Er det muligt at mærke ægløsning?

ægløsning hos kvinder

Indhold:

 • Hvordan opstår ægløsning?
 • Finder kvinden forandringerne sted med hende?
 • Hormonale cyklus
 • Medicinske metoder til at lære om begyndelsen af ​​ægløsning

Der er mange måder at vide, hvornår ægløsning finder sted. Du kan foretage specielle test, måle basal temperatur, tage en blodprøve fra en blodår til hormoner. Men på trods af den tilsyneladende tilgængelighed af sådanne metoder vil kvinder gerne vide, hvordan man føler sig ægløsninger uden medicinske metoder. Hvilke symptomer kan du forstå, at det er sket? Hvorfor har kvinder brug for det?

Ikke alle bruger kontinuerlig prævention, mange foretrækker barriere metoder eller endda praksis afbrudt samleje.

Følelsen af ​​ægløsning er en kvinde, der kan beskytte sig mod uønsket graviditet.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Hvordan opstår ægløsning?

Ægløsning er en fysiologisk proces, der forekommer i den kvindelige krop. På dette tidspunkt, folliklen brister og ægget fra æggestokkene ud, som løber ud i æggelederen og begynder at bevæge sig mod livmoderen. Hvis der efter ægget kommer i livmoderen, en sæd mødes med det, opstår der en forestilling.

Pigen begynder at bygge follikler selv på “designstadiet”, når det mest moderne medicinsk udstyr endnu ikke kender fostrets køn. I mellemtiden lagde den fremtidige pige på 6 uger folliklerne, omkring 300.000 celler, en mikronstørrelse.

Er svært at forestille sig, at kvinden stadig ikke, hvem hun er, pigen eller drengen, har ikke tid til at trænge ind i tanken om, at der snart vil blive mor, og naturen har allerede tænkt på forplantning.

ægløsningstest
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Finder kvinden forandringerne sted med hende?

Det bør straks præciseres, at en sund kvinde med reproduktiv alder føler ægløsning som en fysiologisk proces, i de fleste tilfælde umulig. Hvis hun har gynækologiske problemer, vil udkastet af ægget på grund af reduktionen af ​​æggeleddet være smertefuldt for hende.

I hvilket tilfælde sker dette? Når tilgængelig:

 1. Inflammatoriske processer i æggestokkene.
 2. Spikes af æggeleder.
 3. Endokrine sygdomme.

Smerter kan stoppe i flere timer eller blive i to dage, trække eller skarpe. I nogle tilfælde kan man endda sørge for smertestillende midler.

Der er mange moderne værktøjer, der lindrer smerte, men de fleste gynækologer anbefaler at begrænse sig til ikke-show. Dette er et bevist stof, det lindrer effektivt spasmer og giver sjældent bivirkninger.

For at forstå, hvornår ægløsning sker, skal du analysere din tilstand i løbet af cyklen. Og for visse vil det være muligt at se nogle regelmæssige fysiologiske og psykologiske ændringer af ens egen tilstand.

En kvinde kan fejre en regelmæssig udbrud af energi sammenfaldende med bestemte dage i cyklen. Dette er et sikkert tegn på, at ægløsning forekommer. Det er i løbet af denne tid, at frigivelsen af ​​østrogen, et hormon, der forbedrer humør og … stimulerer tiltrækning til det modsatte køn.

For at finde ud af, at ovule kom ud af follikelen, er det muligt og ved de karakteristiske ændringer i vaginal udledning. De bliver flydende, næsten gennemsigtige. Under vandladning opdager en kvinde ofte, hvordan slime flyder ud af hende. Disse ændringer begynder to eller tre timer før ægets udløsning og fortsætter i to til tre dage.

Hvis der i løbet af ægløsningen er tildelt en dråbe blod eller pink udledning, er der ikke noget forfærdeligt i dette. Det er bare en individuel reaktion fra en kvinde på en fysiologisk proces.

Selv om dette sker oftere, hvis en kvinde har fibroider.

tegn på ægløsning
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Hormonale cyklus

Ægløsning forekommer ideelt på visse dage i menstruationscyklussen. Det er opdelt i flere faser.

 1. Den indledende fase kaldes follikulær. Efter afslutningen af ​​de kritiske dage begynder oocytterne at danne sig i folliklerne.
 2. En uge efter begyndelsen af ​​modning udskilles hovedfollikelen, Graafa vesikelen. Det er i det, at det fremtidige æg er født. Fasen kaldes ovulatorisk.
 3. En uge senere klækkes et æg fra Graafovaya boblen. Hendes liv er i gennemsnit fra en dag til tre, men det sker, at hendes aktivitet fortsætter i fem dage. Dette er fasen af ​​ægløsning.
 4. Den sidste fase af cyklen er fasen af ​​den gule krop. Den briste follikel samles i en flok, som en lukkende blomsterkalot. Hun akkumulerer pigmentet af lutein og ændrer farve.

Hvis graviditet ikke har fundet sted, så ægget er afvist af kroppen med endometrium, der har samlet sig på væggene i livmoderen i denne periode.

Så menstruationscyklusen fortsætter i det ideelle tilfælde. Dens normale varighed varierer fra 21 til 35 dage. For de fleste kvinder forekommer kritiske dage inden for 28 dage, plus eller minus fem. Med denne periodicitet forekommer ægløsning ca. 14 dage.

Hvis en kvinde er sund, påvirkes den ikke af eksterne og interne faktorer, der forårsager patologi, så cyklussen opretholdes næsten uændret. I tilfælde af brud på cyklussen kan ægløsning flytte og endda helt forsvinde.

Cyklisterne er ikke kun relateret til sundhedstilstanden. På sin kurs, forekomst og omfang påvirker mange faktorer.

 • Ændring af kosten, herunder kost. Når du kasserer “ekstra” kilo af reproduktionskapacitet kan gå tabt helt. Hvis en kvinde har konstante svingninger i vægt i en eller anden retning, kan hun miste evnen til at blive mor.
 • Ændring af klimazoner.
 • Emosionelle tilstand, især modtagelighed for hyppig stress.
 • Overdreven fysisk aktivitet.

Overtrædelse af den hormonelle baggrund og aldersrelaterede ændringer direkte forbundet med dem, skift ægløsning. Nogle stoffer, der ikke har hormoner, blokerer det. Der er ingen ægløsning og under graviditet.

Nogle kvinder tror på, at ægget ikke under modningen kan modnes og ikke er beskyttet, når barnet er ammet. Evnen til at tænke kan genoptage en måned efter barnets fødsel. I dette tilfælde har kroppen selv fra den tidligere graviditet stadig ikke tid til at komme sig helt tilbage. Derfor er det nødvendigt at være omhyggeligt beskyttet, når man starter et sexliv efter fødslen, hvis det ikke er planlagt at give barnet en yngre bror eller søster.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Medicinske metoder til at lære om begyndelsen af ​​ægløsning

En af de mest “gamle” metoder er måling af basal temperatur.

I løbet af cyklussen måles temperaturværdierne i anusen jævnligt fra morgenen, og et plot er plottet. På tidspunktet for ægløsning stiger temperaturen, om end lidt, med to til fire divisioner. Men på diagrammet kan du se et konstant ovulatorisk spring. For undfangelsen er denne tid den mest gunstige, for den uønskede graviditet – den farligste.

Den næste metode er en blodprøve fra en ven til et hormon. Før frigivelsen af ​​folliklen i æggelederen, er mængden af ​​luteiniserende hormon i blodet signifikant øget.

Den moderne metode til at påvise ægløsning ved hjælp af en test er baseret på samme princip. Kun en stigning i mængden af ​​lyuteniserende hormon er fastgjort i urinen.

Vis præcist starten på ægløsningskontrol på ultralydsapparatet. Også på det kan du se, hvordan ægløsningen ned i røret i livmoderen.

Kvinder vil føle tidspunktet for ægløsning for at beregne den optimale tid for befrugtning eller den mest “farlige” dag i cyklen. Men der er dem, der har brug for at vide præcis, når follikelbladene er nødvendige for at finde ud af, hvem der senere bliver født, en pige eller en dreng?

Ifølge en teori, antages det, at når sperm ind i kroppen til at frigive et æg, den maksimale sandsynlighed for piger. Mock celler “piger” er mere modstandsdygtig over for det første øjeblik af eksistens, og cellerne er “drenge” til at frigive et æg starten dø. Uanset om det er så eller ej, er videnskaben endnu ikke blevet oprettet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 23 = 24