A pozitív gondolkodás a boldogság és a hosszú élettartam kulcsa

pozitív gondolkodás

Tartalom:

 • Mit tartalmaz a pozitív gondolkodás?
 • A pozitív gondolkodás elvei
 • A pozitív gondolkodás fejlődése önmagában
 • Hogyan korlátozzuk magunkat?

Mennyit tud a pozitív gondolkodásról? Szinte minden ember hallott valamit róla, de személyesen nem látta, és személyesen nem ismert. És ez kár, mert a pozitív gondolkodásnak nagy lehetőségei vannak, és ha valaki nem használja őket, megfosztja magát egy létfontosságú előnyökből. Szeretne boldoggá válni és elérni a céljait? Akkor a pozitív gondolkodás ereje a te szolgálatodban van!

Mit tartalmaz a pozitív gondolkodás?

Gondolja, hogy a körülötted lévő világ az, ami az? Rossz vagy jó? Valójában mindkét gondolat helyes lesz, mint a példában egy félig feltöltött üveg: azt mondhatjuk, hogy félig üres, vagy lehet – ez félig telt. A világ különbözik, és az önhöz fűződő mód teljesen attól függ. Pontosan ez a pozitív gondolkodás ereje. De mi a lényege?

Ha mélyebben ássz, a pozitív gondolkodás különleges hozzáállás az önmagadhoz, az élethez, az eseményekhez és azokhoz, amelyek még megtörténnek. Különböző módszerek és pszichológiai technikák segítségével fel lehet hangolni a megfelelő hullámot és javítani az életed minőségét. És jobb lesz a változás, mintha önmagában!

Milyen dolog a pozitív gondolkodás? Először is az élet kellemes és jó dolgai, az egészség, az öröm, a boldogság és az összes olyan helyzet sikeres végrehajtása várja Önt. Csak tiszteljétek magatokat és hiszel a saját erősségeiben és képességeiben. Az egyszerű hit azonban néha nem elegendő – tevékenységre van szükség. És megnyilvánul a lehetőségek, a megoldások és az inspiráció keresésében. Mindez kreatív gondolkodásnak nevezhető.

A pozitív gondolkodás választása szerint boldogságot választasz magadnak és szeretteidnek. Az ilyen személy, mint általában, tudja, mit akar és hogyan érheti el. Megérti, hogy mindenki az úton találkozik a kudarcokkal és az akadályokkal, és úgy érzékeli őket, mint a sors ajándéka, amely segít növekedni és erősebbé válni. A pozitív gondolkodásmód segít abban, hogy gyors és könnyebben sikerüljön minden törekvésed során. Energiával tölt el és boldogságot hoz – a negatívtól eltérően. A pozitív gondolkodás óriási belső erőforrásokat és hatalmat kölcsönöz magának és az életednek. Ön inspirálja és motiválja magát és szeretteit, hogy meghódítsa az új távlatokat. Az emberek tiszteletben tartják magukat, de a nehézségek elmúlnak. Egyszerűen fogalmazva, az élet mosolyogni kezd.

a pozitív gondolkodás ereje

A pozitív gondolkodás elvei

Valószínűleg már rájöttél, hogy a pozitív gondolkodásmód a boldogság és a hosszú élettartam kulcsa. De mi a lényege? Az elvek – mágikus formulák, amelyek varázslatosan (látszólag a gondolat erejével!) Változtassátok meg életét a jobbra és boldoggá tegyenek. Milyen pozitív gondolkodás elvei lehetnek?

 1. A legfontosabb dolog az univerzumban a szeretet. Ő, aki minden megnyilatkozásában megteremti világunkat: a szeretetet önmagunkért és másokért, a szeretetért a munkájért és a békéért. Nézzétek meg, és látni fogjátok, hogy valóban mindenhol. Például, miért mennek az emberek kisbérű orvosként dolgozni? Mert tényleg másokat akarnak segíteni, és egészségesek. Majdnem minden ember, aki úgy dönt, hogy jó vagy rosszat tesz a másiknak, kiválasztja az elsőt, és ez a szeretet. Ez a pozitív gondolkodás alapja.
 2. A világegyetem végtelenül bőséges, és mindenkinek elegendő forrása van. Erősítse meg ezt a gondolatot, mert nagy nehézséggel kaptunk. És ez nem véletlen, mert a gyermekkor óta kísértetiesek a korlátozott forrásokkal kapcsolatos gondolatok és elképzelések, például az intézetben egy kis számú költségvetési hely vagy egy mézeskalács, amelyet meg kell osztani más gyerekekkel.
 3. Mindannyian egy bűvész, amely képes létrehozni saját maguk és az életüket. A teljesítmény ez a gondolat valóban mérhetetlen! Persze, lehet kérni, „De mi van azokkal, akik élnek a szegénység és a szenvedés?”. És itt megint a pozitív gondolkodás működik, de akkor egy mínusz: a világegyetem éppen megfelel kívánságaikat és ötletek, mint például: „Nem vagyok méltó rá”, vagy „Én soha nem lesz boldog.”
 4. Szeretni kell magunkat ebben a világban. Tehát a mi elménk működik, hogy ha a fejünkben gondolatok vannak a mi értéktelenségünkről, akkor ez az ötlet átkerül mindennek a körülöttünk. A világ azonnal fekete előtt kezd megjelenni, és soha nem tűnik pozitív gondolkodásnak.
 5. A világegyetem emberhez való viszonya közvetlenül kapcsolódik az ember hozzáállásához. Valószínűleg észrevette, hogy ha valakivel együtt érzel, ugyanazt választja? Ugyanez történik a világgal. Érzi és érzi a hozzáállásodat. Ha barátságosak vagyunk, segít neked, ha megrángatja és dühös leszel – elfordul tőle. De az utolsó olyan kellemetlen! A pozitív gondolkodás hasonlít egy befektetéshez: befektetni szeretne a világban a kedves magatartása és a saját előnyeiből.
 6. A világegyetem tisztességes. Megdöbbentőnek tűnik, ugye? A világban mindig óriási mennyiségű dolog tűnik szörnyűnek, undorítónak és tisztességtelennek. De ugyanakkor ne felejtsük el, hogy nem ismerjük a legmagasabb tervet, és minden, ami a világon történik, valamilyen okból valakinek szüksége van. Mindannyiunknak korlátlan lehetőségek vannak arra, hogy megvalósítsuk elvárásainkat. És ha inkább csak saját problémáit akarja létrehozni, akkor ez a joga, de nem hibáztatják a világot erre. A helyzet, amelyben vagy, méltó vagy, és ez a gondolatai és cselekedetei teremtették meg.
 7. Az univerzum csodálatos. Úgy történik, hogy minden jó, ami történik velünk az életben, amit magától értetődőnek, és a szegények sértődjön és dühös, és azt mondta magában: „Igen, ez a világ undorító!”. De ez egy alapvetően rossz helyzetben! Be kell, hogy élvezze a világ itt és most, és nem akkor, amikor kapsz, amit akarsz: egy lakást, egy autót, vagy egy szerető férj. Ez a pozitív gondolkodás, és nem a kereskedelem a piacon!
 8. Koncentráció az élet pozitív aspektusaira. Természetesen sokkal könnyebb belevágni a dübörgésbe és ünnepelni minden rossz dolgot, ami körülvesz minket. De nem ad semmit, kivéve, hogy megszabaduljon a sokktól, amikor ezzel szembesül. Sokkal helyesebb a jóra összpontosítani, és fejleszteni azt a saját magad körül. Ne élvezze a negatívat, de gondoljon arra, hogy milyen jól érzi magát, ha megszabadul tőle. Egyszerűen fogalmazva, mindig látni egy pohár félig tele, és nem üres – ez egy pozitív gondolkodásmód.

pozitív gondolkodás gondolkodás ereje

A pozitív gondolkodás fejlődése önmagában

Mindez nagyon jó, de hogyan lehet megvalósítani a fenti csodálatos gondolatokat? Természetesen a pozitív gondolkodás egyszerű technikáit használva. Minden nap alkalmazhatja őket mindennapi életében, és megcsodálhatja az elért eredményeket.

Először is, a pozitív gondolkodás az, hogy csak jó és hasznos érzéseket engedjen az életében: öröm, erő, siker. Hagyja figyelmen kívül a negatív gondolatokat, és helyettesítse őket a boldogság eszméivel. Ebben a tekintetben nagyon hasznos a hírek és a súlyos dokumentumok megtekintésének, valamint az unalmas és negatív emberek kommunikációjának csökkentése.

Nézd, hogyan építi fel beszédét. Ha beszélsz magaddal, csak olyan szavakat használj, amelyek pozitív töltést hordoznak: “tudsz”, “sikerül”, “tudok”, stb. … A beszédének bemutatásához válasszon olyan pozitív és örömteli képeket, amelyeket a boldogsághoz és az eredményekhez társít. Beleértve a beszélgetésbe olyan definíciókat, amelyeknek pozitív jelentése van: “gyönyörű”, “intelligens”, “örömteli”, “vidám”, “fényes”.

Ne lusta a vizualizációs technikát használni. Mielőtt üzleti tevékenységbe kezdene, világosan és minden részletében elképzelhető egy végső pozitív eredmény. De nagyon fontos, hogy ezt ne “kullancsként” tedd, hanem valóban elhiggy, amit látsz, és töltsd fel energiával. Ismerkedjen meg sikeres és kellemes emberekkel, és nem veszi észre, hogy szerencséjük jön hozzád.

Ne feledje az inspiráció forrásait. A pozitív gondolkodásnak valahonnan energiát kell táplálnia. Jó és jó filmek, legalább egy inspiráló könyv olvasása hetente. Menj be a sporthoz és sétálj a friss levegőben. Utazás és sportolás. Egyszóval engedje fel magának és a lelki impulzusainak, és engedje meg magának, hogy megteljen örömmel és önelégültséggel. És persze, próbálj meg több okot találni, amennyire csak lehet, mosolyogni.

Hogyan korlátozzuk magunkat?

Rengeteg trükk és mód van arra, hogy korlátozzuk a pozitív gondolkodást és ne engedjük, hogy minden dicsőségében kibontakozhassunk. Úgy tűnik kicsinek és elhanyagolhatónak, mint amit csinálunk, azonban, mint ismeretes, a nagy dolgok kis dolgokból állnak. Próbáljunk elemezni a modern ember tipikus hibáit, akik nem engedik, hogy a “teljes mértékben” pozitív gondolkodást használjon:

 • Az általánosságra való hajlam. Az a szokás, amely kezdetben hasznos volt egy személy számára, és hozzájárult a gondolkodás fejlődéséhez, egyes emberekben hiperbolizált formát kap, amelynek eredményeképpen az összes fésű alatt elkezdett sorolni. Ennek a hajlamnak a tipikus példája a mondás: “Minden ember kopasz.” Ezért az “összes”, “mindig”, “senki”, “soha” és hasonló szavak használata ritkán nem megfelelő és hasznos az Ön számára.
 • Rossz szavak. Néha abszolút negatív értelemben néhány dolgot gondolunk. Például egy anya nem bünteti a gyermekeket, akik kötelességszegést követtek el. Ha azonban a “büntetés” szó helyébe a “tanítani nem lehet”, akkor az üzenet teljesen megváltozik. Ugyanez vonatkozik a “probléma” szó szerelmére is – igyekszik minél ritkábban használni, helyette pozitívabb szinonimákkal helyettesítve.
 • Elrejtve pozitív negatív kijelentésekként. Ez a funkció jól illusztrálja a következő mondatot: “Nagyszerűnek tűnik ma.” A nők általában bántalmazzák őt – és ez így van! Vagyis, tegnap rosszul nézett ki, de ma – ez jó? Vagy egy másik példa: “Egészségesre van szükségünk. Gyorsan jól megy! “. Vagyis nem kell beteged? Ez nagyon kellemetlen.

Mindezek a dolgok nagyszerűek a pozitív gondolkodás fejlődéséhez. Azonban megszabadulhat a káros hatásoktól, ha a negatív gondolatokat pozitívvá alakítja. Ehhez meg kell kérdezned a szokásos ötleteket, például azt, ami azt mondja, hogy a világ tisztességtelen. Egyetértek azzal, hogy sokkal könnyebb megszabadulni attól, amit kételkedsz, nem pedig az, amiről úgy tűnik, hogy megkérem. És ne felejtsd el, hogy kitöltöd a kialakult ürességet a pozitív gondolkodást megtestesítő ötletekkel.

Élvezd a harmóniát magaddal és a világ nem olyan nehéz. A pozitív gondolkodást mindenki használhatja, és ha nem kapja meg, akkor két oka lehet: vagy kevés eszköze van, vagy túlságosan hozzászokott a nem hatékony modellek használatához. Azonban nincs több akadály, mivel a mi cikkünkben mindent megtalál, amire szüksége van. Használj pozitív gondolkodást és légy boldog!

Javasoljuk, hogy olvassa el: Hogyan tanulhatunk pozitívan gondolkodni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − = 56