Maapähkinä valmistelu: vinkit ja johdonmukaisuus

jauhettua kahvia

sisältö:

 • Kuinka valita oikea kahvi?
 • Kahvin valmistus turkissa

Hitsattu maapähkinäpavusta on monien suosikkijuoma. Kuuma tuoksuva virkistävä juoma aamuisin tuli heille eräänlaiseksi rituaaliksi. Kuitenkin todelliset kahviautomaatit tietävät, että sen hieno maku voi tuntua vain, jos oikein hitsata maajyvä. Tällä hetkellä on useita tapoja keittää: perinteisistä turkkeista moderniin kahvinkeittimiin. Tästä huolimatta ruoanvalmistusperiaate on aina sama: kuumaveden vaikutuksen alaisena uuttaminen tapahtuu – luonnolliset eteeriset öljyt erotetaan maustekahvista, jotka antavat ainutlaatuisen maun ja aromin.

Kotona turkkilaisia ​​tai israelilaisia ​​käytetään usein kahvinjuomien valmistukseen. Perinteisesti niillä on pohja laajeneva muoto ja ne on valmistettu kuparista, jossa on ohuen kerroksen tinaa sisältävä sisäpinnoite. Tämä turkkilaisen muoto ei ole vahingossa, kapeneva kaula auttaa säilyttämään kahvin erikoishaitan mahdollisimman paljon.

Jotta kahvijauhetta voitaisiin kunnolla hitsata kotona, turkkilaisia ​​lukuun ottamatta, tarvitset vain kolme ainesosaa:

 • kahvi;
 • vesi;
 • sokeri.

Kahvin valmistus turkkilaisessa on myös mielenkiintoinen, koska juoman makua voidaan vaihdella erilaisten lisäaineiden avulla, esimerkiksi suola, pippuri, muskotti, kaneli.

kiehuva jauhettu kahvi kalkkuna

Takaisin sisällysluetteloon

Kuinka valita oikea kahvi?

Ajattelemalla, mitä tehdä oikeaan kahviin, on otettava huomioon, että se riippuu paljon henkilökohtaisista mieltymyksistä ja mieltymyksistä. Joku viettää muutaman minuutin valmistelemalla sitä, kun taas toiset ruoanlaitto on erityinen seremonia. Joka tapauksessa sinun on harkittava useita kohtia. On parasta ostaa raakaa kahvipapuja: ne eivät läheskään hajuja ja maalattu vihertävällä värillä. Ennen käyttöä, ne on paistettava. Tämä toimenpide suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Paahdettaessa käytä paksua seinämäistä valurautaa, joka on esikuumennettu tulipalossa.
 2. Sitten vihreät jyvät kaadetaan siihen ohut kerros. Suuri määrä jyviä vaikuttaa valmisteen laatuun.
 3. Paahdon aikana sinun on jatkuvasti sekoitettava niitä puisen lusikan tai lastan kanssa.
 4. Muutaman minuutin kuluttua jyvät muuttuvat keltaisiksi ja jonkin ajan kuluttua kosteus alkaa haihtua ja kuumenee.
 5. Tämän hetken jälkeen kaikki riippuu henkilökohtaisesta makusta: ne, jotka rakastavat voimakkaasti paahdettua kahvia, voivat jatkaa prosessia, kunnes jyvät muuttuvat tummanruskeiksi.
 6. Koko jyvien paahtamisen prosessi kestää 15-30 minuuttia, minkä jälkeen ne on kaadettava metallilevyyn tai jäähdytyslevyyn.
 7. Tuoreet paahdetut jyvät voivat olla noin 12 tuntia.

Niille, jotka haluavat ostaa jo paistettuja jyviä, sinun pitäisi tietää:

 1. Tuoreiden raaka-aineiden aromia säilytetään parhaiten. Yleensä ne pakataan tyhjiöpusseihin, paljastaen erittäin vahvan kahvin haju. Näistä jyvistä voit tehdä erinomaista kahvia.
 2. Jos ostat kahvia, paistettu pitkään – sillä ei ole väliä. Voit yrittää korjata tilanteen. Tätä varten jyvät kuumennetaan paistinpannulla 10-15 minuuttia, kunnes voimakas kahvin tuoksu ilmestyy.
 3. Viljan ostaminen on otettava huomioon, että lajikkeesta riippuen niillä on erilainen maku ja maku. Juoman ominaisuudet eivät riipu pelkästään lajikkeesta, joista yleisimpiä ovat arabica, robusta ja brasilialainen kahvi, mutta myös maasta, jossa niitä kasvatetaan.

Yksinkertaisin vaihtoehto on valmis jauhettu kahvi. Tässä tapauksessa sinun on huolellisesti tutkittava tuotteen valmistajan tiedot, jotka on mainittu pakkauksessa: valmistusmaa, laatu, paistamisen ja hionnan astetta.

herkullista jauhettua kahvia
Takaisin sisällysluetteloon

Kahvin valmistus turkissa

Ei ole vaikeaa keittää kahvijauhetta oikein. Jotta voit tehdä tämän, sinun on tiedettävä prosessin ruoanlaitto ja joitain hienovaraisuuksia.

 1. Raikasta kylmää vettä kaadetaan turkkiin, ei lisää muutama senttimetri, jotta tilaa voidaan korottaa kahvin vaahto. Vedessä voit lisätä suolaa veitsen kärkeen tai pienelle sokerille. Tämä lisää veden kiehumispistettä ja tuo kahvia vielä tuoksuvaan.
 2. Lämmitä vettä matalalla lämmöllä.
 3. Jos käytät jyviä, jauhaa ne paremmin ennen ruoanlaittoa. Kahvijauheen keskimääräinen kulutus on noin 1 teelusikallinen ja liuos 100-150 ml vettä. Mittasuhteet ovat tietenkin likimääräisiä ja määräytyvät kokeilumenetelmällä.
 4. Paras hetki kahvin täyttämiseen on, kun vesi alkaa kiehua. Pienet ilmakuplat, jotka tulevat vedestä, tekevät silmistä mutaisiksi.
 5. Pudottamalla kahvia, älä sekoita sitä heti. Suurin osa jauhe pysyy pinnalla. Teelusikallinen olisi varovasti podtaplivat sitä, kostuttamalla vedellä.
 6. Kun vesi kiehuu turkkilaisten kaulan reunojen ympärille, tulee vaalea vaahtomuovi. Tässä vaiheessa sinun on sekoitettava lusikka kahvilla koko nesteen tilavuuden ajan ja vähennä tulta mahdollisimman pieneksi.
 7. Jatkamalla kahvia vähän lämpöä varten sinun on seurattava tarkkaavaista vaahtoa jatkuvasti sekoittamalla juomaa. Yksi tämän juoman oikean valmistelun säännöt – veden ei pitäisi kiehua. Aina kun vaahto alkaa nopeasti nousta, suihkut poistetaan tulesta.
 8. Älä kaada kahvia kuppeihin välittömästi. Hän tarvitsee pienen panimon. Jotta hiutaleita kahvia melko ratkaistu, muutama tippa keitettyä kylmää vettä voidaan tiputtaa Turkkiin.

Odotettuaan muutaman minuutin, voit täyttää kupin tuoksuva neste ja nauttia, nauttia hieno maku asianmukaisesti valmistettu jauhettu kahvi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − 20 =