A saját erőforrások felhasználásával mozoghat a kreatív munkához

kreatív munkához

Tartalom:

 • Egy kicsit a kreatív munkáról
 • Hogyan kell a kreativitást

Hogyan lehet beilleszteni a kreatív munkát? Ez a kérdés aggodalomra ad okot a széles körű szakmák képviselőinek elméjéhez, mivel szinte mindegyikben létezik a kreativitás eleme. A végzős először jött az ötlet Diplomája hirdető – a koncepció PR-cég, és körülbelül művészek, zenészek és írók, nem mond semmit! Mindenesetre az olyan fogadások, amelyek hozzájárulnak a kreatív munkához, érdekes és hasznos lehet minden ember számára.

Egy kicsit a kreatív munkáról

Mint már említettük, a kreatív munka bármi lehet. Egy ember a kreativitást felhasználhatja az élet különböző területein: technikai termelésben, tudományos találmányokban, események szervezésében, művészeti alkotások készítésében, sőt a mindennapi életben és a mindennapi életben is. A kreativitás lényege – valami minőségi újítás megalkotásában, eredménye lehet anyagi vagy lelki termék. Mindig egyediek, és ami a legfontosabb, nem másolható meg senki, kivéve a szerzőt (bár talán nem lesz képes!). Ez annak köszönhető, hogy a kreativitás folyamatában a szerző saját magának, képességeinek és erőforrásainak darabját hozza működésbe, és ez az, ami hozzáadott értéket ad munkájának eredményeire.

A kreatív munka hangolása a telepítés számos szakaszában történik:

 1. Basic. Ebben a szakaszban megkezdődik a munkára való felkészülés: meg kell fogalmaznunk egy feladatot, és némi kísérletet tettünk annak megoldására. Ennek következtében belépsz a kreativitás szemantikai mezőjébe, beleillik a kontextusába.
 2. Az inkubációs. Ebben az időszakban egy ideig el kell távolítania magát a kreatív feladattól. Lehet, hogy más időtartam van, amely számos tényezőtől függ: karakter, feladattípus, életkor és sok más. Néhány pszichológus úgy véli, hogy ebben az időszakban eszméletlen munkát végez a probléma megoldására.
 3. Megvilágítás. Ez az a pillanat, amelyre sok kreatív ember él: hirtelen, egy olyan helyzetben, hogy nem ez a probléma minden kapcsolat nélkül gondolat a témában, hogy a személy érkezik egy fontos választ neki. Lehet mély ismerete a jelenségnek, a probléma megoldásának kulcsa, valamilyen rendszer vagy koncepció. Úgy vélik, hogy a betekintés a helyzetelemek szerkezetátalakításából, holisztikus lefedettségéből ered. Például két átlagos ötlet ütközik és keveredik, ami egy nagyszerű.
 4. Az utolsó. Ebben a szakaszban a kreatív munka befejezése. Megtalálták az oldatot, és csak az “erõsségre” való tesztelésre várnak, azaz. alkalmazkodni a valósághoz, finomítani a helyes irányt, és végül végrehajtani. Ez a színpad általában nem olyan izgalmas a kreatív személy számára, de nélküle lehetetlen elkészíteni a kész munkákat vagy értékeket.

A kreatív munka elvégzéséhez az embernek különleges képességekre van szüksége, amelyeket a modern világban kreativitásnak neveznek. A koncepciót a kreativitás magában fejlett verbális és ötletes képesség, folyékonyan, a rugalmasság, a gyorsaság a váltás az egyik a másikra, az eredetiség, a sokszínűség az ötletek és stratégiák, a képesség, hogy a probléma gyökerét, és ellenállni a hatása sztereotípiákat. Mindezek a funkciók közvetlenül befolyásolják a kreatív munka gyorsaságát és minőségét.

hogyan kell beilleszteni a kreatív munkát

Hogyan kell a kreativitást

Gyakran ez sokkal nehezebb, mint a normál üzlethez. Hogyan kell például felkészülni a vizsgára? Ez persze kellemetlen, de elég egyszerű: megszünteti az interferenciát, és csak üljön le a tanulásra. A kreativitással azonban minden sokkal bonyolultabb, mert a múzs, amely inspirációt hoz, szeszélyes, és a kreativitás jelensége még mindig nem teljesen érthető. Attól, hogy mi történik a fejünkben a kreatív munka során, a beillesztés lehetőségei függenek.

Vannak olyan tulajdonságok, amelyek zavarják a kreativitást – ez a konformizmus, a belső és külső kényszerek, a sztereotípiák, a merevség és a vágy, hogy azonnal megtalálják a választ. A többi ember hozzáállásának és véleményének konformitása vagy kritikátlan elfogadása akadályozza saját elképzeléseinek és a minőségi bizalomnak a megjelenését. Ugyanez történik a cenzúrával is – hasonlít az emberi psziché szűrőjébe, amely nem teszi lehetővé a szükséges információk tudatosságát. A merevség a cselekvések vagy gondolatok megváltoztatásának képtelensége a helyzet új igényeinek megfelelően. Megakadályozza, hogy egy személy váltson, és felkészületlenül készítsen új termékeket vagy ötleteket. Nos, a vágy, hogy megtalálja a választ egyszerűen összekeverni a gondolkodó, hisz csak gondol róla, és nem a lényege a probléma megoldódott.

Ezek az akadályok. Remélem, mit kell tennie velük, remélhetőleg világos – minden lehetséges módon, hogy legyőzze (ha persze kreatív munkát akarsz szerezni). Először is lazítson és lazítson. Ha nem tudja figyelmen kívül hagyni, hogy sürgősen a folyamatban lévő munkát, csak próbálja meg meditálni – nagy tisztítja a tudat (és ez az, amire szüksége van, hogy megtörténjen megvilágítás).

Másodszor, hajtson végre tapadást és ellenállást mindazokkal szemben, amelyek újak a rugalmasság ellen. Ennek elérése nagyon egyszerű – rendszeresen olyan egyszerű gyakorlatok, mint a “szépség” szó öt szinonimája, vagy a munkából való visszatérés után minden este átváltoztatják az útvonalat. Hetente egyszer csinálj egy kis átalakítást egy szobában. Naponta változtassa meg a dolgok sorrendjét az asztalon. Általában rengeteg lehetőség van, hogyan lehet megtudni, hogy naprakészek maradjanak, továbbá új benyomásokkal tölti fel, és a kreatív módon is alkalmazkodik.

Harmadszor, növeljék az önbecsülést és megszabaduljanak a konformizmustól. Az a vágy, hogy egyetértsünk valaki más véleményével az önsajnálat visszhangja, mert ha tudod, hogy az ötleteid vagy a véleményed a legjobb, akkor senki másra nincs szüksége. Ez magában foglalja a külső és a belső cenzúrát is. Az utóbbi egyébként gyakran abból ered minden irracionális és inculcated ránk kívülről létesítmények, „ment”, „ez hülyeség”, „senki nem kell”, stb … Meg kell találni és megkérdőjeleznünk kell – ha nehéz megtenni önmagát, akkor szerezzen be egy fontos és befolyásos személy támogatását.

Mindazonáltal mindez hosszú távon jó. De mit kell tenni a kreatív munka idejéhez és idejéhez? A pszichológusok számos olyan technikát és technikát írnak le, amely segíthet ebben a nehéz ügyben. Összhangban állnak a kreatív munka általános elveivel:

 • Tegyen törvényt a válás szakaszainak megfelelően. Először is, egy kis munka a feladatot előtted, majd tedd el és megy valami mást, például, sport (aktiválja a vér áramlását, a hormonok dobnak bele, felgyorsítja a munka minden test rendszerek).
 • Tekintse meg a lehető legtöbb anyagot, amelyek a kreatív feladat megoldásához kapcsolódnak – senki sem tudja, hol kaphatja annyira az ihletet. Jobb, ha lesz világos és látható dolgokat ugyanazon szerint kiválasztott különböző módozatok (látás, hallás, tapintás, ízlelés): fotók, újságkivágások magazinok, ritmikus dal, fűszerek, vagy valami mást.
 • Gondolj az erőforrás helyzetére az Ön számára. Ez a memória felidézi a pozitív érzelmeket: öröm, bizalom, nyugalom, harmónia, boldogság – válassza ki a helyzetet attól függően, hogy milyen állapotban van szüksége mostantól. Például a Niagara-vízesés kilátása alkalmas a nyugalomba merülésre, és a kimerült érettség emlékére örömteli élményekről van szó.
 • Ha nehéz megszabadulni attól a kellemetlen érzésektől, amelyek most rágódnak rád, próbáld meg magadnak kellemes, de monoton elfoglaltságot találni. Például írjon a papírlapra egy szép kalligrafikus kézírással minden olyan gondolatot, ötletet és szót, amely kapcsolatban állhat a megoldandó problémával. Az írás folyamata, a kellemetlen állapotból való kilépés, és talán még néhány érdekes elképzelés vázlata is.
 • Próbáld meg megnézni a problémát különböző szempontokból. Nagyon vicces és szórakoztató lehet! Először nézzük meg a projektet, amelyet a gyermek szemével fejlesztettünk ki – hogyan kell felhívni a figyelmet? Akkor az öreg hölgy szemében – és mi érdekli? Aztán a szeme egy üzletasszony, meleg, kemény munkások a gyárból, egy diploma a Bölcsészettudományi Kar – minél többet kipróbálni a különböző szerepeket, annál több energiát és pozitív gondolatok is felszívódik.
 • Válassza ki a megfelelő időt és helyet. Van olyan hely, amely inspirál a kreatív trükkökre, valamint arra a napra, amikor Ön a legtermékenyebb? Tehát ne törd magad, jobb, ha a rendelkezésre álló erőforrásokat használod, és tedd magad olyan helyzetbe, ahol a múzs eljövetele valószínűbb.

Megvizsgáltuk a kreatív munka legkülönbözőbb aspektusait. Igen, folyamatosan „kreatívnak lenni” – nehéz, de semmi sem hasonlítható az elégedettség a remekmű az Ön által létrehozott, hogy ez a szöveg az új cikket, az ötlet egy reklám stratégia vagy üzleti terv készen áll. Kevesen tudják, hogy a kreatív munka nemcsak ébred fel a felhőkben, hanem az aprólékos munka, amelyet ajánlásaink segítenek a sikeres teljesítésben. Kreatív siker az Ön számára!

Javasoljuk, hogy olvassa el: Hogyan kell a téli szünetek után munkába állítani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 6