Az emberek manipulálása és az ellene való küzdelem módjai

emberek rejtett manipulálása

Vannak emberek, akik tudják, hogyan kell mindenki körülötte táncol a dallamot, mintha valaki, és megtagadja, hogy csatlakozzon a soraiban „táncosok”, akkor biztosan sajnálni a haver játékos. Az ilyen példányokat az emberi faj már elsajátította rejtett manipuláció az emberek, és ők használják, sőt néha tudatlanul, hogy elérjék a kívánt mások viselkedését.

Természetesen mindannyian támogatjuk az emberek és a jó szolgálat gondolatát, de ez nem jelenti azt, hogy megengedhetjük magunknak, hogy manipuláljuk. Arról van szó, hogy megértsük, hogy mi vagyunk felelősek az életünkért; és ha valamit megteszünk a szándékunk ellenére, hogy tetszenek valakinek, akkor elutasítjuk magunkat. Szeretnénk elmondani Önt a manipulátorokról és arról, hogyan lehet megállni ellenük.

Kezdjük a definícióval. A manipuláció az, ha rejtett vagy nyílt erőszakot, megfélemlítést, kényszerítést, nyomást alkalmaz; amikor az agyad “mosott”, hogy elkezdesz valamit, amit egyáltalán nem akarsz. Például, ami népszerűvé vált az új értelmező szótár Webster manipuláció egy személy úgy definiáljuk, mint az irányítási és ellenőrzési, ügyes használata befolyásolja egy másik személy, gyakran igazságtalan, embertelen és gyakran a használata megtévesztést, ha a tények és események manipulált javára saját céljait manipulátor. Az emberi kapcsolatok manipuláció lehet meghatározni, mint minden olyan kísérletet, hogy ellenőrizzék a kényszer (nyílt vagy burkolt) a gondolatok, érzések és a viselkedés egy másik személy.

Amikor másoknak adjuk ki, lemondunk magunkról

Természetesen az emberek segítik egymást. Mindannyian eleget teszünk valaki kéréseinek, és mi magunk is gyakran kérünk valamit. De jelentős különbség van a segítségkérés és a manipuláció kérdése között. Szeretné megérteni, hogy a manipuláció különbözik bármely más tevékenységtől? Készen állunk elmagyarázni.

Ha valamit csinálunk valakinek, akkor általában magunknak van valami. Van egyenlő értékek cseréje. De a manipuláció kizárja az ilyen cserét. Például egy munkavállaló jön hozzád – nem egy barátnőm, így a barát -, és azt mondja: „én költözött új lakásba, ott vannak az ablakok erősen fröcskölte a festéket, és mész. Nagy segítségre van szükségem, olyan sok munka van, amit nem tudok egyedül kezelni! Ha nem segítesz, nem is tudom, mit tegyek. Nagyon remélem, és nem akarsz csalódást okozni benned. “

Tehát megpróbál manipulálni, és megpróbál nyomást gyakorolni rád, és szomorú érzést okozni. Ő szegény, boldogtalan, és sajnálatosnak kell lennie! De nincs itt teljes körű cseréje – azt akarja, hogy kicserélje a munkáját és a napot az ígéretén, hogy “ne csalódjon” benned! Jó lenne, ha azonnal megtagadnánk egy barátjától; senki sem tartozik neki, és a szenvedése nagyjából saját problémái. És nem kell elmagyarázni, vagy elnézést kérek. De a manipulátorok általában nem elégednek meg az elutasítással, és megpróbálnak minket húzni a beszélgetésbe. Nagyon kitartóak lehetnek, és egymás után vitát fognak vezetni, remélve, hogy elnyomják ellenállásunkat.

És hogy ugyanabban a helyzetben lenne az ember, akinek a szokásai nem tartalmazzák az emberek manipulálását? A barátod közeledne hozzád, és azt mondta: “Szükségem van a segítségedre! Hadd segítsek neked ebben a hétvégén a dacha-ban, és segítesz nekem, hogy mossa az ablakokat az új lakásban a következő hétvégén? “Érezd a különbséget? Egy személy kínál Önnek az együttműködést, és ez a manipuláció ellentéte. Ilyen helyzetben örömmel segíthetsz, mert mindketten megkapod a lehetőséget, hogy kétszer olyan gyorsan végezd el a munkádat, és még a munkához is több szórakoztató lesz!

Olyan tulajdonságaink, amelyek a manipulátorok kezében játszanak

A karakterünk néhány jellemzője sebezhetővé tesz minket. És mielőtt elkezdesz harcolni egy olyan személlyel, aki befolyásolni akarja nekünk, megváltoztatnunk kell valamit magunkban. Mit tehet egy manipulátor?

  • Amikor csak akkor érzünk hasznosnak és szerettünk, ha mások igényeit is ellátjuk. Néha addig mennénk, hogy készen állunk arra, hogy a saját jólétünk révén bármit is átadjunk. Például valami különösen kedveset vehetünk partnere vagy barátnőjéért, ami soha nem lett volna kárba véve, hogy ilyen pénzt költünk magunkra. A manipulátorok nagyon vonzottak az ilyen típusú emberekhez, és nem habozzák ezt a személyiségtípust használni.
  • Mikor szükségünk van más emberek elismerésére és elismerésére. A legfőbb probléma lehet az a félelem, hogy visszautasítanak vagy elhagyják őket – olyan erős lehet, hogy bármit megtennél, hogy elkerüld a félelemhez kapcsolódó érzéseket. A manipulátor a félelmeden működik, folyamatosan azzal fenyegetve, hogy az életed valósággá válik.
  • Ha félünk negatív érzelmeket kifejteni. Bár a harag és a konfliktusban való részvétel kifejezése bárki számára nem kellemes, egyesek mindent megteszek a konfrontáció elkerülésére. Ilyen kapcsolat esetén a manipulátorok a legegyszerűbbek – csak fel kell emelni a hangjukat.
  • Ha nem mondhatjuk, hogy nem. Az egészséges kapcsolatok egyik jellemzője a személyes határok megléte. Annak érdekében, hogy betartsák ezeket a határokat, néha szükség van arra, hogy “ne” -et mondj, ha valaki megtámadja a személyes területünket. És ha félsz egy olyan konfliktus miatt, amely az elutasításod miatt merülhet fel, akkor egy manipulátor kezében játszik.

Mindenesetre világos elképzelése van a saját énedről, különben nagyon nehéz lesz bizalmadba vetni a saját mérlegelésedet, és döntéseket hozni neked. Az én világos meghatározása nélkül könnyű célpont lehet a manipulátorok számára.

emberek manipulálása

Olyan technikák, amelyek általában manipulátorokat használnak

Sajnos elég gyakran találkozunk azokkal, akik mindent megtesznek, csak azért, hogy megkapják, amit akarnak. Mindig kényelmetlenül érezzük magunkat, ha manipulálunk; de ami a legrosszabb, még mindig nem mindig értjük, mi történik valójában. Reméljük, hogy a manipulátorok szokásos módszereinek ismerete segít megérteni a helyzetet, és képes leszek megvédeni érdekeiket. Ez az, amit a leggyakrabban használnak:

  • Kezdenek kitalálni. Ahhoz, hogy a saját kezüket elérhessék, a manipulátorok gyakran kezdődnek dicsérettel a címében. És ha elégedett és nyugodt, akkor megkérik tőled, hogy tegyen meg mindent, amit akar. Miután bókot tett, egy személy meglehetősen ésszerűen úgy véli, hogy ezután nagyon nehéz lesz, hogy ezt mondja neki. Végül nem akarsz csalódást okozni neki, vagy ürügyet nem adhat arra, hogy azt gondolja, hogy nem érdemli meg ezeket a bókokat … Tehát a manipulátor gondolkodik. De nem szabad ellened menni; jobb azt mondani, hogy úgy gondolja, hogy nem érdemelte meg ezeket a bókokat, majd határozottan elutasítja.
  • Megpróbál bűntudatot érezni. A manipuláció taktikája mindig sikeres volt az emberek közötti kapcsolatok minden szintjén. A szomorú dolog az, hogy az áldozat a taktika nem támadható meg a követelményeknek manipulátorok, mert így akar, hanem azért, mert úgy érzik, hogy „kell” csinálni. A személyes kapcsolatokban ez kölcsönös függést hoz létre, ami rendkívül káros mind a kapcsolatok, mind a pszichológiai egészség szempontjából.
  • Remélik, hogy kudarcot vallasz. Ez a manipulátor gyakran működik! Akkor beszélhetünk mondani neki (ha például egy családtag), bármilyen tervek egy bizonyos összeget, amit halogatni, és egy idő után, hirtelen bejelentette, hogy megígérte neki valamit akkor vásárolj vele. És fordítsd át a beszélgetést teljesen más módon, és fordítsd a szavadat a kedvéért. És ha nem tapasztaljuk, hogy megcáfolta volna a szavait, vagy ha nem tudja bizonyítani, vagy elkezd kételkedni magukat, ahogy azt a valóságban. És itt megint – és a bűntudat keletkezett, és ez – egy újabb kar hatással van rád (lásd, fent)! Ezért legyen felkészülve arra a tényre, hogy a manipulátor készen áll a megmunkálásra.
  • Olyanok, mint egy törött rekord. A manipulátor viselkedés egyik legnyilvánvalóbb formája. Ember kérdez és megkérdezi, hogy körülbelül azonos, jön valamit az egyik vagy a másik oldalon … Azzal érveltem, a változó hang, de a kérést megismételjük, és ismétlődik, amíg meg nem tört a türelem, és nem csinál semmit, ha csak tőled elmaradtál!
  • Megfélemlítéshez vezethet. Ha valaki látja, hogy nem tudja, amit akar, akkor megijeszt. Ennek során ez az egész, hogy gazdag képzelet: valaki „sürgős” ugrik nyomás vagy a szívroham, néhány dacosan nem hajlandó enni, hogy valaki még azzal fenyegetőzött, hogy esik a vonat alá. Általánosságban ez nem elég komoly, nem okoznak ártalmat az ilyen emberek számára; elvárják tőlünk, hogy feladja érdekeinket jólétükért, és gyakran sikerül.

A manipulátorok által használt taktikák széles skálája létezik – a verbális fenyegetéstől a szándékoknak megfelelő helyzetek megszervezésére irányuló kísérletektől. Például a manipuláció egyik leggyakoribb formája a “kettéosztás” – két ember egymás elleni felállítása. A manipulátor mindenkinek szól, az egyik háta mögött egy másikról beszél, majd a másodikval. Így kényszeríti ezeket az embereket, hogy ne bízzanak egymásban, míg ő maga továbbra is a helyzet ellenőrzésében van. Használhatnak aktív befolyásolási módszereket – dühösek, kiabálnak és provokálják az agressziót. Vagy több passzív módszert is használhatnak – szúró, csendes vagy akár kifejezetten figyelmen kívül hagynak bennünket.

Hogyan reagáljunk a rejtett manipulációra?

A közvetlen, nyílt fenyegetések többnyire nem nagyon ügyes karakterek. A minõsített manipulátorok finomabban cselekszenek ránk, megfélemlítik a fenyegetõbb fenyegetéseket. Előfordulhat, hogy a rejtett fenyegetés első látásra még csaknem látható is. Az történik, hogy nem különös jelentést adnak, mint amit mondanak vagy tesznek, de milyen módon vagy hangon használják őket, amikor valamit tesznek vagy valamit mondanak. Az ilyen fehér és bolyhos angyalok, a ruhák alatt, amelyek kukucskálnak és farok kukucskálnak. Ezek az emberek tudják, hogyan befolyásolják tudatosságunkat olyan erősen, hogy az egészséges kapcsolatok fokozatosan kizsákmányoló jellegűvé válnak.

Hogyan lehet leginkább reagálni olyan manipulátorok viselkedésére és taktikájára, akik mindent irányítanak és alárendelnek az irányításukért? El kell kezdeni magaddal: meg kell szabadulnod a bizonytalanságtól, a szorongástól és a depressziótól, amely képes kommunikálni egy olyan személlyel, aki hajlamos a manipulációra és visszanyeri az életét.

Ne hagyjon mentséget az agresszív vagy más helytelen magatartásért! Ha valaki viselkedése rossz, sőt káros, akkor ennek a viselkedésnek az összes oka, amit ez a személy kínál, egyáltalán nem számít. A cél nem igazolhatja az eléréséhez szükséges eszközöket. Ne feledje: amint egy személy elkezdi a “magyarázatait”, azonnal megpróbálja elkezdeni a munkát. Ha ez idegen, akkor megállíthatsz vele mindenféle kapcsolatot; a helyzet bonyolultabb, ha közeledik hozzád.

A pozíciónak szilárdnak kell lennie: nem lehet manipulálni! A manipulátor soha nem korlátozódik egyetlen vagy két esetre, hanem arra törekszik, hogy folyamatosan használja a taktikáját. De mihelyst abbahagyja a manővereihez való reagálást, a fókusz automatikusan elmozdul öntől (ahol szerette megpróbálta őt irányítani) méltatlan viselkedésére. És akkor a szeretteid kénytelen lesz megváltoztatni valamit magában!

Az ember manipulálása

Miért akarnak más embereket manipulálni?

Bár figyelmeztetésnek kell lenned, de nem szabad félnie másokat manipulálni. Megpróbáltatásai lehetőséget adnak arra, hogy segítsenek abban, hogy valaki más legyen, jobb, mint most. Persze, ha ez a személy közel van hozzád, és nem vagy közömbös a sorsához. Ráadásul ha egyszer megérted, miért próbál manipulálni, félelemed helyetted lesz az együttérzés. És a felbukkanó együttérzés miatt a hozzáállásod soha nem válik kölcsönös agresszióvá.

Miért manipulálnak valaki olyan embereket, akiktől valamit akarnak elérni? Igen, mert gyengék. Gyenge személynek nem szabad félnie, csak a piciát lehet. Gyengesége sokféle formában jelenik meg, és magában foglalja az inferioritás és a hozzá nem értés érzését. Az ilyen emberek megpróbálják arra kényszeríteni másokat, hogy tegyenek azt, amit maguk szerint nem tudnak. Megpróbálják kompenzálni a tehetetlenség érzését, ha hatalomra jutnak mások fölött.

Ezen kívül, az emberek, akik úgy érzik hibás, és még élnek, nyomorúságos életet, és azt szeretné, ha mások boldogtalan. Ha sikerül megmérgezi valaki életét találnak megkönnyebbülés magát, mert mások fájdalmát elvonja a figyelmét a saját fájdalom. Gondolkodás néhány rajongó manipulált kissé torz, és ők sem kezdenek hinni, hogy joguk van követelni valamit a másiktól, vagy úgy érzi, a kórtermek, és ezért jogosult a jogot, hogy különleges kiváltságokat – így mondják.

Bármi legyen az oka a manipuláció hajlandóságának, minden esetben ez a hajlam a gyengeségre alapul. Tehát amikor egy ilyen személy úgy dönt, hogy a szokásos módon megy magának, ha bűnösnek érzi magát, ne adja be, és ne fordítsa gyengeségét a sajátjába. Ha manipulációba kerülsz – ne aggódj, különösen, ha nehezen megijeszted. Ne félj barátságot elveszteni, nem igazolva egy barát elvárásait és csalódást okozni neki. Te vagy az életedért, nem pedig a sorsért.

Másokkal segítünk; De nem tudunk segíteni másoknak, amikor elfoglalják a problémáik megoldását. Hogyan erősíthetjük meg a többieket, ha gyengék vagyunk? Hogyan tudhatjuk meg másokat, hogy megvédjék jogaikat, ha nem védjük meg a sajátunkat? A világban sok szerencsétlenség van, és ő, ez a világ, sok emberre van szüksége, akik örömet terjeszthetnek. Mindazonáltal, amikor azt csináljuk, amit egyáltalán nem akarunk, csak a szerencsétlenséghez járulunk hozzá világszerte. Növeljék jobban az örömöt!

Javasoljuk, hogy olvassa el: Hogyan bókolhatunk egy barátnőt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 4 =