Pilaf ilman lihaa: valmistaa riisiä mereneläviä ja vihanneksia

pilaf ja mereneläviä

sisältö:

 • Pilaf ja äyriäiset cocktail, vihannekset ja vihreät herneet
 • Pilaf äyriäisillä ja inkivääri
 • Pilaf ja äyriäiset espanjaksi, tai paella
 • Kiinan pilaf katkarapuja
 • Plov japaniksi tai sufido tahan

On yleisesti hyväksyttyä, että ruoanlaitto pilaf on kulinaarisen käsityön korkeus. Itse ammattikokot kokevat tuhansia salaisuuksia siitä, miten riisin herkullisimmat ruokalajit saadaan. Ja tärkein ei ole edes oikeiden ainesosien valinta, vaan prosessi, jossa he työskentelevät, niin sanotusti, teknologian kanssa. Ja yleensä ei ole välttämätöntä valmistaa riisiä lihaan. Pilaf ja äyriäiset eivät ole yhtä herkullisia kuin perinteinen vaihtoehto. Haluatko oppia tekemään riisiä murentavaksi ja äläkä kalaa kalaa? Valitse sitten jokin alla kuvattu resepti, ja kaikki sinä varmasti saavat sen!
Takaisin sisällysluetteloon

Pilaf ja äyriäiset cocktail, vihannekset ja vihreät herneet

Tällainen pilaf on melko helppo valmistaa, ja kun se tarjoillaan, se on erittäin mukava ulkonäkö, koska se sisältää erilaisia ​​väriyhdistelmiä. Sen rikas aromi ja maku johtuu selleriä, persiljaa, valkosipulia ja mausteita. Tällainen epätavallinen yhdistelmä riisiä, vihreitä herneitä, perinteisiä vihanneksia ja epätavallisia lisämateriaaleja tekee tämän reseptin erittäin mielenkiintoisen ja hyödyllistä viettää aikaa sen kehittymiseen. Lisäksi tarvittavat tuotteet ovat jokaisessa myymälässä.

ainesosat:

 • Basmati riisi – 200 grammaa
 • äyriäiset cocktail – 300 grammaa
 • porkkanoita – 1 kpl
 • sipuli – 1 kpl
 • vihreät herneet (tuoreet tai jäädytetyt) – 100 grammaa
 • selleri root – 50 grammaa
 • persilja root – 50 grammaa
 • valkosipulin pää – 1 kpl
 • suolaa – maun mukaan
 • mustapippuri – maku
 • muskotti – maku
 • oliiviöljy – 50 millilitraa

Valmistusmenetelmä:

Älä kiirehdi saadaksesi mereneläviä cocktaileja pakastimesta. Tämä resepti tekee mahdolliseksi ilman alustavaa sulatusta, koska tulevaisuudessa täysiarvoinen lämpökäsittely näillä ainesosilla on suunniteltu. Kaikki vihannekset, lukuun ottamatta valkosipulia, puhdista ja pese. Porkkanaa, sipulia, sellerijuuria ja persiljaa leikataan pieniksi identtisiksi kuutioiksi. Valkosipuli on yksinkertaisesti jaettu hampaisiin, poistamalla vain kuoren ylempi kerros.

Syvään paistinpannuun tai palaan polttaa oliiviöljyä. Se on hyvä rasvanpoltto ja se on ensimmäinen salaisuus siitä, miten valmistetaan herkullinen sekava pilaf äyriäisillä, eikä kypsennä riisipuuta mustekupuilla ja simpukoilla. Ota siis aikaa ja odota, että öljyllä on vaalea valkoinen savu. Tällöin kuulet toimintasignaalin – tyypillinen crackle. Tämä tarkoittaa, että on aika nopeasti levittää kasvisleikkureita voin voin kanssa ja paista se hyvin, muistamalla sitä sekoittamalla, niin että mikään ainesosista ei pala. Samaan aikaan sinun on lisättävä valkosipulin kynsiä.

Kun sipuli on pehmeä ja kirkas, ripottele vihreillä herneillä. Paista paistinpannu ja täytä sen sisältöä alhaisella lämmöllä, kunnes keittää. On suositeltavaa suuntautua herneiden koostumukseen – sen tulisi olla hyvin pehmeää ja muistuttamaan säilykkeitä, joten kiinnitä huomiota väriisi ostaessaan tai vain kokeilemaan. Jos kasvin maku on suloinen ja miellyttävä, ja väri on vihreää, niin se on nuori. Tietenkin ostaessasi jäädytettyjä herneitä, se on vain riippuvainen valmistajan omuudesta, koska pakkauksen sisällä et näe.

Kun kaikki kasvikset ovat valmiita, ne on maustettava, maustettu pippurilla ja pähkinäpennillä maun mukaan. Älä unohda poistaa valkosipulia, sitä ei enää tarvita. Sen jälkeen voit saada äyriäisiä pakastimesta. Jos heillä on paljon jäätä, niin vain muutaman sekunnin ajan upotettava ne kuumaan veteen. Jäätymisen yhteydessä ei ole välttämätöntä. Aseta äyriäiset pannulla vihannesten kanssa, peitä ja pistäydyt 10-12 minuuttia. Tässä vaiheessa monet kotiäidit tekevät virheen, kaataen myös vettä. Älä tee tätä, muuten zirvaksi on tyydyttymätön ja neitsyt, jolla ei ole myönteistä vaikutusta tulevan pilaun makuominaisuuksiin.

Sekoita riisi erillisessä kattilassa. Mereneläkkeillä Basmati-lajike sopii täydellisesti. Se on oma maku ja sen jyvät ovat pitkiä ja tasaisia. Tämä orientalinen pilau valmistetaan yksinomaan tällaisista viljoista. Ja riisimisen herättämiseksi huomaa toinen kulinaarinen salaisuus. Jos ruoanvalmistetaan 1 kuppi riisiä, tarvitset noin puolet tai kaksi kertaa enemmän vettä. Jos laiminlyödään tällainen osuus, et saa tulosta, joka vaaditaan.

Siksi kaadetaan pannulla tarvittava määrä kylmää vettä, suolaa se ja laita 1 rkl voita. Huuhtele riisi perusteellisesti, on parempi tehdä se useita kertoja. Kun vesi kiehuu, kaada se kattilaan ja keitä vähintään 20 minuuttia. Kun määritetty aika on kulunut, siirrä riisi pannulle vihannesten ja äyriäisten zirvakilla, sekoitetaan ja höyrytetään siellä enintään 5 minuuttia. Se on kaikki, pilaf ja kalaruoka on valmis. Voit palvella sitä sekä kuumana että kylmänä. Se on yhtä herkullinen, aromaattinen ja tärkeä, helppohoitoinen keholle, ja itse resepti tulee varmasti arvokkaaseen paikkaan kulinaarisessa kokoelmissasi.

pilaf äyriäisistä

Takaisin sisällysluetteloon

Pilaf äyriäisillä ja inkivääri

Tämä pilaf on täysin erilainen kuin edellä kuvattu. Se voi saada japanilaisia ​​muistiinpanoja. Ensinnäkin se ei käytä pitkäjyväistä mutta pyöreää riisiä. Toiseksi, kun mauste on jauhe inkivääriä – perinteinen japanilainen mauste. Muuten, voit käyttää myös marinoitua inkivääriä, jotta se voidaan käyttää erillisenä ruokalajina. Kuten näette, resepti antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla vähän ja valita haluamasi vaihtoehdon.

ainesosat:

 • Pyöreä vilja riisi – 200 grammaa
 • merenelävät: kampasimpukka, valkoinen kalanliha, kalmari, simpukat ja katkaravut – 700 grammaa
 • porkkanat – 2 kpl
 • sipuli – 2 kappaletta
 • inkivääri jauhe – 1 tl
 •  auringonkukkaöljy puhdistettu – 30 millilitraa
 • suolaa – maun mukaan

Valmistusmenetelmä:

Huuhtele riisi juoksevan veden alla useita kertoja ja anna sen kastua, kun valmistat pilaf-komponentteja. Vihannekset kuorivat, leikkasivat porkkanan kaistaleiksi ja hienonnut sipulit. Seafood sulattaa, huuhtele ja kuivaa. Kazanissa kaada auringonkukkaöljy ja anna sen hehkua ja laita sitten äyriäiset siellä. Kun tunnet ominaisen hapan haju, ripottele kaikki inkivääri jauhe, ja se katoaa.

Paista kalatuotteet paremmin keskilämmöllä. Heti kun niiden päästämä neste haihtuu, lisää sipulit ja keitä kunnes ne ovat läpinäkyviä 5-7 minuutin ajan. Laita nyt porkkanoita, paista. Suojaa säiliö kansiin ja kiehua sen sisältöä vielä 10-14 minuuttia. Varmista, että kaikki aineosat, jotka kaikki valmistusaineet ovat varattu valmistuksen aikana, peittävät ne. Muussa tapauksessa lisää kiehuvaa vettä. Älä unohda suolaa kaikkea.

Aseta aikaisemmin hylätty riisi kuumennetun ajan jälkeen ja täytä se kevyesti kahdella sormella. Yritä pitää kerrokset sekoittamasta. Terä reikä reikään, anna nesteen tunkeutua vihanneksia ja mereneläviä. Lisää suolaa uudelleen makuaan ja tulipalo suurentaa. Kun pilaf alkaa kiehua, vähennä lämpötilaa, peitä kannen kansi ja reunat niin, ettei höyryä tule ulos, laita pyyheliina kääreeseen.

Keitä lautasen 50 minuuttia. Käännä sitten uuni pois ja anna sen söilyttää vielä 10 minuuttia. Periaatteessa mitään kauheaa ei tapahdu, jos pidät pilafta palamaan jonkin aikaa. Resepti sallii tämän – tärkeintä on, ettei mitään palanut. Määritetyn ajan jälkeen avaa kansi, sekoita säiliön sisältö ja laita pilaf isoille levyille. Kaikki voit palvella astiaa!

pilaf äyriäisruokaa

Takaisin sisällysluetteloon

Pilaf ja äyriäiset espanjaksi, tai paella

Kuten edellä mainittiin, riisin ja äyriäisten yhdistelmää ei voida kutsua klassiseksi pilafiksi, mutta tällainen resepti on erittäin suosittua Euroopassa. Espanjalaiset keksivät nimensä lautaselle – paellaa. Perinteisten ainesosien lisäksi ne lisäävät sitä vielä makkaraa tai kanaa. Se osoittautuu tyydyttävämmäksi. Mutta jos haluat valmistaa kevyttä ja terveellistä ruokaa, rajoittakaa itsesi vihanneksia ja äyriäisiä kohtaan.

ainesosat:

 • Pyöreä riisi – 1 lasi
 • äyriäiset (katkarapu, seepia, osterit, kalmari, mustekala) – 200 grammaa
 • sipuli – 1 kpl
 • munuaiset – 100 grammaa
 • tomaatti (suuri ja kypsiä) – 1 kpl
 • pippuria bulgarian punainen – 1 kpl
 • broileri – 200 millilitraa
 • oliiviöljyä – 2 rkl
 • 1 tl kurkuma
 • suolaa, pippuria musta maata – maun mukaan

Valmistusmenetelmä:

Jos käytät pakastettuja mereneläviä, ota ne pois jääkaapista etukäteen, anna niiden sulattaa, pestä ja kuivua. Huuhtele riisi perusteellisesti. Mitä puhtaampaa se on, sitä korkeammat ovat mahdollisuudet saada hauras pilau seurauksena. Pesun jälkeen kaadetaan riisikakkua lämpimällä vedellä ja jätä liota tunnin ajan. Sipuli kuori ja leikkaa ohut puoli rengasta. Poista tomaatti kuori. Voit tehdä tämän laskemalla sen kiehuvaan veteen puolen minuutin ajan ja peittämällä se kylmällä vedellä. Tee sitten ristikkäinen leikkaus ylhäältä ja näe kuinka helposti voit poistaa kynsinauhan. Pippuri ja pese se pois siemenistä. Leikkaa vihannekset pieniksi kuutioiksi. Poista vihreät pavut ja leikkaa jäljellä olevat osat enintään 1 senttimetrin pituisiin kappaleisiin.

Ota syvä paistinpannu paksuilla seinillä, kaada siihen oliiviöljyä ja paista siinä sipulirenkaita, kunnes ne muuttuvat läpinäkyviksi ja pehmeiksi. Kun näin käy, lisää jäljelle jääneet vihannekset ja keitä ne 5 minuuttia keskilämmöllä. Laita nyt äyriäiset pannuun, sekoita ja paista kynän alla, kunnes se on valmis. Huomaa, että jos ne sisältävät kalmaria, keittoaika ei saisi ylittää 3-4 minuuttia. Ja jos päätät tehdä ilman niitä, voit sammuttaa kaikki minuutit 5 tai jopa 7.

Prosessin lopussa lisätään suolaa, mausteita, lisätään broilerinlientä ja vettä (150-200 millilitraa), sekoitetaan kaikki perusteellisesti ja keitetään. Sen jälkeen on aika levittää riisi pannulle, josta on luonnollisesti ennalta tyhjennettävä vettä. Peitä tuleva paella kansiin, vähennä lämpöä mahdollisimman vähän ja kypsennä sitä 30 minuuttia. Irrota paistinpannu tiukasta määräajasta ja kääri se 10 minuutin välein, jolloin riisi imeytyy jäljellä olevaan nesteeseen ja mausteisiin, jotta ne paljastaisivat täysin kaikki maut.

miten keittää pilaf ja mereneläviä

Takaisin sisällysluetteloon

Kiinan pilaf katkarapuja

Hengittävät ravitsemus ja erilaiset ruokavaliot varmasti rakastavat tätä yksinkertaista reseptiä Lähi-Britanniasta, koska se sisältää melko vähän kaloreita. Hän pitää myös miehiä, jotka noudattavat virkoja, koska niin sanotuissa “kala-päivissä” lautasen merkitys on merkittävä ero melko vähäisessä ruokavaliossa. Muuten, maistaa tämä lautasen muistuttaa paellaa, vain maku on erilainen – makea ja lievä.

ainesosat:

 • kypsentämättömät katkaravut – 150 grammaa
 • riisi pyöreä keitetty – 1 lasi
 • pippuria bulgarian punainen – 1 kpl
 • sipuli – 1 kpl
 • tilli – 12 oksia
 • soijakastike – maun mukaan
 • auringonkukkaöljy puhdistettu – 2 rkl
 • suolaa – maun mukaan

Valmistusmenetelmä:

Kuten näet, ainesosien määrä on pieni, noin 2 annosta. Jos haluat kokata enemmän kiinalaista pilafia, lisää vain mittasuhteita. Tämä ruokalaji voi myös syödä kylmä. Nyt siirrymme valmistautumisprosessiin. Kuori sipulit, poista siemenet bulgarialaisesta pippurista. Kasvikset ja tilli, huuhtele juoksevan veden alla, kuiva ja hienonnettu. Katkarapuja vähän kiehuvaan veteen, kiinni heti kun ne tulevat ylös ja poista kuoret niistä.

Paahda pannulla kasviöljy, esilämmitä ja paista sipulit katkaravun kanssa ja aseta ne erilliselle levylle. Joten olet jo valmistanut kolmea kokonaista osaa: riisi, joka on kypsennetty etukäteen, sipuli ja äyriäiset. Seuraa pippurin takaa. Se on myös paistettua öljyllä, jotta viipaleiden koostumus muuttuu pehmeiksi. Kun tämä tapahtuu, palauta sipuli ja katkarapu pannulle, lisää riisiä, kaada soijakastiketta ja suolaa tarvittaessa. Sekoita kaikki ainesosat perusteellisesti ja laita kannen alla 3 minuuttia, ei enää. Kuten näet, kaikki on yksinkertaista, nopeaa ja ennen kaikkea erittäin hyödyllistä. Bon appetit!

Takaisin sisällysluetteloon

Plov japaniksi tai sufido tahan

Japanissa on monia reseptejä pilaf kanssa mereneläviä. Pääsääntöisesti niissä kaikki ainesosat valmistetaan erikseen, ja ne sekoitetaan viimeisessä vaiheessa melkein ennen kuin ne palvelevat pöytää. Jos pidät japanilaisesta keittiöstä, niin tämä resepti voidaan arvostaa. Pilaf on hyvin epätavallinen, tuoksuva ja maukkaita.

ainesosat:

 • riisi sakeille keitetty – 500 grammaa
 • äyriäiset cocktail – 500 grammaa
 • sipuli (vaadittu valkoinen) – 1/2 kpl.
 • Bulgarialainen paprika – 1 kpl
 • porkkanoita – 1 kpl
 • pippuria bulgarian yellow – 1 kpl.
 • sipuli vihreä – 10 höyhenä
 • Suolaa ja jauhettua pippuria
 • seesamiöljyä

Valmistusmenetelmä:

Joten, resepti tarjoaa valmiin riisin. Keitä kaikki merenelävät, joita sinulla on vedessä. Sipuli ja porkkana kuoritaan ja leikataan pieniksi kuutioiksi. Lähetä ne paistinpannuun lämpimällä seesamiöljyllä, paista kunnes kultainen. Kuori bulgarialainen pippuri siemenistä, leikkaa pienet neliöt ja lähetä myös sipulia ja porkkanoita. Sitten siirretään keitetyt äyriäiset. Jatka pureskella 5 minuuttia ja kaada sitten lyöty muna.

Määritetyn ajan jälkeen lisätään suolaa, vuodenaikaa pippurilla ja yhdistetään riisin kanssa. Keitä vielä 5 minuuttia, kaada sitten soijakastiketta ja ripottele hienonnettua vihreää sipulia. Plov japani on valmis. Kuten näette, resepti on yksinkertainen ja lähes kaikkien saatavilla. Tästä huolimatta lautasen tuloksena on erittäin maukkaita. Sen hyödyllisyydestä ei myöskään ole epäilystä.

Plovia voidaan kutsua ilman liioittelua suosituimpia ruokia useissa Itä- ja Aasian maissa. Paikalliset asukkaat ylpeinä sanoivat, että lähes joka kylä, suuresta kaupungista maakuntakylään, on oma resepti ruoanlaittoon. Silti, koska sitä tarjotaan sekä päivittäisenä aterianaan että juhla-aikana. Muuten, pilaf on syönyt lähes kaikki väestönosat: sekä köyhät että rikas. Se toimii yhdistävänä elementtinä ihmisille, jotka pitävät tätä ruokalajia kansallisena ruokana. Plov ja eurooppalaiset pitävät siitä, varsinkin sen kevyestä versiosta, jossa käytetään merituotteita lihan sijasta. Yritä kokata sitä ja varmistaa, että se on maukasta ja yksinkertaista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1