Kuinka keittää oikea pilaf: klassinen resepti ja erilaiset muunnelmat

pilaw-resepti

sisältö:

 • Pilaf karitsan kanssa
 • Plov Ferghanassa
 • Pilaf sianlihasta
 • Pilaf Margilanilla dolman ja munien kanssa

Heti lihan ja riisin kypsentämisestä tulee heti mieleen nimi – pilaf. Itse asiassa tämä pitkäaikainen aasialainen ruoka on saavuttanut valtavan suosion kaikkialla maailmassa ansiosta sen ainesosien uskomattoman harmonisen yhdistelmän ansiosta. Ja miten et voi rakastaa tätä herkullista ruokalajia, joka vain saa sinut hulluksi tuoksiesi kanssa? Mutta se ei ole vain mausteet ja oikean lihan valinta. Huomionarvoista on itse algoritmi todellisen pilaf: n valmistelulle.

On tärkeää tietää, missä järjestyksessä on tarpeen asettaa kaikki ainesosat kattilaan, missä vaiheessa ne pitäisi maustaa ja suolata. Lisäksi lautasen kauneus riippuu teidän taidosta viipaleiden vihanneksia. Ja tämä ei ole kaikki salaisuuksia. Haluatko tietää loput? Sitten huomiosi on kuvaus pilafin tunnetuimmista resepteistä. Jokaisella niistä on omat erottuva piirre, mutta kaikki ovat yhtä herkullisia ja aromaattisia.

resepti pilafille

Takaisin sisällysluetteloon

Pilaf karitsan kanssa

On lampaan kanssa, että todellinen Uzbekistan pilaf keitetään klassisessa mielessä. Itse asiassa tätä lihaa ei voida yhdistää riisin kanssa. Se on kohtalaisen rasvainen, sillä on erityinen maku ja maku. Jos ennen kuin et ole koskaan keittänyt pilafia lampaan kanssa, muista kokeilla tätä reseptiä. Lautasantenni on erittäin maukas ja täynnä. On tärkeää huomata oikea tasapaino eikä murtaa mittasuhteita.

ainesosat:

 • lammasta ilman luuta – 500 grammaa
 • porkkanat – 500 grammaa
 • sipuli – 500 grammaa
 • pitkäjyväinen parboiled riisi – 1 lasi
 • valkosipuli – 6 dentiiliä
 • kasviöljy – 100 grammaa
 • suolaa – maun mukaan
 • hops-suneli – 0,5 tl
 • karhunvatukka – 1 tl
 • kylmä vesi

Huuhtele riisi juoksevan kylmän veden alla ja liota se jonkin aikaa. Sillä välin huolehdi vihanneksista. Puhdista ne ja leikkaa ne. Sipuli – mieluiten puolirenkaat ja porkkanat – ohut pipot. Tämä tehdään näin: ensin leikkaa koko kasvi diagonaalisesti, yrittäen saada soikeat levyt 0,5 cm paksuiksi ja niistä tulisi jo olla pitkä olki.

Jos kasvikset valmistetaan, mene lihaan. Se on leikattava melko suuri, muuten paistamisen aikana karitsan jättää kaikki mehut. Ota nyt säiliö tulevalle pilaulle. Tämä voi olla syvä valurautainen paistinpannu tai kattila. Pakastevaatimus astioille on tiheän kankaan ja paksujen seinien läsnäolo, jotta vältetään ruoka-aineen polttaminen paistamisen ja hauduttamisen aikana.

Kaada auringonkukkaöljy valittuun astiaan ja lämmitä se tulessa. Aloita nyt valmistaa zirvak – mikä tahansa pilau. Lähetä liha paloiteltuina paistinpannuun tai kauhuun. Kun paistetaan, lisää sipulit, sitten porkkanoita. Jos uskot, että on paljon vihanneksia ja lihaa, älä huoli, koska sammutuksen aikana ne vähentävät huomattavasti äänenvoimakkuutta.

Klassiseen reseptiin kuuluu zirvakin valmistelu kahdessa vaiheessa: 15 minuuttia korkealla lämmöllä jatkuvasti sekoittumatta ja ilman kansiota, niin samalle ajanjaksolle kuin lepotilassa. Ensimmäisen vaiheen lopussa kastike on kunnostettava ja maustettava kunnolla. Reseptissä määriteltyjen mausteiden lisäksi voit käyttää basilikaa, kuminaa, mustapippuria, korianteria ja laakerinlehteä. Joka tapauksessa, mausteilla yritä liioitella sitä, jotta ne eivät pistä lihan itse makua.

Kun zirvak haihdutetaan, joka on merkittävästi vähentynyt määrä, sen päälle aseta riisi ja kaada kaikki vesi (muista kylmä) niin, että se on pari senttiä kattoi pannun sisällön tai pata. Tuli vähentää ja heikentää. Keitä pilaf tunti, sekoittamatta tai peeringin kannen alla. 10 minuuttia ennen prosessin päättymistä, säilytä valkosipulinkynsiä riisillä, joka on aiemmin kuorittu kuoren ylemmästä kerroksesta. Poista astia sitten tulesta ja kääri pesu tai paistinpannu lämpimällä peitteellä. Tämä sallii plov “murtautua”, kuten kokeneet kotiäidit sanovat, ja saavuttaa tarvittava tila. Jos sinulla ei ole kärsivällisyyttä odottaa, voit lähettää sen heti, mutta on parempi odottaa hieman kauemmin. Uskokaa minua, ruuan maku tulee entistä rikkaammaksi ja rikas.

reseptejä pilaf

Takaisin sisällysluetteloon

Plov Ferghanassa

Vaikka muunnelmia teemasta pilaf nyt on niin paljon, klassinen resepti kutsutaan “paikan Fergana” tai “Uzbekistanin”, joka periaatteessa on sama. Tässä tapauksessa käytetään runsaasti erilaisia ​​ainesosia, jotka eivät ole ainoastaan ​​erityinen riisi vaan myös kahdenlaisia ​​lampaanlihaa. Mielenkiintoinen ja epätavallinen on nykyisen Uzbekistan plovin esitys, mutta kaikesta kunnossa.

ainesosat:

 • lammasta ilman luuta – 700 grammaa
 • karitsan luun ja lihan – 300 grammaa
 • rasvaton karitso (lampaat) – 200 grammaa
 • riisi (eräänlainen Devzira) – 1 kilogramma
 • sipuli – 3 kappaletta
 • porkkanat – 1 kilogramma
 • valkosipuli – 2 päätä
 • Auringonkukkaöljy – 150 grammaa
 • 1,5 teelusikallista
 • pippuria punainen mausteinen – 2 kappaletta
 • sipuli valkoinen – 2 kpl
 • tomaatti – 4 kpl
 • punaviinipulveri – maku
 • suolaa – maun mukaan

Ensinnäkin, varsinkin jos valmistelet tätä astiaa ensimmäistä kertaa, valmistele kaikki tuotteet etukäteen. Leikkaa liha keskikokoisille paloiksi, pekoni – pieniksi kuutioiksi. Sipulit ja porkkanat puhdistavat ja pestään, valkosipuli poistaa kaikki kuori. Jos ostat riisin markkinoilla, missä kansalliset Uzbekistan-mausteet myydään, se on ensin lajiteltava poistamaan kiviä, mikä voi myöhemmin vahingoittaa hampaita. Sitten rumpu on huuhdeltava huolellisesti juoksevan veden virran alla, jotta se muuttuu läpinäkyviksi ja liottaa.

On aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Leikkaa sipulit ohuiksi puolirenkaiksi ja porkkanoilla pitkiä olkia. Älä missään tapauksessa käytä palkkion käyttöä tähän tarkoitukseen, ainoastaan ​​käsi-veitsityö on yksi välttämättömistä edellytyksistä esillä olevan Uzbekistan pilaf -valmisteen valmistamiseksi. Porkkana viipale sirotella sokeria sokerin aloittaa prosessi erittää mehu.

Ota valurautapullo ja laita se tulelle. Kaada auringonkukkaöljy, lämmitä se hyvin ja heittää pieni lamppu siihen. Sen avulla voit määrittää optimaalisen lämpötilan, jolla sinun pitää paistettua karitsaa. Jos polttimo ruusuisi muutamassa sekunnissa, se tarkoittaa, että on aika laittaa rasvaa. Sen pitäisi muuttua kultaiseksi repäisyksi. Heti kun näin tapahtuu, vedä ne ulos melusta ja kiinnitä se. Jos kokki pilaf luonnossa tai vieraat ovat kärsimättömiä tuijottaa keittiöön ja pyytää heitä aperitiivi hätävara välipala täydennetty mustalla leipäviipaleet. Yleensä tämä on aina win-win -vaihtoehto.

Kazanissa, lähetä karitsan kiviä, suolaa heidät, kaakaota ziralla ja paista huolellisesti. Paahdon asteesta siemenet riippuvat pilaun väristä. Se muuttuu rikkaaksi ja kauniaksi, jos heidän lihansa muuttuu kirkkaan ruskeaksi. Heti kun tämä tapahtuu, täytä sipuli kukkakaalin kanssa. Sen pitäisi tulla kultaiseksi. Älä unohda sekoittaa zirvakin ainesosia niin, että ne eivät palaneet ulos. Aseta nyt perusliha – lampaan massa. Sitä ei saa keittää yli 10 minuuttia, joten sitä ei ole paistettua vaan vain kevyesti ruskeaksi.

Porkkanan kierros kääntyi kattilaan. Sekoita se muiden ainesosien kanssa, tee se huolellisesti niin, että olki ei hajoa. Heti kun porkkana on pehmeää, lisää 1 litra kylmää vettä ja lisää tulta niin, että zirvak kiehuu. Laita valkosipuli ja kuppi pippuri siihen (kokonaan!), Vähennä polttimen lämpötilaa. Pilaf-pohja on valmistettava alhaisesta lämmöstä.

Noin 30 minuutin kuluttua ylimääräinen suolaa kukkakaalin sisältö ja pippuri ja valkosipuli, poista ja siirrä erilliselle levylle. Riisiä, tyhjennä vesi ja pudota se varovasti likaiselle, sileäksi ja älä sekoita millään tavalla. Peitä kattila kansiin ja kypsennä ajoittain nesteen tason säätöä – sitä pienempi on, sitä heikompi tulipalo olisi. Kun vesi on mennyt sisälle, ripottele riisi jäljelle jääneellä ziralla, hankaa se käsiasi kämmenissä.

Ja nyt on aika hyödyntää Uzbekistanin keittiömestareita. He keräävät riisiä pellon reunasta keskelle, muodostaen pienen kukkulan. Samanaikaisesti vihannekset eivät vaikuta. Muutaman minuutin kuluttua poista näyte viljan keskipatsaalta. Jos riisi on kova, lisää 1 kupillinen vettä. Ihanteellisessa tapauksessa sen tulisi olla joustava ja murskata, mutta ei missään tapauksessa keitä.

Keskellä riisilevyä, tee ura, aseta valkosipuli ja pippuri, jonka laitat levylle aiemmin, ja hauta se. Peitä Kazan tiiviisti kansiin niin, ettei jäljellä ole halkeamia. Palo vähenee mahdollisimman pieneksi ja jatka pilaamista vielä 10 minuuttia. Käännä sitten keittolevy pois, mutta älä poista kattilaa ja anna astian saavuttaa haluamasi tilan (vielä 15 minuuttia).

Kun pilaf on infusoidut, leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja valkoinen sipuli – puoli soittoa. Jotta irti katkeruus, huuhtele sipuli viipaloituna viileällä vedellä. Näistä ainesosista valmistetaan salaatti, suola, kausi punaisella pippurilla ja ripaus ziraa. Poista valkosipulin ja kuumapippurin pilice pilafista. Jos mahdollista, hanki karitsan luut. Kaikki loput, sekoitetaan kevyesti ja laita iso pyöreä lautasen. Koristeina voit käyttää hienonnettua korianderia. Tarjoile salaatin kanssa tomaatteja ja valkoisia sipulia.

pilaw-reseptejä

Takaisin sisällysluetteloon

Pilaf sianlihasta

Pilaf sianlihasta on luonnollisesti ristiriidassa useimpien klassisten reseptien kanssa. Lautasen itse liha, riisi ja erilaisia ​​mausteita tuli meille Aasiasta. Siellä uskonnollisista vakaumuksista johtuen on ollut pitkään tapana valmistaa lammasta, naudanlihaa ja siipikarjaa, mutta sianlihaa ei ollut kunnia. Mutta mikä estää meitä tekemästä omia muutoksia aasialaisten ruokien klassisiin resepteihin? Erityisesti jos nämä innovaatiot eivät aiheuta lautasen pahempaa kuin alkuperäinen, mutta maku osoittautuu yksinkertaisesti jumalalliseksi!

ainesosat:

 • sianliha ilman luuta – 500 grammaa
 • porkkanat – 500 grammaa
 • sipuli – 500 grammaa
 • pitkäjyväinen parboiled riisi – 1,5 kuppia
 • suolaa – maun mukaan
 • auringonkukkaöljy – 100 grammaa
 • mausteet (paprika, zira, kurkuma, karhunvatukka)

Valmistusmenetelmä:

Edellä mainittujen ainesosien määrä voi muuttua omalla harkintanne mukaan: enemmän tai vähemmän. On tärkeää noudattaa yksinkertaisesti perusmääriä, nimittäin lihaa, sipulia ja porkkanoita aina yhtä suuressa määrin. Laske sitten, kuinka paljon riisiä tarvitset, mutta tässä tapauksessa on tärkeää olla liikaa: anna sen olla hieman vähemmän kuin muita ainesosia.

Mausteiden osalta on parasta ostaa sama määrä markkinoilta erikseen ja sekoittaa koti itse. Tällöin saat juuri tämän suhteen, jota voidaan kutsua optimaaliseksi. Lisäksi mausteen kesto kestää pitkään, koska pilaf on erittäin maukas ruokalaji, jota aikuiset ja lapset rakastavat, siksi he kokevat sen melko usein.

Joten, mistä aloittaa? Ensinnäkin huuhtele riisi perusteellisesti, kaada se kylmään veteen ja jätä se jonkin aikaa. Liha leikataan keskikokoisille paloiksi, niiden pitäisi olla kaikki samanlaisia. Ota paksu seinämäinen kaura, kaada öljyä siihen ja pistä se tulelle. Resepti esittää öljyn likimääräisen määrän. Jos sinulla on rasvaa sianlihaa, saatat tarvita vähemmän, ja jos se on liian vähäistä, niin lisää. Öljy valurautapullossa on sytytettävä. Tee tämä, laita pieni polttimo, leikkaa puolet. Heti kun se huuhdotaan, se tarkoittaa, että öljy on saavuttanut oikean lämpötilan. Sipulit saavat meluisa, ja paikan päällä lähettää paistettua lihaa.

Sekoita sipulit paistettaessa. Se voi olla puolijohdoja tai kuutioita – kuten haluat. Mutta porkkanoille tarjottiin yhdentyyppisiä viipaleita – olkia. Jotkut kotioppaat, jotka yrittävät lyhentää aikaa pilaf-valmisteen valmistamiseksi, käyttävät palkkionmittaria. Tätä ei voida tehdä, koska porkkana menettää eheyden ja hajoaa. Lautasen tyyppi tarjoillaan huomattavasti. On parempi käyttää veistä ja viettää vähän enemmän aikaa, mutta säilyttää lautasen kauneus ja estetiikka.

Kun olet valmis viipaleiden vihannesten kanssa, lihan pitäisi olla jo valmiina. Kaada sipulia ja paista kunnes kullanruskea. Tämän jälkeen lisää porkkana ja jatka keittämistä vielä 5 minuuttia. Älä unohda sekoittaa säiliön sisältöä niin, että se ei pala. Nyt laita 1 tl pilafille valmistettu mauste yhdistämällä reseptiin määritetyt mausteet. Sekoita kaikki ja kaada vettä niin, että se peittää vähän lihaa ja vihanneksia.

Mitä sinulla on, sitä kutsutaan zirvakiksi – pilau-kastike. Suolaa ja anna sen kiehua. Sitten kokeile sitä, zirvakin pitäisi maistaa suolaista, koska laita riisi siihen ja lisää vettä. Peitä kattila kansiin ja jätä 15-20 minuuttia alhaiseen lämpöön. Tällä kertaa pitäisi olla enemmän kuin tarpeeksi sianlihan valmistukseen. Sitä vastoin tyhjennä vettä riisistä ja jos lihasta on pehmeä, laita se pesään. Vesi lisää niin paljon, että se on 2 senttimetriä suurempi kuin sen sisältö. Pane kaikki kansiin ja anna keittää vähän lämpöä 40 minuutin tai tunnin ajan.

Aika riippuu käyttämäsi riisin määrästä. Veden tulee haihtua kokonaan, sitten pilaf on valmis. Jos vielä on paljon nestettä ja riisi keitetään, käytä haarukkaa, joka tekee reiät sen altaan pohjaan, peittää sen uudelleen ja vähentää tulipalon vähimmäistasoa. Valmis pilaf laitetaan suurelle lautaselle tai laitetaan levyille. Anna sen valmistaa retriitillä klassisesta resepti, mutta sen maku ei tehnyt sitä pahempaa. Kokeile ja katso itse!

Takaisin sisällysluetteloon

Pilaf Margilanilla dolman ja munien kanssa

Tämä resepti on myös Uzbekki, ja se on nimetty kaupungin, joka on peräisin sen alkuperästä. Valmistusmenetelmä ja jotkin ainesosat sekä lautasantennin itsessään ovat useita merkittäviä eroja pilafin klassisesta versiosta. Kuitenkin hänen ominaisuutensa maulla tämä näkyi yksinomaan positiivisella puolella. Haluatko varmasti? Muista sitten valmistaa tämä epätavallinen pilaf.

ainesosat:

 • lammas (massa) – 1,5 kilogrammaa
 • riisi (Uzbekki, kovat lajikkeet) – 1 kilogramma
 • rasvarasva – 350 grammaa
 • sipuli – 4 kpl
 • porkkanat – 1 kilogramma
 • munat – 4 kpl
 • valkosipuli – 3 päätä
 • pippuria punainen mausteinen – 2 kappaletta
 • rypäleen lehdet – 40 kpl
 • musta mehu – 1,5 rkl
 • mustapippuri – maku
 • suolaa – maun mukaan
 • vihreä korianteri – maistaa

Ensinnäkin sinun on valmisteltava dolmalle tarvittava mince. Klassisessa versiossa puolet lihasta on hienonnettu, mutta jos et halua käyttää tätä aikaa, siirrä se lihamyllyn läpi. Lisää siihen sipuli, hienonnettu kuutio, korianteri ja osa rasvahaposta. Muuten, jos valitsema karitsanne sisältää tarpeeksi rasvaa, vähennä rasvan määrää noin puoleen. Tuloksena oleva jauhe lähetetään pannulla ja paista, kunnes liha on valkoista. Sitten kausi ja kausi pippurilla. Mausteilla, ole varovainen, koska ne tulevat myöhemmin plov.

Kun hiutale on hieman viileä, voit kääriä dolman. Rypäleenlehden keskellä laita 1 tl paistettua lihaa ja kiertää. Uzbekit tekevät tämän hyvin taitavasti neljän sormen avulla – pienellä sormella, suurella, nimettömällä ja etusormella. Mutta et todennäköisesti ole niin taitavia, joten vain taita lehtiä kirjekuoressa. Sitten kiristä tuloksena oleva dolma paksulle langalle ja sitota päät. Muuten, jos kattila, jossa pilaf on kypsennettävä, on pieniä kokoja, silloin on parempi tehdä tällaisia ​​”garlands” muutamia. Munat kiehuvat kovaa ja viileää.

Nyt on aika kokata dirwak. Huuhtele hyvin varovasti riisiä ja liota kylmässä vedessä. Mitä vaikeampi se on, sitä enemmän aikaa tarvitaan. Kuori porkkanat pitkiä olkia ja sipuleita ohutrenkailla. Jäljellä jäljellä oleva rasvarasva ja kääntäkää se pieniksi kuutioiksi ja lähetä se lämmitettyyn vedenkeittimeen. Lisää tarvittaessa hieman hienostunut auringonkukkaöljy. Päättyneet röyhtäjät tulevat ulos ja laitetaan erilliselle levylle. Niitä voi syödä välittömästi.

Kazanissa kaada sipuli ja paista se kunnes kullanruskea. Sitten laittaa lihapalat ja sekoita kaikki ruoanlaittoon. Kun lihaa paistetaan oikein, lisää siihen porkkanoita. Pellon sisällön tulisi laskeutua hieman. Sekoita kaiken huolellisesti. Puhdista munat ja lähetä ne kattilaan. Varmista, että tämä lempeä ainesosa säilyttää eheyden paistamisen aikana. Jatka keittämistä, kunnes porkkana on pehmeää. Nyt voit lisätä kiehuvaa vettä niin, että se kokonaan kattaa kaikki maniokin sisällöt. Valkosipulin päät on poistettava kuoren ylimmästä kerroksesta ja lähetettävä kokonaan vihanneksille ja lihalle sekä kuumapippurilohkojen kanssa. Huuhtele ne liemiin niin, että nämä ainesosat antavat kaiken maku ja aromi zirvakulle.

Kun kastike alkaa kiehua, varovasti laittaa se “garlands” dolman. Kypsennä noin 30 minuuttia, ennen kauden ziraa (0,5 tl). Sitten kausi zirvakilla. Jos aiot käyttää täsmällisesti riisin määrää, joka on osoitettu resepti, niin se kestää jonnekin 2 rkl suolaa. Muussa tapauksessa ohjaa oma maku. On aika vetää dolmia ja keitettyjä munia liemestä. Aseta heille paikoilleen riisi, josta, kuten tiedät, ensin tyhjennä vesi.

Nyt huolellisesti, jotta se ei sekoita vihannesten ja lihan kanssa, lisää noin 1 litra kiehuvaa vettä tai vähän muuta – tärkeintä on, että neste peittää riisin noin senttimetrillä ja puoli. Lisää tulipalo ja keitä kanteen alle, kunnes kaikki vesi poistuu pinnasta. Aseta nyt riisi dolma ja munat. Tulipalo vähenee jälleen kerran kaudella kaikkien jäljellä olevan ziran kanssa ja odota, kunnes neste täysin haihtuu. Kun näin käy, peitä kauhalla kansi ja jätä pilaf pienimmän tulen uuniin vielä 20 minuuttia.

Tämän jälkeen lopuksi poistetaan dolma, munat, valkosipulin päät ja pippurimake. Sekoita kasanan sisältöä siten, että rasva jakautuu tasaisesti koko riisiksi. Sijoita sitten pilaf suuriin pyöreisiin levyihin tai saviastioihin, laita dolma ja munat päälle. Anna maljalle herkullista ulkoasua, koristele sitä omalla harkintanne mukaan ja palvele nopeasti pöytään, koska sitä on syödä kuumana.

Tietenkin, edellä kuvattujen lisäksi, on vielä paljon muita pilaf-reseptejä maailmassa. Se voidaan keittää kana, kuten se tehdään esimerkiksi Libanonissa. Klassinen resepti lampaan kanssa on usein täydennetty kuivatuilla hedelmillä: luumuja, rusinoita tai kuivattuja aprikooseja. Ja jokainen näistä ja muista vaihtoehdoista on herkullista ja harmonista omalla tavallaan. Ja jopa kasvissyöjäpilaf voidaan keittää niin, että vieraat nuolla sormensa. Kokeile, kokeile ja yllätä rakkaitasi erilaisilla resepteillä! Ja anna jokaisen ruoanne tulla pieni kulinaarinen mestariteos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 − 14 =