Er sport tilladt for åreknuder på benene?

At vælge en sport for åreknuder på benene bør tage højde for den nuværende fase af sygdommen. I de sene stadier af åreknuder kan selv mindre fysisk anstrengelse, såsom almindelige mid-pace squats, forårsage komplikationer og forværring af patientens trivsel. I første fase kan du øve enhver sport, undtagen at løfte tung vægt.

Evne til at udøve med åreknuder

Hvordan vælger man en sikker sport?

Til sport i varicose fordele, og ikke skade, skal du lære om den potentielle skade og mulige fordele fra træningen. Du bør vælge denne form for træning, som vil have minimal risiko for komplikationer og maksimal fordel. Spiseråder opstår næsten aldrig isoleret. Efter en tid siden sygdomsbegyndelsen opstår sådanne ledsagende overtrædelser:

 • flebitis;
 • trombose og / eller emboli
 • sklerose i venen;
 • aneurisme.

Phlebitis er en betændelse i venevæggen forårsaget af patologiske forandringer, stagnation af blod, et fald i karets tone.

Aneurysmer er bøjninger, der erhverver et blodkar under påvirkning af blodtryk. De ligner bulende områder på væggen. Ved et tryk hoppe, for eksempel under squats eller løb, kan aneurysmer briste. I dette tilfælde sprøjtes blod i omgivende væv, dannes der subkutan eller intramuskulært hæmatom. Omkring sidstnævnte kan let danne en inflammatorisk proces med dannelse af sår.

Lægehøring før klasse

Tiny vaskulære stjerner, som alle mennesker, der lider af åreknuder i lang tid, er hullerne i kapillærerne. For ikke at slutte sig til strengen af ​​ubehagelige symptomer, skal du afhente belastningen bevidst. En anden farlig komplikation, der kan provokere sport i åreknuder, er tromboembolisme. Emboli – det rejste frit gennem kredsløbssystemet af et bundt af koaguleret blod.

Klumper er også koagulationsblods blod, der kun er fastgjort til skibets væg.

En trombose eller embolus kan forårsage en blokering af venen, hvis den sidder fast på et smalt sted. I dette tilfælde er der phlebitis, betændelse i venevæggen. Faren for at tilstoppe fartøjet er, at blodet stadig søger måder at forlade blødt væv og vende tilbage til hjertet. Derfor øges belastningen på de fartøjer, der ikke er tilstoppede, mange gange.

Øget tryk bidrager til dannelsen af ​​nye aneurysmer. Fra denne onde cirkel er det muligt at komme ud, hvis du begynder at styrke væggene i blodkar ved hjælp af korrekt valgte sport. En række handlinger, der hjælper dig med at træffe den bedste beslutning:

 • besøge en phlebologist, en kompetent specialist inden for vaskulære lidelser;
 • Find ud af lægen på hvilket stadium åreknuder er;
 • følg lægenes anbefalinger med et ændringsforslag til dit velbefindende.

Ordningen om åreknuder

Sommetider reagerer kroppen på den øgede fysiske aktivitet, ikke som specialisten forudser. Nogle patienter genopretter sig meget hurtigt, deres karats vægge styrkes, der er stadige fremskridt på vej mod genopretning.

I andre patienter sker ændringer langsommere, idet der opstår for store jobkomplikationer. Det sker også, at intensiv træning fører til overgang af åreknuder til et mere alvorligt stadium. Det er nødvendigt at lytte til dine følelser for at gøre lektionen nemmere, hvis det er nødvendigt. Lægen kan ikke støtte patienten døgnet rundt, men du bør besøge phlebologen mindst en gang om året. Hvad er symptomerne, du skal straks kontakte lægen:

 • øget vaskulær smerte, svær brænding, smerter i benene;
 • omfattende hævelse;
 • cyanose (blåtende) af tæerne;
 • følelsesløshed, tab af hudreaktion over for temperatur og taktile stimuli;
 • blødninger, der kan ses med det blotte øje.

Det er vigtigt ikke at glemme, at uden at der sker rettidig lægehjælp, forårsager obstruktionen af ​​skibet omgivende vævs død. Oxygen sult, overskydende carbondioxid og giftige stoffer, manglende ernæring fører til celledød. Der er inflammation, nekrose, og så transporteres produkterne fra nedbrydning langs kredsløbssystemet, der fremkalder forgiftning og sepsis.

Kompression undertøj til træning med åreknuder

I alvorlige tilfælde skal lemmen amputeres på grund af gangren. Derfor skal du omhyggeligt overvåge din tilstand. Det rigtige valg af fysisk aktivitet giver et positivt resultat:

 • musklerne i benene styrkes;
 • blodforsyningen er normaliseret
 • Væggene på skibene bliver mere elastiske, fleksible og sunde;
 • Åreknuder går til et lettere stadium, patienten bevæger sig aktivt til genopretning.

Uden en foreløbig høring af en phlebologist vil det være svært at vælge det optimale træningsregime. Derfor skal du bestå en eksamen med en specialist.

forholdsregler

Under sport med åreknuder bør der anvendes stramme og stramme sokker, og i de senere stadier af sygdommen er det obligatorisk at anvende kompressionslinned. Sidstnævnte mindsker sandsynligheden for komplikationer og opretholder tryk i karrene ved at komprimere benet.

Fordelene ved yoga i åreknuder

Vælg en egnet type tøjvask hjælper phlebologist. For at forhindre anfald skal du altid tage en lille flaske vand uden gas. Du kan tilføje citronsaft eller frugt i den. Hvis krampen begynder under træningen, skal du drikke nogle få små vandlip og slappe af.

Du kan ikke fortsætte med at træne med øget ubehag. Det skal kun gøres, hvis der ikke er alvorlig smerte eller smerte i benene. Hvilke sportsgrene kan praktiseres med varicose, afhængigt af scenen:

 1. Det letteste – 1 stadie af sygdommen opdages sjældent. Med hende er der ingen specifikke tegn på varicose, bortset fra tyngde i benene efter en lang gåtur eller stående arbejde. For patienterne passer til enhver form for sport, undtagen at løfte vægte, sprint, faldskærmspring, klatring. Hvis du har brug for at få muskelmasse til træning, er det bedre at først bringe fartøjerne i form ved hjælp af aerobic eller jogging. Fase 1 pålægger ikke alvorlige begrænsninger, du kan øve næsten enhver form for sport, men belastningen skal reguleres rimeligt.
 2. Jo mere alvorlige er 2. etape af åreknuder. Synes ødemer, ubehag, lette kramper, følelsesløshed i tæerne. På fase 2 kan du ikke gøre aerobic, dans steppe eller løbe et stykke tid. Egnede roligere klasser: jogging (ikke mere end 20-30 minutter), gå. I fitnessrummet kan du bruge de fleste af simulatorerne, undtagen løftevægte. Den bedste effekt og fordel vil blive bragt af statiske belastninger, stretching, yoga.
 3. Medium i sværhedsgrad – 3 grader af åreknuder. Det er med dette stadium, at du oftest henvises til en læge, klager over smerter i benene, svær hævelse, kramper og hurtig træthed. Cyanose udvikler sig, tæerne nummer og erhverver en blålig tinge. Som et resultat af ilt sultning af væv, frembringes helbredelse af sårene langsomt, dannes trofiske sår. Huden bliver tør, smertefuld. Trin 3 er altid ledsaget af sklerose, flebitis, dannelse af aneurysmer. Venen i venen er buet, karret rager ud over hudens overflade. Er det muligt at gå ind for sport med varicose af denne grad? Kun i kompressionsundertøj og kun statiske belastninger. Det er ikke tilladt at løfte vægte, det er uønsket at tolerere føddernes træthed. De er bedst egnet til normalisering af blodcirkulationen: svømning, yoga, stretching, qigong. I fitnessrummet kan du bruge løbebåndet til at gå i et gennemsnitligt tempo på 20-30 minutter. For at opretholde en konsekvent god tilstand, bør du ikke løbe, aerobic, trin, nogen kampsport.
 4. Tunge åreknuder – fase 4. Patienten kan ikke holde arbejdskapaciteten i en 8-timers arbejdsdag. Trofiske sår spredes og indtager et voksende område. Phlebitis påvirker en række overfladiske og dybe årer. For at stoppe den videre udvikling af sygdommen kan patienten dog stadig yoga, strække, træne i liggende stilling. I yoga bør der vælges sådanne asanas, hvor der ikke er stagnation af blod. Racks på hovedet, udgør med hævede ben passer bedst. Desværre har patienter med fase 4 oftest iskæmisk hjertesygdom, aterosklerose og andre alvorlige problemer med blodkar. Derfor skal du kun vælge øvelser efter undersøgelse foretaget af en phlebolog og en kardiolog individuelt.
 5. Terminal stadium af åreknuder. Det er problematisk at gå ind for sport, men på et hospital kan patienten udføre fysioterapi, som lægen anbefaler.

Svømning med åreknuder

Den hastighed, hvormed åreknuder udvikler sig, er individuel for hver patient. Den mest nyttige og effektive sport til åreknuder i trin 1-3:

 • svømning;
 • yoga i et roligt tempo
 • walking walking tempo (ikke mere end 20-30 minutter);
 • gymnastik, stretching.

Det er nødvendigt at undgå længere ophold i en asana eller gymnastikspose. Hvis benet begynder at blive følelsesløs, mister følsomhed, skal du ændre kroppens position. Du kan træne hjemme med anbefalinger fra en phlebologist. Tilstrækkelig fysisk belastning og korrekt valgt mad hjælper med at stoppe åreknuder.

Ernæring og motion

Fysisk træning vil øge blodcirkulationen, fordi arbejdsmusklerne har brug for mere intensiv gasudveksling. Trykket inde i venerne vil være højere end i hvile. For at reducere sandsynligheden for trombose og blokering af vener, har du brug for en diæt, som reducerer blodpropper. Denne effekt er produceret af produkter:

 • citron, citrusfrugter;
 • rødvin;
 • hvidløg, ingefær.

Gavnlig virkning på sammensætningen af ​​blod drikkevand med citronsaft Denne drik hjælper med at slukke din tørst og forhindre kramper under træningen. Umiddelbart efter sessionen skal du hvile dine fødder, gå hjem med et gåtrin.

Før du går i seng, er det nyttigt at tage et kontrastbad til fødderne. For at afslutte proceduren behøver du koldt, ikke varmt vand. Derefter kan du gøre en afslappende massage, læg kompression og få lidt søvn.

Sov og sport med åreknuder

Kroppen gendannes fra de beskadigelser, der modtages i løbet af dagen, især hurtigt under søvn. Hvis patienten planlægger at genoprette, udover en afbalanceret fysisk aktivitet, skal du sove godt. En voksen har brug for mindst 6-8 timer, så kroppen og psyken kan hvile.

Til træning er den bedste tid 1,5 timer efter vågnen og 2,5-1,5 timer før sengetid. Efter træning skal du slappe af dine muskler, tage et bad, slappe af. For at støtte skibene er det nyttigt at lave en fodmassage før sengetid. Især er det nødvendigt at være opmærksom på fødder og ben. Kronisk søvnmangel påvirker kardiovaskulærets arbejde, med en mangel på søvn kan man ikke kombinere sport og åreknuder.

Prognose for genopretning

Åreknuder udvikles, hvis øvelsen er overdreven og falder, når øvelserne er afbalancerede. De vigtigste regler, der skal overholdes for at kunne drage fordel af sport:

 • løft ikke tung vægt;
 • Ikke engagere sig i et hurtigt eller langt løb
 • Brug ikke øvelsescykler ud over elliptiske modeller;
 • vælg først og fremmest sådanne øvelser, hvor benene er flush med bagagerummet eller derover;
 • efter klasser har en god hvile;
 • hvis du føler dig værre, så kontakt en læge med det samme.

Hvis patienten overholder disse anbefalinger, styrkes hans fartøjer. Efter 1-2 år, når åreknuder går i en lettere grad, kan du udvide række af øvelser. Til forebyggende formål anbefales det at gøre opvarmning til benene i løbet af arbejdsdagen:

 • bøje og bøje benet i knæ og ankel leddene;
 • drej benet i knæ og ben;
 • ælt ægene med dine hænder;
 • Træk tåen af ​​foden, hop på spidsen.

Du kan gøre disse enkle øvelser i 5-10 minutter på et hvilket som helst stadium af åreknuder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 3 =