Kuinka keittää kuiva omenapiirakka?

resepti kuivaan omenapiirakkaan

sisältö:

 • Tarvittavat ainesosat ja ruoanlaitto
 • Tärkeitä vinkkejä ja vihjeitä
 • Kuiva omenapiirakka – ainutlaatuinen maku ja hyöty

On monia reseptejä leivonnassa omenoiden kanssa. Tämä hedelmä on edullinen ja siksi sitä käytetään usein erilaisten piiraiden tärkeimpänä ainesosana. Mutta monet ihmiset eivät halua tehdä tällaisia ​​ruokia, koska pitkä ja työläs prosessi vaivaa taikina. Tässä tapauksessa on erinomainen vaihtoehto – leipoa kuiva piirakka omenoiden kanssa. Sen ominaisuus on vain kuivia osia. Tällaisen paistamisen valmistukseen tarvitaan vähäisiä tuotteita ja ponnisteluja. Samanaikaisesti piirakka ilmenee epätavalliselta ja erittäin herkältä ja sulaa suussa.
Takaisin sisällysluetteloon

Tarvittavat ainesosat ja ruoanlaitto

Valmista kuivakakku yhteen suosituimmista resepteistä, joita sinun tarvitsee tehdä:

 • 200 g jauhoja;
 • 200 g mannolia;
 • 200 g sokeria;
 • 2 teelusikallista leivinjauhetta tai 4 grammaa soodaa;
 • 100-150 g voita tai margariinia;
 • vanilliini, kaneli.

Täyttöä varten tarvitset 1 kg omenoita ja sokeria maun mukaan.

Kun kaikki ainesosat on valmistettu, voit jatkaa itse prosessin ruoanlaittoon.

 1. Ensin valmistetaan jauhokastikerros. Tätä varten sinun täytyy sekoittaa hyvin jauhot, sokeri ja kaneli. Lisää sitten mango ja sooda tai leivinjauhe seokseen. Toistuvan sekoittamisen jälkeen kakun kuiva osa on valmis lisää leivontaan.
 2. Nyt voit jatkaa omenatäytteen valmistamista. Voit tehdä tämän, sinun täytyy kuori omenat kuoresta ja grillata niitä suurella raastimella. Lisää sitten levy ja sekoita sokerilla maun mukaan.
 3. Paista kakku on parasta valuraudasta tai metallimuotona. Valmiiksi valituille ruoanlaittovälineille tulee voidella hyvin voilla.
 4. Seuraavaksi sinun on laitettava 1/3 kuivasta seoksesta pannun tai muotin halkaistuun pohjaan. Se on huolellisesti tasoitettava ja täytettävä omena-soseella. Tätä varten tarvitaan puolet kerätystä massasta. Omenat on suunniteltava pieninä osina, jotta ne jaetaan tasaisesti.
 5. Piirakan yläkerros koostuu myös kuivasta pyyhkäisystä, joka on kaadettava täytön päälle.
 6. Valmis leipomopastille omenien kanssa, reseptin ainesosien mukaan, sinun on peitettävä öljyä. Tehdäksesi tämän, sinun täytyy grillata se suuriin makaroniin ja jakaa se tasaisesti pinnan yli. On tärkeää, että koko piirakka peitetään öljyllä. Leipomisprosessin aikana se sulaa ja imeytyy jauhokerroksiin.
 7. Keittoastia on lämmitettävä 200 ° C: een. Leivonta-aika on 35-40 minuuttia. Valmis piirakka pitäisi olla hyvä ruskea ruskea.
 8. Kun astia on paistettu, se voidaan ripotella jauhemaisella sokerilla, jäähdytetään ja sen jälkeen leikataan huolellisesti osuuksiin.

vinkkejä kuivan omenapiirakenteen valmistamiseen

Takaisin sisällysluetteloon

Tärkeitä vinkkejä ja vihjeitä

Kuiva pie omenoilla on herkullisempaa, jos otat hieman hapan hedelmää sen valmistukseen. Jos ne ovat makeita, tulisi lisätä pieni määrä sitruunahappoa.

Ne, jotka leipovat kakun tämän reseptin avulla ensimmäistä kertaa, kohtaavat joskus omenien puutteesta tai jakavat ne epätasaisesti leivinpinnan yli. Tämän seurauksena ensimmäinen jauhotaso ei pääse liottaa ja pysyä kuivana. Mutta huoli siitä, että se ei ole sen arvoista, koska se ei vaikuta muuhun makuun.

Kuivan kakun resepti on ihanteellinen niille, jotka rakastavat makeat leivonnaiset. Haluttaessa voit vähentää sokerin määrää, mikä myös muuttaa astian makua.

Jotta piirakka olisi mehukas, voit laittaa enemmän öljyä sen pintaan kuin mitä resepti ilmoittaa. Jotta hiutale olisi helppoa, se olisi jäädytettävä hyvin.

Valmis kuivattu omenapiirakka osoittautuu hyvin pehmeäksi ja joskus voi olla vaikeaa päästä pois muotista. Siksi leikkaa se huolellisesti palasiksi. Älä käytä kulinaarisia papereita leivontaan, koska suurin osa omenamehusta virtaa sen alla eikä imeydy kuivaan seokseen. Tuloksena leivonta ei ole tarpeeksi mehukasta.

Joissakin resepteissä on osoitettu, että omenalle voi lisätä raastettuja porkkanoita tai kurpitsaa. Tästä kakun makuista tulee vielä parempi.

eri reseptejä omenapiirakkeelle
Takaisin sisällysluetteloon

Kuiva omenapiirakka – ainutlaatuinen maku ja hyöty

Ruuan yksinkertaisuuden ja erinomaisen maun lisäksi kuivakakku on myös erittäin hyödyllinen ruokalaji. Se koostuu leivonnaisista omenoista, joilla on paljon hyödyllisiä ominaisuuksia. Ihmisille ne ovat erinomainen vitamiinien ja aineiden, kuten antioksidanttien, lähde. Lisäksi nämä hedelmät sisältävät pektiiniä, tanniinia, flavonoideja, joiden avulla voidaan säilyttää terveydentila, vastustaa infektioita ja poistaa toksiinit kehosta.

Lisäksi maksanmuotoiset omenat imeytyvät paremmin, joten kuiva piirakka, jonka resepti on läsnä, on ainutlaatuinen herkku. On varmasti miellyttävää sekä lapsille että aikuisille ja samalla se sisustuttaa täydellisesti paitsi tavallista perhepäivää, myös juhla-ateriaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =