen som et almindeligt tyggegummi. Voks forsigtigt ombryder slimhinden i maven og spiserøret med voks, vil fjerne den inflammatoriske proces.

I tilfælde af at du tidligere havde tilfælde af en allergisk reaktion på honning, passer denne behandling ikke dig. Og resten skal ikke blive misbrugt – barnet kan senere få allergi over for honning. Af hensyn til retfærdighed skal det bemærkes, at disse oplysninger ikke er officielt bekræftet af læger, men det er ikke værd at risikoen. Tross alt bør behandling under ingen omstændigheder skade barnet!

 • Alkalisk mineralvand

Hvis halsbrand smerter dig i de første uger af graviditeten, kan almindeligt alkalisk mineralvand hjælpe. Så snart du føler mindst et tegn på halsbrand, drik straks en tredjedel af et glas alkalisk vand. Efter dette skal du være sikker på at ligge i et par minutter – ellers kan der være opblødning og flatulens. Og det er overflødige problemer og ulemper, som den fremtidige mor absolut ikke behøver, er det ikke?

 • Juice af rå kartofler

Fra halsbrand under graviditet kan hjælpe og kartoffelsaft. For at gøre dette skal du vaske og rense en stor kartoffel. Gnid det på en fin rist, og klem derefter saften med gasbind. Drik en spiseskefulde juice straks efter starten af ​​halsbrand. Særligt godt hjælper et sådant værktøj i sen graviditet – 35 – 40 uger. Forresten må du under ingen omstændigheder forberede kartoffeljuice til fremtidig brug – på bare 20 minutter taber det helt sine helbredende egenskaber. Desuden bliver det farligt for enhver persons legeme.

 • Hørfrø

Ikke mindre end lægemidler, infusion af hørfrø er effektiv. Til forberedelsen hældes 5 spiseskefulde hørfrø med et glas kogende vand. Insistere i omkring en time, så belastning og drik i små kløfter hele dagen. Forsvindelsen af ​​halsbrand efter de første to timer er et meget godt tegn. Derfor passer værktøjet perfekt til dig.

Sådan behandling kan udføres af kurser – dette vil give den fremtidige mor mulighed for at glemme halsbrand i mindst flere måneder. Essensen af ​​behandlingen er ekstremt enkel – som en hørfrøinfusionskvinde bør tage tre gange om dagen – om morgenen før morgenmad, til frokost og lige før sengen. Varigheden af ​​behandlingen er kun en uge.

Prøv at finde din opskrift, fordi det, der er effektivt for en person, ikke kan hjælpe en anden. Og lad din graviditet ikke blive overskygget af noget! Især nu, hvis du er overhalet af halsbrand under graviditeten, hvad skal man gøre, ved du perfekt!

Vi råder dig til at læse: Hvordan slippe af med halsbrand under graviditeten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 3