Kuinka keittää maukasta ja maustettua kahvia turkkilaisena?

kahvi kalkkuna

sisältö:

  • Mikä kahvi valita?
  • Kuinka tehdä kahvia Turkissa?

On mukavaa aloittaa aamulla kupillinen tuoksuva kahvia. Tiedämme monia tapoja saada tämän maagisen ja virkistävä juoma: kahvinkeittimet, kahvinkeittimet, turkkilaiset, ranska-lehdistössä ja vain pikakahvia. Mutta todelliset herkut uskovat, että vain Turkissa valmistettua kahvia voidaan pitää todellisena.

On monia reseptejä, mutta myös perusperiaatteet siitä, miten kahvi voidaan valmistaa oikein Turkissa.

Turk on astia, jonka muoto on kapea kaula ja paksut seinät. Turks itse kutsuu sitä jezvoziksi. Se voidaan valmistaa kuparista, savesta tai keramiikasta. Savi Turkilla on huokoinen rakenne ja kahvi, joka on kypsennetty siinä, on kyllästetty ilmalla ja saa erityisen maun. Keraamisella jezvellä valmistettu juoma on myös voimakas ja tuoksuva.

Mutta keraamisilla ja savi turkkeilla on yksi haitta – se on hauraus. Siksi suurin suosio on voittanut kuparikurssit. Suojaamaan käsiä palovammoja, on parempi valita malli, jossa on puinen kahva. Uskotaan, että Turk on oikean kokoinen, jos on suunniteltu yksi tai kaksi kuppia, jossa on suurempi määrä maku ei ole niin voimakas.

jyviä kahvia varten
Takaisin sisällysluetteloon

Mikä kahvi valita?

Maailmassa on noin 90 lajiketta kahvia. Mutta vain kaksi niistä voitti suosiota: arabialaisia ​​ja kongolaisia. Näiden kasvien siemenistä saadaan kahvijauheita, Arabica ja Robusta, jotka ovat kaikkialla maailmassa tunnettuja.

Arabica on melko kallis lajike. Tuoksuva ja lempeä, se antaa mausta hieman hapan, mikä osoittaa kahvin laadun. Robusta halvempi ja vähemmän arvokas vaihtoehto, juomat tämän lajikkeen ovat vahvoja ja täynnä. Millaisia ​​jyviä etusijalle asetat. Halutessasi voit ostaa sekä lajikkeita että koetta sekoittamalla ne eri mittasuhteisiin.

Tähän mennessä tallentaa hyllyjä runsaasti värikkäitä paketteja houkuttelevia nimiä. Miten löytää oikea hinta- ja laatukombinaatio, ja mikä on ensimmäinen asia, joka kiinnittää huomiota?

Sisällön ulkonäkö on erittäin tärkeä. Oikean jyvän tulee olla tasainen, soikea ja sen koko on suunnilleen sama. Muista, että arabica on suurempi kuin robusta, ja sen vilja on öljyinen ulkonäöltään. Jos kahvin jyvät näyttävät kuivilta ja halkeilulta, se sanoo, että tuote ei ole ensimmäinen tuoreus eikä sitä pitäisi ostaa. Kahvin tuoksu on myös tärkeä. Hyvillä jyvinä on aina kirkas, rikas maku. Jos hajoitit polttamalla, kahvi oli ylikypsää ja siitä valmistettu juoma olisi katkera. Muista kiinnittää huomiota valmistajan maahan. Antakaa etusijalle Keski- ja Etelä-Amerikka, Brasilia ja Vietnam. Tämä takaa, että ostat todella kauniita kahvipapuja.

kiehuva kahvi kalkkuna
Takaisin sisällysluetteloon

Kuinka tehdä kahvia Turkissa?

Prosessi juoman valmistusta on melko yksinkertainen, mutta päätti kokata itse kotona, ajattelemme, miten tehdä kahvia Turussa, kun jyviä tulee käyttää per kuppi, kuinka kauan pitää Turk tulessa, missä määrin veden lämmittämiseen, jne Analysoimme tätä prosessia askel askeleelta.

Jotta todella herkullista kahvia kypsennettäisiin, sinun täytyy hiomata viljaa. Missä määrin ne jauhaa, se riippuu sinulle, mutta mitä pienempi jauhaminen, sitä kirkkaampi ja rikkaampi juoma tulee ulos. Yritä jauhaa niin paljon kahvia kuin kerrallaan.

Sitten turkkilaisen pohjan on lämmitettävä ja vain sen jälkeen ripotella murskattuja jyviä. Jatkaminen on parempi 1-2 teelusikallin 100 ml: aan vettä kohden. Voit lisätä sokeria tai mausteita (kardemumma, kaneli, vanilja) mieleisesi. Kahvin määrää ei saa lisätä. Juoman maku ei muutu paremmaksi, vaan vain lisää katkeruutta. Tämän jälkeen täytä turkki vedellä, kunnes se saavuttaa kaulan kapeimman osan. Se on oikein, jos käytät puhdistettua, suodatettua vettä. Vesijohtovettä sisältävät ylimääräiset epäpuhtaudet voivat pilata kahvin makua.

Me sekoitamme hyvin, jotta ilmakuplia ei jää, ja kalkkuna asetetaan hidas tulipalo. Pidämme kiinni kunnes vaahdon korkki alkaa nousta. On erittäin tärkeää, ettei vettä saa kiehua eikä tuhota vaahtomaista estettä. Sitten hattu ei pudonnut ja kaunista kaunista aromia säilyy.

Heti kun vaahto alkaa nousta aktiivisesti, poistamme Turkin tulesta ja odota, kunnes korkki asettuu. Toimenpiteen jälkeen toista yksi tai kaksi kertaa. Kahvinne on turkkilainen, voit kaataa sen kupuihin. Mutta ennen sitä suositellaan lämmetä. Täytä ne kuumalla vedellä, anna seistä hetken ja vuodata vesi. Tämä menettely mahdollistaa kahvin avaamisen vieläkin enemmän, ja juoma säilyttää kaiken taian.

Käännä turkkilainen kahvi kunnolla, hioa taitojasi, niin saat herkullisen ja mauton juoman. Ja muistakaa, tässä prosessissa tärkeintä on selkeys ja johdonmukaisuus, hyvin, ja tietysti hyvällä tuulella.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 44 = 47