Hogyan lehet barátokat teremteni az új városban?

hogyan lehet barátságot teremteni egy új városban?

Tartalom:

 • Ismeretterjesztő terület
 • Hogyan kezdjünk el egy beszélgetést?
 • A kommunikáció pszichológiája

Függetlenül attól, hogy miért költözött egy másik városba, ez az esemény általában önmagában is stresszessé válik. Minden megváltozott: nem ismered az új helyek földrajzát, az ott létrejött parancsokat, és senki sem találja meg. Az új városban való élet szó szerint önállóan tanul. És ez csak erősíti azokat a nehézségeket, amelyek a fejedre esnek. Ezért, ha megkönnyítené a mozgás és az alkalmazkodás folyamatát, akkor barátokat kell megcsinálni az új városban.

Ismeretterjesztő terület

Természetesen az első dolog, ami a probléma kapcsán eszébe jut, de hogyan ismerik meg az embereket? A gyerekkorban minden olyan egyszerű volt: meglátja a kedves embert, és felkínálja barátságát, majd a barátok önmagukban jelennek meg. És amikor szembe kell nézned azzal, hogy ezt a folyamatot saját maga kezdeményezed, akkor ez nagyon nehéz feladat. Vannak azonban olyan helyek, amelyek önmagukban az emberek számára könnyű és kellemes kommunikációt biztosítanak:

 1. Érdekes klubok

  Végtére is, van-e olyan dolgod az életedben vagy a foglalkozásodban, amelyre időt szeretsz? Főzhetnek, énekelhetnek a kórusban, fotózhatnak – bármit is szerethetnek, ha csak tetszett neked! De egyáltalán nem kell csinálni, amit egyedül szeretsz – sokkal élvezetesebb a hasonló gondolkodású emberek keresése. Például ha szeretne könyveket olvasni – menjen egy könyvtárba vagy egy könyves kávézóba. Mindenesetre próbáljon meg olyan helyet találni, ahol az emberek összegyűlhetnek, akárcsak ti, akik szeretik ezt a hobbit. Ha meglátogatja őt, ne rohanjon azonnal menjen haza az osztály után – jobb beszélgetés a hasonló gondolkodású emberekkel, mert ez a legegyszerűbb módja a barátok megszerzésének.

 1. önkéntesség

  Voltál valaha jótékonysági kapcsolatban? Ha a válasz nem, akkor itt az ideje kezdeni! Az önkéntesség nem csak egy nagyszerű út a barátok megszerzéséhez egy új városban, hanem egy csodálatos lélekgyarapító vállalkozás, amely sok pozitív érzést hozhat. Ugyanakkor sok időt és mentális energiát igényel – készen kell állnia. Tudja meg, hol vannak a karitatív szervezetek a városban, és megtalálják az önkéntes hálózat kibővítésében részt vevő emberek koordinátáit. Ezenkívül csak a legközelebbi jótékonysági rendezvényen jelenhet meg, ahol mindig sok ember van. És megtalálja barátait, és talán az egész életet.

 1. Az internet

  Még ez a cikk is ül és olvas az interneten. Nagyon jó, hogy most az embereknek nincs semmilyen problémája az információ megtalálásában, mert mindig van olyan forrás, amely bármikor elérhető. A World Wide Web lehetőségei valóban végtelenek: közösségi hálózatokon és közösségeken keresztül kapcsolatba léphet a régi barátaival és megpróbálhat újakat létrehozni, és a fórumok és az érdeklődési közösségek minden formája nagyszerű helyet nyit a képzelete számára. Csak meglátogathatja új városának legnagyobb fórumát, és megnézheti, hogy milyen emberek élnek itt.

 1. Kávézók és éttermek

  Úgy tűnik, hogy egy új városban sokkal könnyebb elrendelni egy elvihető ételeket, vagy csak vacsorázni otthon. De ne siessen, hogy visszavonuljon! Indítsa el a tradíciót legalább hetente egyszer, hogy menjen el vacsorázni vagy vacsorázni “az emberekben”. Természetesen először kellemetlennek tűnhet, de valójában, amikor egyedül vagy, sokkal könnyebb megközelíteni és megismerni. Az este kellemes és könnyű lesz, ha megragad egy érdekes könyvet otthonról – jobb papíralapú változatban, mert ebben az esetben válhat méltó témává a beszélgetéshez. Ugyanez, de bizonyos változásokkal kapcsolatban bárokra, klubokra és parkokra vonatkozik – a magányos személy azonnal be akar vonni a társadalmi körébe.

 1. A fotó

  Ez nem annyira hely, mint a megszállás, ami nagyban megkönnyíti a kapcsolatok hálózatának bővítését. Elfogadom, szinte mindenki szereti fotózni, majd megfontolja saját képeit. Ezért, miután megtanulod jó képeket készíteni, mindig megkeresheted az idegeneket, és megkérheted, hogy legyen a munkád tárgya. Így az emberek fotózása remek módja annak, hogy szórakoztasd magad, tanulj egy új várost, és ugyanakkor ismerkedjetek.

hogyan lehet helyesen barátkozni az új városban

Hogyan kezdjünk el egy beszélgetést?

A helyeket helyekkel rendeztük ki, és most a szeme olyan személyre esik, akivel szeretne ismerkedni. De itt szembesülsz a komplexitással: és hogyan kezdesz beszélgetni valakivel, akit abszolút nem tudsz? Ne lepődj meg, de nagyon egyszerű, ha tudod, hogyan kell csinálni.
A legfontosabb dolog az emberek kiválasztása, akik nyitottak és készek beszélni. Velük nem lesz problémája a ismerősökkel kapcsolatban, mert ők olyanok, mint ön, érdeklődnek a kommunikáció iránt. Általában ez egy mosoly és egy pillantás felé mutat, és egy nyugodt testtartás. Nem verbálisan válaszolhat ezekre a jelekre – és ez minden, a kapcsolat meg van adva. De mi van a verbalizmussal? A beszélgetés témakörének számos változata létezik, és nagyjából három csoportba oszthatók:

 • A helyzet;
 • A társalgó;
 • Én magam;

Függetlenül attól, hogy a téma, a fő cél Önnek továbbra is a vágy, hogy érdekli a beszélgetőpartner. Ezért beszélgetést kezdeményezhet egy tény feltevésével, véleménynyilvánítással vagy kérdés feltevésével. Jobb, ha ez utóbbival kezdődik, mivel a kérdésben mindig több energia van, mint bármi másban. Bár a véleménynyilvánítás is sokat stimulál a beszélgetés során, a partner kapcsolatba kerül, és sokkal nehezebbé válik ahhoz, hogy passzív maradjon.

Természetesen a beszélgetés legegyszerűbb és legkényelmesebb módja, hogy megvitassuk a helyzetet vagy a körülményeket, amelyekkel Ön a partnerrel van kapcsolatban. Gyakorlatilag nem igényel különleges ismeretet az ellenkező személlyel, így fel lehet venni, hogy kapcsolatba léphessen egy idegennel. Ráadásul ez a téma szinte egyáltalán nem provokálja a társalgásban a szorongás kialakulását, és sokkal jobban részt vesz a beszélgetésben, mint maga a történet.

Annak érdekében, hogy beszéljen a helyzetről, körültekintően nézzen körül. A legjobb, ha valami érdekes és csodálatos dolgot találsz. Ez lehet olyan tárgy, amelyet a beszélgető partner örömmel beszélhet, vagy egy olyan jelenség, amely fontos és az emberek érzelmeit idézi elő. Figyelj figyelmesen arra, hogy a partner válaszoljon a cue-jára. Furcsa módon bármit is tudsz beszélni, például egy boltban kérheti a vevőt, aki egy szokatlan terméket vásárol, amit fel lehet készíteni.

Dale Carnegie is észrevette, hogy az emberek szeretnek jobban beszélni magukról, mint bármi más a világon. Ezért, ha felkéri a beszélgetőt a kérdésről, valószínűleg szívesen válaszol. Mielőtt azonban elkezdené a beszélgetést, javasoljuk, hogy figyeljen egy kicsit az érdeklődő személyre – talán megjelenése, szokásai és ízlései egy kicsit elmondják önmagáról, és könnyebb lesz beszélgetni.

A történet magáról, különösen egy zárt személy jelenlétében, kevés esélye van a folytatásra. Általában ez sokkal fontosabb azokban az esetekben, amikor már van valami érdeklődve a beszélgetőpartnernek, és jobban megismerni akarja. Ha azonban egyedülálló és feltűnő tények büszke tulajdonosa az életrajzodban, talán az esete kivétel. Ellenkező esetben ne beszéljen sokat és kitartóan magadról, ha senki nem kéri.

hogyan lehet hosszú időre barátkozni egy új városban

A kommunikáció pszichológiája

Érdekes embereket találsz és megismered őket. Nem igényel semmilyen különleges erőfeszítést, és egy idő után általában valami automatikus készséggé válik, és a kommunikáció köre jelentősen bővül. Ezt a folyamatot az alábbiakban ismertetett pszichológiai ajánlások végrehajtásával fel lehet gyorsítani:

 1. Készüljön fel az új találkozókra. A pozitív gondolkodás törvényei szerint az univerzum mindig megadja azt, amit felállítottunk. Ezért gyakrabban mosolyogj, nyitott és szimpatikus, és barátságos is. És ez olyan emberek, akik olyan emberrel járnak, aki nem azt jelenti, hogy a társkeresés nem jelentene – éppen ellenkezőleg, félelem van az életéért és a vágytól, hogy távol tartsanak ettől az embertől.
 2. Ne habozzon hirdetni, hogy új vagy ebben a városban. Sok ember, miután átköltözött egy új városba, valamilyen okból elkezdett zavarba ejteni ezt a helyzetet, bár valójában nincs semmi rossz vagy szégyenletes ebben. Ez nagyon kellemetlen számukra, különösen a legbonyösebb esetekben, amikor meg kell kérdezned a megállását vagy a metró átjárási rendszerét. Ezért érdemes segítséget kérni valakitől, aki bizalmat kelt, és azt mondja neki, hogy egyedül vagy az új városban, és örömmel megismerkedhet. Megnyithatod a kongresszusokat a kollégáknak vagy partnereknek – az emberek szeretnek segíteni másoknak, és talán boldogan elmondják, hol élvezheti a hétvégét és hogyan tud fizetni.
 3. Legyen aktív. Természetesen ne tölts fel új barátokat hívásokkal és e-mailekkel – ez általában rémisztő. Azonban nagyon helyénvaló kérni őket, hogy szervezzenek egy turnét a város körül, hívják meg a társaságot egy kávézóban, vagy akár felajánlják nekik a segítségüket egy olyan ügyben, amelyben önmagát tekintheti kompetensnek.
 4. Próbáljon világosan megfogalmazni magának, milyen típusú emberek érdeklik Önt, és mit akar tőlük. Egy bevásárló munkatárs, egy klubbérlő, egy barátja, aki megosztja a hobbijait, a mellényt – ez nagyban függ attól, hogy új barátokat találtak-e meg. Akkor nem fogod pazarolni az idejét, vagy senki más idejét, és könnyebb lesz, ha elrontod a “rossz” embereket.

Ne felejtsd el, hogy nincs egyetlen rendszer, hogy barátokat szerezzen az új városban. A pszichológia tudományának hosszú fennállása ellenére az emberi kapcsolatok területe még mindig nem zárja ki a szigorú börtönbüntetést. Ezért pihenjen és élvezze a kommunikáció folyamatát.

Javasoljuk, hogy olvassa el: Hogyan keressünk barátokat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 − 26 =