Hvordan man laver ansigtsmasker i hjemmet

kosmetiske ansigtsmasker derhjemme

Indhold:

 • Sådan laver du en kosmetisk maske
 • Rensning og beroligende masker
 • Regenererings- og hvidtmasker
 • Næringsrige og vitamin masker
 • Anti-aging masker
 • Masker til huden omkring øjnene

Hvem nægter at bevare hudens sundhed og skøn så længe som muligt? Til dette formål kommer mange produkter fra den moderne kosmetiske industri til vores hjælp. Cremer, salver og makeup er designet til at bremse og skjule de tegn på aldring, der vises på din hud. Men en af ​​de mest kraftfulde og effektive metoder til hudpleje er ansigtsmasker.

Sådanne enkle metoder til foryngelse kan udføres både i en dyr skønhedssalon og i de sædvanlige hjemforhold. Blandinger, der kan gøres ved deres indsats, er mere egnede til dem, der ikke ønsker at bruge meget tid og penge på dette. For at gøre dette hjemme, behøver du ikke at anvende nogen særlig indsats. Derudover vil du være i stand til at bestemme hvilke komponenter der er mere egnede til dig og gøre dit ansigt yngre og friske.

Sådan laver du en kosmetisk maske

Ved valg af alle former for ansigtsplejeprodukter foretrækker vi kosmetik baseret på naturlige ingredienser. Til fremstilling af hjemme masker tager normalt kun sådanne produkter og ingen kemi. De vigtigste ingredienser er honning, friske bær og frugter, urter og grøntsager, æg, mejeriprodukter, afkog af almindelige og sjældne urter og æteriske olier. Enig, dette er meget bedre end køb af produkter fra butikken, når du ikke ved, hvilke kemikalier der blandes der.

Men når man udfører sådanne procedurer i behagelige og hyggelige hjemforhold, skal man altid huske flere vigtige nøgleregler. Det første og vigtigste er, at du skal lave en maske. Det betyder, at de skal gøres to til fire gange om ugen (antallet af procedurer afhænger af følsomheden og følsomheden af ​​din hud) i flere måneder. En engangs procedure vil ikke medføre absolut intet resultat.

For det andet, før du påfører den forberedte sammensætning på huden, er en grundig forbehandling af ansigtet nødvendigt. Fjern overskydende fedt, snavs og døde hudceller fra epitelet, og åbn porerne. Ellers vil næringsstofferne i masken ikke have den ønskede virkning, og procedurer kan endda skade, hvis snavset trænger ind under huden. Først skal du fjerne rester af kosmetik med en speciel creme eller tonic. Derefter vaske dit ansigt med en gel eller en mild skrubbe. Hvis du ikke har en skrubbe, kan den også gøres hjemme uden problemer. Der er ingen hemmelighed. Tag en ske med enhver honning og en sked af lavt salt eller kaffe grunde, bland – her er til dig og skrubbe!

Det næste skridt er at åbne porerne. Den bedste og nemmeste måde er at arrangere et dampbad. Kog vand, hæld det i en passende beholder og i ca. 15 minutter, læn dig over dampen. Glem ikke at dække dit hoved med noget, så dampen mest effektivt vil påvirke porerne. For større effekt, lav et afkryds af urter – en tør hudtype, der passer til rosmarin eller vinrød og til fedtkalendula eller kamille. Det vigtigste er, at damp ikke er for varmt, det vil være skadeligt for huden. Efter proceduren skal du få et ansigt dækket med en serviet. Bare glem ikke at du ikke kan gnide huden med et håndklæde, det vil gøre ham skade.

Og nu kan du gå til den vigtigste procedure. Masken bør kun påføres med en ren og blød børste eller scapula, afhængigt af blandingens konsistens. Der er et stort antal forskellige sammensætninger og forskellige opskrifter til masker, som nemt kan fremstilles hjemmefra, fra produkter i køleskabet. Når du vælger den rigtige maske til dig, skal du overveje typen af ​​din hud og det resultat, du regner med. Overvej nogle af de mest populære opskrifter.

kosmetiske ansigtsmasker

Rensning og beroligende masker

Masker er uundværlige til pleje af olieagtig, problematisk eller kombinationshud, hvilket ofte kræver særlig dyb og grundig behandling. De hjælper med at åbne og rense porerne, samt fjerne overskydende fedt og forbedre hudens hud. Forbered en sådan sammensætning derhjemme er ikke svært. Normalt er alt hvad du behøver allerede til rådighed, du skal blot vide, hvad du skal kigge efter. Hvad har du brug for?

 • sodavand

Soda er i hvert hus. Dette er det enkleste middel. Tag to spiseskefulde af almindelig hvede eller rismel og en teskefuld sodavand, tilsæt vand indtil dannelsen af ​​vandløb og i cirkulære bevægelser (under ingen omstændigheder behøver du ikke at gnide hårdt!). Påfør en maske på dit ansigt. I dette tilfælde kan huden tingle lidt. Efter fem til ti minutter, hvis du ikke klemmer for meget, skal du skylle med lunkent vand. Også sodavand kan blandes med din yndlingsgel til vask og derefter bruges i stedet for skrubbe.

 • hindbær

Denne plante vil hjælpe med at slippe af med acne. Tag en spsk hver. tørrede blomster og hindbær blade og hæld et glas kogende vand. Tør dit ansigt med denne infusion. Du kan også føje til hindbærene en skefuld (te) af tørret mynte, kamille og grøn te per glas kogende vand.

 • aloe

Aloe juice er kendt for sine medicinske egenskaber. Bland æggehvilet (duk skal du ikke) med en teskefuld limejuice eller citron og en skefuld aloe vinaigrette. Påfør masken med lette runde bevægelser, og fjern efter en kvart time forsigtigt dæmpet i vand og skruet en bomuldspindel ud. Denne maske vil tørre, lindre og lette huden lidt.

Regenererings- og hvidtmasker

Sådanne masker er egnede til dem, der har små ar fra bumser og andre mindre defekter, for eksempel pigmenterede pletter. Men at bruge sådanne masker i hjemmet skal være meget forsigtig, da sådanne blandinger er baseret på ret aggressive ingredienser, og i tilfælde af misbrug kan de forårsage forbrændinger eller en allergisk reaktion. Her er nogle af dem:

 • Citronsaft

Citronsaft er en naturlig syre, det vil lette huden og glatte hudens udseende. Bland citronsaften med creme i et 1: 1 forhold, og spred blandingen jævnt over huden og undgå området nær øjnene. Forlad en sådan maske på dit ansigt må ikke være længere end en kvart time. Fjern forsigtigt resten med en vatpind og vask med koldt vand.

 • Hydrogenperoxid

Peroxid er et kendt blegemiddel. To skjeer af peroxid, to spiseskefulde citron eller limejuice og en skefuld hvid ler (tage en tsk) blandes og gælder for problemområder. Efter fem til ti minutter kan du vaske dit ansigt med køligt vand. Gentag ikke før to uger.

 • Badyaga

Det er et lægemiddel, der forbedrer blodcirkulationen, rydder og indsnævrer porerne, løser pigmenterede pletter. Det sælges i et apotek. Hvordan laver man en maske fra dette stof? Rør en skefuld spaghetti, to skeer hvidt ler og to eller tre spiseskefulde vand. Efter tyve minutter fjern forsigtigt lerlaget fra ansigtet med en serviet og skyll med vand. Eventuel lille ubehag som følge af lægemidlets virkning. Efter brug skal du altid anvende fugtighedscreme.

Næringsrige og vitamin masker

Sådanne masker bør anvendes til enhver form for hud. De fugter det og forsyner med alle nødvendige vitaminer og sporstoffer. For vitaminmasker er det bedst at bruge frisk frugt og grønt, juice fra dem, samt honning. Sådanne masker passer bedst til madlavning derhjemme, især hvis du har dit eget websted, og du kan rive den rigtige ingrediens lige fra sengen.

 • Agurk maske

Dette er et velkendt middel til foryngelse, det bruges selv i dyre skønhedssaloner. Rist gurkeren og bland dem med en ske – to yoghurt. Påføres på renset hud og efter 20 minutter vaskes med rent vand.

 • Æbler og æblesaft

Det hjælper med at tone og give huden med alle de nødvendige mikroelementer. Skrub æblet på en fin rist og tilsæt honning, indtil der opnås en tyk cremefuld masse. Efter 20 minutter kan masken skylles med rindende vand.

 • Hindbær og jordbær

Disse er ikke kun lækre bær, de er også meget nyttige til dit helbred. Tag en spiseskefuld hindbær og jordbærjuice og tilsæt fire spiseskefulde mælk. Dip en osteklange eller rent lommetørklæde, og læg det på dit ansigt og hold det, indtil det tørrer helt. Skyl derefter dit ansigt med lunkent vand.

nyttige kosmetiske ansigtsmasker derhjemme

Anti-aging masker

Foryngende masker skal hjælpe dem, der allerede har bemærket de første tegn på aldring på deres ansigt. Aging hud på grund af processer, der ødelægger det, fortaber hurtigt uvurderlig fugt, og dette fører til udseendet af nye rynker. Derfor er der i cremer til fading hudtype vægt på fugt og beskyttelse mod tørring. Ikke mindre vigtigt er produkter, der indeholder antioxidanter. Masker, der er tilberedt hjemme, kan være meget mere effektive, fordi du kun bruger friske produkter, og ikke en butiksversion, der indeholder konserveringsmidler.

 • Aloe med honning

Dette er virkelig en mirakel kur. En spiseskefuld honning og ca. to spises aloe saft blandes til en homogen masse uden klumper. Efter 20 minutter vaskes med varmt vand.

 • Grape

Druer – en rig kilde til antioxidanter. Bland lige dele druesaft og mælk. Vådt håndklæde og anvende som en maske i 15 minutter.

 • Af brændsler

Nisse er rig på vitaminer, især vitamin E. Blad af nælde skal jordes og blandes med en teskefuld honning og en spiseskefuld olivenolie eller teolie. Påfør masken på det område, der skal behandles, i 10-15 minutter, og skyll derefter med køligt vand uden sæbe uden at gnide huden.

Masker til huden omkring øjnene

Denne zone er den tyndeste og mest sårbare. Hun næsten hele tiden i bevægelse (blinkende, mimicry) og er også tilbøjelige til at strække og tørre, så de første rynker vises ofte i denne zone. Det er meget vigtigt at vælge det rette middel til pleje og fugtgivende. Derudover skal du passe på huden omkring øjnene, du skal starte i din ungdom, og jo før jo bedre. Her er et par opskrifter, der hjælper dig med at passe på dette problemområde – Maxi på disse opskrifter kan nemt fremstilles hjemme fra de tilgængelige værktøjer:

 • Fra hævelse under øjnene

En meget simpel maske – kun i femten til tyve minutter skal du anvende hakket pebermynteblade og dække med bomuldspindler gennemblødt i koldt vand eller grøn te.

 • Fra rynker

Du kan bruge almindeligt smør som en natcreme. For at øge effekten skal du tage en spiseskefuld veltørrede (fortrinsvis selvindsamlede) kamille- og limeblomster, hæld en kop bratt kogende vand og lad det gå i ca. 15 minutter. Sæt infusionen, bland derefter en spiseskefuld blødt cremet (fedtfattigt, mindst 82%) smør og to teskefulde infusion. Påfør området omkring øjnene, hvor der er de fleste rynker, og gå i seng.

Som du kan se, er der ikke noget lettere end at lave “en maske” hjemme i en af ​​disse opskrifter. Det skal bemærkes, at hvis du vælger den sammensætning, der passer til dig, skal du gennemgå hele proceduren for bare sådanne masker. At skifte til en anden opskrift og eksperimentere med forskellige blandinger anbefales ikke, da det er en ekstra stress for din hud.

Og husk at hudtilstanden er en indikator for alle processer i din krop. Det er nødvendigt at observere en række enkle regler for at forblive sunde og smukke så længe som muligt. Overhold regimet, få nok søvn, opgive dårlige vaner og fastfood, spil sport og smil så ofte som muligt, fordi et smil er en naturlig “maske”, der vil forynge og juble dig og folkene omkring dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 − = 25