Hogyan lehet megszabadulni a pánikrohamok gyors és örökre

hogyan lehet megszabadulni a pánikrohamoktól

Tartalom:

 • Mi a pánikroham?
 • Hogyan ismerjük fel a pánikrohamot és milyen tünetei vannak?
 • A pánikrohamok okai
 • Négy módja annak, hogy megszabaduljon a pánikrohamtól

Olykor úgy érzed magad, mintha őrült lennél? Vagy érzed magad, hogy kezdődik egy szívroham? Vagy talán egy családtagja azt mondta neked, hogy valószínűleg súlyos mentális zavarod van? Lazítson és ne aggódjon: valószínűleg csak pánikrohamokat tapasztal. Annak érdekében, hogy megértsük az állapotát, és még többet, hogy megtanuljuk, hogyan lehet megszabadulni ezekből a pánikrohamokból, először meg kell értenünk, hogy mi általában és mi ezek a támadások tünetekkel járnak.

Mi a pánikroham?

A pánikrohamok meghatározhatók olyan hirtelen félelmetes félelem epizódjai, amelyek legaktívabb fázisa egy percig tart. És a pánikrohamok támadása néhány másodperctől fél óráig tarthat. Néha több egymást követő támadás ciklikus sorozata van. A félelem, gyakran határos terror, amelyet általában kellemetlen testi érzetek, gondolkodási nehézségeket és bizonyos értelemben a közelgő katasztrófára, hogy lehet kifejezni a szavakkal: „Valami rettenetes történik velem!”, „Én nagy veszélyben van.”

Gyakran a támadások várakozása gyakran gyötrelmes, ha egy személy korábban már tapasztalt, és megérti, hogy a pánik visszatér neki. Néhány pánikrohamok teljesen váratlanok, mintha semmiből jönnének, és néhányan rendszeresen előfordulnak, pontosan a várakozásuk miatt. A pánikrohamok tapasztalata azt mondja, hogy ez a legintenzívebb érzés, amely életük legszörnyűbb élményévé vált, és a támadásoktól való megszabadulása számukra a legkívánatosabb esemény.

hogyan lehet helyesen megszabadulni a pánikrohamoktól

Hogyan ismerjük fel a pánikrohamot és milyen tünetei vannak?

Azok, akik pánikrohamok támadásaiban szenvednek, leggyakrabban panaszkodnak egy nagyon erős félelemről és az érzésről, hogy haldoklik, vagy megőrül, vagy szívroham van. Úgy érzik, erős gyengeség vagy hányinger, légszomj, elveszíti az irányítást. Mindezek az érzések erős vágyat kelthetnek, hagyják el a támadás helyét, mintha megmenthetnék őket a veszélytől.

A támadást okozó tényezők lehetnek sokak, de minden alkalommal, amikor hirtelen indulnak; soha nem mondható el előzetesen, hogy valaki pánik lesz. Maga a rendellenesség kétféle lehet: spontán támadások és szituációs jellegűek. A spontán pánikrohamok általában nem kapcsolódnak semmiféle specifikus irritáló hatáshoz, és alvás vagy csendes, nyugodt pihenés esetén is meg lehet kezdeni. A szituációs támadások kialakulása – ahogyan a címtől is meg lehet érteni – olyan dolgokat vagy helyzeteket vált ki, amelyekben az ember korábban félelmet érez.

Itt vannak azok az általános tünetek, amelyeket egy személy egy vagy több kombinációban tapasztal, amikor pánikrohamok jelentkeznek:

 • Erős és gyors pulzusszám;
 • izzadás;
 • reszket;
 • Forró villogás vagy hidegrázás;
 • Légszomj vagy légszomj érzése;
 • Fájdalom vagy kellemetlen érzés a mellkasban;
 • Fulladás érzése;
 • hányás;
 • Felduzzadt gyomor;
 • szédülés;
 • Bizsergés vagy zsibbadás a végtagokban;
 • Száraz száj;
 • fejfájás;
 • Az, hogy mi történik, az unrealitás érzése, az ember önmagától való elválasztásának érzése.

Azokat a tüneteket, melyeket az emberek pánikrohamok során tapasztalnak, okoznak társuló félelmeket. Nem értik, hogy az egész hibás pánikrohamok; egyikük fél, hogy elveszíti az önuralmát, és aki úgy tűnik, hogy elájul, stop navigálni a valós világban, vagy halnak meg szívrohamban. Hogyan lehet megbirkózni ezekkel a félelmekkel?

A fenyegetés, hogy elveszíted az irányítást magadon

Pánikroham során az emberek gyakran úgy érzik, hogy nincsenek irányítva. Félnek attól, hogy elveszítik a testük élettani funkcióinak irányítását, és ez mindenféle bajhoz vezet, vagy elveszítik a cselekedeteiket. Leginkább attól félnek, hogy ez történhet velük más emberek jelenlétében, néhány nyilvános helyen, arra kényszerítve őket, hogy mélyen zavarba jöhessenek.

Ha ön is ilyen félelmet kap, akkor próbálja meglazítani, és ne hagyja, hogy a pánikroham tünetei eddig megyek. Csak a meggyőződésed, amely a tudatosság mélyén született. Valójában a pánikrohamok hatása nem terjedhet ki az önkontroll képességére. Nem lehet észrevenni, hogy ilyen komoly kényelmetlenség tapasztalható, és ha a pánik elkapott egy nyilvános helyre, akkor a körülötted lévő emberek sem észre semmit sem. Győződjön meg róla, hogy nem sikoltozik vagy ugrik, amikor találkozik, és ne rohanjon be az autóba, amikor sétál az utcán. Ha még enyhe kellemetlen helyzetet is tapasztal, megtanulod mondani magadnak: “Tehát mi? Gondold át, milyen ostobaság! “Légy kedvesen és kedves magadnak. Minél többet fordítsz, hogy szembenézz a félelmeiddel, annál kevesebb nyomást gyakorolsz magadra. És annál nagyobb az esélye, hogy megszabadulhat a pánikrohamoktól.

A tudatvesztés fenyegetése

A szédülés és a pánik során a levegő hiányának érzése miatt félhet attól, hogy tudatában veszítesz. Attól tart, hogy különösen sebezhető lesz ebben a pillanatban, különösen akkor, ha senki sem közel van hozzád. Az ájulás félelme és soha többé nem gyógyul meg rettenetes érzelmeket. Továbbá, ha külföldiek között vagy például az utcán vagy a közlekedésben tartózkodik, akkor aggódhat, mert ellopták vagy elveszítik a fontos dokumentumokat.

Meg kell értened, hogy általában a szinkopát az elégtelen vérfelvétel okozza az agyban, és ezzel oxigént. Pánikrohamok során azonban mindig kezdődik a szívdobogás, és ez a vér gyorsabban lüktet. Ezért az agy elegendő mennyiségű oxigént kap. A pánikrohamok alatt szédülést okoz a gyors légzés, amely önmagában nem okozhat szinkopontot. Ha megismeri ezt, akkor elkezdi megszabadulni a tudatvesztéstől való félelemtől.

A szívroham fenyegetése

Ez egy másik gyakori félelem, amely sok emberre jellemző, még azok számára is, akik nem tapasztalnak pánikrohamokat. És azok, akik szenvednek ezektől a rendellenességektől, gyakran hajlamosak a szívrohamtól való félelemre, különösen gyakran. Az ilyen emberek attól tartanak, hogy szívük a jelzett rendellenességtől függ, és egy kritikus helyzetben komoly kudarcot fog okozni. Hogy megszabaduljon ettől a félelemtől, meg kell értened, milyen szívrohamok különböznek a pánikrohamoktól.

A szívroham tünetei közé tartozik a légszomj és a súlyos mellkasi fájdalom, néha kíséri a palpitáció és / vagy a tudatvesztés. A beteg szívében lévő ilyen tüneteket a fizikai aktivitás erősíti. Minél nagyobb a terhelés, annál súlyosabbak a tünetek. És nyugalomban, a szívében fellépő kellemetlenség eltűnik. A pánikrohamok során ezek a tünetek pihenőállapotban is előfordulnak, és csak akkor válnak szét, ha egy személy félel a félelemtől. Emellett a szívbetegség bizonyos változásokat okoz a szív elektromos impulzusaiban, amelyek láthatóak az elektrokardiogramon, míg pánikrohamok során a cardiogram csak a szívfrekvencia növekedését mutatja.

Azok az emberek, akik hajlamosak a pánikrohamokra, túl gyakran teljesen indokolatlanul aggódnak a szívük miatt. Ők válnak túlzottan éber, és elkezd folyamatosan hallgatni az érzés a mellkasban, folyamatosan ellenőrzi az impulzus, hogy a szív nem szűnt meg dobogni. Kisebb szívritmuszavarok tekintik baljós hírnökei egy esetleges szívmegállás, és így azok nem veszik figyelembe azt a tényt, hogy a szív mindig veri másképp, ha kissé aggódik, vagy fél.

Ha még mindig aggódsz, hogy szívrohamod lesz, egy kis vizsgálat segít megnyugodni. Készítsen elektrokardiogramot, hogy megszabaduljon a kétségektől. És ha azt tapasztalja, a tünetek hasonlóak a szívroham, bármikor, nem csak az edzés alatt, és az orvos fogja megerősíteni, hogy EKG nem mutatott rendellenességet, akkor megnyugodhat – megnyilvánulásai pánikrohamok és nem szív betegség!

A fenyegetés, hogy elmebeteg

Sokan említenek egy kellemetlen állapotot, amely az igazságtalanság érzéséhez kapcsolódik. Félnek ettől az érzéstől, mert azt hiszik, hogy lassan megőrülnek. A pánikrohamot tapasztaló emberek ebben a pillanatban úgy tűnnek, hogy elszakadnak a valós világtól. Attól félnek, hogy az agyuk megsérült, és ezért okoz ilyen érzéseket.

Szeretnénk megnyugtatni. A pánikrohamok során valóságtól való elválás érzését a túlzott stressz okozza. Amint lazít, és hagyja, hogy a tested lazuljon, ezek a kellemetlen érzések egyszerűen eloszlanak, és az agyad a szokásos módon fog működni, és az elme világos lesz, és nem lesz zavarodva. Ezért ne aggódj hiába, és csendes életet élj, ez csak felgyorsítja az összes kellemetlen érzést.

A pánikrohamokkal kapcsolatos összes “félelem” az a tény okozza, hogy az emberek nem értik, mi történik velük valami szokatlan dologgal. Nagyon fontos, hogy megértsd a testedet, és mit érez, hogy szabadítson ki az értelmetlen szorongástól, amelyet képzelőereje termel. Most, hogy többet megtudni a különbség az állam a betegség és a pánikrohamok, és ha érti, mi történik a szervezetben során a pánikroham, akkor sokkal magabiztosabb, és képes lesz, hogy gyorsan pihenni a támadás során.

hogyan lehet megszabadulni a pánikrohamoktól

A pánikrohamok okai

A pánik állapotának sikeres folytatása érdekében meg kell értenünk annak előfordulásának okait. Milyenek?

 • Hosszú távú, hajlamos okok az öröklődés. Azt találtuk, hogy a pánikbetegség figyelhető családok, és ez azt jelentheti, hogy öröklés fontos szerepet játszik az érzékenység pánikrohamok. Például lefolytatott vizsgálatok ikrek megmutatták, hogy ha az egyik iker szenved szorongásos zavar, néhány 31-88 százaléka a másik iker is panaszkodnak a betegség. Mindazonáltal sokan közülük, akik nem rendelkeznek “betegség” családjával, még mindig fejlődik.
 • Biológiai okok – rögeszmés-kényszeres rendellenesség, poszttraumatikus stressz rendellenesség, hipoglikémia, pajzsmirigy-túlműködés, a Wilson-kór, mitrális prolapsus, pheochromocytoma, és a gyulladás a belső fül (labyrinthitis): minden betegség, hogy kiválthatja a fejlődését szorongásos rendellenességek. Továbbá, a „trigger” riasztást szolgálhat egy-vitamin-hiány B okozta kiegyensúlyozatlan táplálkozás.
 • Fóbiák – az emberek gyakran pánikrohamokat tapasztalnak a fobikus tárgy vagy helyzetnek való kitettség következtében.
 • A rövid távú okok jelentős személyes veszteségek, köztük a partnerek közötti érzelmi romantikus kötődés, súlyos életváltozások és az olyan stimulánsok, mint a koffein és a nikotin visszaélése.
 • Az önbizalom hiánya – egyre több bizonyíték támasztja alá a szakértők kijelentését, hogy a pánikrohamokban szenvedők általában a passzív kommunikációs és interakciós stílust preferálják más emberekkel.
 • Gyógyszerek – Néha a pánikrohamok mellékhatásai lehetnek olyan gyógyszerek, mint a ritalin (metilfenidát) vagy akár a fluorokinolon-csoportok antibiotikuma. Ez lehet egy átmeneti mellékhatás, amely akkor következik be, amikor a beteg csak kezdi a kezelést, vagy fennáll-e ez a betegség akkor is, ha a beteg már megszokta a gyógyszert. Ebben az esetben tájékoztatni kell orvosát a megnövekedett szorongásról, aki felvesz egy másik gyógyszert.
 • Egyes gyógyszerek alkohol vagy elvonási szindróma – különböző anyagok pánikrohamokhoz és elvonási tünetekhez (más szóval, másnapossághoz) vezethetnek, rendszerint mindig fokozott szorongással járnak.
 • Hiperventilációs tünetegyüttes – a teljes mell mély légzése hiperventilációhoz vezethet, ha az ember vérében lévő oxigén és szén aránya megzavarodik. A hiperventiláció szindróma légúti alkalózist és hipokapniát okozhat, ami a szívdobogás és a szédülés egyik jellemzője. Egy személy ezeket a tüneteket a közelgő pánikroham jeleinek tartja, ami valójában egy másik támadást vált ki.
 • Helyzetileg kapcsolódó pánikrohamok – bizonyos helyzetek összekapcsolása pánikrohamokkal. Ha egy személy bizonyos körülmények között támadást észlelt, akkor kognitív (viselkedési) hajlamot alakíthat ki, hogy hasonló körülmények között túlélje a támadást. Ez a pánikroham egyik klasszikus oka.
 • Farmakológiai tényezők – egyes vegyi anyagok (főként stimulánsok, de itt is tulajdonítható, és egyes antidepresszánsok) lehet akár kölcsönhatásba léphet más gyógyszerekre, önmagukban provokál a pánikroham, vagy akár a pánik rendellenesség. Néhány pánikrohamokban jelentenek bizonyos fóbiákat bizonyos vegyszerekkel vagy vegyi anyagokkal; itt csak a pszichoszomatikus hatásról beszélhetünk.
 • Krónikus és súlyos betegségek. Különösen a szívbetegségekre vonatkozik, amelyek hirtelen halálhoz vezethetnek. A fenyegetés tudatossága könnyen vezetheti a beteg pánikrohamát. Elfogadom, nagyon nehéz megkülönböztetni a szívműködési zavarok és a szorongásos tünetek tüneteit. Bár az ilyen betegek elkerülhetetlen és nagyon gyakran kitéve kórházi, de nem ilyen egyszerű felmérés, amely már említettük – anélkül, hogy az EKG – gyakorlatilag lehetetlen elválasztani a tüneteket, pánikroham tünetei a szívbetegség betegeknél ilyen típusú diagnózist. Ez lágyítja a támadás a pánikroham ilyen esetekben beadása megfelelő gyógyszerek és / vagy a kognitív viselkedési terápia.
 • Fiziológiai okok – véletlenül már említettük őket, de alaposabb megfontolásra érdemesek.

Fiziológiai okok

Míg egyes tünetek a pánikroham létrehozhat egy olyan érzésem, hogy a szervezet már nem hallgat meg, sőt ez így védi magát a bajtól. Először is, gyakran (bár nem mindig) a hirtelen félelem kis provokatív ingereket okoz a testben. Ez akkor fordul elő az adrenalin a vérben, ami a szervezet egy készenléti állapotot, hogy elkerülje a veszély vagy, ha ez lehetetlen elkerülni, a leküzdésére. Release epinefrin, viszont növekedést okoz a szívfrekvenciában (tachycardia), gyors légzés (hiperventilláció), ami láthatóan a légszomj, és a verejtékezés.

Az ilyen szervezet reakciója egy ősi személy számára szükséges volt, hogy egy aktív mozgás (futás vagy harc) során az élet megmentése érdekében az izmok megfelelő táplálékot kaptak. Ezért volt szükség gyors légzésre, ami több oxigént és szívdobogást eredményezett – gyorsabb oxigént hordozó véráramlásra. És a verejtékezés segített elkerülni a túlmelegedést az aktív mozgás során.

De ma, a test ilyen reakciója szinte soha nem társul az emberi tevékenység fokozásával. Ezután a hyperventiláció a szén-dioxid szintjének csökkenéséhez vezet a tüdőben, majd a vérben. Ez megváltoztatja a vér kémiai összetételét, és ennek következtében sok más tünet megjelenik, például bizsergés vagy zsibbadás a végtagokban, szédülés, égő érzés a testben. Emellett az adrenalin felszabadulása pánikrohamok során az erek szűkülését eredményezi, ami az agyba jutó véráramlást eredményezi, ami szédülést okoz.

Amint látja, a pánikrohamok során felmerülő kellemetlen érzések könnyen magyarázhatók a fiziológia szempontjából. De ha nem tud róla, nagyon megijedtél és eldöntöd, hogy valami nagyon komolyan történik, ami fenyegeti az életedet.

hogyan lehet megszabadulni a pánikrohamok hosszú ideig

Négy módja annak, hogy megszabaduljon a pánikrohamtól

Lehetetlen nem felismerni, hogy a pánikrohamok kényszerítik az emberi lények élni másként, mint ő szokott hozzá. Az ilyen emberek mindent meg kell tennie egy szem, hogy elkerülje az ütközést a tényezőket, amelyek okozhat számukra súlyosbodását szorongás. És ha szenved pánikrohamok személy fél, hogy ez katasztrófa előzésre közepette idegenek, kezd kerülni a nyilvános helyeken – mint például a bevásárlóközpontok, mozik, tömegközlekedés, és hasonlók. Elfogadom, ez megkönnyíti az életet! Az egyetlen megoldás számukra a pánik elkerülése.

A jó hír az, hogy van mód a pánikrohamok megszüntetésére. De mielőtt elkezdené végrehajtani azokat, meg kell értenie, hogy tudatosan elmondtuk a fiziológiai folyamatokat, amelyek a pánikrohamok során előfordulnak a szervezetben. Csak a tudatosság, hogy mi történik valójában a testével, segíteni fog abban, hogy sikeresen megbirkózzon a problémájával.

Tehát itt vannak a négy lépés, amelyet javasolunk, hogy tegyünk útban a pánikrohamok megszüntetéséhez:

 1. Pihenés – lélegeztető technikákat használhat, hogy a lehető legteljesebb mértékben pihenjen

  Csatlakozz ide és hallgasson nyugodt, kellemes zenére. A legfontosabb dolog, amit tenned kell, ha egy ideges állapotban van, hogy megpróbáljon pihenni és megnyugodni. Minél feszültebb lesz, annál erőteljesebbek lesznek a fiziológiai tünetek, amelyek annyira kellemetlen élményeket nyújtanak Önnek.

 2. Az affirmációk és a pozitív megállapítások használata

  Indítsa el és fejezze be a nap minden napját, mondván magának: “Erõs vagyok! Meg tudok birkózni a pánikval! Van elég béke és kitartás ahhoz, hogy bármilyen helyzetben nyugodj meg! “Bármely pozitív megállapítás, amely fokozatosan letétbe kerül a tudatalattiban, nagyban megkönnyíti az Ön állapotát. Mondd meg magadnak, hogy minden rendben lesz – és így lesz. Emlékezz magad állandóan arra, hogy megszabadulhat a pánikrohamoktól!

 3. Érzelmek elfogadása

  Ez az egyik leghatékonyabb módja a pánikrohamok megszüntetésére. Meg kell ismerned a félelmeidet és aggodalmakat, és ha egyszer megteszed, mélyebbre kell nézned, és meg kell próbálnod kitalálni, hogy mi okozta pontosan a dolgok aktuális állapotát. Ha ez például a nyilvános beszédtől való félelem, akkor meg kell értened, hogy pontosan mit félsz és miért. Azért van, mert több száz ember van a teremben? Ha a válasz “igen”, akkor kérdezd meg magadtól, miért félsz tőlük. Attól félek, hogy el fogod felejteni, hogy mit kell beszélni? Vagy félsz, hogy nem nézel ki elég jól? Vagy, hogy kiszáradsz a torokban és köhögsz? Ha válaszokat talál a kérdéseire, képes lesz arra, hogy megtalálja a módját, hogyan irányíthatja félelmét. És amikor megtanulod ellenőrizni a félelmet, megakadályozhatod a pánikrohamokat.

 4. A negatív gondolatok blokkolása

  Meg kell tisztítanod a negatív gondolatok elméjét, mert ők rendelkeznek azzal a tulajdonsággal, hogy föléjük irányul a dominancia. Ha folyamatosan pesszimistá válik, az egész életed csak tele lesz szilárd problémákkal és komplikációkkal. Meg kell tanulnod mondani magadnak: “Állj!” Minden alkalommal, amikor valami kellemetlen gondolat behatol a tudatába. Az újonnan felmerülő problémákat konstruktív módon kell mérlegelni és megoldani, és nem csak a kudarcba és a pesszimizmusba kell esni. Hallgassa meg gondolatait, elemezze, mit és hogyan gondolkodik. Próbáljon csak pozitív módon gondolkodni! És ha a dolgok rosszul mennek végbe, akkor próbálja meg használni a hipnózis vagy a neurolinguisztikus programozás (NLP) terápiáját, ami javítani fogja az Ön állapotát.

A pánikrohamok sosem lehetnek szokásos dolgok, mert megfosztják Önt attól, hogy normális életet éljenek. Ne erőltesse magát arra a tényre, hogy a pánikrohamok irányítják az irányítást, mert jobban érdemled, mint elszigetelten és állandó félelemben élni. Ne felejtsd el, hogy a pánikrohamok legyőzhetők, ha tudja, hogyan kell kezelni őket. És még ha nincs is lehetősége (vagy amíg nincs rá szükség) szakmai segítséget keresni, használd a tanácsunkat, és a javulás nem lesz sokáig. Fókuszáljon és határozottan dolgozzon, és céltudatosan dolgozzon a problémán. Kitartásodat a régóta várt szabadságtól kapja meg a félelem!

Javasoljuk, hogy olvassa el: Hogyan kell kezelni a pánikrohamot?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 + = 67