Et sart problem – allergi overfor kondomer

allergisk over for kondomer

Indhold:

 • Årsager til allergi udvikling
 • Symptomer på allergisk reaktion
 • Hvad skal jeg gøre?

Den kendsgerning, at sikker sex er frem for alt, selv en skolebør kender i dag. Og de mest almindelige midler til beskyttelse var og forbliver et kondom. Og det er helt naturligt – et kondom beskytter effektivt både uønskede graviditeter og seksuelt overførte infektioner. Og på sundhedsområdet for både mænd og kvinder har brugen af ​​kondomer ikke nogen negativ indvirkning.

Selvom … I meget sjældne tilfælde er der et så irriterende fænomen som en allergi overfor kondomer. Ja ja det er et ægte medicinsk problem, og ikke en almindelig undskyldning, som mange tror. Men heldigvis er denne type allergi ikke så ofte – omkring 5% af de voksne, der har sex. Symptomer på en sådan allergi, behandling, forebyggende foranstaltninger – dette er præcis det, der vil blive diskuteret i denne artikel.

Årsager til allergi udvikling

Hvad er en allergi, læger ved det meget godt. Men hvorfor det udvikler sig i en person, men omgå den anden side – er stadig et stort mysterium. Og den allergiske reaktion på kondomer var ingen undtagelse. Ikke desto mindre skelner læger to risikogrupper, som omfatter mennesker, der har størst sandsynlighed for at udvikle en allergisk reaktion på kondomer.

 • Genetisk prædisponering

Selvfølgelig skal du ikke skynde dig forældrene med spørgsmålet om, hvorvidt de var allergiske overfor kondomer – men emnet er meget sart. Men selv en allergi til jordbær i dine slægtninge kan tale om, hvad du får, hvis du ikke er allergisk overfor visse stoffer, så er du virkelig bestemt til det – helt sikkert. Så det er muligt, at der i første omgang kan forekomme en allergisk reaktion på et kondom.

 • Allerede eksisterende allergi

Nå, hvis du ved allergier til støv, hunde eller chokolade, bør du ikke være for overrasket, hvis kondomer er tilføjet til listen over allergener. Af den måde har over 70% af alle tilfælde af allergiske reaktioner på kondomer tidligere været allergisk overfor andre stoffer.

ubehagelig allergi overfor kondomer

Symptomer på allergisk reaktion

Det er meget svært at se en allergisk reaktion på kondomer, men husk at symptomerne kan være meget forskellige. Og hvad der præcist vil opstå i dette eller det tilfælde, afhænger kun af organismens individuelle karakteristika. Så skal du være opmærksom på sådanne fænomener som:

 • Ubehag i kønsområdet

I de fleste tilfælde gør en allergi mod kondomer i første omgang dig opmærksom på kløe og brænding i kønsområdet. Hertil kommer, at hvis den allergiske reaktion er meget stærk, kan du ikke udelukke rødme og endda hævelse af kønsorganerne. Dette er især almindeligt hos kvinder.

 • Hududslæt

Der er ofte tilfælde, hvor en allergisk reaktion på en kondom får sig til at mærke af udslæt på huden – simpelthen sætte, elveblader. Graden af ​​udtryk kan være meget anderledes – det hele afhænger af sværhedsgraden af ​​den allergiske reaktion.

 • Coryza og lacrimation

Næseforstyrrelser eller omvendt stærk udslip, rødme og kløe i øjnene, lakrimation – så kroppen kan også gøre det klart, at han er allergisk over for kondomer. I de fleste tilfælde ledsages disse symptomer af hududslæt.

 • Problemer med lungerne

I særligt alvorlige tilfælde kan allergi opstå problemer med lungerne – især hoste, hvæsen i lungerne eller værre – med vejrtrækningsproblemer. At forsinke i dette tilfælde under alle omstændigheder er det umuligt – så hurtigt som muligt at søge lægehjælp. Heldigvis sker dette meget sjældent – i omkring 1% af alle tilfælde.

Vær opmærksom – symptomerne på allergi overfor kondomer er meget sjældne efter den første ansøgning. Typisk gør den allergiske reaktion sig selv efter anden eller tredje brug af kondom, et par timer efter samleje – kroppen har brug for noget tid.

allergi mod kondomer og dets behandling

Hvad skal jeg gøre?

Hvis du har mistanke om, at du er allergisk over for et kondom, skal du straks gå til lægen. For at gøre dette er det mindst nødvendigt af følgende to grunde. For det første, hvis der er kløe, brændende og hævelse af kønsorganerne, er det ekstremt vigtigt at sikre, at dette ikke er nogen veneral sygdom. Hvoraf er desværre ingen forsikret.

For det andet, hvis det virkelig er en allergisk reaktion, er det nødvendigt at forstå, hvilke stoffer der fremkalder det. I dag er det meget nemt at lave en blodprøve til definitionen af ​​allergener – det kræver ikke meget tid, ingen store penge. Og for at gøre det er det bare nødvendigt at forstå, hvordan man fortsætter.

Ved du, at alle kondomer er lavet af latex uden undtagelse? Og latex er igen fremstillet af saften fra det brasilianske Hevea-træ. Og det er proteinerne af latex i langt de fleste tilfælde, der fremkalder udviklingen af ​​en allergisk reaktion på kondomer. Men ikke altid – i nogle situationer udvikler en allergisk reaktion ikke til latex, men til andre komponenter – for eksempel aromatiske stoffer eller smøremiddel.

Afhængigt af resultaterne af allergitesten er der to muligheder for at løse dette sarte problem:

 • Allergi til komponenter

Hvis du er heldig og har en allergisk reaktion fra dig eller din partner, ikke for latex, er det nok at forsøge at ændre kondomsmærket – det er som regel nok til at glemme problemet. Men husk – du bør give præference til kondomer uden smagsstoffer og kun med vandbaseret smøremiddel. Undersøg grundigt oplysningerne på pakken med kondomer.

 • Allergi til latex

Men de mennesker, der er allergiske over for latex, er meget mindre heldige – de skal helt opgive brugen af ​​kondom. Selvfølgelig kan du prøve at finde kondomer fra polyurethan til salg, men for det første er det noget fra fantasien. Og for det andet har sådanne kondomer en meget værre grad af beskyttelse.

Derfor er det mest rimelige at høre en læge, der vælger den optimale præventionsordning for dig. Og selvfølgelig skal du glemme uformelle forbindelser – sundhed er meget dyrere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 1 =