En kvindes reproduktive alder. Hvad skal jeg vide?

kvinders reproduktive alder

Indhold:

  • Begyndelse af reproduktiv alder
  • Sundhed hos en kvinde i sin reproduktive alder
  • Slutning af reproduktiv alder
  • overgangsalderen

Reproduktiv alder er et koncept for alle, der hører under. Men ved vi alle, hvad det er? Ofte ikke – nogen hørte noget, men virkelig ingen ved det. Sandsynligvis er det tid til at fjerne dette hul, tror du ikke? I dag vil vi forsøge at finde ud af, hvad nøjagtigt og hvilke funktioner denne mest reproduktive alder har.

Og vi dvæler ikke på den almindeligt anerkendte definition, at reproduktiv alder er den alder, hvor en kvinde kan føde et barn. Dette og uden forklaring er forståeligt. Men det er meget mere interessant at forstå dette spørgsmål mere detaljeret. Sikkert vil du lære mange nye ting for dig selv.

Begyndelse af reproduktiv alder

De fleste mennesker tror, ​​at den reproduktive alder begynder med ankomsten af ​​den første menstruation. Strengt taget er det sådan. Men forberedelsen til dette øjeblik begynder meget tidligere – ca. 10-11 år, i den såkaldte pubertetenperiode eller mere simpelt puberteten.

Det første tegn på puberteten er næsten altid en stigning i brystkirtlerne. Så snart forældrene lægger mærke til dette, skal de forstå, at deres datter begyndte at forvandle sig fra en pige til en pige. Denne periode er den mest gunstige for at tale med en pige og fortæller hende om de kommende ændringer i hendes krop, hvis du ikke har gjort det før.

Så efter et stykke tid vises den første vegetation – først under armhulen og derefter på puben. Som den endelige – begyndelsen af ​​menstruationen. Officiel pubertet anses for at være forbi. Men det betyder ikke, at en pige kan føde et barn. Det er fysisk, at hun er i stand til at blive gravid og i de fleste tilfælde bære barnet. Men prisen vil være for høj – pigenes helbred.

Det er strengt taget og ikke overraskende, for i teenagere er pigen selv stadig et barn, og hendes krop er ikke klar til at bære barnet og fødslen. Lægerne er ekstremt ikke anbefalet at føde en pige, som ikke var mindst 18-19 år gammel. Ellers er der stor risiko for komplikationer, og nogle gange ret alvorlige.

Gynækologer sige, at jo yngre pige blev gravid, jo større er risikoen for abort, blødning, og anderledes, selvfølgelig, en stærk toksicitet. Og børnene på sådan en ung mor har ofte helbredsproblemer: de er født med en alt for lav kropsvægt, vægtøgning værre, og tilpasning til miljøforholdene sker meget tungere.

Selvom det er umuligt at afskrive de individuelle karakteristika for hver enkelt pigers organisme – nogle som i en alder af 14 er i stand til at føde en smuk sund baby samtidig med at deres helbred opretholdes. Men også om det psykologiske aspekt bør i hvert fald ikke glemmes – det er meget sjældent, at en teenagepige er psykologisk klar til at blive en mor.

Af hensyn til retfærdighed skal det siges, at i nogle tilfælde bliver meget unge piger fremragende mødre. Men alligevel er det nødvendigt at tale med teenagedatteren om metoder til prævention. I sidste ende skal barnet forblive barn – alt har sin tid. Pigen vil have tid til at sætte pris på charmen af ​​søvnløse nætter, bleer, gazik og andre egenskaber.

den korrekte reproduktionsalder for en kvinde

Sundhed hos en kvinde i sin reproduktive alder

Kvindernes sundhed – stoffet er meget følsomt og afhænger af mange faktorer. Og først og fremmest fra den generelle sundhedstilstand for en kvinde. Enhver kronisk sygdom – uanset om det er et kardiovaskulært system eller andre systemiske lidelser – har en meget stærk effekt på reproduktionssystemets tilstand. Derfor er det så vigtigt at overvåge dit helbred, regelmæssigt gennemgå en lægeundersøgelse og ikke at engagere sig i selvmedicinering. Der er ingen trivial sygdom – selv den mest banale kulde kan påvirke kvindens reproduktive system.

Hertil kommer, du har brug for at vide, og at kvinders sundhed er i høj grad afhængig af føtale udvikling piger i hendes helbred i den neonatale periode og barndom, endsige en teenager. Tragisk, medicinsk statistik siger, at kun 15-20 procent af børn fødes helt raske.

Og det er ikke overraskende, at de fleste piger allerede i begyndelsen af ​​reproduktiv alder allerede har nogle eller andre sygdomme i reproduktionssystemet. For at undgå dette bør forældrene omhyggeligt overvåge pigers sundhed og ikke ignorere eksistensen af ​​en børne gynækolog.

Ja, og voksne kvinder bør huske på, at det bør besøge en gynækolog mindst to gange om året – også selvom det ikke gider. Meget mange sygdomme opstår i en latent form i meget lang tid. Og at sådanne check-ups kan hjælpe med at genkende sygdommen og begynde passende behandling.

Slutning af reproduktiv alder

I medicin anses det, at slutningen af ​​reproduktiv alder er begyndelsen på overgangsalderen. Faktisk begynder kroppen at forberede sig på dette på forhånd – efter ca. 40 år begynder fading af den reproduktive funktion. Hele denne proces udvikler sig som følge af ændringer i kroppens hormonelle baggrund.

Den kvindelige krops evne til naturligt at tænke sig begynder at falde – menstruationscyklussen begynder at forfølge, også ægløsningsprocessen brydes. Ved du, at antallet af æg i den kvindelige krop er strengt defineret selv ved pigenes fødsel? Og disse æg under reproduktiv alder og modnes. Nye æg modner ikke.

Selvfølgelig forsvinder evnen til at tænke ikke på en dag – selv i perioden med udryddelse af reproduktiv funktion, kan en kvinde stadig forestille sig. Men vi må ikke glemme, at jo ældre en kvinde er, desto højere er chancerne for at have en baby med disse eller andre genetiske afvigelser.

Derfor anbefaler lægerne ikke at udsætte barnets fødsel for længe. Selvfølgelig siger ingen at i 40-45 år er der ingen chance for at få et barn – de er også ret høje. Men også på byrden på en kvindes krop, i intet tilfælde skal vi glemme – jo ældre en kvinde, jo tyngre får hun en graviditet.

reproduktiv alder

overgangsalderen

Separat vil jeg gerne nævne overgangsalderen, som opstår omkring 45-50 år, når æggene endelig ophører med at modnes. Så er sandsynligheden for barnets opfattelse udelukket. Dette sker selvfølgelig ikke på en dag – hele processen fra starten af ​​menstruations uregelmæssigheder til dens fuldstændige forsvinden kan vare flere år.

Og i denne periode kan en kvinde forvente en overraskelse. Eller rettere, en kinder overraskelse, i ordets rigtige forstand. Kvinden mener, at menstruation ikke skyldes overgangsalderen, men hun er faktisk gravid! Så sørg for at beskytte dig selv helt til sidst. Og det – for at stoppe beskyttelsen er det kun muligt, hvis du besøger lægen og afleverer nødvendige analyser.

Som du kan se, er kendetegnene for kvinders reproduktive alder ikke så få. Men hvis du ved om dem, vil du helt sikkert kunne undgå et stort antal problemer. Vær sund og smuk i enhver alder!

Vi anbefaler at læse: Climax hos kvinder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 + = 67